Claudio Caniggia stopt

De Argentijn Claudio Caniggia (38) hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij stopt na een twintigjarige voetbalcarriere.

Caniggia speelde aanvankelijk voor het Argentijnse River Plate. Enige faam kreeg hij echter na zijn oversteek naar in Italië, waar hij bij diverse clubs terechtkwam: Verona, Atalanta en AS Roma. Hij zou ook nog voor het Portugese Benfica en twee Schotse teams uitkomen -Dundee en Glasgow Rangers- alvorens weer naar zijn thuisland terug te keren. In zijn nadagen zocht hij nog eenmaal financieel geluk in Quatar, maar echt genieten kon hij daar niet.

Nu er geen overtuigende aanbieding meer kwam, achtte de spits het tijd om te stoppen. Productief was de Argentijn niet vaak, hij scoorde in totaal 83 keer in 319 duels. Zijn beste tijd had hij begin negentiger jaren in Italië.

Caniggia speelde vijftig interlands voor Argentinië. De spits maakte daarmee de WK eindtoernooien van 1990, 1994 en 2002 mee. Hoogtepunt daarbij was de verloren WK finale van 1990 tegen Duitsland. Op de toernooien in Italië en de VS scoorde hij tweemaal. Bij het toernooi in Zuid-Korea & Japan kwam hij niet meer in het veld. In 1991 won hij met Argentinië z'n grootste prijs, de Copa América.