FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 maart 2005

Voetbal: Mourinho twee duels geschorst

De UEFA heeft José Mourinho een boete van 13.000 euro en een schorsing voor twee Champions Leagueduels opgelegd. De tuchtcommissie bevond de coach van Chelsea schuldig aan het 'in diskrediet brengen van de sport'.

Naast de straf voor Mourinho persoonlijk kreeg Chelsea een boete van 50.000 euro opgelegd. Assistent-coach Steve Clarke en veiligheidsman Les Miles kregen een berisping vanwege hun rol in het geheel. Door de schorsing zal Mourinho de kwartfinaleduels tegen Bayern München van de tribune moeten bekijken. Ook mag hij niet in de kleedkamer en de directe omgeving daarvan komen voor en tijdens de wedstrijden.

Mourinho wordt bestraft naar aanleiding van het duel tegen Barcelona. Mourinho verklaarde in eerste instantie Barcelona-coach Rijkaard met scheidsrechter Frisk diens kleedkamer hebben zien binnenlopen. Later bleek hij dit niet te kunnen hebben gezien en leidde de ophef onder meer tot bedreigingen aan scheidsrechter Frisk, die besloot te stoppen met fluiten.

De tuchtcommissie veroordeelt Mourinho nu op het vage begrip van het in diskrediet brengen van de sport en gaf aan dat Mourinho schuldig was aan "het opzettelijk creëren van een vergiftigde en negatieve sfeer".

easyJet gaat ook online echte ticketprijs tonen

Logo easyJetLuchtvaartmaatschappij easyJet gaat vanaf de zomer ook online de ticketprijzen inclusief luchthavenbelasting melden, zodat de reiziger in één keer de definitieve prijs krijgt te zien. Wel komt in Nederland nog een creditcardtoeslag van zes euro per boeking bovenop de prijs.

Consumenten- en reizigersorganisaties vonden dat easyJet en andere consumenten misleiden door hen een aantrekkelijke prijs voor te houden, terwijl het vliegticket in werkelijkheid veel duurder is. EasyJet komt hen nu tegemoet en zegt te hopen dat andere vliegmaatschappijen haar voorbeeld zullen volgen.

"Consumenten laten zich niet om te tuin leiden door misleidende tarieven", aldus Ray Webster van easyJet. "Zij baseren hun besluit om te boeken op de uiteindelijke, inclusieve prijs. Het is tijd dat de consument de gelegenheid krijgt om meteen het definitieve bedrag te zien, zodat zij sneller en gemakkelijker hun keuze kunnen maken."

[upd] Gezondheid paus ernstig achteruit

Icoon Buitenlands nieuwsDe gezondheid van paus Johannes Paulus II is vandaag sterk achteruit gegaan. Het Vaticaan heeft zojuist een mededeling doen uitgaan waarin wordt gesteld dat de 84-jarige kerkvorst kampt met hoge koorts als gevolg van een infectie aan de urinewegen. Johannes Paulus zou behandeld worden met antibiotica.

Italiaanse media meldden eerder vanavond al dat de kerkvorst zou kampen met een hoge koorts en een sterk verlaagde bloeddruk. Vorige maand kreeg de 84-jarige paus een buisje aangebracht in de luchtpijp na problemen met ademhalen en slikken. Woensdag kreeg hij een sonde omdat hij moeite had met eten. Voor het eerst in zijn ruim 26-jarige pontificaat kon de bejaarde kerkvader vorige week niet de Paasvieringen leiden.

Paus Johannes Paulus II


Update 23:50 uur
De paus zou inmiddels de laatste sacramenten toegediend hebben gekregen. Ook het Vaticaan spreekt inmiddels over een mogelijk sterven van de hoogste persoon binnen de katholieke kerk. "Maar iedereen hoopt op een wonder."

Kosten val kabinet: 43.000 euro

Shinjo stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

43.000 euro, voor veel mensen een aanzienlijk bedrag. Je kan er een leuke auto voor kopen met wat aardige extra's. Je kan er een wereldreis van maken. Je kan er 15000 Big Mac's voor kopen. Je kan er een kabinet mee laten vallen. Je kan.... ho..... een kabinet laten vallen? Jawel, aanstaande zaterdag gaat het kabinet vallen, kosten: 43.000 euro.

'Rechters in Schiavo-zaak zullen boeten'

Icoon Buitenlands nieuws"De personen die hiervoor verantwoordelijk zijn zullen rekenschap moeten afleggen." Dat zei de Republikeinse leider in het Amerikaanse parlement Tom Delay vanavond naar aanleiding van de dood van comapatiënte Terri Schiavo. Delay veroordeelt de rechters die terugplaatsing van de voedingssonde afwezen.

"Dit verlies heeft zijn oorzaak in een juridisch systeem dat de mensen die juist de meeste bescherming nodig hebben niet beschermt, en dat gaat veranderen. Er komt een dag dat de personen die hier aan meewerkten hun gedrag zullen moeten verantwoorden", vervolgde Delay. Later sprak hij over een 'arrogante en oncontroleerbare rechterlijke macht, die zijn neus ophaalt voor het parlement en de president'. Delay wilde niet ingaan op de vraag of het parlement een afzettingsprocedure moet starten tegen de betrokken rechters.

Ook president George Bush reageerde op de dood van Schiavo. Hij riep zijn land op om de herinnering aan de vrouw in ere te houden door te werken aan een cultuur waarin het leven wordt geëerd. Een woordvoerder van het Vaticaan noemde het overlijden van Schiavo, die vijftien jaar in coma lag, 'moord'. "Dit is moord, niets meer en niets minder. Het is de overwinning van een cultuur van dood op dat van het leven", liet de Italiaanse kardinaal Renato Martino weten.

'Olieprijs gaat nog verder omhoog'

Realistosia had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsDe oliemarkt staat aan het begin van een periode van 'een superstijging' in prijzen. Hierdoor zou de prijs van een vat ruwe olie (159 liter) op kunnen lopen tot wel 105 dollar. Dit komt naar voren in een onderzoek van de Amerikaanse bank Goldman Sachs.

De bank baseert deze prognose op de magere reservecapaciteit en het feit dat het nog lang duurt voordat de olieproductie kan worden opgeschroefd. Volgens Goldman Sachs zal de prijs van ruwe olie in ieder geval zo ver omhoog gaan dat het energieverbruik significant kleiner wordt en de voorraden weer aangevuld kunnen worden. De prijs van olie zal daarna weer gaan dalen.

Een index van de bank, de Goldman Sachs Commodities Index, wordt gezien als de belangrijkste barometer voor energie- en grondstofprijzen. Het gepubliceerde rapport zorgde vandaag voor een stijging van de olieprijzen.

Mercedes roept 1,3 miljoen auto's terug

Het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler gaat over de hele wereld ongeveer 1,3 miljoen personenwagens van het merk Mercedes terug naar de garage roepen.

Donderdag werd bekend dat een aantal modellen die in 2001 en later zijn gebouwd problemen kunnen krijgen met de spanningsregelaar en de elektronica van de reminstallatie. Van de 1,3 miljoen modellen rijden er ongeveer 14.000 in Nederland rond.

Het merk Mercedes ziet de cijfers aardig teruglopen omdat er regelmatig problemen zijn met de omvangrijke elektronica die in de auto's is ingebouwd. De aangekondigde terugroepactie is een poging om het aanzien en de kwaliteit van de auto's te verbeteren, en zo de verkoop weer op te schroeven.

V&D Heerlen ontruimd om 'penetrante lucht'

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De brandweer heeft donderdagavond een vestiging van V&D in het Limburgse Heerlen ontruimd. Verschillende bezoekers roken een 'penetrante lucht', waar een aantal mensen zelfs onwel van werd. Drie personeelsleden van het warenhuis moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht worden. Inmiddels zou er geen gevaar meer zijn voor de volksgezondheid.

De slachtoffers hadden last van braakneigingen, hoofdpijn en prikkende ogen. Na de melding heeft de brandweer geprobeerd te achterhalen waar de lucht vandaan kwam, maar dit lukte niet omdat de meetapparatuur niet toereikend was. Daarom is de Milieu Ongevallen Dienst uit Rotterdam ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen. De dienst zal waarschijnlijk nog tot na middernacht bezig zijn met het onderzoek.

Gamer pleegt moord na verkoop cyberzwaard

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Chinese man heeft een bevriende online gamer doodgestoken vanwege de verkoop van een gezamenlijk gewonnen virtueel zwaard. Het slachtoffer had het cyberzwaard afgelopen februari geleend van de verdachte om het vervolgens te verkopen. Toen de verdachte hier achter kwam, ging hij volledig door het lint en nam wraak.

De twee mannen speelden het online multiplayer rollenspel 'Legend of Mir3'. Daar hadden ze allebei samengewerkt om het zwaard te winnen. Zhu Caoyuan, het slachtoffer, heeft op eigen houtje besloten om de virtuele 'drakensabel' te verkopen voor 7200 yuan (672 euro). De 41-jarige mede-eigenaar Qui Chengwei probeerde tevergeefs de politie in te schakelen nadat hij op de hoogte was gebracht van de transactie. De politie vertelde hem echter dat het een virtueel bezit betrof en dat hij daarom geen beroep kon doen op de wet.

Qui Chengwei nam hierop 'het recht' in eigen hand en veroordeelde Zhu Caoyuan ter dood. Hij ging naar Zhu Caoyuans woning en stak hem met kracht in zijn linkerborst. Het slachtoffer overleed ter plekke aan de verwondingen. De verdachte is opgepakt en is in afwachting van de uitspraak van de rechter.


Een avatar van de Aziatische MMORPG 'Legend of MIR3'

___
Voor meer gamenieuws kijk je op FOK!Games

Kijk eens uit je doppen, wil je?!

