Alonso verwacht veel van de race

In de kwalificatie werden ze verslagen door BAR en Ferrari, maar desondanks hoeft Fernando Alonso zich vandaag weinig zorgen te maken, dankzij de voorsprong die hij heeft in het kampioenschap. De Spanjaard start als derde in de race, teamgenoot Giancarlo Fisichella als vierde.

"Ik ben best tevreden met mijn positie. We hebben een goede strategie voor morgen en het is helemaal niet slecht om als derde en vierde te starten. McLaren staat ook achter ons, dus dat is goed. Maar we moeten wel voorzichtig zijn. Dit is wel een circuit waar onze auto het goed doet," aldus Alonso.

Ondanks dat Giancarlo Fisichella ook tevreden was, had de Italiaan toch meer verwacht. "De prestatie van Michael Schumacher en Jenson Button hebben me wel verbaasd. Het kan goed iets met de strategie van morgen te maken hebben. Wij zullen in ieder geval sterk zijn in de race."

De technisch directeur van Renault, Pat Symonds, had zo zijn eigen ideeën over de race. "De teams hebben verschillende strategieën morgen, waardoor het zeker een spannende race gaat worden. Ik denk dat wij morgen kunnen krijgen wat we willen."