FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 september 2005

Do (watch) the Mario!

De users onder ons die hun jeugd ruim in de vorige eeuw begonnen kunnen het zich misschien nog herinneren: Die hele foute jaren '80 Mario cartoons.


Watch me!

De Yahooligans website heeft nu een aflevering van zowel Mario als The Legend of Zelda cartoons beschikbaar gesteld om online te bekijken:

Mighty McMario and the Pot of Gold

The Legend of Zelda: The White Knight

Veel kijkplezier!


FOK!Games kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele nachtmerries na het kijken van deze "shows".

WK 2006 waarschijnlijk met 'doellijntechniek'

Het WK van 2006 gaat waarschijnlijk de geschiedenis als het eerste WK waarin gebruik wordt gemaakt van elektronische apparatuur op de doellijn.

De FIFA gaat tijdens het WK onder-17 (van 16 september tot 2 oktober in Peru) experimenteren met de zogenaamde smartball. Deze bal is ontwikkeld door Adidas en bevat een microchip die een signaal stuurt naar de scheidsrechter als de bal de doellijn is gepasseerd. In het onwaarschijnlijke geval dat er geen ‘twijfelsituaties’ ontstaan op het jeugdtoernooi wordt er een speciale wedstrijd georganiseerd door de FIFA.

Volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter is dit niet zomaar een probeersel: ”Als alles volgens plan verloopt gaan we deze apparatuur ook inzetten tijdens het WK in Duitsland.” De wereldvoetbalbond gaat in oktober het project evalueren. Blatter wil voorlopig echter niet meer technische snufjes in het voetbal: ”Hierna is het wel weer genoeg. Voetbal moet menselijk blijven en dus mogen er fouten worden gemaakt.”

Valverde wil toch naar WK

Alejandro Valverde wil zich toch nog richten op het WK in Madrid. De Spanjaard hoopt in de Ronde van Polen wedstrijdhardheid op te kunnen doen.

Valverde moest door een slepende knieblessure verstek laten gaan voor de Vuelta en daarmee leken zijn kansen voor het WK in eigen land verkeken. In de voorlopige WK-selectie van de Spaanse bondscoach Paco Antequera werd de renner voor de zekerheid wel opgenomen en dat lijkt zich uit te gaan betalen. Valverde heeft na enkele trainingen besloten zich vol op het WK te gaan richten en wil daarvoor de Ronde van Polen gaan rijden.

Valverde heeft al met Antequera overlegd, maar moest de coach wel overtuigen. Na een telefoongesprek is de bondscoach ook overtuigd. Daarvoor moest Valverde wel beloven alleen deel te nemen als zijn conditie werkelijk goed genoeg is om de wedstrijd uit te rijden.

Vrouw gewond door ontplofte airbag in postpakket

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen veertigjarige medewerkster van het postagentschap in het Noord-Brabantse dorp Lage Zwaluwe is donderdag gewond geraakt doordat een airbag, die in een postpakket zat, ontplofte. De vrouw heeft daardoor een snijwond in haar gezicht opgelopen.

Hoe de airbag heeft kunnen ontploffen is nog niet bekend, maar volgens de technische recherche bestaat er de mogelijkheid dat de airbag geactiveerd is door de aanwezige elektronische apparatuur in het gebouw. Het pakketje was bestemd voor iemand die de airbag via de populaire advertentiesite Marktplaats.nl had gekocht. De politie heeft de verkoper van de airbag kunnen achterhalen. Deze heeft de vrouw nog dezelfde dag een bloemetje laten bezorgen voor de schrik.

Overigens zijn hulpverleners volgens een politiewoordvoerder bewust van de risico's die airbags met zich meedragen. Zo worden bij auto-ongelukken niet-geactiveerde airbags volgens voorschrift eerst onklaar gemaakt voordat de hulpverleners zich over de slachtoffers van het ongeluk ontfermen.

Massa niet onder de indruk van Bridgestone

Felipe Massa mocht vorige week testen in een Ferrari. Hier was Pierre Dupasquier niet blij mee. Wat hem echter wel blij zal maken, is dat Bridgestone volgens Massa een drukke winter voor de boeg heeft.

De Braziliaanse Sauber-coureur, die volgend jaar voor Ferrari zal gaan rijden, is de enige coureur die dit jaar op rubber van zowel de Japanners als de Fransen heeft getest. "Ik kan niet ontkennen dat Bridgestone momenteel wat problemen heeft", vertelt hij in het Italiaanse Autosprint. "Er moet meer ontwikkeld worden, je ziet het ook aan de prestaties van Jordan en Minardi. Zij gaan niet zo snel als ze zouden moeten gaan."

Wat zijn de grootste verschillen tussen beide banden? "De Michelins gedragen zich anders in snelle en middelsnelle bochten. In de snelle gedeeltes doen de Bridgestones het weer erg goed."

Ferrari heeft dit seizoen vaker laten weten dat haar prestaties lijden onder het Japanse rubber. Michael Schumacher heeft een tijdje geleden echter gezegd dat ze ook de hand in eigen boezem moet steken bij Ferrari. Hoe dan ook, een feit is in ieder geval dat de Duitser prolongatie van zijn wereldtitel welhaast kan vergeten.

Om de prestaties ten opzichte van de concurrentie te verbeteren wil Bridgestone in 2006 graag meer teams van banden voorzien. Williams en Red Bull zouden volgens geruchten wel interesse hebben. Ook Toyota wordt in het geruchtencircuit genoemd, maar Mike Gascoyne heeft dit al een aantal maal ontkend.

WoW uitbreiding in 2006?

Gamergod.com had onlangs een interview met Shawn Carnes, developer bij Blizzard. In het interview werd te kennen gegeven dat Blizzard hard bezig is met een uitbreiding voor World of Warcraft:
"[...]
An expansion is planned, not in 2005, possibly in late 2006 barring unforeseen chaos. Work is already going on for the expansion, and it's going good. What to look for?

Blizzard is good at polishing what we do well. The WoW expansion will be like other game expansions in that there will be new characters, items, spells, etc. but it will have the Blizzard twist.

..

While the full range of levels is covered, it won't be equal; the support will be proportional to the population of the game, so it will tip to the high end of the game (as most veteran players will be of high level).

Any new quest arcs will fit into existing areas and arcs. Since WoW takes players on a deliberate path through the levels in specific areas, any new quests need to take advantage of these areas and pair up with existing content instead of making new areas for the same level range and moving or splitting up the player population.
[...]"


Davenport, Henin makkelijk verder

Justine Henin-Hardenne en Lindsay Davenport hebben zich zonder al te veel moeite gekwalificeerd voor de derde ronde op de US Open.

Lindsay Davenport – sinds maandag weer de nummer één van de wereld – liet Pauline Parmentier volledig kansloos: 6-1, 6-1. Parmentier, een Française van negentien, speelde al haar vijfde wedstrijd in New York na zich door de voorrondes te hebben geworsteld. Tekenend voor de wedstrijd was de fase in het midden van de tweede set: Parmentier ging op 0-4 door de service van Davenport heen, maar werd direct daarna zélf kansloos gebroken.

Justine Henin-Hardenne speelde beneden haar peil, maar won met 6-3 en 6-4 van Maria Sanchez Lorenzo. Vooral de service van de Belgische verliep ondermaats. Na afloop van de wedstrijd reageerde Henin op de plannen van Clijsters om al in 2007 te stoppen met tennis. ”Ik ben ook pas 23, maar begin me al oud te voelen. Je ziet meisjes van 15 of 16 die fantastisch spelen. In ieder geval ben ik deze jaren op mijn best, dus moet ik daarvan genieten,” aldus de Waalse, die in 2003 de beste was op de US Open.

Yamamoto derde coureur Jordan in Japan

Sakon Yamamoto rijdt op Suzuka in de derde Jordan.
Jordan Grand Prix maakte dit vandaag bekend.

De 23 jarige Japanner rijdt dit jaar in de Formule Nippon (de Japanse tegenhanger van de Formule 3000) en de Japanse Super GT Series. In 2001 maakte in de Yamamoto zijn debuut in de autosport, in de Japanse Formule 3, waarin hij vierde werd. Hierna probeerde hij het in Europa, in het het Duitse en Italiaanse Formule 3-kampioenschap, dit zonder succes. In het seizoen 2003, waarin hij in de F3 Euroseries reed, bracht ook niet veel goeds. In 2004 keerde Yamamoto weer terug naar Japan om er opnieuw aan het nationale F3-kampioenschap deel te nemen.

"Hij kwam erg snel door de juniorenklassen en ook met goede resultaten, dus ben ik ervan overtuigd dat hij het team goed zal helpen bij het verzamelen van de data in voorbereiding op de Japanse GP", aldus Jordan-teambaas Colin Kolles over Yamamoto.

Yamamoto reageerde via zijn website op de bekendmaking: "Ik verheug me erop, want ik ben mijn carrière met één doel voor ogen gestart, namelijk in de F1 rijden. Ik zal hard werken om ooit een plaats als racecoureur te krijgen in een F1-cockpit."

Volgende week zal Yamamoto zijn stoeltje passen in de Jordan-fabriek. Van 13 tot 15 september zal hij ook nog testen op Silverstone.

Premium content voor PSP in 2006

Meer nieuws van Sony op de Game Developers Conference:

Phil Harrison, vice president van Sony Computer Entertainment Europe, heeft te kennen gegeven dat er voor de PSP in 2006 zogenoemde Premium Content beschikbaar zal komen.

Hij verklaarde dat de content downloads van WipeOut Pure een test zijn geweest en men bij Sony naar een "pay-per-download" model wil gaan.
"It's an experiment which has turned out to be a good experiment", sprak Harrison tegen het Engelse blad Edge magazine.

Sony blijkt ook bezig te zijn met een Digital Rights Management systeem à la Apple's iTunes alhoewel Harrison nog niet kenbaar heeft gemaakt wat voor soort downloads er beschikbaar zullen komen.

Trailer Rainbow Six: Lockdown

De datum dat Rainbow Six: Lockdown ook bij ons gereleased wordt komt steeds dichterbij en om de game wat extra aandacht te geven heeft Ubisoft een nieuwe trailer gereleased.