Al jaren woon ik in een relatief rustige wijk in Assen. Ver weg van het centrum (olé!) en dus voorzien van een eigen 'winkelrijk' (yes!) alwaar je bijna alles kunt krijgen, behalve kleding. Nou ja, je kan bij de Zeeman je sokken kopen als je daar zin in hebt, maar daar houdt het wel mee op.
Voorheen was het anders. Toen was het nog een klein winkelcentrumpje waar alleen het hoognodige te koop was. Zo hadden we een slager, een bakker, een groentewinkel en de Super de Boer, die veel te duur was door het gebrek aan concurrentie.
Maar gelukkig zag de gemeente plots het licht en besloot de boel eens flink aan te pakken. Niet lang daarna kregen we een brief thuis waarin alle plannen uitgebreid aangekondigd werden en een tekening van hoe het eruit zou gaan zien. 't Zag er niet misselijk uit.

De hele verbouwing/vernieuwing heeft uiteindelijk ruim een jaar geduurd maar dan heb je ook wat. Een waar winkelparadijsje heeft zich uit de grond verrezen, en dat ik niet van shoppen houd, dat doet er dan niet meer toe. Het is namelijk zó dichtbij dat ik het vanuit m'n raam kan bewonderen. Zelfs ík wil de winkels dan wel even onveilig komen maken.

Helaas dient zich daarmee meteen het probleem aan. Want zo'n nieuw winkelcentrum is erg leuk, maar ons wijkje wordt meteen een stuk drukker van. En als de gemeente dan ook nog eens besluit dat de twee scholen aan weerszijden ervan, uitgebreid dienen te worden... Sja, dan is dat natuurlijk vragen om problemen. Zo kun je tegenwoordig rond lunchtijd en tegen een uur of 3 's middags, beter veilig thuisblijven. Veilig? Jawel. En als je tóch per se naar de winkel wilt volg dan mijn advies op en check je remmen alvorens je op de fiets springt.
Het zou niet de eerste keer zijn dat ik bijna omver gereden word door één of andere moeder die nog snel even d'r kind naar school moet brengen. Daarbij wordt het met de verkeersregels niet erg nauw genomen. Gewoon goed doorscheuren, da's het betere werk. Zolang het kind maar op tijd op school is, nietwaar? Dat het een drukte van belang is doordat het hier twee basisscholen betreft, lijkt aan de aandacht van ouders te ontsnappen. En dat er veel kinderen tussen de pakweg 6 en 11 jaar in het verkeer aanwezig zijn is kennelijk ook geen reden om het tempo aan te passen.
Nu bezit mijn fiets goede remmen, maar als ik een kind was geweest, dan had ik al minstens vijf keer onder en auto gelegen. Even uitgaande van het feit dat mijn reactievermogen beter is dan dat van een spelende achtjarige. Gierende remmen hoor ik tegenwoordig dagelijks. Het Verkeerspark Assen is er niets bij. Als je toch wil scheuren kun je beter een rondje door deze woonwijk komen maken.

Ze hebben overigens wel wat aan die onveilige situatie proberen te doen, hoor. Daar niet van. Zo hebben we drempels, haaientanden en een heel scala aan waarschuwingsborden. Die gaan echter niet helpen als automobilisten structureel 'vergeten' dat fietsers op die bewuste kruising voorrang hebben. Hallo, beste wijkgenoten, dat is niet voor niets zo!

Ze zitten bij elkaar in de klas; de kids die op de fiets naar school gaan of met de auto gebracht worden. Hun ouders doen gezamenlijk hun inkopen bij onze gloednieuwe winkeltjes. Maar ondertussen rijdt de één wel zowat het kind van de ander tegen de vlakte.

Het is slechts een kwestie van afwachten tot het écht eens goed mis gaat.
En dan gaat men pas nadenken...

Trailer voor 24 The Game

Gisteren meldden we al dat er een game aan zit te komen naar aanleiding van de serie 24, met als titel - hoe origineel - 24 The Game. Nadat gisteravond al wat screens zijn gereleased, is nu ook een trailer verschenen. In het spel kruipt de speler in de huid van Jack Bauer, en maakt één dag van zijn leven mee. Het verhaal speelt zich af tussen de seizoenen 2 en 3 en zal antwoorden geven op diverse brandende vragen van kijkers. De trailer van 18,5 MB is te vinden op WorthPlaying.
In de trailer vertelt Kiefer Sutherland hoogst persoonlijk wat meer over de game. Bovendien zijn er enkele in-game beelden te bewonderen.

Longziekte SARS besmettelijker dan gedacht

JahWe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsDe longziekte SARS (Severe Acute Resperatory Syndrome) blijkt nog besmettelijker dan gedacht werd. Chinees onderzoek heeft dit uitgewezen. Mensen die genezen zijn verklaard kunnen tot nog wel vier weken lang anderen besmetten. Ook via urine of uitwerpselen kan de ziekte nog weken worden overgebracht.

In 2003 zorgde een uitbraak van SARS voor achthonderd doden. 8000 mensen raakten met het virus besmet. De nieuwe ontdekking betekent dat er bij een eventuele nieuwe uitbraak nog zorgvuldiger gehandeld moet worden om de infectie onder controle te houden.

VJ Jeroen Post vertrekt bij TMF

Jeroen Post vertrekt bij muziekzender TMF. De 29-jarige VJ wil zich na zeven jaar presenteren meer gaan richten op het uitbouwen van zijn productiebedrijf Max Milo Produkties.

Post neemt op 1 april officieel afscheid tijdens de TMF Awards. Tot 1 september blijft de presentator wel freelance verbonden aan de zender met de wekelijkse entertainmentshow TMF on Tour, die al door zijn eigen productiebedrijf wordt geproduceerd.

Eerder presenteerde Post al programma's als Play, Post op Zondag en Club Delicious.

Prins Albert neemt taken prins Rainier III over

TARAraboemdijee had ons via de nieuws-submit te melden:

Het vorstenhuis van Monaco heeft vanavond bekend gemaakt dat kroonprins Albert (47) de taken van de zieke prins Rainier III heeft overgenomen. De 81-jarige Monegaskische prins ligt al enkele weken in het ziekenhuis en sinds een week op de intensive care aan de beademing. Zijn toestand is momenteel stabiel maar zorgelijk. Prins Rainier besteeg de troon in 1949 en is daarmee één van de langst regerende vorsten in Europa.

In een korte mededeling werd aan het begin van de avond bekend gemaakt dat zijn oudste zoon Albert alle vorstelijke functies overneemt. Albert is de enige zoon van Rainier III en actrice Grace Kelly. Hij is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Daarom is recentelijk de wet in Monaco veranderd, zodat één van beide zusters de troon kan bestijgen als dat nodig mocht zijn.
Kroonprins Albert

Dieven ontvreemden auto en vinger

servie, JahWe en bliepbliep hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Maleisië is de politie op zoek naar bendeleden die een accountant zijn auto en zijn vinger afhandig maakten. De dieven reden de man klem toen deze in zijn auto wilde stappen. Vervolgens dwongen zij hem om de sleutels van zijn peperdure Mercedes af te geven.

De auto was echter beveiligd en kon alleen gestart worden met de vingerafdruk van de eigenaar. Hierop besloten de overvallers de vinger van de man af te hakken. Terwijl de man naakt en gewond langs de weg werd achter gelaten, gingen de dieven ervandoor met zijn auto.

Mogelijk verbod op Lonsdale in Uden

LonsdaleHet college van B&W van de gemeente Uden overweegt een verbod in te voeren op het dragen van Lonsdale-kleding. Het is één van de maatregelen die het gemeentebestuur in de strijd wil gooien om de gemoederen in Uden tot rust te brengen. Oók wordt overwogen een absoluut verbod op het gebruik van alcohol in openbare ruimten in te stellen.

Uden is op scherp gezet na de tweede brandstichting in de islamitische Bedir basisschool. Volgens velen bestaan er in de plaats tussen autochtone en Turkse jongeren grote spanningen. Uit een gisteren gepubliceerd artikel in het Brabant Dagblad blijkt dat op straat Udense tieners gewag maken van de rivaliteit tussen vooral Turkse jongeren en de zogeheten Lonsdale- jeugd, immer gestoken in de kleding waarmee ze hun nationalisme willen uitdragen. ''Op het schoolplein van het Udens College, de enige middelbare school van het dorp, is de groepsvorming ook te zien: dáár staan de Turken, dáár de Lonsdale-jongeren en weer in een ander hoekje de rest. Gemengde groepjes zijn er ook, maar ze vormen een minderheid. Het is onzin om te veronderstellen dat de groepjes elke dag met elkaar op de vuist gaan, maar van een harmonieus samenzijn is op het schoolplein geen sprake'', zo viel onder meer gisteren in de krant te lezen.

De gemeente gaat binnenkort met alle betrokkenen overleggen over te nemen maatregelen. Wat betreft het verbod op Lonsdalekleding zal het waarschijnlijk alleen binnen het onderwijs gelden. Om het ook buiten op straat te verbieden zal juridisch een moeilijk verhaal worden, zo weet ook wethouder M. Bakermans.

Gesprek
Volgende week zal in ieder geval een gesprek worden geregeld met een groep risicojongeren. Wethouder Bakermans: ''Om ze duidelijk te maken wat wel en wat niet kan. En om aan te geven wat wij vinden van hun gedachtengoed''.

De belaagde Bedirschool werd gisteren bezocht door de Udense burgemeester J. Kersten. Ook belde premier Balkenende met de schoolleiding. Verder zegde een bakker toe dat hij vlaaien zal gaan uitdelen aan de kinderen op de school.

Pool ontvangt eigen kaart na 60 jaar

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Poolse man keek wel heel raar op toen hij een kaart ontving die hij zelf 60 jaar geleden verstuurd had. Karol Brozda, 79 jaar oud, stuurde de kaart in 1945 naar zijn ouders. Hij zat op dat moment gevangen in een Amerikaans legerkamp en wilde zijn ouders laten weten dat hij nog in leven was.

