Renault geeft demo in Rome

Renault zal op zondag 10 april een demonstratie geven met een Formule 1-wagen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Giancarlo Fisichella, zelf een Romaan, zal daar op een tijdelijk circuit van 1200 meter rond het beroemde Circus Maximus een aantal ronden rijden. De demonstratie is deel van een grote show die Renault F1 rond het monument organiseert.

Rond het Circus Maximus zal Renault tevens een scala aan Renaultvoertuigen tentoonstellen en demonstreren, er zal een Formule 1-paddock worden nagebouwd en een aantal devote Renaultfans krijgen de kans om als monteur deel te nemen aan een live pitstopsimulatie.

Het is niet de eerste keer dat Renault een demonstratie geeft op de straten van een hoofdstad. In 2003 reed Fernando Alonso al met een bolide door de Madrileense binnenstad. Ook andere teams hebben de afgelopen maanden Formule 1-auto's op de openbare weg getoond. Zo reed Mark Webber zijn BMW Williams F1 over een brug in Sydney en demonstreerde Christijan Albers zijn Minardi F1 in de binnenstad van Amsterdam.