Hoffman stopt en wordt ploegleider CSC

Tristan Hoffman stopt per direct met wielrennen en wordt ploegleider bij het Deense CSC. De 35-jarige Achterhoeker was al prof sinds 1991.

Hoffman werd het afgelopen jaar nog tweede in Parijs-Roubaix, achter Magnus Backstedt. Dit seizoen ging grotendeels verloren voor hem door een valpartij in de Omloop ’t Volk. De afgelopen weken was hij alweer in training, maar daar komt nu een einde aan. Al tijdens de ENECO Tour zal hij samen met Scott Sunderland als ploegleider van de Deense équipe fungeren. Hij gaat ook naar de Vuelta, die eind augustus begint. Hoffman relativeert zijn nieuwe functie: ”Stel je daar niet teveel van voor. Het is puur wennen, rondkijken en het vak leren.”

Teambaas Riis is tevreden met zijn nieuwe collega: ”Ik wil in 2006 met meer ploegleiders werken, daarom is de komst van Tristan nodig. Om eerlijk te zijn zie ik niet zo gek veel jongens die voor deze job in aanmerking komen. De mannen die ik aantrek moeten in staat zijn hun werk te doen volgens mijn visie. Tristan voldoet aan het profiel.”

Hoffman fietste van 1991 tot en met 1999 voor het Nederlandse TVM, waarna hij in 2000 voor MemoryCard tekende, de voorloper van CSC. Hij boekte weinig overwinningen in zijn loopbaan, maar de wedstrijden die hij won mochten er zijn: Dwars door Vlaanderen (’96), het Nederlands kampioenschap (’92) en één etappe in de Ronde van Zwitserland (’93).