Hulpactie fans voor Baumgartner

De manager van Baumgartner heeft een hulpactie gestart zodat fans Baumgartner kunnen helpen zijn contract bij Minardi te behouden.

De plaats van Baumgartner in de Minardi is in gevaar gekomen doordat één van zijn sponsors is afgehaakt. Hoewel Minardi ontkent, moet Baumgartner nu geld binnen halen om zijn stoeltje te behouden. Nu is er een oproep gedaan aan de fans om geld te storten om Baumgartner in de Formule 1 te houden.

Voor 23 januari moet Baumgartner voldoende geld bij elkaar hebben. Hoeveel dat is, is onbekend. Fans die meer dan 20 euro storten krijgen een cadeautje van de familie Baumgartner en bij een bedrag van boven de 3900 euro dan komt je naam tijdens één van de 18 races op de zijkant van de Minardi.

In 24 uur is zo al 210.000 dollar ingezameld. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik diep geraakt ben. Wat ik de afgelopen 24 uur meegemaakt heb gaat iedere verwachting te boven. Twaalf uur eerder dacht ik nog dat het allemaal over was. Maar de fantastische manier waarop mensen zich hebben verenigd om ons te helpen en hun ongelooflijke goedheid hebben me nieuwe kracht gegeven." aldus vader Antal Baumgartner.