Davenport, Henin makkelijk verder

Justine Henin-Hardenne en Lindsay Davenport hebben zich zonder al te veel moeite gekwalificeerd voor de derde ronde op de US Open.

Lindsay Davenport – sinds maandag weer de nummer één van de wereld – liet Pauline Parmentier volledig kansloos: 6-1, 6-1. Parmentier, een Française van negentien, speelde al haar vijfde wedstrijd in New York na zich door de voorrondes te hebben geworsteld. Tekenend voor de wedstrijd was de fase in het midden van de tweede set: Parmentier ging op 0-4 door de service van Davenport heen, maar werd direct daarna zélf kansloos gebroken.

Justine Henin-Hardenne speelde beneden haar peil, maar won met 6-3 en 6-4 van Maria Sanchez Lorenzo. Vooral de service van de Belgische verliep ondermaats. Na afloop van de wedstrijd reageerde Henin op de plannen van Clijsters om al in 2007 te stoppen met tennis. ”Ik ben ook pas 23, maar begin me al oud te voelen. Je ziet meisjes van 15 of 16 die fantastisch spelen. In ieder geval ben ik deze jaren op mijn best, dus moet ik daarvan genieten,” aldus de Waalse, die in 2003 de beste was op de US Open.