Doornbos naast Albers in Jordan

Robert Doornbos zal aankomende week naast Christijan Albers gaan testen voor Jordan op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje

De Nederlander, die de laatste drie Grand Prix van het afgelopen seizoen actief was als test- en reserverijder voor het team van Eddie Jordan, is omwille zijn reeds opgedane kennis en ervaring gevraagd om de aftrap te verzorgen van de circuitvoorbereidingen voor volgend seizen. Eerder vandaag werd al bekend dat de Australier Ryan Briscoe niet zal gaan testen voor Jordan.

Doornbos: “Ik ben erg trots om door het team gevraagd te zijn hen te ondersteunen in hun voorbereidingen op volgend jaar. De afgelopen weken heb ik me in Italië goed fysiek en mentaal voorbereid om een dergelijke uitdaging aan te gaan. Met de interim wagen zullen we deze week veel kilometers afleggen om vooral relevante technische data te verzamelen. Het accent zal dus niet op rondetijden liggen, omdat deze door de (reglementaire) aerodynamische beperkingen niet te vergelijken zijn met de huidige wagen.”