Williams coureurs ontevreden

De gebeurtenis van het jaar was toen Ralf Schumacher van de FIA een straf kreeg omdat hij de schuld kreeg van de start crash met Rubens Barrichello en Kimi Räikkönen.

Het team van BMW Williams ging in hoger beroep en er moest een boete worden betaald. Het was erg ongewoon dat de FIA hierover een straf uitsprak.

Ralf Schumacher vindt dat voormalige Formule 1 coureurs moeten oordelen over de dingen die zich op de baan voordoen. Op dit moment oordeelt de "Stewards of the Meeting" over zulke zaken. De Stewards of the Meeting zijn bij elke race anders, waar dan ook ter wereld. Net zoals de visie van hun op de regelementen.

"Mijn mening staat na deze farce vast: Ook al doen de racecommissarissen wat er van hun gevraagd wordt door Charlie Whiting, zullen we nog steeds problemen hebben bij de beoordeling van race-situaties. Deze problemen zullen pas ophouden als er ex piloten in deze commissie gaan zetelen en zij kunnen de ongevallen precies op hun waarde inschatten", zegt Ralf.

Juan Pablo Montoya vertelde een aantal weken geleden ook al het volgende:"De FIA zegt dat we meer moeten inhalen. Als we dan willen inhalen worden we bestraft! Daarmee stoort de FIA haar eigen plannen. Maar zolang we niet bij iedere race dezelfde Stewards krijgen zullen deze problemen blijven aanhouden".