Het leukste aan Rainbow Six: Lockdown is natuurlijk dat een level zich in Amsterdam zal afspelen. Daarnaast hebben de developers de AI verbeterd ten opzichte van de vorige delen en zullen er speciale ragdoll physics in zitten. Ook zullen er zowel voor de PS2 als Xbox vele online multiplayer-modes beschikbaar zijn.

Download de 20mb grote trailer hier.

Katrina

Terecht wees mr_koffie ons er op dat er meer is dan alleen maar naakte babes en computer games.

De situatie in New Orleans is een beroerde (understatement van het jaar) en blijkbaar is er veel behoefte aan informatie. Mr_koffie was zo aardig om een aantal linkjes te verzamelen voor ons:

Het is tijd voor het serieuze werk: New Orleans webcam feed, foto’s, IRC kanaal voor vragen, weblog die iemand bijhoudt en tot slot nog meer foto’s

Met dank aan mr_koffie voor de submit

Constructeurstitel belangrijk voor Renault

Renault wil niet alleen het rijderskampioenschap binnenhalen, maar ook het constructeurskampioenschap. Daarvoor moet het team zich nu wel meer inzetten voor Giancarlo Fisichella.

Zoals vorig jaar al werd aangekondigd heeft Fisichella dit jaar een duidelijke rol als tweede coureur binnen Renault. Nu het team met Fernando Alonso dicht bij het rijderskampioenschap staat, moet voor het constructeurskampioenschap nog een flinke strijd met McLaren worden gestreden. Daarom lijkt het er op dat Fisichella belangrijk is geworden voor het team.

Pat Symonds, de technisch directeur van Renault, is er duidelijk in: "Daarom moeten we ons heel erg gaan richten op de tweede auto. We moeten proberen beide titels te winnen. Als we als team kampioen worden, zullen we denk ik ook het andere kampioenschap winnen."

Speed testrijder Red Bull in 2006

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt dat Scott Speed in 2006 als testcoureur voor het team is gecontracteerd. Het team wijst erop dat in de toekomst de coureur binnen het team zou kunnen doorgroeien.

Red Bull's teambaas Christian Horner vond het een logische beslissing om Speed te contracteren: "Het was een vanzelfsprekende keuze om Scott's contract te verlengen tot 2006. We zijn onder de indruk van zijn prestaties in de GP2 en van de getoonde snelheid tijdens tests en in de derde wagen op Montréal en Indianapolis."

Een gevolg van de beslissing om Speed te contracteren is dat Klien of Liuzzi zal moeten vertrekken bij het team. Christian Klien lijkt voorlopig goede kansen te hebben voor volgend jaar, maar het team heeft beloofd ook Vitantonio Liuzzi dit jaar nog een kans te geven om in een Grand Prix te laten zien wat hij kan.

Heitinga baalt van rol als reserve

John Heitinga is ontevreden over zijn huidige situatie bij Ajax. De 21-jarige verdediger is niet te spreken over zijn reserverol.

Heitinga kreeg in de voorbereiding van trainer Danny Blind te horen dat hij zich moet richten op een positie centraal in de verdediging. Momenteel spelen daar echter Julien Escudé en Zdenek Grygera. Tegenover de camera’s van AT5 uit Heitinga zijn onvrede: ”Ik ben nog nooit zo fit geweest als nu. Ik voel me lekker en heb optimaal gebruik gemaakt van mijn vakantie. Ik zie nu dat dat z´n vruchten afwerpt en wil graag gaan spelen.”

Heitinga – die 69 competitiewedstrijden in actie kwam voor Ajax – wil dat zijn huidige situatie snel verandert: ”Hoe lang ik nog wil wachten? Dat weet ik niet, maar ik ben niet van plan om een heel seizoen op de bank te gaan zitten.”
De verdediger vreest vooral het WK van 2006 te moeten missen als hij reserve blijft. Vandaag viel Heitinga al af voor de groep die naar Armenië afreist.

Trio vrouwen dreigt man met wapen voor seks

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe politie in Seoul heeft de jacht geopend op een groep van drie vrouwen. Ze worden ervan verdacht een man onder bedreiging van een vuurwapen tot seks te hebben gedwongen.

De man werd door het trio vanuit hun auto aangesproken toen hij in de Zuid-Koreaanse hoofdstad over straat liep. De vrouwen gaven aan op zoek te zijn naar het Savoy-hotel. Toen de man aangaf te weten waar het hotel zit vroegen de dames of hij mee wilde rijden om de weg te wijzen. Daar aangekomen dronk hij in de bar van het hotel nog wat met de drie, die hem prompt vroegen om weer met hen mee te gaan om de weg naar een ander hotel te wijzen.

Er ging nog geen lampje branden bij de man en hij ging in op dat verzoek. Het kwartet zou echter nooit bij het andere hotel arriveren, want onderweg reed de chauffeuse de auto ineens een donker leeg veldje op, waar de drie vrouwen hun ware intenties toonden. "Eén van de vrouwen haalde een vuurwapen boven en richtte het op de man", zo verklaarde een politiewoordvoerder. "De vrouwen kleedden zich alle drie uit en dwongen de man tot seks met elk van hen."

Tribute to Ass and Tits

Wat zien mannen het liefst? Kontjes en tietjes
Natuurlijk zijn er ook mannen die eerst het innerlijk van een vrouw proberen te achterhalen en zij beweren dan dat ze helemaal niet naar het uiterlijk kijken. Dit is bullshit. Elke man kijkt eerst naar het uiterlijk van een vrouw voordat hij erop afstapt.

In het volgend filmpje zien we een compilatie van mooie kontjes en tietjes bij elkaar.

Enjoy zou ik zeggen.

Kick KO

Tijdens een MMA wedstrijd moet je altijd goed geconcentreerd bezig zijn want bij de geringste concentratie verlies kan je al KO gaan. Dit is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen en daarom is het belangrijk dat je gedurende wedstrijd altijd geconcentreerd bezig blijft.
Maar concentratie vergt veel conditie en als je geen conditie hebt dan kun je snel je concentratie verliezen. Op zulke momenten ben je heel erg kwetsbaar en dan kun je ook KO gaan als je niet oplet.

Dit doet zich ook voor in het volgend filmpje, de vechter wordt goed hard geraakt en gaat neer.

Luchtvaartmaatschappij Phuket Air stopt ermee

lr817086 had ons het volgende bericht vertaald en herschreven en meldde het via de nieuws-submit:

Een grote hoeveelheid slechte publiciteit en een beschadigd imago hebben de luchtvaartmaatschappij Phuket Air de das omgedaan. De oprichter en president van de Thaise maatschappij, Vikrom Aisiri, maakte bekend dat hij de handdoek in de ring gooit na een vier jaar lange strijd om zijn bedrijf staande te houden in een vijandige marktomgeving, die er door de alsmaar stijgende olieprijs niet rooskleuriger op geworden is.

Vikrom Aisiri, tevens een Thaise senator, probeert op deze manier de verliezen voor zijn bedrijf beperkt te houden. Gefrustreerd geraakt door vooroordelen en negatieve percepties van autoriteiten en de media hebben hem er toe doen besluiten om te stoppen. De nekslag was in dit geval de publicatie van de zwarte lijst van vliegtuigmaatschappijen door de Franse regering afgelopen maandag met daarop de naam van Phuket Air.

Phuket Air werd al eerder gedwongen zijn intercontinentale verbindingen tussen Bangkok en Londen en Amsterdam te staken na een serie van incidenten. Dieptepunt voor de maatschappij waren ooggetuige verslagen van sommige passagiers die beweerden 'vlammen en vonken' te hebben gezien afkomende van een Boeing 747-200 die op 3 april aan het taxiën was op het vliegveld van Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten, een tussenstop op de route tussen Londen en Bangkok.

De luchtvaartmaatschappij werd hierdoor gedwongen om te stoppen met het charteren van zijn vliegtuigen aan andere maatschappijen, een methode die veel wordt toegepast om toch geld te verdienen aan vliegtuigen die op dat moment niet zelf gebruikt worden. De slechte publiciteit maakte dit erg lastig.

Phuket Air gaat nu alsnog proberen om bijna al zijn toestellen via een 'wet lease' constructie (het leasen van zowel toestel, crew en onderhoud aan andere luchtvaartmaatschappijen) bij andere maatschappijen onder te brengen. Van alle vluchten die Phuket Air momenteel nog onderhoudt blijft alleen een dagelijkse binnenlandse tussen Bangkok en Ranong nog over.

Hockey: Nederland zonder puntverlies verder

De Nederlandse hockeyheren hebben ook hun laatste pouleduel op het EK in Leipzig winnend afgesloten. Tegen Spanje werd het 2-1. Oranje was al verzekerd van een plaats in de halve finales.

Net als tegen Frankrijk (5-4) en Polen (2-1) won Nederland ook zijn derde wedstrijd met slechts één doelpunt verschil. Nu was dat echter wel tegen een sterke tegenstander. Matthijs Brouwer was vandaag de matchwinnaar. De 25-jarige nieuwste aanwinst van Oranje Zwart benutte na 21 minuten de rebound van een strafcorner. Hiervoor had Taeke Taekema uit eerdere strafcorners al de lat en paal geraakt.

Nadat de Spanjaarden via Alex Fabrégas langszij kwamen, zette Nederland aan voor een slotoffensief. Tien minuten voor tijd resulteerde dit in de winnende treffer, via weer Brouwer. Opnieuw reageerde de ervaren international alert na een verkeerd aangelegde strafcorner. Nederland speelt zaterdag om 14.00 uur haar halve finale. Tegenstander is dan in ieder geval niet Duitsland, dat in de andere poule ook als groepswinnaar uit de bus kwam.


Eindstand Poule B:
* 1. Nederland 3-9 (9-6)
* 2. Spanje 3-6 (9-6)
3. Polen 3-3 (6-5)
4. Frankrijk 3-0 (8-15)

Spurtbom Bennati naar Liquigas

Daniele Bennati rijdt het komende seizoen in het tenue van Liquigas-Bianchi. De 24-jarige coureur heeft zich dit jaar opgewerkt tot één van de topspurters. Hij komt over van Lampre-Caffita.

