FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 februari 2003

Politie pakt Chello-corruptie aan

tsuihark herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Zes mensen, waarvan één in dienst van UPC, zijn opgepakt nadat bleek dat zij een klein illegaal bedrijf hadden opgericht dat internet via de kabel aanbiedt, net zoals UPC's Chello. Het aardige hiervan is dat zij dit deden met illegale Chello-aansluitingen met gestolen kabelmodems.

Ze boden een pakket aan waarbij de modem voor 350 euro werd aangeboden en er geen abonnementskosten betaald hoefden te worden.

Het handeltje werd ontdekt toen UPC de gestolen kabelmodems begon te missen. Door het internetverkeer te analyseren werden enkele illegale modems gevonden, waarna de politie het overnam. Zij wisten uiteindelijk bij twee woningen beslag te leggen op een grote hoeveelheid gestolen kabelmodems en apparatuur.

Twee op één cel voorlopig verboden

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechter in Amsterdam heeft vandaag een proef met twee gedetineerden in één cel voorlopig verboden. Het ministerie van Justitie moet stoppen met de voorbereidingen hiervoor en eerst advies vragen aan de Groepsondernemingsraad (GOR) voor het gevangeniswezen.

Het ministerie werd door de GOR voor de rechter gedaagd omdat deze geen advies aan de raad had gevraagd. Door het verbod moet de invoering van meermanscellen zeker enkele weken worden uitgesteld. Halverwege maart had de proef moeten beginnen. Justitie is teleurgesteld over de uitspraak.

Turkije zegt Amerika nog niets toe

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Turkije is vandaag nog niet gezwicht voor de Amerikaanse druk om nu al te laten weten of het land de havens en vliegbases openstelt voor Amerikaanse troepen. Beide landen zijn het nog oneens over de financiële compensatie voor de gevolgen van een oorlog. De Turken zouden een aanbod van 26 miljard dollar afgewezen hebben en 30 miljard hebben geëist.

Bovendien willen de Turken een rol voor hun leger in Noord-Irak, dat nu door Koerden wordt bestuurd. Turkije hoopt zo meer grip te krijgen op de 'achtertuin'.

Amerika had erop gerekend dat de Turken vandaag uitsluitsel zouden geven.

Herben dreigt met ''opblazen'' kabinet

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het demissionaire kabinet de motie van de Tweede Kamer over het legaliseren van een groep asielzoekers niet uitvoert, dan overweegt LPF-leider Mat Herben zijn LPF-ministers uit het kabinet terug te trekken. Een Kamermeerderheid steunde vanmiddag een LPF-motie om een groep asielzoekers een verblijfsvergunning te geven.

Vorige week wees het kabinet een zelfde soort plan van LPF-minister Nawijn af.

Dode bij schietpartij op de Rotterdamse Bergweg

vosje_1983, paus_j_p2, RSD, tolgashakur en yolande hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Bergweg in Rotterdam zijn vanmiddag rond 14:15, midden op straat, één dode en twee gewonden gevallen bij een schietpartij. De daders gingen er in een auto vandoor.

De neergeschoten slachtoffers waren drie mannen. Eén van hen kon nog een nabijgelegen elektronicazaak binnenlopen, maar daar overleed hij aan zijn verwondingen. De andere twee slachtoffers zijn naar ziekenhuizen gebracht.

Paul de Leeuw gaat terug naar de VARA

gerritdekzijl en BaRdman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul de Leeuw keert na zijn debacle bij de NCRV in principe terug naar de Vara!. Vanaf oktober zal hij elke werkdag van 19:00 tot 19:30 uur te zien zijn bij de VARA op Nederland 3.

Het programma heeft als werktitel "Nederland kan de pot op". De Leeuw noemde zelf al dat het programma wellicht een 'signalerend karakter' krijgt: begin van de week wordt bekeken welke mensen/zaken/dingen 'wel eens nieuws zouden kunnen worden'.

De Leeuw zei wel dat er nog een hoop denk en praat werk verricht moet worden eer het programma echt op de rails komt te staan.

Een uitgebreide reactie van Paul de Leeuw in het 3FM programma Stenders Vroeg is hier te beluisteren. (In real audio - omroep.nl)

Geen straf voor 'asielzoekersbordjes'

Dark-D had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De drie eigenaren van een winkel in Wapenveld, die vorig jaar zomer in opspraak kwamen omdat ze asielzoekersbordjes plaatsten, krijgen geen straf. Op de bordjes stond dat er niet meer dan één asielzoeker tegelijk de winkel in mocht.

