Ecclestone: "geen Silverstone volgend jaar"

Volgens F1-baas Ecclestone zijn de onderhandelingen met de eigenaar van het Silverstone circuit voor de Britse Grand Prix gefaald. Dinsdag verklaarde Bernie dat hij al een nieuw circuit op het oog heeft.

"We moeten toegeven dat we gefaald hebben. Het is nu bijna zeker dat er geen Britse GP zal zijn in 2005 aangezien we het niet eens konden worden over de duur van het contract en het kostenplaatje. Bovendien kan je iets niet verkopen aan iemand die niet wil kopen en volgens mij wil de BRDC de race gewoon niet meer", verklaarde Ecclestone in diverse Britse kranten. "Ik wil de race graag behouden en ik heb al meer voor hen gedaan dan ik voor een andere race zou doen. Uiteindelijk mag ook ik echter niet vergeten dat dit een wereld kampioenschap is en geen Brits kampioenschap."

Het is niet onwaarschijnlijk dat Ecclestone de onderhandelingen met opzet heeft laten mislukken omdat hij een voorstel van een nieuw F1-land op zak heeft. Dit nog niet bekend gemaakte land zou dan binnen een jaar een nieuw circuit op moeten zetten.

"Wat kon ik nog doen? Ik had een aanbieding van een ander land dat een nieuw circuit wil bouwen en heel wat geld willen investeren in de F1. Ik heb hen een jaar de tijd gegeven om alles voor te bereiden en ik ga die kans niet missen omdat ik nog steeds aan het bakkeleien ben met de BRDC. Dan zou ik immers een land uit de F1 houden dat heel graag deel wil uitmaken van het kampioenschap."