Bennati is dit seizoen helemaal doorgebroken als sprinter. In de Ronde van Duitsland was hij met drie etappezeges onstuitbaar. Ook voegde hij de Ronde van Toscane toe aan zijn palmares. In het klassieke voorjaar werd Bennati al derde in Gent-Wevelgem. Liquigas-Bianchi wordt al de vierde ploeg in de nog korte loopbaan van Bennati. Hij begon zijn loopbaan als prof in 2002 bij Cantina Tollo. Daarna was de snelle Italiaan in dienst van Domina Vacanze en Phonak.

Game scene krijgt eigen sportbond

De eerste elektronische sportbond ter wereld zal binnenkort een feit zijn. In 2006 zal de Nederlandse Electronic Sport Bond in samenwerking met LAN-party organisator Gameparty en gametoernooi Best of Benelux van start gaan met de eerste competities.

Voorzitter Jasper Schoo geeft aan verheugd te zijn over de oprichting van de Bond. "De vraag bestond al een tijdje vanuit de gamescène om meer duidelijkheid en structuur op het gebied van competitie. Wij denken door het oprichten van de E-sportbond.nl aan deze vraag te voldoen."

De Bond wil het competitief gamen in Nederland naar een hoger niveau tillen door onder andere officiële divisies en rankings op te stellen. Daarnaast zal de Bond ondersteuning bieden bij competities op gaming evenementen en bij online competities.

Gamescène krijgt eigen sportbond

De eerste elektronische sportbond ter wereld zal binnenkort een feit zijn. In 2006 zal de Nederlandse Electronic Sport Bond in samenwerking met LAN-party organisator Gameparty en gametoernooi Best of Benelux van start gaan met de eerste competities.

Voorzitter Jasper Schoo geeft aan verheugd te zijn over de oprichting van de Bond. "De vraag bestond al een tijdje vanuit de gamescène om meer duidelijkheid en structuur op het gebied van competitie. Wij denken door het oprichten van de E-sportbond.nl aan deze vraag te voldoen."

De Bond wil het competitief gamen in Nederland naar een hoger niveau tillen door onder andere officiële divisies en rankings op te stellen. Daarnaast zal de Bond ondersteuning bieden bij competities op gaming evenementen en bij online competities.

Origen Xbox 360 weer geupdate

Nadat er eerder deze week al enige opheffing was over Origen Xbox360, omdat er een appeltje verdacht veel leek op de MSN Messenger icoon, is het nu weer raak.

Er zijn nu 2 appels bijgekomen en het konijntje is weer naar rechts verplaatst, alleen ditmaal dichter bij de boom. Wat zal er aan de hand zijn? Wie weet het? Op dit moment kunnen we alleen maar afwachten en zien wat de toekomst ons gaat brengen...

www.origenxbox360.com

De Cler, De Jong, Heitinga vallen af

Tim de Cler, John Heitinga en Nigel de Jong zijn de afvallers in de selectie van Oranje voor de wedstrijd in en tegen Armenië. Vooraf was al duidelijk dat de 23-koppige selectie zou worden teruggebracht tot negentien voor de kwalificatiewedstrijd van aanstaande zaterdag.

De Cler maakte tegen Duitsland een uitstekend debuut, maar heeft de pech dat Giovanni van Bronckhorst weer hersteld is van een blessure. Gio geniet bij Van Basten nog altijd de voorkeur als linksback. Indien Van Bronckhorst zaterdag tegen een gele kaart en daarmee een schorsing oploopt, dan zal De Cler als vervanger fungeren in het duel met Andorra op 7 september. Eerder op de dag viel ook Roy Makaay al af wegens een blessure aan zijn rechterknie. Mede door de kwetsuur van de topscorer van de Bundesliga maakt Jan Vennegoor of Hesselink deel uit van de definitieve selectie.

Selectie Nederlands elftal voor de wedstrijd van 3 september tegen Armenië:

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ)

Verdediging: Boulahrouz (Hamburger SV), Bouma (Aston Villa), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Kromkamp (Villareal) , Lucius (PSV), Opdam (AZ).

Middenveld: Cocu (PSV), Landzaat (AZ), Maduro (Ajax), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Babel (Ajax), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Vennegoor of Hesselink (PSV).

Fransman laat vermogen na aan dorpje

Een Fransman die onlangs op 102-jarige leeftijd overleed, heeft zijn gehele vermogen nagelaten aan het dorp waar hij geboren werd en de laatste jaren van zijn leven doorbracht. De 893.000 euro moeten volgens het testament gebruikt worden voor de verzorging van de bejaarden in de gemeente.

Het bedrag dat de in 1903 geboren man naliet is even groot als de jaarbegroting van het 1700 inwoners tellende dorp. De man was al geruime tijd weduwnaar en had geen kinderen of andere familieleden.

Heras grijpt macht in Vuelta

Roberto Heras heeft een flinke optie genomen op een vierde eindzege in de Ronde van Spanje. De klimmer uit Béjar schudde op de slotklim naar Valdelinares iedereen van zich af en is de nieuwe drager van de amarillo leiderstrui.

Vandaag vertrokken de overgebleven 190 coureurs om precies 13.00 uur voor de eerste lastige rit in deze Ronde van Spanje. Onderweg lagen vier cols op het parcours. De aankomst was op het skioord van Aramón-Valdelinares. Vlak daarvóór moest er echter ook al een lastige helling worden beklommen, zodat het venijn duidelijk in de staart zat.

In de eerste vlucht van de dag zat een Nederlander. Koos Moerenhout ging samen met Lastras, Devolder en Trenti op avontuur. De troepen van Comunidad-Valencia riepen het viertal echter na 46 kilometer weer tot de orde. Nadat de ‘groep-Moerenhout’ was ingerekend kwam er een spervuur aan aanvallen. Het tempo lag verschrikkelijk hoog en vele coureurs waagden een poging, waaronder Hushovd, Gonzalez de Galdeano, Botero, Bettini, Serrano en Perdiguero.

Na ongeveer 160 kilometer keerde de rust weer terug in de hoofdmacht, nadat een sextet het avontuur zocht. De zes leiders, Moerenhout, Piil, Leblacher, Miorin, Burgos en Joachim, liepen al rap uit naar een voorsprong van ruim vijf minuten. Op dat moment was Floyd Landis al uit de race gestapt. De Amerikaan van Phonak heeft de warme eerste week dus niet overleefd.

Op de slotklim naar Valdelinares zette Heras zijn manschappen op kop. Vooral Scarponi en Serrano deden uitstekend werk voor hun kopman. McGee, Simoni, Pereiro en Aitor Gonzalez moesten meteen al lossen. Door het straffe tempo van de renners van Liberty Seguros waren de renners uit de (inmiddels uit elkaar geslagen) kopgroep een vogel voor de kat. Piil werd als laatste ingerekend. Op dat moment had Heras zijn aanval al ingezet. Rabo-renner Denis Menchov was de enige die de Bask kon volgen, maar kraakte op anderhalve kilometer van de streep.

Door zijn ritzege neemt Heras de leiderstrui over van Bradley McGee. Het is al de negende etappewinst van Heras in de Vuelta. In 1997 won hij al z’n eerste rit in de ronde van zijn eigen land. De komende etappes zijn weer vlak, maar later in deze Vuelta volgen er nog liefst vijf aankomsten bergop.


Uitslag 6e Etappe Cuenca - Estación de Esquí Aramón Valdelinares:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1R. HerasSPALIB5.27.21
2D. MenchovRUSRAB0'13''
3D. BlancoSPACOM0'28''
4C. Garcia QuesadaSPACOM0'41''
5J. MercadoSPAQUI0'49''
6F. ManceboSPAIBA0'49''
7C. SastreSPACSC0'49''
8J. PiilDENCSC0'52''
9M. SerranoSPALIB1'15''
10M. ScarponiITALIB1'15''

Klassement na zes etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1R. HerasSPALIB23.42.13
2D. MenchovRUSRAB0'06''
3C. SastreSPACSC1'01''
4J. RodriguezSPASAU1'03''
5D. BlancoSPACOM1'05''

Afgezegd huwelijk leidt tot schadevergoeding

Een Israëlische vrouw moet de man met wie zij in het huwelijksbootje zou stappen omgerekend zo'n 13.000 euro betalen omdat ze de bruiloft afgeblazen heeft. De rechtbank in de stad Hadero besloot hiertoe omdat de man inmiddels al een groot bedrag had uitgegeven voor de grote dag.

De 27-jarige vrouw leerde de 40-jarige man kennen toen zij in de Verenigde Staten in zijn bedrijf werkte. Nadat de twee verliefd waren geworden scheidde de man van zijn toenmalige vrouw, sloot zijn bedrijf en verhuisde met zijn aanstaande naar Israël.

Een maand voor de bruiloft zag de vrouw het huwelijk echter niet meer zitten en blies de plechtigheid af. Ook liet zij een kind dat zij van de man verwachtte aborteren.

Kindermishandeling

Kindermishandeling is iets dat eigenlijk nooit van zijn leven mag voorkomen. Ik bedoel als ik ooit vader zou worden en mijn kinderen misdragen zich heel erg dan zou ik boos worden en misschien een keer een kleine tik tegen de bips geven maar zelfs dat mag tegenwoordig al niet meer.

Ik kan me niet voorstellen dat ik zo een kleine baby een klap tegen zijn of haar kop zou geven. Ik snap niet hoe meedogenloos je dan kunt zijn. Het is te absurd voor woorden. Als ik het ooit iemand zie doen dan zou ik zeker ingrijpen en hetzelfde bij hem of haar doen.

Bekijk dit filmpje maar wees gewaarschuwd kan schokkende beelden bevatten.

Oranje mol gevangen in Veelerveen

Xanthe had ons via de nieuws-submit te melden:

De 72-jarige Tinus van der Tuuk uit Veelerveen vangt al sinds zijn vijftiende mollen, maar gisteren trof hij een bijzonder exemplaar aan; eentje met een oranje kleur. Mollen zijn doorgaans zwart.

Tinus zat in zijn keuken toen hij het beestje in de tuin van zijn buurman aan het werk zag. Een klap met een schop maakte kort daarop een einde aan het leven van het diertje met de aparte kleur, die authentiek zou zijn.

Voorlopig bewaart Tinus de mol nog even in de koelkast in zijn garage zodat hij het dier kan tonen. Daarna "gaat hij in de vuilnisemmer".


