Van Bronckhorst redt Barcelona

Giovanni van Bronckhorst heeft Barcelona zondag in de Spaanse competitie op de valreep geholpen aan een punt.

Tegen Betis Sevilla leek de koploper af te stevenen op een nederlaag. De bezoekers moesten na 14 minuten al met een man minder spelen, maar wisten desondanks uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Van Brockhorst gelijk: 3-3.

De ploeg van Frank Rijkaard had een moelijke middag tegen de nummer vier in de Spaanse Primera Division. Na 12 minuten scoorde Joaquin de eerste goal. Twee minuten daarna moest Riva het veld verlaten met een rode kaart en maakte Eto'o vanaf de strafschopstip gelijk. Betis hield echter het overzicht en kwam via Ricardo Oliveira en opnieuw Joaquin op 3-1.

Pas in de slotfase van de wedstrijd wist Barca de wedstrijd een nog enigszins acceptabel aanzien te geven. In de 81e minuut scoorde Eto'o opnieuw uit een penalty, waarna van Bronckhorst ver in blessuretijd alsnog de gelijkmaker wist te scoren.

Real Madrid wist twee punten in te lopen op Barcelona, door de uitwedstrijd tegen Albacete met 2-1 te winnen.

Villarreal, donderdag tegenstander van AZ in het UEFA-bekertoernooi, was zaterdag tegen Athletic Bilbao goed op dreef. Voor eigen publiek won de Spaanse subtopper met 3-1. De treffers van Villarreal werden gemaakt door Romero José Mari (twee maal) en Diego Forlan.