Brozda werd in 1944 gerecruteerd door het Duitse leger. Na een opleiding van een maand vertrok hij naar het front in Frankrijk. Hij deserteerde uit het leger en na een kort verblijf in het Amerikaanse krijgsgevangenenkamp sloot hij zich aan bij het Poolse leger.

De kaart arriveerde enkele weken geleden op het adres waar zijn ouders vroeger woonden. De hedendaagse bewoners van het huis stuurden de kaart door naar Brozda, die tegenwoordig net over de grens in Tsjechië woont. "Het herinnerde me aan de oorlog en aan alles wat ik ondergaan heb. Dat zijn helemaal geen mooie herinneringen", aldus Brozda.

Levenslange eis voor brand bij Turks gezin

Tegen twee hoofdverdachten van een fatale brandstichting vorig jaar augustus in een woning in Eindhoven, is levenslange gevangenisstraf geëist. Bij die brand aan de Jan Hollanderstraat, vonden de broertjes Baris (8) en Birçan (14) van de Turkse familie Kaya de dood.

Hoofdverdachte R.M. M. (37) was de buurman van de Turkse familie, en wordt beschouwd als opdrachtgever. Hij gaf de 23-jarige Chr. F., een zwakbegaafde alcoholist, 50 euro om de boel in de fik te zetten. Beiden moeten de rest van hun leven achter de tralies slijten, zo wil de officier van justitie.

De 31-jarige E. F. en de enige vrouwelijke verdachte, de 23-jarige D. F., hoorden voor hun aandeel in het drama 18 jaar cel tegen zich eisen. E. F. (ook een alcohol verslaafde) hielp Chr. F. door op de uitkijk te staan. Opdrachtgever M. keek zelf bij zijn overbuurvrouw D. F. toe hoe het huis van zijn buren in een vlammenzee veranderde. In haar huis werd de brand ook voorbereid.

Hoofdverdachte R.M. M. sprak volgens een oud-leraar al op 13-jarige leeftijd over Turken als een ''smerig volk''. Tijdens zijn observatie in het Pieter Baan Centrum had hij moeite met een Turkse groepsleider. M. is overigens zelf ook een allochtoon. Hij heeft een hindoestaanse achtergrond en kwam in 1976 naar Nederland. Tijdens de zitting bleef hij volhouden dat hij het slachtoffer is geworden van een complot en onschuldig is.

Uitspraak over 14 dagen.

Studenten gezocht voor terreuroefening

Icoon Binnenlands nieuwsAltijd al eens een terreuraanslag willen meemaken? De organisatie van de grootscheepse rampenoefening die op woensdag 6 april in de Amsterdamse ArenA zal plaatsvinden is op zoek naar scholieren en studenten die publiek willen spelen. Woensdagavond werden er tickets uitgedeeld bij een van de mensa's van de Universiteit van Amsterdam.

De gratis tickets zijn tot 5 april ook nog bij de ArenA verkrijgbaar. De mensen die zich opgeven zullen het publiek moeten zijn tijdens een lunchconcert van rappers Ali B. en DJ L-ende. Tijdens het concert zal er in het stadion een terreuraanslag plaatsvinden. Het precieze scenario daarvoor is niet bekendgemaakt.

Schep wint zilver ondanks gebroken hand

Peter Schep heeft tijdens het WK baanwielrennen in Los Angeles met een gebroken hand gefietst. Dit is na onderzoek in Nederland bekend geworden.

Tijdens een warming-up voor de ploegenachtervolging botste Schep tegen een Japanse sprinter aan. De Nederlander viel onderin de baan en blesseerde hierbij zijn hand.

Ondanks zijn blessure reed hij daarna gewoon mee tijdens de ploegenachtervolging. Nederland behaalde de finale maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Groot-Brittannië won de finale en pakte de wereldtitel op dit onderdeel.

Bettini mist Ronde van Vlaanderen

Paolo Bettini moet de Ronde van Vlaanderen missen vanwege ziekte. Dat heeft zijn ploeg Quick Step vandaag bekend gemaakt.

Bettini was voor Milaan - San Remo ook al ziek, maar kon daar op het nippertje toch deelnemen. Daarna reed de Italiaan in de Italiaanse wielerweek, maar moest met koorts opgeven. Nog altijd is Paolo Bettini licht ziek en daarom is besloten hem niet te laten starten in de Ronde van Vlaanderen. Bij Quick Step zal Tom Boonen nu de onbetwiste kopman zijn.

Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters vertelde: "Paolo is niet voldoende fit, zodat wij hem sparen voor de Ronde van Vlaanderen en in zijn beste conditie willen inzetten voor de Waalse klassiekers. Tom Boonen krijgt nu het statuut van absolute kopman binnen onze ploeg."

Mulder stopt met tandemwielrennen

De bekende Nederlandse paralympiër Jan Mulder stopt met fietsen. De blinde tandemwielrenner stopt na 700.000 kilometers definitief met wedstrijden te rijden. De 48 jarige Mulder heeft zijn A-status met ingang van april bij NOC*NSF ingeleverd.

Mulder veroverde 26 medailles op diverse EK’s en WK’s, verder pakte hij drie keer goud op de Paralympics. Hij wil, nu zijn actieve carrière is afgesloten, zich bezig gaan houden met het stimuleren van sport bij mensen met een visuele handicap.

Leefbaar Almere kan niet lachen om aprilgrap

Icoon opmerkelijk nieuwsDe lokale partij Leefbaar Almere, bij de laatste verkiezingen de grootste partij in Almere, kan niet lachen om een 1-aprilgrap die een aantal fracties uithaalden. Collega's van CDA, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zouden woensdag in geheim spoedberaad bijeen zijn gekomen om de uitslag van een politieke enquête te bespreken.

Uit de resultaten van de peiling zou blijken dat Leefbaar Almere een verdere forse zetelwinst zou boeken. Andere fracties leverden in, zo zou het CDA teruggaan van vier naar één. Donderdag kwam uit dat de uitslag nep was, en dat het de bedoeling was Leefbaar in het ootje te nemen. "De gevestigde orde kan ook al niet eens grappig zijn", reageerde Leefbaar-raadslid Van Gellekom. "Wij hadden meteen door dat het hier om een 1-aprilgrap ging. En het is nog niet eens 1 april. Wat een sukkels."

Devolder wint Driedaagse De Panne

In de Driedaagse De Panne stonden vandaag een etappe en een afsluitende tijdrit op het programma. Steels won de etappe, Ekimov de tijdrit en Devolder pakte het algemeen klassement.

Voor de korte etappe van vandaag hadden een aantal favorieten voor de Ronde van Vlaanderen besloten een extra rustdag te pakken. Peter van Petegem en Steffen Wesemann gingen niet meer van start. Tom Boonen reed de etappe wel, maar reed 's middags niet meer mee in de tijdrit.

In de ochtendetappe sprongen vier man vroeg weg, maar werden tegen het einde van de etappe door het peloton weer bijgehaald. In de sprint wist de Belgische kampioen Tom Steels te winnen.

's Middags was Viatsjeslav Ekimov de snelste. De oude krijger wist voor de derde keer de tijdrit in de driedaagse te winnen; 1996 was voor hem de eerste keer. Voor het algemeen klassement sloeg zijn ploeggenoot Stij Devolder de slag. Devolder wist 19 seconden sneller te rijden dan zijn vluchtgenoot van dinsdag Ballan en Devolder pakte daarmee de winst in het eindklassement.

Eindklassement:
1. Stijn Devolder (Bel) in 13u15'16"
2. Alessandro Ballan (Ita) op 16"
3. Nico Mattan (Bel) 24"
4. Luis Leon Sanchez (Spa) 44"
5. Roberto Petito (Ita) 45"
6. Servais Knaven (Ned) 1'01"
7. Michael Albasini (Zwi) 1'25"
8. Matthew Hayman (Aus) 1'31"
9. Roy Sentjens (Bel) 1'34"
10. Mirko Celestino (Ita) 2'04

Voorbijganger vindt been in gracht

In de Kostverlorenvaart in Amsterdam heeft een voorbijganger gistermiddag een been aangetroffen. Het lichaamsdeel dreef in het water langs de Tweede Kostverlorenkade.

Rond 12.00 sloeg de voorbijganger alarm, waarna de politie het been uit het water viste. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het been mogelijk afkomstig is van een man tussen de 35 en vijftig jaar oud. Op het lichaamsdeel zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen.

UEFA schorst 'leugenaar' Mourinho

De UEFA heeft José Mourinho een boete van 13.000 euro en een schorsing voor twee Champions Leagueduels opgelegd. De tuchtcommissie bevond de coach van Chelsea schuldig aan het 'in diskrediet brengen van de sport'.

Naast de straf voor Mourinho persoonlijk kreeg Chelsea een boete van 50.000 euro opgelegd. Assistent-coach Steve Clarke en veiligheidsman Les Miles kregen een berisping vanwege hun rol in het geheel. Door de schorsing zal Mourinho de kwartfinaleduels tegen Bayern München van de tribune moeten bekijken. Ook mag hij niet in de kleedkamer en de directe omgeving daarvan komen voor en tijdens de wedstrijden.

Mourinho wordt bestraft naar aanleiding van het duel tegen Barcelona. Mourinho verklaarde in eerste instantie Barcelona-coach Rijkaard met scheidsrechter Frisk diens kleedkamer hebben zien binnenlopen. Later bleek hij dit niet te kunnen hebben gezien en leidde de ophef onder meer tot bedreigingen aan scheidsrechter Frisk, die besloot te stoppen met fluiten.

De tuchtcommissie veroordeelt Mourinho nu op het vage begrip van het in diskrediet brengen van de sport en gaf aan dat Mourinho schuldig was aan "het opzettelijk creëren van een vergiftigde en negatieve sfeer".