Het oranje molletje

Gijzelingsdrama Beslan herdacht

SyriX had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Russische Beslan is vanochtend de gijzeling van School Nummer 1 herdacht. Precies een jaar geleden gijzelden Tsjetsjeense terroristen de basisschool. Bij de beëindiging van de gijzeling, op 3 september, kwamen 331 mensen om het leven, onder wie veel kinderen.

De herdenking begon om 09.15 uur met het luiden van de klokken. Ook werd het Requiem van Mozart ten gehore gebracht in de gymzaal van de school, de plaats waar de meeste slachtoffers vielen. Over de kogelgaten in de muren waren foto's van slachtoffers gehangen, waar overlevenden en nabestaanden bloemen bij hebben gelegd.


2 september 2004: Een militair brengt
een tussentijds vrijgelaten baby in veiligheid

Make-a-Game: Maak je eigen educatieve game

Kennisnet en SURFnet organiseren een wedstrijd waarin leerlingen in het voortgezet onderwijs hun eigen educatieve game moeten maken, die in lessen gebruikt zou kunnen worden. Zo willen de twee internetsites het gebruik van games op school voor educatieve doeleinden stimuleren. Vanaf 12 september kunnen groepen scholieren (2 tot 5 personen) zich onder leiding van een docent inschrijven. Dit kan tot eind november. De teams krijgen dan tot maart 2006 de tijd om hun eigen game te ontwikkelen met behulp van een speciaal softwarepakket, ontworpen door Mark Overmars (niet te verwarren met de voetballer Marc Overmars), professor aan de Universiteit van Utrecht. Overmars heeft al eerder dit soort softwarepakketten ontworpen en geeft ook les aan de Game and Media Technology masteropleiding.

Inschrijven kan via www.make-a-game.nl. Hier is alle informatie over de wedstrijd te lezen. Bovendien zijn er ideeën voor onderwerpen te vinden die in de game terug zouden kunnen komen. Binnenkort zal een forum worden opgezet waar teams kunnen overleggen.

Natuurlijk moet er ook een winnaar worden uitgekozen en dit zal uiteraard gebeuren door een vakkundige jury. Games worden beoordeeld op fun en op de educatieve aspecten. Deelnemers aan de wedstrijden geven zelf nog een deelnemersprijs weg. Wat er nou eigenlijk te winnen valt is niet duidelijk.Spectaculaire verkoopcijfers Nintendogs in de V.S.

Na Japan lijken Amerikanen nu ook massaal verliefd te zijn geworden op Nintendogs. Ruim 15% van alle DS eigenaren hebben tijdens de eerste week van release deze puppy-simulator gekocht, dit zijn ruim 250.000 verkochte exemplaren. Hiermee is Nintendogs meteen de best verkochte game in de V.S. Ook stuwt Nintendogs de verkopen van de DS omhoog. Samen met een prijsverlaging naar $129,99 heeft het spel ervoor gezorgd dat de verkoopcijfers van de DS zijn verdriedubbeld. Hierdoor heeft Nintendo, wat verkochte aantallen betreft, weer een ruime voorsprong op de concurrentie genomen.

Het succes van Nintendogs laat zien dat er zeker een markt is voor originele games en zal hopelijk navolging vinden bij andere ontwikkelaars en uitgevers.

Late verkeersleider zorgt voor vertraging

Een luchthaven is 24 uur per dag in bedrijf. Maar dat geldt blijkbaar niet voor de internationale luchthaven van de Australische hoofdstad Canberra. Doordat een luchtverkeersleider zich had verslapen, kon een Boeing 757 van de luchtvaartmaatschappij Qantas niet landen. Dat heeft de ASA, de organisatie die de Australische verkeerstorens beheert, bevestigd.

Twintig minuten te laat kwam de luchtverkeersleider de verkeerstoren binnen. De Boeing was genoodzaakt rondjes te vliegen boven het vliegveld. Uiteindelijk kon het toestel, met 68 passagiers aan boord, veilig aan de grond worden gezet. De dienstroosters zijn inmiddels aangepast.

Teveel Koffie

Het is bewezen dat te veel koffie heel erg slecht voor je is. Sommige mensen worden zelfs aggresief van koffie, tenminste veel koffie.
Ik hou niet zo van koffie, maar er zijn mensen die drinken liters per dag en die mensen kunnen zelfs niet eens zonder koffie. Het effect is dat ze vaak heel erg aggresief zijn tegen hun medemens of soms zelfs tegen hun huisdier.

Bekijk het effect van te veel koffie hier.

De Phantom komt naar Europa

De gameconsole van Infinium Labs (volgens sommigen nog steeds de beste HOAX ooit) komt naar Europa, dit meldt de officiële site. De Phantom console moet PC gamen in een console stoppen en werkt puur met downloadbare games die je online moet kopen.

Any Game, Any Time

"[...]
The Phantom® Game Service is the ultimate gaming experience offering the first end-to-end, on-demand game distribution service. Designed for the whole family, from the avid gamer to the casual player, the service offers subscribers a library of titles, from the top new games to old standards people want to play again and again - and makes them available any time, day or night, from the comfort of your home. It is easy to use, convenient and personalized to individual game players.
[...]"


Armeense spelers spoorloos

Bondscoach Henk Wisman van Armenië kan tijdens het WK-kwalificatieduel van zaterdag tegen Nederland wellicht geen gebruikmaken van twee sleutelspelers. Zowel Apoula als Diawra is namelijk spoorloos verdwenen.

Edel Bete Apoula is de keeper van Armenië. Hij is afkomstig uit Kameroen, maar beschikt over een Armeens paspoort. Apoula wordt gezien als een talent: hij verdiende een stageplek bij Benfica. Mamadou Diawra is ook oorspronkelijk een Kameroener. Diawra speelt op het middenveld. Aangenomen wordt dat het duo in Nederland of Frankrijk is achtergebleven. Oranje speelt aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Armenië. Tot nu toe behaalde Armenië vier punten uit negen wedstrijden.

Badmintonster Jie naar kwartfinales China

Yao Jie heeft de kwartfinales bereikt van de China Masters. De Nederlandse is in de Chinese hoofdstad Peking de enige speelster van buiten Azië.

In de eerste ronde van het evenement, dat een prijzengeld van ruim 200.000 euro kent, had Jie een bye. In de tweede ronde was ze te sterk voor de Japanse Yoshimi Hataya met 11-3 en 11-8. In de kwartfinale stuit Jie op op de Chinese topper Mi Zhou.

Plunderaars de baas in New Orleans

Nu New Orleans deels verlaten is en onder water staat na de orkaan Katrina, controleren gewapende bendes de binnenstad. Steeds vaker worden er grootschalige plunderingen en geweld gepleegd. De Nationale Garde zal vandaag de stad binnentrekken om de orde te herstellen.

Momenteel zijn in de straten van New Orleans volgens getuigen honderden plunderaars actief. Automobilisten worden gedwongen hun auto af te staan, er vinden gewapende overvallen plaats en er zou zijn geschoten op helikopters die patiënten uit ziekenhuizen vervoeren.

De gouverneur van Louisiana, Kathleen Blanco, riep de achtergebleven inwoners van New Orleans gisteren op alsnog de stad te verlaten. ''We smeken mensen om te vertrekken. Wat me nog het meest woedend maakt, is dat je in dergelijke situaties vaak de beste kant van mensen te zien krijgt, maar hier zien we ook de slechtste kant. We gaan recht en orde herstellen.''

Burgemeester Ray Nagin van New Orleans heeft inmiddels 1.500 agenten de opdracht gegeven hun aandacht te verleggen van reddingswerk naar ordehandhaving. Amerikaanse media melden dat het stadsbestuur het oorlogsrecht van kracht heeft verklaard. De politie zou daardoor verregaande bevoegdheden hebben om plunderaars te stoppen.

Videokaart PS3 toch krachtiger dan een 7800

Gisteren gingen er geruchten rond dat de PS3 videokaart "RSX" minder krachtig zou zijn dan de 7800, de nieuwe videokaart van NVIDIA. Teamxbox was een van de eerste sites die met het nieuws kwam. Maar nu schijnen die geruchten op niets gebaseerd te zijn.

NVIDIA heeft Teamxbox vandaag een bericht gestuurd met als mededeling dat de "RSX" toch krachtiger dan de 7800 zal gaan worden:

NVIDiA heeft vandaag contact met ons opgenomen in verband met de publicatie van een artikel dat de PS3 GPU minder krachtig zou zijn dan een GeForce 7800. Dit artikel was gebaseerd op een ander artikel bij the Inquirer. Derek Perez, PR-persoon bij NVIDIA, was zo vriendelijk om hierop te reageren.

Er is geen twijfel dat NVIDIA's nieuwe 7800GTX het ultieme is in PC-graphics technologie. De kaart bevat een G70 GPU, twee keer zo snel als de huidige 6800 kaarten, en vertoont veel overeenkomsten met de PS3 RSX-grafische chip, maar zal minder snel zijn. De prijs van de 7800GTX zal 600 dollar zijn.

Have no fear, Afro Samurai is here!

Namco heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben gesloten met GDH K.K. Die overeenkomst houdt in dat Namco voor twee jaar de rechten heeft verworven om games te maken van Afro Samurai. Twee games zullen de komende vijf jaar verschijnen, verder is er nog niks bekend.

Afro Samurai is een serie die bestaat uit comic-boeken en anime-films. Het verhaal gaat over Afro, de op een na beste Samurai ter wereld. Hij is op zoek naar Justice, die logischerwijs de beste Samurai ter wereld is. Hij is er naar op zoek omdat hij zijn vader heeft vermoord. Er zijn ook plannen om van Afro Samurai een miniserie te maken waarin Samuel L. Jackson de voice acting en het co-producerschap op zich zal nemen. Het zier er allemaal veelbelovend uit door de toffe mix van anime en hiphopcultuur en de aparte tekenstijl.[Upd]Blessure Makaay valt mee

De knieblessure die Roy Makaay woensdag tijdens de training van het Nederlands Elftal opliep, lijkt mee te vallen.

De spits werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en daar viel geen ernstige afwijking te constateren. Het is nog wel onzeker of Makaay zaterdag mee kan spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië.