Volgende week bepaalt de rechter of het plaatsen van dergelijke bordjes strafbaar is. De rechter kondigde echter nu al aan geen straf te zullen opleggen, omdat de winkeliers niet opzettelijk hebben gediscrimineerd. Bovendien hadden de burgemeester van de gemeente Heerde en de politie van Wapenveld in eerste instantie helemaal niet negatief gereageerd, toen één winkelier het plan voor het bordje voorstelde.

Volgens de Officier van Justitie hebben de winkeliers gediscrimineerd. Hij gaf aan met de rechtszaak de juridische grenzen van discriminatie te willen aftasten. De advocaten van de ondernemers noemden de bordjes een ordemaatregel, vergelijkbaar met bordjes waarbij meer dan één scholier wordt geweigerd. Bovendien is er volgens hun van strafbare discriminatie geen sprake, daar men geen bepaald ras uitsloot.

Johansson pleit voor meer interlands

Voorzitter Lennart Johansson van de UEFA heeft in Manchester geopperd, dat er meer interlands zullen worden gespeeld. De Champions League opzet zou onder meer vanuit dit oogpunt gewijzigd zijn. De CL-winnaar zal 13 in plaats van 17 wedstrijden spelen.

Afgevaardigen van clubs hadden eerder aangegeven juist af te willen van het grote aantal interlands. Volgens Johansson dromen kleine jongens echter van grote nationale helden en is het voetbal bij meer interlands gediend. Ook het aantal nationale wedstrijden, competitie en beker, zou af moeten nemen.

VS bouwen UAV's met quantumnucleonische reactor

De US Air Force (USAF) onderzoekt de uitvoerbaarheid van het bouwen van nucleair aangedreven unmanned air vehicles (UAV). De USAF hoopt dat zo'n vliegtuig maanden in de lucht kan blijven vliegen zonder bij te hoeven tanken, buitengewone scherpe bochten kan maken, en op elk moment aan kan vallen wanneer er een doel in zicht komt. Afgelopen week heeft het Pentagon 1 miljard dollar toegekend aan verdere ontwikkeling van gewapende en ongewapende UAV's.

Het idee om nucleair aangedreven vliegende objecten te bouwen is niet nieuw. In de 50-er jaren waren de VS en de USSR bezig met het ontwikkelen van een nucleair voortstuwingssysteem voor bemande vliegtuigen. De plannen zijn volgens hun toen geschrapt omdat het te veel geld kostte om de bemanning tegen de nucleaire reactor te beschermen, en het het vliegtuig te zwaar zou maken.

Het US Air Force Research Labarotory (AFRL) heeft echter nu een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee een veel lichtere nucleaire reactor gemaakt kan worden, genaamd een 'Nucleonic Reactor'. Het wekt energie op door met behulp van röntgenstraling kernpartikels van het radioactieve hafnium-178 naar lagere energie niveaus te laten springen, waarbij energie vrij komt in de vorm van gammastraling. Met behulp van de energie van deze gammastralen kan het object voortgestuwd worden.

De quantumnucleonische reactie werkt omdat een deel van de hafnium nucleonen isomeren zijn, waarbij sommige neutronen en protonen subatomair op een hoger energieniveau zitten dan normaal. Röntgenstraling op de nucleüs bewerkstelligt dat deze energie vrij komt doordat het hafnium naar een stabieler energie niveau transformeert.

Het AFRL zegt dat de quantumnucleonische reactor veiliger is dan de conventionele reactor omdat het zeer controleerbaar is. "Het is radioactief, maar zodra de röntgenstraling ophoudt wordt de gammastraling dramatisch verminderd, dus dan is het niet meer zo gevaarlijk dan wanneer de röntgenstraling wel actief is", zegt Hamilton van AFRL.

Kamer steunt regeling asielzoekers

Een voorstel van de LPF om een specifieke groep asielzoekers een verblijfsvergunning te geven is vandaag door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. De motie, die het kabinet opdraagt de regeling uit te voeren, kreeg de steun van de PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en CDA-Kamerlid Algra.

De VVD, de SGP en de rest van het CDA waren tegen de regeling, die voorstelt om asielzoekers die al vijf jaar in Nederland op de beslissing over hun aanvraag wachten te legaliseren. De asielzoekers waar het om gaat moeten dan wel behoorlijk Nederlands spreken, geen crimineel verleden hebben en afkomstig zijn uit een land waar kort geleden nog de mensenrechten zijn geschonden of een burgeroorlog is. Het gaat om ongeveer 2300 mensen.

LPF-minister Nawijn brengt de motie vrijdag in het kabinet. Het is onduidelijk wat het kabinet ermee gaat doen. Vorige week werd een soortgelijk voorstel door het kabinet nog de prullenmand in verwezen. Nawijn, wiens eigen wens het was om deze groep te helpen, denkt dat het kabinet de motie zal uitvoeren. Premier Balkenende wilde na afloop van de stemming nog niet op de zaken vooruit lopen.