Schultz weer in Fed Cup

Brenda Schultz gaat weer Fed Cup tennis voor Nederland spelen. Captain Hans Felius heeft bekend gemaakt dat Schultz is geselecteerd omdat ze tijdens een trainingsweek het gewenste niveau heeft laten zien.

Schultz stopte in 1999 met het spelen van wedstrijden vanwege rugproblemen. Ze heeft in haar carrière zeven WTA-toernooien gewonnen. Haar hoogste ranking was tiende, dit nadat ze de kwartfinales van Wimbledon en de US Open haalde in 1995.

De selectie bestaat verder uit Michelle Gerards, Elise Tamaela en Michaella Krajicek. Dit team moet in juli proberen om een van de twee plaatsen voor het promotie/degradatieduel voor de Wereldgroep 2006 te bemachtigen. Deze wedstrijden zullen op gravelbanen in het Turkse Antalya worden gespeeld.

Comapatiënte Terri Schiavo overleden

D-FENS had ons via de nieuws-submit te melden:

Na een jarenlang coma en na jarenlange juridische gevechten is de Amerikaanse Terri Schiavo overleden. Sinds 18 maart kreeg ze geen voeding meer, nadat haar sondevoeding was verwijderd. De 41-jarige Schiavo lag vijftien jaar in coma.

Het besluit om haar geen sondevoeding meer te geven was afkomstig van haar man. Hij wilde hij haar al lange tijd rustig laten sterven, maar haar ouders waren fel tegen en hebben jarenlang een felle juridische strijd gevoerd. Die strijd bracht ze zelfs bij het hooggerechtshof.

Zelfs president Bush bemoeide zich persoonlijk met de kwestie. Hij keerde terug van zijn vakantie om een speciale noodwet te kunnen bekrachtigen die het mogelijk moest maken de sondevoeding weer terug te plaatsen.

Terri Schiavo
Schiavo voordat ze in een coma raakte

Renault geeft demo in Rome

Renault zal op zondag 10 april een demonstratie geven met een Formule 1-wagen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Giancarlo Fisichella, zelf een Romaan, zal daar op een tijdelijk circuit van 1200 meter rond het beroemde Circus Maximus een aantal ronden rijden. De demonstratie is deel van een grote show die Renault F1 rond het monument organiseert.

Rond het Circus Maximus zal Renault tevens een scala aan Renaultvoertuigen tentoonstellen en demonstreren, er zal een Formule 1-paddock worden nagebouwd en een aantal devote Renaultfans krijgen de kans om als monteur deel te nemen aan een live pitstopsimulatie.

Het is niet de eerste keer dat Renault een demonstratie geeft op de straten van een hoofdstad. In 2003 reed Fernando Alonso al met een bolide door de Madrileense binnenstad. Ook andere teams hebben de afgelopen maanden Formule 1-auto's op de openbare weg getoond. Zo reed Mark Webber zijn BMW Williams F1 over een brug in Sydney en demonstreerde Christijan Albers zijn Minardi F1 in de binnenstad van Amsterdam.

NCRV roept D66-leden op tegen te stemmen

"De burger wordt als kijker, luisteraar, lezer, internetsurfer en lid buitenspel gezet. Hij kan niet langer via een omroep invloed uitoefenen op de programmering van de publieke omroep", dat schrijft de NCRV morgen in een advertentie in NRC Handelsblad, Trouw en De Volkskrant. De omroep roept alle leden van D66 op zaterdag tijdens het congres van de partij over het akkoord, tegen te stemmen.

De mediaparagraaf in het akkoord druist volgens de omroep volledig in tegen de uitgangspunten van D66, waarin participatie en inspraak van de burger hoog in het vaandel staan. "Maximale invloed en participatie van betrokken burgers zijn nodig bij alle maatschappelijke instellingen", zo schrijft de NCRV.

Commando

In mijn jeugd had ik een hondje. Dit hondje heb ik geprobeerd een paar truucjes ofterwel commando's te leren maar het was me nooit gelukt. Commando's zoals lig, zit, play dead enz.

Het hondje luisterde maar niet naar mij. Toen kwam ik op een dag bij een vriend op bezoek die mij vertelde dat zijn geit wel naar hem luistert en van alles kan.
Het klopte ook het geitje luisterde echt naar zijn baasje en hij deed van alles. Het geitje kon op commando zitten, liggen en Play dead uitvoeren!

Ik stond versteld

Half-Life 2 filmpje toont HDR-effecten

Al in februari meldden we dat Valve binnenkort het zogenaamde "High Dynamic Range Lighting" zou implementeren in de Source engine. Meteen komt er een level bij om dit te laten zien, genaamd "The Lost Coast". Er is nu een filmpje verschenen die deze techniek laat zien. Aan de linkerkant zie je hoe de wereld er uit ziet mét HDR en aan de rechterkant zonder. De trailer is 7.3 MB groot en is te downloaden op Gamequarter.be.


Zo moet het level er uit gaan zien

Street Racing Syndicate (Cube) uit de schappen

Vanochtend meldden onze collega's van Insidegamer dat alle Cube versies van Street Racing Syndicate uit de winkels gehaald worden:
"[...]
Nintendo haalt per direct Street Racing Syndicate voor de GameCube uit de winkels. Het spel, dat lijkt op Need for Speed: Underground, verscheen op 4 maart in Europa. Spelontwikkelaar Namco heeft echter een vervelende bug ontdekt waardoor het onmogelijk is de singleplayer modus uit te spelen.

Het komt zelden voor dat alle uitgaven van een spel defect blijken te zijn. Het innemen van alle spellen is duur en dit voorval kan daarom gerust een financiële tegenvaller worden genoemd. Iedereen die in het bezit is van Street Racing Syndicate (GameCube) kan deze terug brengen bij de winkel.
[...]"


Codemasters heeft dit inmiddels bevestigd en vertelt erbij dat de PS2 en Xbox versies wél in orde zijn.

Officiële verkoopcijfers Nintendo DS

De Nintendo DS verkoopt goed, tot aan het Paasweekend waren er ruim 500 000 exemplaren verkocht in Europa, dat is 77% van de geleverde stock. Veel winkeliers zijn al door hun voorraad heen.

Ook de games verkopen erg goed, met als beste twee verkopende games Mario 64 DS (ruim 250 000) en Wario Ware Touched! Nintendo verwacht dat de verkopen goed zullen blijven lopen, mede door een groot aantal titels dat nog op de DS zal verschijnen in 2005. Een aantal van deze games zijn: Yoshi Touch & Go van Nintendo (6 mei), Need for Speed Underground 2 van EA (27 mei) en Star Wars Episode III Revenge of the Sith van Activision (mei).

Jim Merrick, Senior Director European Marketing, zegt:

"[...]
De lancering van de Nintendo DS in Europa is een enorm succes. Europese gamers hebben de Nintendo DS warm onthaald. Ze laten er geen twijfel over bestaan dat de Nintendo DS de nieuwe “must-have” spelcomputer is! Nintendo heeft zich bij de ontwikkeling van de Nintendo DS als doel gesteld een geheel nieuwe vorm van portable gaming te creëren, die staat voor een innovatieve en uiterst vermakelijke ervaring. Wij zijn van mening dat dit doel tot in de details gerealiseerd is. Met het oog op de vele nieuwe fantastische games die eraan komen, zal de verkoop van de Nintendo DS alleen maar blijven stijgen.
[...]"


CNV: Geen loonafspraken als topinkomens fors blijven stijgen

Vakcentrale CNV weigert centrale loonafspraken te maken als de werkgevers niet ingrijpen in de sterke stijgingen van de topinkomens. Dat zei CNV-voorzitter Doekle Terpstra in het Radio 1-programma Stand.nl. Hij reageerde op de berichten dat topmannen van grote bedrijven hoge bonussen en flinke loonsverhogingen krijgen.

Volgens Terpstra moeten de topmensen in het bedrijfsleven het goede voorbeeld geven. "Ik vertik het om te blijven staan voor mijn mensen als iedere keer opnieuw een kleine elite zich verheft boven het gepeupel en zich permitteert om miljoenen te cashen", zo zei hij.

Al dit jaar mag wat het CNV betreft de maximale loonsverhoging van 1,25 procent worden losgelaten in bedrijven waar de top zich niet houdt aan de afspraken gemaakt in de Stichting van de Arbeid. "Het CNV gaat geen nieuwe afspraken maken over de loonvorming als de werkgevers dit debat over de topsalarissen niet corrigeren." Hij hamerde erop dat hij niks tegen topsalarissen heeft, maar dat het hem gaat om de forse verhogingen van het salaris van de topmensen.

Duitse RTL in 2006 weer op de kabel

Krujer had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse televisiezender RTL+ komt vanaf volgend jaar weer terug op de kabel in Limburg. Begin vorige maand werd de commerciële zender uit het kabelpakket gehaald en vervangen door de Italiaanse zender Rai Uno. Dit leidde tot massale protesten, vooral uit de regio rond Heerlen.

Bij de terugkeer van RTL zal echter wel een andere Duitse zender uit het pakket worden gehaald. Waarschijnlijk zal dit de regionale zender SWF zijn. Kabelexploitant Essent moet nog wel instemmen met het advies van de programmaraad Limburg.

Vorige week verklaarde de verantwoordelijke voor de samenstelling van het zenderpakket van Essent, René Wingen, in het Limburgs Dagblad nog dat de kabelmaatschappij bij het besluit zou blijven. Volgens hem hadden de klanten van Essent vooraf voldoende mogelijkheid om hun bezwaar kenbaar te maken tegen het besluit, bijvoorbeeld door spreektijd aan te vragen bij vergaderingen van de Programmaraad.

