Man. United stopt gesprekken met Glazer

Manchester United heeft de gesprekken met de Amerikaanse sporttycoon Malcolm Glazer voorlopig stopgezet. De Amerikaan is in het bezit van 28,11 procent van de aandelen van de Engelse topclub, en zou graag de club willen overnemen.

In een verklaring liet Manchester weten dat "De directie besloten heeft alle aandeelhouders te informeren dat een bod van Glazer tot overname niet in het belang van de club zou zijn".

Desondanks sluit de directie van de rijkste voetbalclub ter wereld, geschatte waarde is 1,15 miljard euro, nieuwe gesprekken met Glazer niet uit. De Amerikaan is ook al eigenaar van een club in het American Football, de Tampa Bay Buccaneers.

Als zijn belang 29,9 procent in de club is, is Glazer verplicht om een overnamebod uit te brengen. Afgelopen week werd ook al duidelijk dat de Japanse investeringsbank Nomura zich in de strijd hebben geworpen, maar zij willen juist een overname van de Engelse club voorkomen. De bank werkt daarom samen met Keith Harris, die als grote fan van de club wil proberen een groot deel van de aandelen onder te gaan brengen bij de fans. Die zouden dan in elk geval invloed kunnen uitoefenen bij een mogelijke overname.