Villeneuve wijt problemen aan auto

Het magere optreden van Jacques Villeneuve in de eerste twee races van dit jaar is volgens Craig Pollock, zijn manager, te wijten aan het gebrek aan vertrouwen in de auto.

Villeneuve is al sinds de start van het seizoen langzamer dan zijn teamgenoot Felipe Massa. Tevens spinde de Canadees tijdens de Grand Prix van Maleisië. De slechte vorm van Villeneuve leidt al een tijd tot speculaties dat zijn positie als racecoureur onder druk kan komen te staan als hij niet betere resultaten neerzet.

Craig Pollock verklaarde tegenover het tijdschrift Autosport dat Villeneuve het vertrouwen mist in zijn auto. Pollock: "Toen Jacques in 1996 voor het eerst in een Formule 1-wagen stapte, was hij na tien ronden sneller dan David Coulthard. Nu kan hij niet genoeg kilometers maken en kan hij maar 85 procent van zijn kunnen laten zien."

Jacques Villeneuve vertelde de Engelse televisiezender ITV dat hij vooral problemen heeft met de remmen van de Sauber C24. Villeneuve: "Het ligt niet alleen aan die ene bocht waar ik spinde. Mijn voorwielen blokkeren continu en als ik wat aggressiever probeer te rijden, blokkeren de achterwielen. Ik weet niet precies wat ik moet doen en ik heb het erg moeilijk met deze wagen."