Peuter (3) start auto en rijdt zusje aan

Icoon opmerkelijk nieuws Een 3-jarig jongetje uit Noorwegen heeft dinsdag per ongeluk zijn 5-jarige zusje aangereden met de auto van zijn ouders. Hij had het voor elkaar gekregen de goede sleutels te vinden, en de auto te starten. De auto kwam ongeveer 10 meter vooruit en reed tegen een schommel aan, waar zijn zusje aan het spelen was. Het meisje raakte bij de aanrijding gewond.

Volgens de politie vond de jongen de autosleutels aan een sleutelbos in zijn ouderlijk huis op het Noorse eiland Hitra. In de auto stopte hij de sleutel in het contact. Op dat moment stond de Ford Mondeo van zijn ouders nog in een versnelling. Het is niet duidelijk of de jongen de auto ook echt gestart heeft, of dat de startmotor de auto een stuk naar voren schoof.

Wel zeker is dat de auto vervolgens tegen een schommel aanreed, waar het zusje van de peuter aan het spelen was. Die werd aangereden, waardoor ze klem kwam te zitten onder de auto. Een lichte helling en een kleine kuil in de grond voorkwamen dat het volle gewicht van de auto op haar terechtkwam.

Buren van het gezin, die het ongeval zagen gebeuren, haalden de auto van het meisje af. Ze werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar bleken haar verwondingen op een paar botbreuken na mee te vallen.

Vermiste machinist doolt door het land

Een 44-jarige machinist van het spoortransportbedrijf Railion zwerft al twee maanden rond nadat hij op zijn werk een waarschuwing had gekregen. Vermoedelijk trekt de man van station naar station en slaapt hij in treinen.

Hans van Voorst had vlak voor zijn verdwijning te horen gekregen dat hij zijn werk niet naar behoren deed. Na een woordenwisseling met zijn vrouw Conny vertrok de machinist, naar eigen zeggen om te gaan werken. Sindsdien is hij echter niet meer thuisgekomen. Aangezien na Van Voorsts verdwijning met zijn creditcard grote bedragen in Frankrijk en Italië opgenomen werden, ging de spoorwegpolitie ervan uit dat de machinist vermoord en beroofd was.



De vermiste Hans van Voorst

Twee weken geleden kwam echter het bewijs dat de man nog in leven is. Op een bankje voor het station Amsterdam CS maakte hij een praatje met een collega. Deze kwam er pas later achter dat Van Voorst vermist werd. Ook geven de creditcardafschriften aan dat het geld tegenwoordig in Nederland wordt opgenomen.

"Alle geldopnames zijn gedaan bij Grenswisselkantoren, en die vind je bijna alleen maar bij stations, zegt Conny. Ze denkt daarom dat haar man op stations leeft. "Hij heeft een kaart waarmee hij gratis mag reizen. Het zou me niet verbazen als hij in treinen slaapt."

---
Scootmobiel, bedankt voor het gebruik maken van de nieuws-submit.

Ecclestone neemt A1GP niet serieus

Formule 1-baas Bernie Ecclestone neemt de nieuwe raceklasse A1 Grand Prix niet serieus. Hij gaat er vanuit dat de serie geen serieuze tv-coverage zal krijgen. Tegelijkertijd zijn de eerste teams en circuits voor de A1GP-serie, de "winter-Formule 1", bekend gemaakt.

Woensdag werd in Sydney het Australische team en het circuit voor de Australische race bekend gemaakt. De races zullen plaatsvinden op de circuits in de nu vijftien deelnemende landen en er zal geraced worden door de vijftien landenteams in gelijke wagens, gebouwd door Lola. Het seizoen start in september op het circuit van Brands Hatch in Engeland.

De oprichter van A1GP, de 74-jarige Sjeik Maktoum uit Dubai, gaf woensdag toe dat er voor de uitzending van de races momenteel slechts gesprekken met een lokaal pay-per-view-station plaatsvinden. Er is nog geen enkel akkoord gesloten met een zender. Ecclestone concludeert: "A1 zou midden in de nacht op een satellietzender worden uitgezonden. Dat kun je niet serieus nemen."

Advies: geen reclame op publieke netten

Icoon Media nieuws Het aantal publieke tv-zenders mag teruggebracht worden tot twee, en het aantal radiozenders tot drie. Op de publieke netten zouden geen reclames meer uitgezonden moeten worden. Dat staat in een advies van de Raad van Cultuur, dat donderdag aan staatssecretaris Medy van der Laan van Cultuur wordt aangeboden.

De raad vindt de hervormingen nodig omdat de publieke omroepen hun maatschappelijke functies niet meer goed vervullen. Dingen als de nieuwsvoorziening, opinievorming en achtergronden zijn nu 'kwetsbaar', en zouden niet aan de vrije markt overgelaten moeten worden.

In het advies staat ook dat de publieke netten geen reclame meer uit zouden moeten zenden. Het mediabudget moet wel omhoog, zodat de kwaliteit van de programma's behouden kan blijven.

De maatschappelijk belangrijke functies zouden volgens de raad ondergebracht moeten worden in een nieuw op te richten Publieke Media-organisatie. Hoe deze organisatie er precies uit zou gaan zien, is nog niet duidelijk.

Aanrijding brengt overtredingen aan het licht

Een 56-jarige man uit de Duitse plaats Aken liep gisteren behoorlijk tegen de lamp toen hij in zijn woonplaats een politiewagen aanreed. Bij controle bleek namelijk dat hij zonder rijbewijs rondreed in een wagen met gestolen kentekenplaten die zich niet op de openbare weg mocht bevinden.

Nadat de man op de patrouillewagen was ingereden, vroegen de agenten hem om zijn rijbewijs. De Akenaar kon dit echter niet overleggen omdat zijn papiertje vorige maand was ingenomen. Ook was het voertuig van de man 'stilgelegd', wat inhoudt dat de auto niet op de openbare mag rijden. Bovendien waren de Nederlandse kentekenplaten op de wagen als gestolen geregistreerd. De Duitser verklaarde de nummerborden van een Nederlandse kennis te hebben gekregen, die hij alleen onder de naam Wim kende.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval, het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering, overtreding van de belastingwet en valsheid in geschrifte. Zijn auto is ingenomen.

Babylijkje aangetroffen in vuilniszak

Impry en bierglas hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Oost-Vlaamse plaats Maldegem hebben vuilnismannen gisteren het lichaam van een dode baby aangetroffen in een vuilniszak. Het jongetje werd per toeval ontdekt toen de zak openscheurde.

Het kind is slechts kort voordat hij werd weggegooid geboren, aangezien de navelstreng nog aan het jongetje vastzat. Onderzoek heeft uitgewezen dat de baby vermoord is. De moeder van het jongetje is nog niet bekend.

Duitsland
In de Duitse plaats Mönchengladbach werd enkele dagen geleden ook een dode baby aangetroffen in een vuilniszak. Deze ontdekking werd gedaan door spelende kinderen.

Dertig Chinezen dood door chloorgas

mrdoctor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Huainan in de Chinese provincie Jiangsu zijn zeker 27 mensen omgekomen door ontsnapt chloorgas. Verder raakten 285 anderen gewond. Het chloorgas ontsnapte toen een vrachtwagen, geladen met 35 ton chloor, op een andere truck botste. De chauffeur was door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Zo'n 3000 families uit de omgeving zijn geëvacueerd.

Wilders is klaar voor verkiezingen

Icoon politiek binnenland nieuwsHet onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt klaar te zijn voor eventuele nieuwe verkiezingen. "Als het kabinet valt, zijn wij klaar voor verkiezingen", zegt de politicus, verwijzend naar de discussie die woedt onder de achterban van D66. Wilders heeft zijn politieke partij Groep Wilders vandaag laten registreren bij de Kiesraad.

De parlementariër zegt dat inmiddels enkele honderden mensen zich bij zijn partij hebben aangemeld, mede naar aanleiding van de advertentie die hij onlangs plaatste. "Er is voldoende potentieel om met een lijst te komen", stelt Wilders. Na het uitroepen van nieuwe verkiezingen heeft hij veertig dagen de tijd om een kandidatenlijst op te stellen. Namen van potentiële partijgenoten wil hij daarom nog niet prijsgeven. "Het kan ook nog twee jaar duren voordat het zover is, en in dat geval is het nog niet nodig om al namen te noemen", aldus Wilders.

Indien het kabinet dit weekend valt zal de partij van de Limburger deelnemen onder de naam Groep Wilders. Mocht hij langer de tijd hebben dan zal er waarschijnlijk een andere naam worden verzonnen.

Geert Wilders
Geert Wilders is klaar voor nieuwe verkiezingen

Screens van Conker Live and Reloaded

Er zijn weer een aantal nieuwe screens van Conker: Live and Reloaded. Het spel zal op de Xbox uitkomen en bevat de remake van de N64-versie en een online-gedeelte dat geheel nieuw is. De remake zal er natuurlijk een stuk mooier uitzien, met onder andere nieuwe tussenfilmpjes en kleine aanpassingen aan de indeling van verschillende levels.
Voor Amerikanen zal het mogelijk zijn om een bonus-DVD bij het spel te krijgen wanneer het spel wordt gereserveerd. Op deze bonus-DVD zullen een aantal multiplayer maps staan, een documentaire genaamd Conker, Where is He Now, liedjes en video's met gameplay tips. Naast deze extra's staan er ook nog demo's van Jade Empire, Forza Motorsport en MechAssault 2 op. Of deze actie ook in Europa zal plaats vinden is nog onbekend. Het spel zelf zal op 3 juni in de winkels liggen.



Doom 3: Resurrection niet op Xbox

In een interview met de ontwikkelaars van Doom 3 op de Xbox is bekend geworden dat de expansion pack Resurrection of Evil voorlopig niet op de Xbox zal uitkomen. De expansion pack gaat verder twee jaar na het einde van Doom 3 en zal naast een nieuwe verhaallijn ook een aantal nieuwe wapens en monsters bevatten. De expansion pack zal uitkomen voor de PC en het is nog niet precies bekend waar dit spel zal uitkomen. Hier kun je het hele interview lezen.