Ook Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij zijn twijfelgevallen. Beide spelers trainden apart. Robben is herstellende van een blessure van zijn enkel en Van Nistelrooij kampt met lichte liesklachten.

Update 12:00

Roy Makaay heeft donderdagochtend toch het trainingskamp van Oranje verlaten. De aanvaller van Bayern München heeft te veel last van zijn geblesseerde rechterknie om zaterdag in en tegen Armenië te kunnen spelen in het WK-kwalificatieduel. De spits kan mogelijk wel meedoen tegen Andorra, volgende week woensdag in Eindhoven.

StunGun

Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Dat moet de politieman in het volgende filmpje ook gedacht hebben. Ze vragen eerst netjes of het vrouwtje uit haar auto wil stappen en dit weigert ze. Na een paar keer vragen stapt ze uiteindelijk toch uit maar ze doet ongelofelijk moeilijk. Ik weet niet precies wat ze gedaan had, maar om problemen te voorkomen, halen ze het vrouwtje neer.

Ze gebruiken daarvoor een Stungun en ze gaat heel erg snel liggen, maar dat is logisch na zoiets.
Kan schokkende beelden bevatten

Warskip mooiste West-Friese woord

Noord-Holland-noordUit een enquête van de Stichting Creatief Westfries blijkt dat het Westfriese woord voor logeren of logé, 'te warskip' of 'warskippertje', het mooiste woord in die streektaal is. Het is een verbastering van 'waardschap'. Als je vroeger onderdak zocht, vond je dat bij de waard, in zijn herberg.

Op twee staat het woord 'pittig'. Maar dan niet in de Nederlandse betekenis. 'Pittig' betekent in het West-Fries aardig, lief. Een 'pittig moidje' is een aardig meisje, en als je zegt 'pittig daan', dan heb je met mooi gedaan. Plek drie is ingeruimd voor 'sprage', wat zoveel wil zeggen als 'lui ontspannen zitten'. Maar dan wel in het voorjaarszonnetje.

West-Fries is een dialect dat wordt gesproken in de kop van Noord-Holland. Globaal gezien vanaf boven Alkmaar. Steden die binnen dat gebied liggen zijn Medemblik, Enkhuizen en Hoorn. Onder jongeren komt West-Fries als dialecttaal nog maar weinig voor. Verwacht wordt dat het echte West-Friese dialect binnen 30 jaar uitgestorven is. Het West-Friese dialect heeft overigens weinig met de Friese taal te maken; het is grotendeels afgeleid van het Nederlands.

Voorbeeld van zinnen in het West-Fries: ''Kè je déérom efkes belle, ik ben hêlegaar van de rel'' (Kun je daarom even bellen, ik ben helemaal van slag) of: ''Met heur mooie ouwe ouge keek opoe d'r an en zee: Moin moidje, je benne nou ien keer gewoôn aars as 'n aar'' (Met haar mooie oude ogen keek oma haar aan en zei: Mijn meisje, je bent nou eenmaal gewoon anders dan een ander).

Eerder bleek dat Liefde het mooiste Nederlande woord zou zijn, Houdoe het mooiste Brabantse woord, en Goesting het mooiste Vlaamse.

Total en Texaco: Benzine boven 1,50 euro

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor menig automobilist zal het vandaag even schrikken zijn als de auto aangeeft bijna zonder benzine te zitten. Total en Texaco hebben vandaag namelijk de prijs van Euro 95 verhoogd met 4 cent en rekenen nu respectievelijk 1,505 en 1,504 euro per liter. Het is voor het eerst dat de adviesprijs boven de anderhalve euro uitkomt.

Ook BP heeft besloten de literprijs te verhogen, maar stijgt 'slechts' 3,4 cent op tot 1,499 euro. Marktleider Shell blijft met 1,479 euro net iets onder de anderhalve euro.

Oorzaak van de verhoging is de stijgende olieprijs op de wereldmarkt. Marktleider Shell baseert zijn adviesprijzen op internationale productnoteringen. De prijs van ruwe olie is daarbij van grote invloed; de Verenigde Arabische Emiraten verhoogden gisteren de prijs van ruwe olie met 30%.

Ewout Klok, voorzitter van de Belangenvereniging Tankstations, vindt dat het tijd wordt voor de overheid om 'het kwartje van Kok' af te schaffen: "Voor de mobiliteit van de gewone man is dit een ramp. Bovendien is het niet te verkopen dat olie in andere West-Europese landen veel goedkoper is, terwijl het nota bene in Nederland wordt geraffineerd".

A'damse moskeeën presenteren gedragscode

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Aanstaande maandag zullen Amsterdamse moskeeën in stadsdeel De Baarsjes een protocol presenteren waarin staat hoe zij extreem gedrag onder hun bezoekers signaleren en hoe zij daarmee om zullen gaan. De islamitische gebedshuizen willen op deze wijze duidelijk maken wat zij doen om extremisme tegen te gaan en radicalisering te voorkomen. Premier Jan Peter Balkenende zal het protocol, getiteld Preventie Extremisme, in ontvangst nemen.

Na de moord op Theo van Gogh spraken de moskeeën af nauw te gaan samenwerken met de gemeente en andere betrokken instanties om extreem gedrag te kunnen signaleren en tegen te gaan en op te komen voor vrijheid van meningsuiting. Stadsdeel De Baarsjes stelde na de moord een zogeheten 'Contract met de Samenleving' op. Het protocol Preventie Extremisme maakt daar deel van uit. Deelnemende moskeeën zijn onder meer de Pakistaanse 'Moka Ghousia Masjid'- en de Turkse 'Aya Sofia'-moskee.

Vampiervleermuizen + Haai

Vampiervleermuizen, nog nooit eerder van gehoord maar ze blijken toch echt te bestaan, ze hebben ook echte vampiertanden en komen natuurlijk alleen 's avonds te voorschijn. Bekijk deze vampieren hier.

En dan ook nog een ander filmpje waarbij een vrouw midden in de oceaan aan het zwemmen is en wordt aangevallen door een great white shark. Ik hoop dit nooit mee te maken, want het lijkt mij lastig lopen op één been.

Nederland op dreef tijdens WK roeien

Op het WK roeien in Japan presteerden de Nederlandse teams vanmorgen zonder uitzondering naar behoren. De vier-zonder-stuurman imponeerde zelfs en won zeer eenvoudig zijn halve finale.

Het Nederlandse kwartet Cirkel, Gabriëls, Vellenga en Vermeulen kende een weergaloze start en nam al vroeg een boot voorsprong op de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. De tijd van 5.46,33 was bijna even snel als die van Groot-Brittannië, dat zich in de andere serie plaatste voor de finale van zaterdag. Groot-Brittannië heeft met (de inmiddels gestopte) roeiers als Redgrave en Pinsent een lange traditie in de vier-zonder-stuurman en lijkt de gedoodverfde favoriet. ”Ik heb gehoord dat de Engelsen al een feestje voorbereiden voor zaterdagavond. Wat zou het heerlijk zijn die viering te verpesten,” liet een ambitieuze Jan Willem Gabriëls weten.

Ook de skiffeurs doen het goed in Gifu. Zowel Marit van Eupen als Gerard van der Linden mag naar de eindstrijd. De 35-jarige Van Eupen won haar halve finale met een grote voorsprong en geldt als favoriet voor een gouden plak. ”Ik wil graag winnen. Een WK-medaille heb ik nog niet, maar het past niet bij mij om te zeggen dat wel even goud ga pakken.” Van der Linden roeide een nationaal record van 6.43,86 om zich te plaatsen voor de finale. In de andere serie vestigde de Griek Vasileios Polymeros een nieuw wereldrecord met een tijd van 6.41,54.

De 22-jarige Sjoerd Hamburger miste nipt de finale. De 2.04 meter lange Fries haalde liefst acht seconden af van het nationale record, maar dat bleek ontoereikend. ”Ik heb mijzelf een hand gegeven", verklaarde Hamburger na afloop. “Ik skiff pas het tweede jaar. Als ik acht seconden van de beste af zou zitten, zou ik al tevreden zijn. Het waren er nu maar drie.” De Noor Olaf Tufte zette met 6.29,65 overigens een nieuw wereldrecord op de klokken.

Nederland krijgt palingreservaat

Er komt een palingreservaat in Nederland in de provincies Drenthe en Groningen. Het is het eerste reservaat voor de glibberige vis in Europa. De Westerwoldse Aa in Oost-Groningen en wateren in Drenthe, bij elkaar duizenden hectaren, zijn voor het natte reservaat bestemd.

In het gebied komt een meerjarige visstop voor beroepsvissers. Dat moet helpen de bedreigde soort weer in aantal te laten toenemen. Sportvissers mogen nog wel op paling hengelen. Na een paar jaar wordt bekeken of het zin heeft gehad om een visverbod op aal in te voeren. De hoop is dat de aalstand toeneemt, maar zeker is dat allerminst.

De paling is al lange tijd op zijn retour. IJsselmeervissers klagen al jaren over de magere vangsten. Langs de Europese kust wordt glasaal 100 maal minder vaak gesignaleerd dan 50 jaar geleden. Voordat glasaal de Europese kust bereikt heeft ze al een hele tocht achter de rug. Ze worden geboren in de Sargassozee bij de Bermuda-eilanden, zo'n 4.000 kilometer van Nederland. Eerst als larve en later als glasaal van een paar centimeter, trekt de vis mee met de warme golfstroom naar Europa. Bij Spanje en Portugal wordt de glasaal overigens vaak massaal uit het water gevist en in potjes gestopt als delicatesse.

Moordenaar bewaart lijk op balkon

A.S.S.H.O.L.E had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 42-jarige man uit het Duitse Halle is gisteren door een rechtbank veroordeeld tot elf jaar cel wegens de moord op zijn buurvrouw. De man vermoordde de 39-jarige vrouw in november 2003 en bewaarde haar ontzielde lichaam zeven maanden lang op zijn balkon.

Het lijk werd door de politie gevonden op aanwijzing van enkele omwonenden. Zij hadden de agenten gewaarschuwd omdat in hun appartementencomplex een doordringende geur van ontbinding hing.

Zwaargewonde bij explosie Eindhoven

AartBakkebaard had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een zware explosie in een flat aan de Koppele in Eindhoven is vanochtend een man zwaargewond geraakt. Het gaat om de bewoner van het pand waar zich de ontploffing voordeed. Volgens onbevestigde berichten zou het slachtoffer alle gaskranen hebben opengezet en de explosie moedwillig hebben veroorzaakt.

