Onrust bij Chelsea over Van Gaal

Volgens het Britse boulevardblad Sunday Mirror is er binnen Chelsea roering ontstaan over Louis van Gaal. Peter Kenyon zou de bij Ajax opgestapte technisch directeur willen benaderen voor een positie bij Chelsea.

Van Gaal was vorig jaar bij Chelsea bij een wedstrijd aanwezig als gast van algemeen directeur Peter Kenyon. De algemeen directeur zou nu in Van Gaal de ideale persoon zien om zijn positie te verlichten. Kenyon doet voor een groot deel de onderhandelingen over nieuwe spelers en contracten zelf. Nu hij bij Chelsea een bredere functie heeft, dan hij bij Manchester United eerder had, zou hij ondersteuning willen hebben.

Coach Mourinho wil echter Van Gaal niet boven zich hebben. Hij zou hebben gedreigd te vertrekken als Chelsea Van Gaal ook maar benaderd. In de tijd dat Mourinho assistent was bij Barcelona onder Van Gaal is hem duidelijk geworden dat hun ideeën te ver uit elkaar liggen.

In zijn biografie schreef Mourinho: "Overdag werkte ik op Nou Camp als een loyale en serieuze assistent. In de avond, thuis, was ik veel kritischer, vertelde ik hoe Van Gaal het zo en zo deed en hoe ik het anders zou doen. Ik was een gekweld assistent, op sommige punten verbitterd. Ik zou zelfs zeggen te kritisch."