Naast deze motie nam een kamermeerderheid van het CDA, PvdA, LPF en SGP een motie van het CDA aan. Die gaat deels tegen de andere motie in en steunt het huidige asielbeleid. In deze motie wordt de minister opgegroepen op een humane manier zijn afwijkingsbevoegdheid te gebruiken. De PvdA steunde ook dit voorstel, omdat die weliswaar aansluit bij het huidige beleid, maar ook spreekt over humaniteit en spoed. De partij wil in het komende kabinet een ander asielbeleid.

UFO boven Lanarkshire veroorzaakt verkeerschaos

Bij het Kingsgate Retail Park, Lanarkshire, Schotland zijn twee auto's frontaal tegen elkaar opgebotst, en twee motorrijders reden van de weg af. Dit gebeurde doordat hun aandacht afgeleid werd door een zilverkleurig ongeïdentificeerd vliegend object (UFO) dat boven het park zweefde.

Verschillende mensen hebben melding van het enorme zilverkleurig object gemaakt toen het gisteren rond 8:45am GMT in het gebied rondzweefde. Een vrouw die anoniem wil blijven zegt: "Mijn vriend zag iets zweven, wat zilverkleurig van aanblik was. Het leek op een schotelantenne met de bolle kant naar boven. Het was enorm, en er kwam een pulserend licht vanaf - Hij was niet de enige die het gezien heeft omdat je het gewoonweg niet kon missen." - "Hij zag het en dacht: 'Good God', en was erg verschrikt door het gebeuren. Daarna verdween het object gewoon. Het was zo vreemd."

Ooggetuigen in Cumbernauld hebben een half uur voor de meldingen bij Kingsgate een soorgelijk object gerapporteerd, en ze zeiden toen al dat het in de richting van South Lanarkshire vloog.

Tiener overlijdt na imiteren filmscène

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de imitaties van de waaghalzen uit de televisieserie en de film van Jackass is er weer een dergelijk incident dat met een film te maken heeft. Een 13-jarige jongen is omgekomen toen hij een stunt nadeed die hij in de nieuwe film Blue Crush had gezien.

In de film, die in Nederland nog niet is uitgebracht, traint een vrouw voor een een surfwedstrijd door met een zware steen in haar handen over de bodem van de zee te rennen.

Het slachtoffer wilde dit met zijn vrienden nadoen en rende met diverse voorwerpen over de zeebodem. Toen ze dit met een zware drie meter lange ketting wilden proberen kwam de jongen in moeilijkheden. Hij kon de ketting niet meer loskrijgen en verdronk.

Mullah Krekar wil naar Nederland

De Iraakse Koerd Mullah Krekar heeft politiek asiel aangevraagd in Nederland. Dat heeft zijn advocaat gezegd. Noorwegen maakte woensdag bekend Krekar te willen uitzetten, omdat het land hem als staatsgevaarlijk ziet.

Volgens Noorwegen trekt hij radicale elementen aan. Daarom zou hij weer terug moeten naar zijn geboortestreek, het door Koerden bewoonde noorden van Irak. Krekar wil echter weer terug naar Nederland, waar hij al vier maanden heeft vastgezeten op verzoek van Jordanië. Vorige maand werd hij echter uitgezet naar Noorwegen, waar hij een verblijfsvergunning heeft.

Naast Jordanië wil ook de Verenigde Staten Krekar graag ondervragen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het terreurnetwerk al-Quada. Groot-Brittannië heeft vandaag alle bankrekeningen van de moslimbeweging van Krekar bevroren.

Paniek door parfum op vliegveld in VS

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een flesje parfum heeft woensdag voor flinke paniek gezorgd op het vliegveld van Philadelphia in de Verenigde Staten. Een Saoedische man wilde drie bewakers bewijzen dat er in het flesje slechts eau de cologne zat, maar de bewakers werden daardoor spontaan bedwelmd.

De 22-jarige student werd aangehouden, maar mocht weer vertrekken nadat bleek dat hij niets met terrorisme te maken had. De paniek was echter al zover doorgeslagen dat het ziekenhuis waar de bewakers naartoe waren gebracht in quarantaine werd geplaatst. Andere ziekenhuizen moesten ambulances met patiënten opvangen en ziekenhuispersoneel en patiënten die in contact waren geweest met de slachtoffers van de parfum moesten drie uur lang afgezonderd van de buitenwereld zijn.

Nadat het flesje goed was onderzocht bleek het inderdaad om het onschuldige eau de cologne te gaan. Daarop gaf de afdeling gevaarlijke stoffen van de brandweer het sein veilig.

