Real-fans willen verandering beleid

Nu opnieuw dit jaar de prijzen voor Real Madrid lijken uit te blijven, willen de fans dat het beleid wordt veranderd. de grote sterspelers mogen vertrekken van de fans.

Na de uitschakeling in de Champions League blijven er weinig prijzen over voor Real Madrid. In de competitie staat de ploeg elf punten achter op Barcelona en in de Spaanse beker is de ploeg uitgeschakeld. Voor de pers en de fans reden om bij de clubleiding en met name bij club-president Florentino Perez aan te dringen op een ander aankoopbeleid. Minder grote sterren en een beter gebalanceerd elftal is de wens.

Perez laat zich echter niet makkelijk van de wijs brengen: "Ik blijf zeker tot 2008. Binnen de club heb ik nog alle vertrouwen. Trouwens: elf maanden geleden zei iedereen dat onze spelers de beste van de wereld waren. Wel, voor mij blijven ze dat."

Uit een enquête blijkt dat de fans Figo, Ronaldo en Raul liever zien vertrekken. Met name de naam van Raul is in dit rijtje opvallend. Als speler uit de eigen jeugd was Raul juist altijd de publiekslieveling, maar nu moet ook de 27-jarige aanvoerder het ontgelden.

Ondanks een contract tot 2010 beseft Raul dat hij eventueel zal moeten verkassen: "Ik wil blijven vechten voor mijn plaats in de ploeg en ben heel graag bij Real. Maar als de ploeg vindt dat het beter is dat ik vertrek, dan doe ik dat. Na elf jaar wil ik wat het beste is voor de club. Als ze mij vertellen dat ik moet vertrekken, dan zal ik mezelf opofferen."

Voorzitter Perez wil Raul echter zeker niet kwijt: "Hij blijft een buitengewone voetballer en hij blijft onze aanvoerder. Hij is altijd een van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis van Real en zal dat ook blijven."