Uitslag eerste drie GP's geschrapt ?

renze en sennaistop wisten ons vandaag het volgende te melden:

De Grands Prix van Australië, Maleisië en Brazilië worden mogelijk ongeldig verklaard. Dat heeft een woordvoerder van de FIA bekendgemaakt.

De autosportfederatie is verwikkeld in een juridische strijd met McLaren en Williams over de invoering van de nieuwe reglementen. Als de Britse teams het geschil in hun voordeel weten te beslissen kan dat betekenen dat de FIA zich genoodzaakt ziet de resultaten van de eerste drie Grands Prix te schrappen.

"We hebben er alle vertrouwen in dat we onze standpunten kunnen verdedigen in de juridische kwestie met McLaren en Williams, maar als dat niet lukt is het voor de teams theoretisch mogelijk om de uitslag van de eerste drie Grands Prix aan te vechten", aldus de zegsman. Vorige week kwam de FIA met de teams overeen dat de nieuwe regels de rest van het seizoen 2003 van kracht blijven. Maar zelfs als McLaren en Williams de rechter van hun gelijk weten te overtuigen is het onwaarschijnlijk dat de regels nu alsnog illegaal worden verklaard. De eerste drie Grands Prix van 2003 zijn voor met name McLaren bijzonder goed uitgepakt. De Britse stal won in Australië en Maleisië en gaat aan de leiding in het WK voor constructeurs.