[Gerucht] Microsoft stopt met Europese Xbox productie

Op Jeux-France is een gerucht te lezen dat de Europese productie van de Xbox is stop gezet door Microsoft. Diezelfde bron heeft er het volgende over te zeggen: We arrived in a new phase, the end of lifetime of the Xbox product which promises to be beautiful with the arrival of the following generation. Vorige week kwam Microsoft al met het bericht dat er een tekort is aan Xbox consoles en dit zal dus waarschijnlijk niet snel aangevuld worden. Het lijkt er dus op dat Microsoft zich klaar maakt voor de lancering van de Xbox 2 aan het einde van dit jaar. Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op dit gerucht.

Square Enix kondigt Code Age Commanders aan

Square Enix heeft aangekondigd dat ze een game gaan ontwikkelen voor hun Code Age concept. Code Age is begonnen als een manga/anime series om zo populariteit te winnen.

Code Age Commanders is een action RPG en zal op de PS2 verschijnen. Veel bekende ontwikkelaars werken mee aan dit spel. De hoofd-ontwikkelaar is Toshiyuki Itahana, bekend van Final Fantasy IX en Crystal Chronicle. Concept-ontwerper Yusuke Naora heeft meegwerkt aan verschillende FF games, zoals VII en X en Unlimited SaGa. Square Enix heeft nog niks losgelaten over een release in Europa, maar het ziet er naar uit dat dit wel zal gaan gebeuren.

Schietpartij lijkt op liquidatiepoging

Icoon misdaad nieuwsDe automobilist die gisteren in De Amsterdamse Frederik Hendrikstraat werd beschoten was mogelijk het slachtoffer van een liquidatiepoging. De man wist met een keelwond het politiebureau aan de Marnixstraat te bereiken, waar hij in elkaar zakte. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

De 26-jarige man is buiten levensgevaar. Zijn belager is spoorloos. De politie zegt geen verdachten op het oog te hebben, maar gaat uit van een ruzie tussen criminelen.

Nieuwe minister blokkeerde referendum in Leiden

jamaku had ons via de nieuws-submit te melden:

De vandaag beëdigde minister van bestuurlijke vernieuwing en koninkrijkrelaties, Alexander Pechtold, hield als wethouder van Leiden in 2002 een referendum, gevraagd door inwoners van Leiden, tegen.

Frits van Oosten en enkele andere Leidenaren waren kritisch over de komst van de Rijn-Gouwelijn. Deze lightrail-verbinding tussen Gouda en de kust zou grotendeels op bestaand rails rijden, maar in Leiden komt hij door de binnenstad heen over nog aan te leggen rails. Van Oosten zou met wethouder Pechtold praten.

"Daar werden we door een boze Pechtold opgewacht", zegt Van Oosten. "Hij vroeg ons dringend af te zien van het plan om een referendum over de lijn aan te vragen. We waren veel te somber over de gevolgen van de spoorlijn door de stad. Deze trein zou een aanwinst zijn."

Van Oosten trok daar niets van aan en ging handtekeningen verzamelen. Er moet voor een aanvraag minstens 750 opgevraagd worden. "Binnen een paar dagen hadden we er 2500. Dat verbaasde me niet. Uit een peiling van het Leidsch Dagblad bleek dat een meerderheid van de Leidse bevolking tegen dit prestige-object is."

De referendumkamer toetste het voorstel en oordeelde positief over de aanvraag. Daarna moet de Leidse gemeenteraard positief stemmen. Door het gewicht van Pechtold besloot de raad alsnog negatief te stemmen. Het referendum ging dus niet door.

Filip van As van de ChristenUnie in Leiden is ook van mening dat Alexander van Pechtold het liet afweten op bestuurlijke vernieuwing. "Je kunt het volk geen worst voorhouden en hem weghalen op het moment dat het wil toehappen." Frits van Oosten is na het gemeenteraadbesluit naar de rechter gestapt. Deze kon de afwijzing niet terugdraaien: het tracébesluit werd op dezelfde avond goedgekeurd. Filip van As: "Kijk, dat is nou meneer Pechtold."

Vuurwerk

Ik ben van plan om dit jaar gaaf vuurwerk te maken. Als er mensen zijn die willen weten hoe ik dit doe bekijk dit maar eens maar dit jaar wil ik iets heel extreems gaan doen!

Het is volgens mij een moeilijke opgave om dit helemaal alleen uit te voeren zonder hulp van andere maar we zijn druk bezig met het testen van onze nieuwe materiaal. Bekijk het Test Resultaat . Dit hebben we tot nu toe bereikt alleen het moet nog iets langer gaan duren!

Tories willen van 'Tory' af

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Britse Conservatieve Partij heeft genoeg van de bijnaam 'Tory'. De partij wil de term tijdens de komende verkiezingscampagne zoveel mogelijk mijden. Volgens de krant The Independent heeft het hoofd communicatie van de Tories een mail rondgestuurd met het verzoek vast te houden aan de officiële benaming 'Conservatives'.

Tory is een verbastering van het Ierse woord toraidhe, wat rover betekent. De volledig ingeburgerde bijnaam is al sinds de 17e eeuw een begrip in de Engelse politiek. De hedendaagse Conservatieve kopstukken beschouwen de term echter als 'te hard en te weinig sociaal'. Pr-technisch zou 'conservatief' beter klinken tegenover de sociaal-democratische Labour-partij van premier Tony Blair.

Wanneer de parlementsverkiezingen plaatsvinden is overigens nog niet bekend. Alom wordt aangenomen dat de regering van Blair, die de datum mag vaststellen, op korte termijn een dag in de eerste week van mei zal aanwijzen.

Jeugd zuipt te veel in hokken en keten

De Utrechtse Stichting Alcoholpreventie (STAP) zegt dat uit onderzoek blijkt dat jongeren, met name op het platteland, veel te veel drinken. Op zogenoemde indrinkavonden klokken ze rustig een half kratje bier per persoon weg.

Dat indrinken vindt vooral plaats in eigen onderkomens (keten). Deze 'keten' bestaan uit oude caravans, schuren, hokken, kelder- of zolderruimtes. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond wordt er stevig ingedronken. STAP bezocht 51 keten en ondervroeg 204 jongeren. De jongste bezoekers zijn 13 jaar, de gemiddelde leeftijd is 18. Op een drinkavond zitten twintig tot 25 jongeren op elkaar gepropt binnen circa 20 vierkante meter.

Op het platteland zijn naar schatting zo'n 1.500 van dit soort keten, de meesten op particuliere grond. De laatste jaren zijn er veel bijgekomen. Bijna 25% van de keten is elke avond geopend. Het alcoholgebruik is ''zorgwekkend hoog''. 'Keetjongeren' drinken per avond ongeveer twaalf flesjes of vijftien glazen de man voor een prijs van tussen de 50 eurocent en 1 euro per flesje.

Indrinken
Op het platteland is het al langer gebruikelijk om in te drinken in een 'keet' voorafgaand aan een stapavond met dure consumpties. Maar de afgelopen 10 jaar zijn er veel van dit soort illegale dranklokalen bijgekomen, ten koste van de officiële horeca. Controleurs van de Drank- en Horecawet komen er niet langs. Leeftijdsgrenzen zijn er niet, jongeren onder de 16 kunnen zonder probleem meedrinken. Met de brandveiligheid in een keet is het slecht gesteld. Bijna de helft heeft geen brandblusser of nooduitgang. Na afloop gaan de meeste zwaar benevelde jongeren gewoon weer per fiets, brommer of auto naar huis.

De meeste gemeenten ondernemen niets tegen de 'keten'. De gemeente Steenwijkerland wil nu wel juridische stappen ondernemen. Burgemeester H. Apotheker wil onderzoeken of de keten op grond van de Horecawet of via de Wet op de ruimtelijke ordening aan te pakken zijn. ''Keten bevinden zich in een grijs gebied en onttrekken zich zodoende aan de huidige regelgeving.'' Volgens de burgervader neemt aan drank gerelateerd geweld in zijn gemeente toe.


Zuipschuur Maasdijk

Op internet zijn veel zuiphok/keet/schuur-sites te vinden, bijvoorbeeld: 't Druiprek (op een boot!), Kees Keet of Nie zo nauw.

-
Keten en hokken, samenvatting van het landelijk onderzoek.

Giel Beelen slikt drug Explosion op radio

Icoon Media nieuwsTijdens de uitzending van zijn radioprogramma GIEL is 3FM-diskjockey Giel Beelen vanochtend aan de nieuwe drug Explosion gegaan. De dj, die enkele jaren geleden in het nachtprogramma De Dopeshow al alle drugs die op de markt te krijgen waren live uitprobeerde, was benieuwd naar de effecten van de nieuwe drug.

Beelen bleek erg opgefokt te worden, en had moeite een gesprek te voeren. Hij zei de muziek heviger te ervaren dan normaal. Explosion, sinds kort een populaire drug in het uitgaanscircuit, wordt verkocht in kleine buisjes met daarin een vloeistof die een sterke vanillegeur verspreidt. In het XTC-achtige middel zit 'methylone' verwerkt, een afgeleide van MDMA. De gebruiker voelt zich hyperactief en euforisch. De na-effecten zijn echter minder drastisch dan bij XTC.

Giel Beelen
Giel Beelen raakte opgefokt van Explosion

Kabinet blijft geloven in JSF

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Ondanks een vrees van de linkse partijen op een financieel debacle, blijft het kabinet geloven in het Amerikaans gevechtstoestel JSF. Het vertrouwen wordt gedeeld door een meerderheid van de Kamer. De regering heeft daarom geen behoefte aan nader onderzoek door de Algemene Rekenkamer naar de afspraken gemaakt tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin en de Nederlandse industrie, zoals de PvdA dinsdag voorstelde.

