Adriaanse stelt spelregelwijziging voor

Co Adriaanse heeft weer eens van zich laten horen in een interview. Na de gewonnen wedstrijd van zaterdagavond (5-0 tegen FC Twente) stelde de AZ-coach een spelregelwijziging voor. Adriaanse meent dat iemand die een overtreding maakt net zo lang buiten de lijnen moet blijven tot de geblesseerde speler is opgelapt en weer kan spelen of is vervangen.

De oefenmeester deed deze uitspraak naar aanleiding van het uitvallen van Martijn Meerdink, die bij een charge van Twente-verdediger Karim Touzani een zware enkelblessure opliep en uiteindelijk gewisseld moet worden. Adriaanse vindt dat Touzani buiten de lijnen had moeten wachten, dit zodat een club niet dubbel wordt gedupeerd als een speler geblesseerd raakt.

"Wij speelden een aantal minuten met een man minder omdat wij nog niet konden wisselen. Meerdink was door hard, gemeen spel uitgevallen. In de periode dat wij een numerieke minderheid hadden we een doelpunt tegen kunnen krijgen. Daar zijn genoeg gevallen van bekend", aldus Adriaanse. "Zo'n regel moet worden ingesteld door de FIFA of de UEFA. Het is simpel, eerlijk en logisch."