De ontploffing zorgde ervoor dat glasscherven meters verderop aan de overkant van de Kennedylaan terechtkwamen. Ook het flatcomplex zelf ligt vol met scherven. Na de explosie ontstond een brandje dat door omwonenden geblust kon worden. Behalve de bewoner raakte niemand gewond.

Xbox 360 eind november in de winkels?

De geruchten gaan al een tijdje, maar het lijkt er toch echt op dat Microsoft de Xbox 360 op vrijdag 25 november 2005 wil lanceren. Dit hebben drie verschillende winkels tegenover IGN bevestigd. Als het goed is zal Microsoft de console wereldwijd lanceren, wat betekent dat Nederland dezelfde dag aan de beurt is.

Het lijkt er op dat de games een aantal dagen eerder in de winkels komen te liggen, dit omdat 24 november een grote feestdag in Amerika is(Thanksgiving). De games zouden op 22 november al in de winkels moeten liggen. IGN heeft Microsoft gebeld maar die willen natuurlijk geen commentaar geven. De reden voor deze late launch is dat Microsoft de developers wat meer tijd wil geven, om te zorgen dat de launch-games netjes verzorgd uitkomen. Ook gaat het gerucht dat niet alle developers een final dev-kit hebben gekregen en dus nog met een beta dev-kit hebben moeten werken, maar dit is slechts een gerucht.

Tennissers steunen slachtoffers Katrina

Vanuit de tenniswereld komen diverse steunbetuigingen binnen voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. Zo toonden Serena Williams en John McEnroe hun steun door een geldbedrag toe te zeggen.

Serena Williams laat na haar gewonnen partij tegen Catalina Castano in de tweede ronde van de US Open weten dat ze voor elke ace die ze dit jaar nog op een tennistoernooi slaat, ze 100 dollar doneert voor hulp aan de slachtoffers van de dodelijke orkaan.

Oud-tennisser John McEnroe volgde het voorbeeld van Serena Williams: De Amerikaan zei 25.000 dollar toe en riep het volk op om ook een bijdrage te leveren.

Sexy werkkleding

Het is natuurlijk prachtig als je medewerkers van een bedrijf zo ver krijgt dat ze bij hun bazen gaan vragen om jouw merk werkkleding. Dat is iets dat het bedrijf Scruffs Workwear goed heeft begrepen . Natuurlijk maken alle bouwvakkers ook graag gratis reclame met de posters van Scruffs, aangezien daar ook pornoster en Formule 1 babe Jodie Marsh op te zien is. Het lijkt ranzig (is het ook wel) maar het is wel een uiterst slimme reclamecampagne die deze zomer ook zilver won op het International Advertising Festival in Cannes.

CD: The Raveonettes - Pretty In Black

De eerste twee albums van The Raveonettes werden opgenomen onder strikte regelgeving; zo mochten er bijvoorbeeld maar maximaal drie akkoorden op heel het album gebruikt worden. Hoewel de band daarmee redelijk wat populariteit binnen de alternatieve muziekscène aantrok, kon het me persoonlijk weinig boeien. Toen echter bekend werd dat The Raveonettes hun eigen regels los zouden laten op 'Pretty In Black', werd mijn interesse weer gewekt...

The Raveonettes

Ronaldinho langer bij FC Barcelona

Ronaldinho heeft zijn contract bij FC Barcelona met twee jaar verlengd tot 2010. De Braziliaanse superster kan voor die tijd pas vertrekken als er een club bereid is 125 miljoen euro op tafel te leggen.

Die afkoopsom bedraagt vijf miljoen meer dan in het oude contract. Verschil is echter dat dat bedrag steeds zou worden afgebouwd, hetgeen nu niet het geval is. Barcelona-voorzitter Joan Laporta is dan ook zeer content: ”Dit is het belangrijkste contract dat Barcelona ooit ondertekende. Het is echter nog belangrijker dat Ronaldinho zichzelf blijft en ons dezelfde tovenarij en vreugde blijft schenken.”

Mede door de soms geniale acties van Ronaldinho slaagde Barcelona er dit jaar in na zes jaar weer eens de landstitel te veroveren. De 25-jarige Braziliaan kwam in 2003 over van Paris Saint-Germain. Daarvoor speelde hij in eigen land bij Grêmio.

Wiegel: prenatale test voor alle vrouwen

politiek nieuwsDe test die het ongeboren kind op afwijkingen onderzoekt moet voor alle vrouwen in de basisverzekering komen. Dat schrijft voorzitter Hans Wiegel van Zorgverzekeraars Nederland in een brief aan staatssecretaris Clémence Ross (CDA, Volksgezondheid). Hij steunt hiermee de Gezondheidsraad die eerder al adviseerde om de prenatale screening voor alle vrouwen mogelijk te maken.

Ross wil in de nieuwe basisverzekering de prenatale screening alleen vergoeden voor vrouwen boven de 36 jaar of voor wie er een medische aanleiding bestaat. Wiegel vindt dat de huisarts of het consultatiebureau de combinatie van een bloedtest en een echografische nekplooimeting moeten kunnen aanbieden. Pas als er op basis van die uitslag reden toe is kunnen ze daarna doorverwezen worden naar een specialist.

Het pleidooi van Wiegel is opmerkelijk omdat hij er eerder voor pleitte een bezoek aan de huisarts uit het verplichte ziekenfondspakket te halen. Vandaag vergadert de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Wiegel
Hans Wiegel

Borssele blijft open

Kerncentrale Borssele blijft na 2013 open. De sluiting van Borssele in dat jaar was opgenomen in het regeerakkoord van het huidige kabinet, maar een meerderheid in de Tweede Kamer steunt nu de wens van staatssecretaris Van Geel (CDA, Milieu) om Borssele toch niet te sluiten. Tegelijkertijd investeert het kabinet 250 miljoen euro in de ontwikkeling van duurzame energie.

Regeringspartij D66 was jarenlang tegen het langer openhouden van de kerncentrale, maar in ruil voor investeringen in duurzame energie wilde de partij toch instemmen met de plannen van Van Geel. De VVD is altijd al voorstander van de kerncentrale geweest en ook het CDA had al eerder te kennen gegeven meer gebruik te willen maken van kernenergie.

Het langer openhouden van Borssele heeft een aantal belangrijke voordelen. Bij kernenergie komt geen koolstofdioxide vrij. Jaarlijks scheelt dat 1,5 miljoen ton co2-uitstoot, waardoor Nederland makkelijker kan voldoen aan internationale verplichtingen, zoals het Kyoto-verdag dat sinds februari van kracht is.

Bovendien zou de regering EPZ, de eigenaar van Borssele, bij sluiting moeten afkopen. Omdat EPZ een onbeperkte vergunning voor de exploitatie van Borssele heeft, kan dit de staat wel een miljard euro kosten.

Het openhouden van de kerncentrale is al eerder onderwerp van discussie geweest. In 1994 besloot een kamermeerderheid Borssele voor 2004 te sluiten. Toen de geplande sluiting niet door leek te gaan leidde dit tot fel protest van Greenpeace.

Kerncentrale Borssele
Kerncentrale Borssele

Radio 1 wint meeste marktaandeel

Radio 1Radio 1 heeft in de maanden juni/juli 2005 het meeste marktaandeel weten te winnen. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 538 blijft marktleider en dus de grootste radiozender van Nederland. Het aandeel zakte wel met 0,5 procent tot 11,5 procent. De publieke zender Radio 2 bleef de tweede positie houden met 9,6 procent. Sky Radio leed opnieuw verlies. De zender blijft wel derde met 8,9 procent marktaandeel.

In de top 5 wist alleen Radio 1 een stijging te bewerkstelligen. De nieuws- en sportzender steeg fors met 0,9 procent. Reden hiervan was onder andere de uitzendingen rond de Tour de France. Ook Radio Veronica en Radio 10 gold deden het goed. Noordzee FM, vanaf vandaag Q-music, leverde marktaandeel in.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Dors weg bij Vitesse

Lucien Dors verruilt Vitesse voor FC Den Bosch. In Arnhem kon de rechtermiddenvelder niet op veel speeltijd rekenen, vorig seizoen viel hij naar vijf keer in. Bij de Bosschenaren zal Dors worden herenigd met zijn oud-trainer van Jong Vitesse, Theo Bos.

De jonge middenvelder werd dit jaar door trainer Edward Sturing bij de hoofdmacht van Vitesse gehaald, maar kon niet rekenen op veel speeltijd. De afgelopen twee seizoenen speelde Dors onder Bos bij Jong Vitesse. De huidige trainer van Den Bosch haalde eerder Vitesse-verdediger Jaap Davids naar de hoofdstad van Brabant.

Versterkingen Portsmouth, Middlesbrough

De Engelse clubs Middlesbrough en Portsmouth hebben gisteravond nog uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt. ‘Boro’ versterkte zich met Fabio Rochemback en Abel Xavier, terwijl Portsmouth de geroutineerde aanvaller Dario Silva strikte.

Middlesbrough is de competitie matig begonnen met slechts één zege in vier wedstrijden. Vandaar dat de club wel wat aanwinsten kon gebruiken. Rochemback (23) is afkomstig van FC Barcelona, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Sporting Lissabon. Rochemback heeft een vijfjarig contract getekend bij de club aan de Riverside.

Naast Rochemback verwelkomde de ploeg van Steve McClaren ook Abel Xavier. De Portugees – die op het EK van 2000 opviel door zijn kapsel – is alweer aan zijn elfde club toe. In het seizoen 1998/1999 kwam Xavier uit voor PSV. De verdediger is nog altijd maar 32 jaar en tekende een contract voor één seizoen bij Middlesbrough. Vorig seizoen speelde Xavier drie wedstrijden voor AS Roma.

Portsmouth wist nipt voor het verstrijken van de deadline Dario Silva aan te trekken. De Uruguayaanse spits komt over van Sevilla, waar hij de afgelopen seizoenen een vaste kracht was. De 32-jarige aanvaller verheugt zich op zijn verblijf bij Portsmouth: ”Ik heb al in Italië en Spanje gespeeld en de Engelse competitie schat ik even hoog in. Ik heb al gehoord hoe bezeten de supporters van Portsmouth zijn.” Ook Blaise N’Kufo stond in de belangstelling van Pompey maar FC Twente vroeg een te hoge afkoopsom.

