Armstrong nog een keer in Tour

Lance Amstrong zal dit of volgend jaar weer deelnemen aan de Tour de France. De zesvoudig winnaar gaf vandaag bij de presentatie van de Discovery Channel formatie aan dat in zijn contract staat dat hij verplicht is nog één keer de Tour te rijden.

Of het de editie van 2005 of van 2006 zal worden, kon de Amerikaan nog niet zeggen. "Ik weet het nu gewoon nog niet. In elk geval focus ik me dit jaar niet louter op de Ronde van Frankrijk." Armstrong denkt na de voorjaarsklassiekers een beslissing te kunnen maken.

Armstrong won vorig jaar de Tour voor de zesde maal op rij en schreef hiermee historie. Hij is de enige die het ooit gelukt is om de meest prestigieuze wielerronde zesmaal te winnen. Armstrong is ervan overtuigd dat hij de Tour de France nog een zevende keer kan winnen. "De band met deze jongens (doelend op zijn team, red.) en de liefde voor kameraadschap zorgen ervoor dat ik terug zal komen voor nummer zeven.", benadrukte Armstrong zijn zelfvertrouwen.

In de komende maanden wil Armstrong in ieder geval eerst een goed trainingskamp hebben en daarna vol voor de klassiekers gaan, waarbij hij wil deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race en Luik - Bastenaken - Luik. Volgens hem botst dit niet met een eventuele Tour de France: "Als je goed voor de klassiekers traint en de klassiekers rijdt, zal je vorm zodanig toenemen dat je tenminste niet op achterstand staat ten opzichte van andere renners."


Lance Armstrong op de Discovery Channel ploegpresentatie