Vitesse wint 'degradatiewedstrijd'.

Vitesse kan weer even rustig ademen naar een overwinning op FC Zwolle

In een matige wedstrijd van beide ploegen heeft Vitesse de 3 punten binnen gesleept die ze zo hard nodig hadden. Sinds november had Vitesse niet meer gewonnen en kwam de degradatiezone wel heel dichtbij, dus winst in deze wedstrijd was zeer belangrijk.

Vitesse zorgde in de 1e helft voor nog een beetje voetbal wat leidde tot 1-0 voor de rust door een doelpunt van Michael Jansen.

De 2e helft werd er niet beter op. Over en weer kwam wat kleine kansjes waarbij de aan FC Zwolle door Vitesse uitgeleende speler Jhonny van Beukering er voor zorgde dat FC Zwolle op gelijke hoogte kwam. Deze vreugde was maar voor korte duur want na 2 minuten schoot Bob Peeters vanaf de rand van het zestienmeter gebied de bal hard in en zorgde voor de overwinning van Vitesse.