Van der Meyde definitief naar Everton

De overgang van Andy van der Meyde naar Everton is afgerond. De rechtsbuiten doorstond met succes de medische keuring en tekende een contract voor vier jaar bij de Engelse voetbalclub.

"Ik wil hier echt mooie dingen laten zien. Ik hoop dat ik weer aan voetballen toekom", aldus Van der Meyde.

De Nederlander speelde de afgelopen twee seizoenen in Italië slechts 32 competitiewedstrijden voor Internazionale, waarin hij eenmaal wist te scoren. Vorig jaar legde Van der Meyde een aanbieding van Everton nog naast zich neer en besloot hij in Milaan te blijven.

US Open: Overzicht Dag 3

De derde dag van de US Open stond deels in het teken van de regen. Zo eindigde de partij tussen Rafael Nadal en Scoville Jenkins pas om kwart voor één lokale tijd door de vertraging. De Spanjaard bleek de beste in het duel der jonkies. Bij de vrouwen gaven Sharapova, Serena Williams en Clijsters blijk van kampioensvorm.

Nadal en Jenkins moesten uren wachten op hun partij vanwege aanhoudende regenbuien. Eenmaal op de baan ontspon zich een boeiend duel tussen de twee 19-jarigen. Jenkins – die van de organisatie een wildcard kreeg – zette Nadal stevig onder druk, maar de Spanjaard was elke set net iets beter: 6-4, 7-5 en 6-4. ”Het was een moeilijke partij. Hij is een uitmuntende speler, ik moest voluit gaan vandaag”, reageerde een opgeluchte Nadal, die voor het eerst in zijn loopbaan in de derde ronde op Flushing Meadows staat.

Naast de nachtpartij tussen Nadal en Jenkins werden er acht eerste ronde partijen bij de mannen afgewerkt. Lleyton Hewitt had geen enkel probleem met Albert Costa: 6-1, 6-2 en 6-1. De Spanjaard verloor zeven keer zijn opslag en had niets in te brengen. Voor Costa is het al zijn vijfde opeenvolgende uitschakeling in de eerste ronde van een Grand Slam. Hewitt mag het dan gered hebben, een andere Australiër, Mark Philippoussis, ging wél onderuit: Scud was kansloos tegen Karol Kucera.

In het vrouwentoernooi lijkt de strijd om de titel erg spannend te worden. Vannacht heeft een aantal dames alvast een stevige kandidatuur ingediend. Zo maakte Maria Sharapova korte meteen met Radriantefy: 6-1 en 6-0. Ook Kim Clijsters kwam tegen Fabiola Zuluaga nooit echt in de problemen. De Vlaamse had in de eerste set nog wat moeite met de Colombiaanse, maar in de volgende set was Clijsters heer en meester: 7-5, 6-0. ”Vandaag was het erg moeilijk met de wind. Zij raakte er sneller aan gewend dan ik,”, verklaarde Clijsters haar moeizame start.

Ook de Williams-zusjes zijn op tijd in vorm in New York. In de vierde ronde ontmoetten ze wellicht elkaar al. Serena denderde gisteren met 6-2 en 6-2 over Catalina Castano heen, terwijl Venus vier games afstond tegen Maria Kirilenko: 6-1 en 6-3. In de volgende ronde is er de kraker tussen Venus Williams en Daniela Hantuchova.


Uitslagen 1e Ronde- Mannen:
L. Hewitt (Aus/3) – A. Costa (Spa) 6-1, 6-2, 6-1
L. Bürgsmüller (Dui) – T. Dent (USA/25) 3-6, 6-3, 1-6, 4-6
K. Carlsen (Den) – N. Almagro (Spa) 6-7, 5-7, 4-6
M. Lammer (Zwi) – K. Kim (USA) 3-6, 6-3, 7-5, 6-4
J. Acasuso (Arg) – L. Horna (Per) 4-6, 6-3, 6-4, 7-6
A. Seppi (Ita) – D. Hrbaty (Slw/15) 2-6, 4-6, 7-6, 2-6
M. Philippoussis (Aus) – K. Kucera (Slw) 4-6, 2-6, 5-7
D. Ferrer (Spa/17) – A. Calleri (Arg) 4-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1


Uitslag 2e Ronde- Mannen:
S. Jenkins (USA) – R. Nadal (Spa/2) 4-6, 5-7, 4-6


Uitslagen 2e Ronde- Vrouwen:
M. Bartoli (Ita) – S. Perry (USA) 4-6, 6-1, 6-0
N. Vaidisova (Tsj/26) – J. Zheng (Chi) 6-3, 6-0
I. Lisjak (Kro) – E. Bychkova (Rus) 7-5, 6-1
K. Clijsters (Bel/4) – F. Zuluaga (Col) 7-5, 6-0
M. Sharapova (Rus/1) – D. Radriantefy (Mad) 6-1, 6-0
M. Elena Camerin (Ita) – S. Mirza (Ind) 4-6, 6-1, 4-6
A. Ivanovic (SeM/18) – M. Vento-Kabchi (Ven) 6-3, 5-7, 1-6
V. Williams (USA/10) – M. Kirilenko (Rus) 6-1, 6-3
C. Castano (Col) – S. Williams (USA/8) 2-6, 2-6
M. Emilia Salerni (Arg) – D. Hantuchova (Slw/20) 1-6, 0-6
L. Raymond (USA) – J. Schruff (Dui) 2-6, 3-6
F. Schiavone (Ita/25) – E. Laine (Fin) 6-2, 6-2
S. Peer (Isr) – V. Douchevina (Rus/33) 7-5, 3-6, 6-3
N. Petrova (Rus/9) – A. Nakamura (Jap) 6-2, 6-0
M. Pastikova (Tsj) – A. Sugiyama (Jap/30) 6-2, 4-6, 4-6
N. Pratt (Aus) – L. Granville (USA) 4-6, 7-5, 5-7

Roddel en achterklap

Het is wat ongebruikelijk dat ik één van de zittende ministers verdedig maar in dit geval vind ik dat toch eens nodig. Minister Veerman schijnt namelijk een spannende dag tegemoet te gaan in de Tweede Kamer vandaag, maar het is de vraag of dat terecht is. Natuurlijk is hij slordig geweest en natuurlijk mogen we van een minister verwachten dat hij zorgvuldig is, de vraag is echter of er inderdaad sprake is van belangenverstrengeling.

Het enkele feit dat Veerman in het Franse handelsregister nog als directeur staat geregistreerd, is volkomen nietszeggend. Feit blijft nu eenmaal dat die boerderijen van hem zijn, of ze nu (volgens de regels) in een stichting zijn ondergebracht of niet. Het gaat er alleen om of hij inderdaad de feitelijke leiding heeft gehad en dat is nog allerminst bewezen, ondanks de hetze die momenteel in de media wordt gevoerd.

Reken een minister af op zijn beleid en op feiten, niet op loze aantijgingen op basis van onbenulligheden. Bah!

Lucratieve overeenkomst voetballers Australie

De Australische voetballers hebben met de bond FFA een lucratieve overeenkomst gesloten die de spelers laat meedelen in de opbrengsten die voortvloeien uit de belangrijke toernooien als het wereldkampioenschap en de Confederatie Beker.

Het team dat sindskort onder leiding staat van coach Guus Hiddink zal 30 procent van de inkomsten krijgen. Hierbij tellen ook het prijzengeld, de televisierechten, stadioninkomsten en sponsorgelden mee.

"Op deze manier krijgen de spelers niet alleen een beloning voor alles wat ze bereiken op het hoogste niveau. We willen ook bereiken dat ze een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in Australië tot een volledig professionele en commercieel aantrekkelijke sport", aldus het hofd van de Australische voetbalbond, Craig Foster.

In de overeenkomst is ook opgenomen dat de voetballers zullen samenwerken met de bond om het voetbal in Australië verder te ontwikkelen. De overeenkomst loopt door tot zestig dagen na de finale van het wereldkampioenschap voetbal in 2006.

Noordzee FM verder als Q-music

Radiostation Noordzee FM gaat vanaf vandaag verder onder de naam Q-music. Het station, dat in juni door Talpa werd verkocht aan de Belgische Persgroep, wil feelgood-radio gaan maken, met veel muziek en weinig gepraat.

Gisteravond vond in Amsterdam de kickoff van de nieuwe zender plaats. Met een druk op de knop opende ochtend-DJ Jeroen van Inkel het station, en gaf daarmee het startsein voor een spetterend optreden van Di-Rect.

Volgens Peter Bossaert, algemeen directeur, heeft Noordzee FM altijd in de grijze middenmoot van het Nederlandse radiolandschap gezeten. Het is de taak van Q om hier uit te stijgen en zich bij de top van het Nederlandse radiolandschap aan te sluiten. In Belgïe is het gelijknamige station al een succes: het marktaandeel schommelt daar rond de 14 procent.

Ball transfervrij naar PSV

Een uurtje voor het verstrijken van de transferdeadline heeft PSV de Engelsman Michael Ball aangetrokken.
De linksbenige verdediger is afkomstig van Glasgow Rangers.

PSV neemt de 25-jarige Ball transfervrij over van de Schotse topclub. De Engelsman tekent een contract voor twee seizoenen bij de landskampioen plus nog een optie voor een derde jaar. Bij Glasgow Rangers was Ball een beetje op het tweede plan beland; zo speelde hij tijdens het afgelopen seizoen slechts vijftien competitiewedstrijden. PSV kan Ball - die zijn loopbaan begon bij Everton – tot de winterstop niet opstellen in de Champions League, want de Rangers deden tijdens de voorrondes van de CL al beroep op de verdediger.

Wijzigingen in de FP-crew (augustus)

Icoon SitenewsZoals jullie van ons gewend zijn geven we jullie iedere eerste dag van de nieuwe maand een overzichtje van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Vandaag begint september, dus bij deze een overzicht van de wijzigingen van augustus:

Afscheid
Helaas hebben we deze maand weer afscheid moeten nemen van een aantal crewleden. Flumina stopte als nieuwsposter, en Philosocles als FP-moderator en parttime nieuwsposter. Ook RayMania stopte als parttime sport-nieuwsposter voor de FP, en Phileine gaf helaas het schrijven van columns op. Daarnaast mochten we Magneet korte tijd welkom heten bij de nieuwsposters, maar hij is helaas alweer gestopt. Iedereen namens de hele crew bedankt voor jullie inzet!

