BMW: behouden Ralf heeft geen prioriteit

Het behouden van Ralf Schumacher als coureur heeft geen prioriteit bij BMW. Dat zegt de directeur motorsport van het bedrijf.

Volgens Mario Theissen wordt het Duitse bedrijf niet gedreven door nationalisme. "We hebben altijd gezegd dat het prioriteit heeft om de twee snelste coureurs te vinden die we kunnen krijgen," zo liet hij journalisten in Australië weten. "Het is niet belangrijk. We zien het als een bonus dat we Ralf aan boord hebben, maar we zouden nooit prestaties opofferen om een coureur van een zekere nationaliteit te behouden."

Het contract van de Duitse coureur, de broer van Michael Schumacher, loopt eind dit seizoen af. Williams zou wel eens op zoek kunnen gaan naar twee nieuwe coureurs, Juan Pablo Montoya heeft al een contract bij McLaren getekend.

De uitspraken van Theissen komen na de kritiek van Ralf op Williams onlangs. Hij was kwaad omdat een deal was opgehouden en omdat Frank Williams hem als 'hebzuchtig' zou neerzetten. Williams liet deze week nog weten Ralf te willen houden.