Clement wint Olympia's Tour

Stef Clement heeft eindoverwinning gepakt in Olympia's Tour. In de slotetappe wist hij de leiderstrui succesvol te verdedigen, alhoewel de etappe naar Piet Rooijakkers ging.

De slotetappe liep van Hoogerheide naar Ossendrecht, maar de renners maakten een flinke omweg door Zeeland. Op de Zeeuwse wegen werd de etappe door de harde wind zwaarder dan verwacht. Het peloton viel uiteen en klassementsleider Stef Clement hield in de voorste groep maar een paar ploegmaats over om hem te helpen zijn trui te verdedigen.

Rick Flens en Martijn Maaskant hadden wel plannen in de slotetappe en reden bij de voorste groep weg. Zij kregen echter nooit meer dan één minuut voorsprong en in de plaatselijke rondes rond Ossendrecht werden ze gepakt, met name door het werk van de Eurogifts-ploeg, die voorin goed vertegenwoordigd was.

Met Clement in de voorste gelederen kon er voor Rabobank in de plaatselijke rondes weinig meer gebeuren. In de laatste ronde reed Piet Rooijakkers nog wel weg en hij pakte de overwinning. Clement ging achterin de voorste groep met de handen de lucht in de finish over en vierde het feestje van de eindoverwinning.


De voorste groep in de plaatselijk ronde door Ossendrecht