Dat was de uitkomst van overleg woensdag in de Tweede Kamer over de zogeheten business case, die in 2002 werd gesloten. De Amerikaanse Rekenkamer had onlangs twijfels over de gemaakte afspraken.

Op grond van de business case betaalt de Nederlandse regering een vast bedrag voor de ontwikkeling van de JSF. In ruil daarvoor krijgt Nederland korting bij aanschaf van de vliegtuigen en krijgt de regering geld voor elk verkocht vliegtuig. Om die 800 miljoen dollar geheel te dichten, kunnen Nederlandse bedrijven meedingen naar orders bij de ontwikkeling en productie van de JSF. Ze moeten dan wel een deel van de omzet afdragen aan de regering.

'Laatste seizoen Lance Armstrong'

Het Franse dagblad l'Equipe meldt dat Lance Armstrong mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig is. Onlangs liet de zesvoudig winnaar van de Tour de France weten dat hij rond de Ronde van Georgia, die op 18 april aanstaande begint, met belangrijk nieuws zou komen.

Volgens de krant zou Lance Armstrong er steeds meer moeite mee hebben om voor langere tijd weg te zijn van zijn familie en daardoor niet meer optimaal gemotiveerd te zijn. De wielrenner leeft samen met de zangeres Sheryl Crow, maar heeft uit een eerder huwelijk drie kinderen.

De Amerikaan komt overigens aanstaande zondag in actie in de Ronde van Vlaanderen. Armstrong heeft aangekondigd in deze koers te zullen gaan knechten voor zijn ploeggenoten George Hincapie en Stijn Devolder.

Dieren Olympics

We zullen binnenkort een nieuwe Olympics moeten gaan openen voor de Dieren. Dieren Olympics met als onderdeel bijvoorbeeld verspringen of dat ze een nieuwe onderdeel kunnen creeren: Wie het snelst kan skateboarden?
Wellicht dat er ook nog een mogelijkheid is om K1 Fights als onderdeel toe te voegen.

Ik durf niet te garanderen of het onderdeel Get the Midget wordt geaccepteerd als een deel van de Olympics.

Russische politici gaan op de vuist

Icoon opmerkelijk nieuwsWe hoorden de laatste tijd weinig meer van hem, maar de ultranationalistische Russische parlementariër Vladimir Zjirinovski timmert nog altijd aan de weg. Nahja, timmert op zijn mede-parlementariërs. Zjirinovski ging woensdag in de Doema, het Russische parlement, op de vuist met collega-politicus Andrej Savjolov.

De leider van de Liberaal-Democratische partij zou gefrustreerd zijn over een verkiezingsuitslag in de Russische regio Jamalo-Nenets in West-Siberië. Zjirinovski's partij eindigde daar als vierde, na onder meer de Kremlin-gezinde partijen Verenigd Rusland en Moederland. De spraakmakende politicus betwijfelde openlijk de voor hem ongunstige uitslag van die verkiezingen.

Zjirinovski en Savjolov moesten door andere parlementariërs uit elkaar worden getrokken. Het is niet voor het eerst dat Zjirinovski, die tevens vice-voorzitter van de Doema is, mede-politici molesteert. In 1995 vloog hij een vrouwelijke afgevaardigde naar de keel. Een andere keer gooide hij sinaasappelsap naar een collega-politicus, en ging hij op de vuist in een televisiedebat.

"Dit is geen boksring, maar de Doema, waar politieke gevechten horen plaats te vinden. Geen vuistgevechten", reageerde politicus Ljoebov Sliska. Zjirinovski ontkent echter dat hij begon. Desondanks is hem door het parlement voor een maand het recht om te spreken ontnomen.

Doemaleden met elkaar op de vuist
'Dit is geen boksring, maar de Doema'

FOK!wielermanager van start

Een maand geleden konden we aan jullie de F1manager presenteren, nu kunnen we ook de FOK!wielermanager voor jullie openen. Over zes wielerwedstrijden, die worden verreden in één maand, kun je jouw wielerkennis tonen in onze wielermanager.

Met het verdwijnen van de wereldbeker en de komst van de ProTour is het wielrennen alleen maar breder geworden. Aangezien we voor een ProTour-manager in tijdnood kwamen, hebben we besloten de wielermanager over een aantal voorjaarskoersen te laten lopen. Van de Ronde van Vlaanderen tot aan Luik - Bastenaken - Luik kun jij jouw eigen wielerteam in ons spel managen.

Kies negen renners uit voor de Ronde van Vlaanderen en wissel per wedstrijd maximaal drie renners. Zo gaan we de Ronde van Vlaanderen, Gent - Wevelgem, Parijs - Roubaix, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik langs. Binnen de ProTour creëren we ons eigen seizoen der klassiekers.

We nodigen dan ook iedereen van harte uit om (weer) deel te nemen aan de FOK!wielermanager. Nodig je familie, kennissen en vrienden uit voor je eigen kleine competitie in je subleague of ga voor de algehele roem in het algemeen klassement.

Tot 2 april 23.59 heb je nog de tijd om je team voor de Ronde van Vlaanderen op te stellen. Naast de eer, is er dit jaar ook een mooie prijs te winnen. Sparts stelt voor de winnaar van de wielermanager een ingelijst kunstwerk beschikbaar.

Als managercrew wensen we iedereen heel veel plezier toe op de FOK!wielermanager

Weigeren kus kost tiener het leven

Icoon Buitenlands nieuwsDe 15-jarige Elisa Hernandez uit het Amerikaanse Atlantic City heeft het afwijzen van een verzoek om een kus met de dood moeten bekopen. De 21-jarige Alfred Bishop zette de tiener een pistool op het hoofd nadat ze nee zei tegen de vraag hem een kus te geven.

Het meisje was dinsdagavond bij een vriendin op bezoek. Bishop, een kennis van de vriendin die spullen kwam ophalen, arriveerde kort na haar. Ook nadat Hernandez het pistool tegen het hoofd kreeg bleef ze de eis om een kus weigeren. Tot tweemaal toe probeerde ze het wapen weg te duwen, maar Bishop haalde de trekker over. De tiener was op slag dood.

De schutter kon een dag later in Washington worden aangehouden in het huis van zijn tante. Hij zal wegens moord in staat van beschuldiging worden gesteld.

Red Bull wil coureur wel uitlenen

Mochten Sauber en Jacques Villeneuve uit elkaar gaan dan heeft Red Bull-baas Dieter Mateschitz wel een coureur voor Sauber. Red Bull zou best Christian Klien of Vitantonio Liuzzi willen uitlenen.

De speculaties rond Villeneuve en zijn positie bij Sauber blijven doorgaan en niemand zou verbaasd zijn als Villeneuve bij nog een slechte prestatie in Bahrein zou stoppen. Dat vertrek zou mogelijk voor Red Bull een probleem oplossen. Dat team heeft twee jonge coureurs die ze willen laten rijden, met naast David Coulthard maar één plek vrij.

Dieter Mateschitz zou zeker overwegen Klien of Liuzzi uit te lenen, mocht Sauber geïnteresseerd zijn. Op de vraag of hij een coureur wil uitlenen zei hij: "Villeneuve kan natuurlijk zijn vorm weer hebben hervonden, maar de mogelijkheid bestaat. Ik zou het zeker overwegen."

Voor het testwerk op de vrijdagen zou Red Bull ook graag Scott Speed inzetten, maar dat zou betekenen dat Klien of Liuzzi helemaal aan de kant zouden moeten blijven. Dat ziet Mateschitz niet graag: "We willen dat Klien en Liuzzi er helemaal klaar voor zijn volgend jaar."

Piercingverbod voor coureurs

Coureurs met een piercing moeten gaan opletten niet gediskwalificeerd te worden. De FIA heeft de lijfelijke juwelen met onmiddellijke ingang verboden in verschillende autosportklassen, waaronder de Formule 1.

Een groep medici heeft de FIA aangeraden piercings niet meer toe te staan, omdat deze in combinatie met het rijden een gevaar voor de gezondheid zouden vormen. Wat het gevaar voor de gezondheid inhoudt is niet duidelijk gemaakt, maar wel dat de FIA per direct een verbod op piercings, waar dan ook in het lichaam, heeft ingesteld.

FIA-bestuurslid Hermann Tomczyk legde uit: "We hebben een dringend advies opgevolgd van onze medische commissie. Piercings leveren een te groot gevaar voor de gezondheid op voor de coureurs. Daarom zijn ze nu verboden."

Topless zangeres valt in verkeerde handen

Icoon Showbiz nieuwsDe jonge Britse operazangeres Charlotte Church zou volgens ingewijden in grote verlegenheid zijn gebracht nadat een topless foto die ze naar haar vriendje zond naar honderden mobieltjes is doorgestuurd. Inmiddels zou de foto zelfs al voor 20.000 pond aan kranten aangeboden zijn.

De 19-jarige Church zond de foto aan de Welsche rugbyster Gavin Henson, met wie ze sinds kort een relatie heeft. Henson (23) beweert dat hij zijn mobiele telefoon met de foto in de drukte na een winst van het nationale rugby team van Wales kwijtraakte. Of zijn jonge vriendin dit verhaal gelooft is niet bekend. Een kennis van haar meldt dat ze zich erg schaamt. "Het was bedoeld als een grapje, enkel bestemd voor de ogen van Gavin, maar nu lijkt de hele wereld de foto te hebben."

De zangeres, die als kind al beroemd was in Engeland, dreigt degenen die de foto in de openbaarheid brengen met juridische acties.

Charlotte Church
Charlotte Church

Boek: Busy Girls Guide

Iedere 'busy girl' kan erover meepraten: als je het druk hebt, laat je dingen als winkelen, fitness en de schoonheidsspecialiste schieten. Maar het zijn juist deze dingen die ervoor zorgen dat een vrouw zich mooi voelt. Caroline Jones legt uit hoe iedere vrouw, of ze nu single is of werkende moeder, er toch fantastisch uit kan zien.