Welkom!
Gelukkig gingen er niet alleen mensen weg deze maand. Bij de nieuwsposters mochten we Xender verwelkomen. De columnisten werden versterkt door Adalgar, en I.R.Baboon zal voortaan bioscoopfilms gaan reviewen voor de FP. Phileine stopte dan wel met het schrijven van columns, maar blijft toch in de crew. Ze zal zich fulltime op het reviewen storten. Allen nogmaals welkom bij de FP-crew, en veel succes met jullie (nieuwe) functies!

Londense jongeren gratis met de tram en bus

Bussen en trams zijn voortaan gratis voor jongeren onder de 16 jaar in Londen. Dat heeft burgemeester Ken Livingstone bekend gemaakt. De metro zal wel geld blijven kosten voor de half miljoen jongeren in de Britse stad.

Met het "radicale beleid" wil Livingstone de scholen en ontspanningsmogelijkheden makkelijker bereikbaar maken. Hij waarschuwde voor misbruik van de nieuwe regeling. Kinderen tot veertien jaar hebben geen pasje nodig. De 14- en 15-jarigen moeten wel een kaart met foto meenemen, net als jongere kinderen die er ouder uitzien.

Het gemeentebestuur verwacht 300 miljoen gratis reizen per jaar.

Nieuwe AD verschijnt op tabloid

In een drukkerij in Den Haag is vannacht het eerste exemplaar van de fusiekrant tussen het Algemeen Dagblad en regionale kranten van de persen gerold. In de nieuwe krant gaat het landelijke AD samen met de Haagsche Courant/Goudsche Courant, dagblad Rijn en Gouwe, de Dordtenaar, het Rotterdams Dagblad en Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant.

De nieuwe krant krijgt 21 edities, waarvan één landelijke. Het nieuwe AD is de tweede landelijke krant die op het kleinere tabloid-formaat verschijnt. Eerder al stapte dagblad Trouw over op dat formaat.

Alle samenwerkende bladen verschenen voorheen op het grote broadsheetformaat. 'Tijd voor een echte krant op tabloid' is de slogan van de nieuwe krant die in een oplage van 550.000 exemplaren gaat verschijnen. Op zaterdagen is dat 650.000.

Het verliep vannacht niet zonder problemen. Door technische storingen valt de krant bij abonnees in het verspreidingsgebied AD Rotterdams Dagblad uiterlijk om 10:00 uur op de mat. De edities in het Groene Hart en de Drechtsteden verschijnen helemaal niet. Abonnees krijgen in plaats daarvan de editie Rotterdam van de krant. "Het doorzetten van de pagina's ging niet goed bij een aantal van de lokale edities", aldus een zegsman. "Die problemen werken door in de distributie van de krant."

© ANP

GTA: China Town Wars naar iPhone & iPod

Geloof het of niet: Grand Theft Auto komt naar de iPhone en de iPod Touch. De echte GTA, niet de parodie waar we eerder al over berichtten. GTA:China Town Wars, de game die eerder al verscheen op de DS en deze herfst ook beschikbaar komt op de PSP, wordt 'as we speak' omgebouwd naar iPhone formaat. De game moet volgens ontwikkelaar Rockstar nog dit najaar in de apps store liggen.
A Perfect Match
"Chinatown Wars is volgens niemand minder dan Rockstar's oprichter Sam Houser, "a perfect match for the iPhone and iPod touch." Houser voegt daar aan toe: "We are very excited to bring this incredibly ambitious version of Liberty City, with this level of detail and immersive gameplay on Apple's new gaming platforms."

Hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien en of Rockstar ook gebruik gaat maken van de iPhones ingebouwde motion control is nog onbekend. Maar wat wel duidelijk is, is dat Nintendo en Sony er een serieuze concurrent bij hebben gekregen.

Suzanne!!

Uitgereden? Dan gaan we nu verder met muziek en sletten.. we weten wat ze nu aan het doen zijn.

Suzy B is een vuile ho!
Speciaal voor die sletten, van die hoeren die niet nadenken en ook niet opletten.
Bitch je wordt hard gedisst door je ex, komt ervan als je met Lange en Baasje sext.
En er zijn er nog meer hier in dit land, ik kan het weten want ik schuif ze allemaal aan de kant.
Ik ga geen namen noemen, maar steek jullie handen in de lucht als jullie je aangesproken voelen.
Je hebt geen hart voor de mannen, toevallig hè.. dat je naam nu rijmt.. [naam]

Bioware werkt aan twee games voor de Xbox 360

De line-up van games voor de Xbox 360 wordt steeds groter. Vandaag heeft Bioware aangekondigd bezig te zijn met twee titels voor de Xbox 360. Waarschijnlijk is de ene het vervolg op Jade Empire en de andere een game gebaseerd op de Unreal 3 engine, een soort FPS RPG.

Wanneer deze games uitkomen is nog niet bekend, maar de verwachting is ergens in 2006. Bioware staat bekend om titels zoals KOTOR, Jade Empire en Baldur's Gate. Microsoft heeft met Bioware dus een goede ontwikkelaar voor de Xbox 360 in huis.

Mini-game bij FIFA '06 voor PSP

Eind dit jaar zal het voetbalgeweld losbarsten tussen Pro Evolution Soccer 5 en FIFA '06. EA Sports heeft voor de bezitters van de PSP een leuk gimmick toegevoegd aan FIFA '06. Er is een mini-game in verwerkt waarbij het de bedoeling is dat je de bal zo lang mogelijk hoog moet houden. Het aparte hierbij is dat de PSP verticaal gepositioneerd wordt, waardoor de breedte van het scherm gebruikt wordt en er dus een beter overzicht is.


PS3 online gaat de concurrentie aan met Xbox Live

Tijdens een speech op de Game Developers Conference Europe in London heeft Phil Harrison, directeur van ontwikkeling bij Sony, gezegd dat Sony de concurrentie aangaat met Xbox Live. Het online-netwerk van Sony zal open-platform zijn, dit in tegenstelling tot Xbox Live. Het netwerk van Xbox Live wordt namelijk beheerd door Microsoft.

"We want to provide an open platform wherever possible, we want to create a platform on which publishers can exploit their services. We are happy for publishers to form their own commercial relationships directly with the consumer." Wat dus betekent dat Sony het eigenlijk overlaat aan de game-ontwikkelaar wat de kosten zijn van het online spelen voor de consument. Hoe dit open platform precies zal gaan werken is nog niet bekend. Harrison heeft wel gemeld dat games meer in de richting gaan van downloadable epische content, een term die ook gebruikt is door Microsoft voor de Xbox 360.

Hoe PS3 deze downloads zal gaan aanbieden, of er ook dingen zoals Xbox Live Arcade of de marketplace zullen is nog steeds onbekend. Ook werd het niet duidelijk of dit netwerk al in ontwikkeling is of slechts op papier staat. Slechts de tijd zal het ons leren.
Phil Harrison

Microsoft wil eigen winkel openen in New York

Bill Gates heeft gezegd dat hij graag een winkel wil openen op Times Square. Deze winkel zou dan Microsoft producten, gericht op de consument, gaan verkopen, zoals de Xbox 360. Hij heeft zelfs al een gebouw op het oog: Times Square Two, het gebouw waar de bal zakt met nieuwjaar.

Een retail-winkel in New York is een logische stap voor Microsoft, aangezien Microsoft in New York een omzet van één miljard heeft. Normaal gesproken laat Microsoft zijn nieuwe producten op shows en speciale locaties zien, maar ze willen dus een eigen plek. In deze winkel zal de Xbox 360 een zeer grote rol krijgen en ze hopen op deze manier nog meer reclame te maken voor de next-gen Xbox. Dit zal zeker lukken, omdat er dagelijks duizenden mensen voorbij dit gebouw lopen.Times Square Two gebouw

In San Francisco was er van 1998 tot en met 2001 een soort van gallery-winkel van Microsoft. Microsoft runde deze winkel samen met Sony, die ook producten toonde. Maar sinds de komst van de Xbox ging dit natuurlijk niet meer werken en werd de samenwerking verbroken.

Meer info derde deel Prince of Persia

Ubisoft heeft wat meer vrijgegeven over de verhaallijn in het derde deel van Prince of Persia. De prins keert dit deel weer terug in Babylon en hier wordt de beeldschone Kaileena, bekend uit deel twee, ontvoerd en vermoord door een kwade kracht. Terwijl Kaileena wordt vermoord komen er Sands of Time naar buiten en de prins ontsnapt maar net aan het zand.

Door dit avontuur ontstaat er een soort tweede prins, de Dark Prince. Deze prins is een soort van Evil Twin en de goede prins wordt langzaam opgeslokt door zijn evil twin. Hierdoor komt er een soort van tijdsdruk op het spelen te staan, waardoor snel handelen en snel zoeken beter zijn voor de game. De game komt op 3 december uit.

FOK!games is jarig! - Win jij de PSP?Ja, je leest het goed. Het is alweer een jaar geleden sinds we begonnen zijn met FOK!games en in die tijdsperiode hebben we een ongekend aantal nieuwsposts, (p)reviews, specials en columns geschreven. Naast al onze artikelen is er natuurlijk nog iets waar we bekend om staan: de prijzen die we iedere week weggeven!

Tijdens onze verjaardagsweek pakken we het natuurlijk iets extremer aan dan normaal. Zoals je wellicht al wist lanceert Sony op 1 september ook haar nieuwe handheld console: de PlayStation Portable (PSP). En feestelijker kunnen we het natuurlijk niet maken door een PSP plus een EA-game weg te geven! Wil je weten hoe je de PSP kunt winnen? Neem hier dan een kijkje.

Maar dat is natuurlijk niet alles: we geven de komende tijd iedere dag een shitload aan games en goodies weg! Neem hier een kijkje als je wilt weten wat je allemaal moet doen om in aanmerking te komen voor al die gratis games en goodies!
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.