Yildirim sluit Oranje niet uit

In februari zal Ugur Yildirim bepalen als hij zich beschikbaar stelt voor Nederland of Turkije. De 22-jarige vleugelaanvaller van SC Heerenveen wordt al een tijdje door beide bondscoaches in de gaten gehouden.

Marco van Basten heeft in het verleden aangegeven in Yildirim een potentiele international te zien. Yildirim die van een interland met Turkije B afzag wegens clubverplichtingen meldde echter in het verleden in een interview dat zijn hart bij Turkije ligt. Beide bondscoaches hebben al aangegeven dat Yildrim op het punt staat opgeroepen te worden maar zelf is hij er nog niet uit. "Ik voel me een Turk, maar het Nederlandse voetbal past denk ik beter bij mij", aldus Yildirim in AD Sportwereld.

De rechteraanvaller valt op door zijn goede spel bij Heerenveen waar hij bezig is aan zijn eerste seizoen en vier keer trefzeker was. Daarvoor kwam hij vier seizoenen uit voor Go Ahead Eagles. Kiest Yildirim alsnog voor Nederland dan is de kans erg groot dat hij binnen afzienbare tijd zijn debuut zal maken in Oranje.