Tja en naar die tips was ik uiteraard wel nieuwsgierig. Jij ook? Lees snel verder!

Zuid-Amerikanen weg bij Ajax

Ajax zal na de zomer niet verder gaan met de Braziliaan Filipe Kasmirski en de Argentijnen Gaston Sangoy en Sebastian Rusculleda. De drie spelers waren dit jaar op huurbasis in Amsterdam.

Afgelopen zomer werden de drie Zuid-Amerikanen op initiatief van Van Gaal gehaald. Om te voorkomen dat Ajax aan lange contracten zou vast komen te zitten, werden de spelers eerst een jaar gehuurd. Nu blijkt dat de spelers zich niet snel genoeg aan het Ajax-niveau hebben aangepast, moeten ze vertrekken.

Met name Filipe werd met veel mooie woorden binnengehaald. De Braziliaan moest zijn landgenoot Maxwell op de linksback-plaats gaan opvolgen en zou alles in zich hebben om beter dan Maxwell te worden. Al snel bleek Filipe nog niet klaar voor het grote werk.

Volgens directeur Arie van Eijden is het vrij simpel: "De technische staf heeft beoordeeld dat ze niet voldoende toegevoegde waarde hebben. Daarom keren ze vanaf 30 juni terug naar hun clubs."

Ajax wil op korte termijn ook met enkele andere spelers praten over hun toekomst bij de club. Huurlingen Abubakari Yakubu (Vitesse), Victor Sikora (SC Heerenveen) en Thomas Vermaelen (RKC Waalwijk) wacht nog een gesprek en Rasmus Lindgren, wiens contract afloopt, wacht af of hij een goede aanbieding krijgt. Yannis Anastasiou kreeg eerder te horen bij Ajax te mogen vertrekken.

Rotterdam heeft weer de hoogste

De hoogste woontoren van Nederland staat weer in Rotterdam. Appartementencomplex Montevideo heeft het hoogste punt van 151 meter bereikt. Het stokje wordt hiermee overgenomen van de woontoren Westpoint in Tilburg, die ruim 141 meter hoog is.

De nieuwe toren is vernoemd naar een van de pakhuizen van de Holland-Amerika Lijn die vroeger op de plek op de Wilhelminapier stond. Of de toren ooit vol komt is nog de vraag. De verkoop van dure appartementen stokt. Nog 30 procent van de 192 beschikbare woningen is niet verkocht. Ook in Tilburg heeft men daar last van. In Westpoint staan nog 60 van de 206 woningen leeg.


Appartementencomplex Montevideo

Europese WoW-spelers krijgen twee dagen gratis

Door de langere downtime tijdens de normale werkzaamheden op vrijdag en de bugs, welke een onverklaarbare lag met acties veroorzaakte, krijgen alle spelers van World of WarCraft twee dagen compensatie voor het niet of nauwelijks kunnen spelen van het spel. Aan het eind van deze week zullen de twee dagen aan alle accounts worden toegevoegd.

De langere downtime van afgelopen vrijdag kwam door de toevoeging van de nieuwe patch waarmee nieuwe content werd toegevoegd. De bugs, die deze patch met zich meebracht, kwamen begin van deze week pas aan het licht en zijn met hotfixes gebugfixed. De niet kritieke bugs zullen tijdens de standaard werkzaamheden aanstaande vrijdag worden gefixed.

Criminelen in bezit recherchewerk

Uit de dienstauto van een Rotterdamse rechercheur is deze maand een tas met gevoelige informatie gestolen. Inbrekers braken de auto open nadat de agent in het centrum van Rotterdam even was uitgestapt. Meerdere politieonderzoeken naar georganiseerde misdaad lopen hierdoor gevaar. Dinsdag werd de tas aangeboden aan de Telegraaf, die de buit aan de politie heeft gegeven.

De politieman was lid van een observatieteam van de Rotterdamse recherche. Volgens de politie zaten in de tas onder meer dossiers over lopende recherche-onderzoeken en een dienstwapen. Toen de tas werd teruggebracht zat alles er nog in.

Volgens de Rotterdamse politie had de rechercheur de spullen nooit onbeheerd in zijn auto achter mogen laten. De rechercheur is uit zijn functie gezet.

GSM verslaat horloge

De verkoop van horloges heeft te lijden onder de mobiele telefoon. Vooral jongeren hoeven geen horloge meer omdat ze op hun mobieltje kunnen zien hoe laat het is. Dat stelden vertegenwoordigers van grote horlogefabrikanten op de internationale horloge- en juwelenbeurs Baselworld. Volgens de horlogiers daalt de verkoop van horloges, maar worden wel steeds duurdere modellen verkocht. In januari en februari 2005 zakte het aantal verkochte goedkope Zwitserse uurwerkjes met 25,1 procent tot 1,22 miljoen stuks.

Een Frans telecombedrijf adverteert met posters waarop te zien is hoe horloges in de prullenbak worden gegooid. De Franse organisatie van horlogemakers is naar de rechter gestapt om deze campagne te laten verbieden. De horlogefabrikanten verkopen vooral minder goedkope modellen; duurdere horloges worden juist meer verkocht.

Rottweiler neergestoken na snuffelen

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jonge, speelse Rottweiler heeft het snuffelen aan een andere hond woensdagavond in Amsterdam duur moeten bekopen. In een parkje in de Bijlmermeer zag de hond een pitbullachtige hond en wilde ermee spelen en snuffelen. De eigenaar van de andere hond zag dat op zijn beurt niet zo zitten en gaf de Rottweiler een flinke messteek.

Na de steekpartij is de neergestoken hond per dierenambulance afgevoerd naar de dierenarts. Aan de messteek heeft de Rottweiler een snijwond van elf centimeter overgehouden, aldus een woordvoerder van de politie. De woordvoerder zegt geschokt te zijn over dit onalledaagse zinloze dierengeweld.

De eigenaar van de hond, een ongeveer 50-jarige man, is na het incident met zijn beige viervoeter op de vlucht geslagen. De politie neemt de zaak hoog op en is een zoektocht naar de man en zijn hond begonnen.

Graf David Ben Goerion beklad met Hitler-leus

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het graf van Ben Goerion, de eerste Israëlische premier en een van de grootste Israëli's van de 20ste eeuw, is beklad met een nazistische leus. Dat heeft de Israëlische politie bekendgemaakt.

Op de grafsteen van de in 1973 overleden Israëlische premier stond de tekst 'Hitler' geschreven met verf. Woensdag kwam de opzichter van het graf in de Negev-woestijn tot deze ontdekking.

Vrijwel tegelijkertijd werd in Jeruzalem ontdekt dat het monument ter ere van Theodor Herzl, de vader van het zionisme, ook beklad is met een nazi-leus: 'Neo-Nazi Hail Beilin'. Dit is mogelijk een toespelling op Yossi Beilin, de leider van de gematigde Yahad-partij. Deze partij is voorstander van het opgeven van de bezette gebieden in ruil voor vrede met de Palestijnen.

De woordvoerder van de politie wist niet of beide incidenten met elkaar verband houden.

Heroes of Might and Magic V aangekondigd

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat het bekende Might and Magic merk terug zal keren op de PC. Het merk is sinds 1985, toen het eerste spel verscheen, bekend van de gelijknamige fantasy-games. Ubisoft zal het oude merk nieuw leven inblazen, maar hierbij rekening houden met de geschiedenis van het merk.

Het eerste spel dat onder het Might and Magic merk zal verschijnen is Heroes of Might and Magic V. Dit spel zal een vervolg zijn op de eerdere delen en zal ook weer een turn-based strategy game zijn met een vleugje RPG erin. De bekende personages uit de eerdere delen zullen ook in dit spel hun opwachting maken, maar hiernaast zullen er ook veel nieuwe dingen aan het spel toegevoegd worden zoals moderne 3D graphics en een tactisch vecht-systeem. Meer informatie over het spel kun je vinden op hun website.

Heroes of Might and Magic V staat gepland voor de PC begin 2006.


Zoo Tycoon komt naar de Nintendo DS

De Nintendo Power (een Amerikaans Nintendo magazine) heeft de eerste beelden en de aankondiging van Zoo Tycoon voor de Nintendo DS. In deze game moet je een dierentuin runnen en de beesten verzorgen.

Op het bovenste scherm zul je de actie kunnen zien en op het onderste scherm, het Touch! scherm, zul je door de menu's kunnen bladeren en je keuzes kunnen maken.

Zoo Tycoon voor de Nintendo DS zal in de herfst in Amerika verschijnen.

Más información alrededor El Matador

Er is wat meer bekend gemaakt over El Matador We weten nu dat het een third person, tactical action game wordt. Je speelt de rol van een DEA agent die de Narcomafia van Zuid Amerika wil oprollen. Je bent tevens uit op revenge voor wat de Narcomafia je broer heeft aangedaan.

Naast deze beknopte informatie is er wat artwork en een drietal screens vrijgegeven:

Art

Screens

De game zal zo tegen het einde van 2005 moeten verschijnen.

Square Enix onthult Grandia 3

Square Enix heeft in het nieuwste nummer van Famitsu Magazine een nieuwe game aangekondigd. Het gaat hier om Grandia 3, het derde deel uit de serie die al delen kende op de Dreamcast, Playstation 2 en PC.

Er is nog niet veel over de game bekend, op dit moment weten we de namen van drie characters (Yûki, Alfina en Emerius), de director (Yô Yoshinari) en dat de game deze zomer al exclusief op de PS2 zal verschijnen in Japan.

Tot de E3 (waar er bewegende beelden getoond gaan worden) moeten we het doen met de scans uit Famitsu:

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.