Echtpaar eist geld wegens verstoorde sex

nowomowa vertaalde voor osn het volgende bericht, waarvoor dank!

Een Duits echtpaar eist financiële compensatie van een reisorganisatie omdat een kamermeisje hen herhaaldelijk stoorde terwijl het echtpaar in hun hotelkamer op Cuba de liefde bedreef.

Het kamermeisje liep tot twee keer toe hun hotelkamer binnen, ondanks het 'Niet Storen' bordje dat zij buiten aan de deur hadden gehangen.

Het echtpaar heeft bij de rechtbank in Hannover een rechtszaak aangespannen tegen reisorganisatie TUI en eist een vergoeding van 4000 euro. De reisorganisatie stelt zich op het standpunt dat het incident in het hotel niets meer dan een 'ongemak' was en dat zoiets niet zo'n hoge claim rechtvaardigd.

Winnaars Bitte ein Beat prijsvraag

Okay, geef ons maar de schuld... We hadden de vraag van de Bitte Ein Beat prijsvraag niet helemaal goed geformuleerd. Daarom hebben we besloten uit ALLE inzendingen de winnaars te trekken. Dit zijn geworden:

LiQuiD_007
zelfzuchtignaamwoord


Gefeliciteerd! Zij hebben inmiddels een mailtje ontvangen met alle details.

Vandaag is er naast de The Ring Prijsvraag weer een nieuwe prijsvraag verschenen op de Fok! Frontpage. Je maakt namelijk kans op kaarten voor de releaseparty van DJ Pavo en de CD.

Studenten opgepakt na bezoeken verboden websites

In Tunesië zijn twintig studenten opgepakt voor het bekijken van verboden websites. Door hun daad riskeren zij een gevangenisstraf.

De studenten werden in de buurt van de stad Zarsis in het zuiden van Tunesië aangehouden. Ook heeft de politie bij de arrestatie de computers van hen in beslag genomen.

De advocaten van de jongeren verklaarden dat zij onder meer een verboden website van de Tunesische Islamitische Nahda-beweging hadden bezocht.

Eerder dit jaar werd er al iemand opgepakt voor het op internet verspreiden van 'foutieve informatie'. De makers van een satirische site genaamd Tunezine.com kregen twee jaar celstraf voor het verspreiden van meningen van oppositiebewegingen.

Het internetgebruik in het Afrikaanse land wordt onder controle gehouden door president Zine al-Abidine Ben Ali.

Chinese boer vermoordt dertien mensen

In het noordoosten van China heeft een boer in zijn dorp dertien mensen doodgestoken en -geslagen na een ruzie om een stukje land. Een Chinese krant meldt dat Guo Zhongmin, zoals de boer heet, wraak wilde nemen.

Guo Zhongmin kreeg ruzie met drie mannen over een stuk land waarop groentekassen stonden. In zijn woede ging de boer op de huizen van het drietal af en doodde hen en hun familie met messen, een knuppel en een hamer. Hij doodde niet alleen zijn tegenstanders maar ook hun vrouwen, kinderen en kleinkinderen. Na zijn daad zijn honderd politiemensen begonnen met een zoekactie naar Guo, maar hij is nog niet gevonden.

Dierenverzorger overleden na aanval olifant

Een olifantenverzorger van Safaripark De Beekse Bergen is woensdagavond in een ziekenuis overleden nadat hij op zijn werk door een olifant werd aangevallen. Dat heeft een woordvoerder van De Beekse Bergen donderdagmorgen bekendgemaakt.

De man was bezig met de dagelijkse ochtendtraining van de olifanten toen één van de dieren hem omduwde. Een andere olifant viel de verzorger daarop aan.

Vitesse wint 'degradatiewedstrijd'.

Vitesse kan weer even rustig ademen naar een overwinning op FC Zwolle

In een matige wedstrijd van beide ploegen heeft Vitesse de 3 punten binnen gesleept die ze zo hard nodig hadden. Sinds november had Vitesse niet meer gewonnen en kwam de degradatiezone wel heel dichtbij, dus winst in deze wedstrijd was zeer belangrijk.

Vitesse zorgde in de 1e helft voor nog een beetje voetbal wat leidde tot 1-0 voor de rust door een doelpunt van Michael Jansen.

De 2e helft werd er niet beter op. Over en weer kwam wat kleine kansjes waarbij de aan FC Zwolle door Vitesse uitgeleende speler Jhonny van Beukering er voor zorgde dat FC Zwolle op gelijke hoogte kwam. Deze vreugde was maar voor korte duur want na 2 minuten schoot Bob Peeters vanaf de rand van het zestienmeter gebied de bal hard in en zorgde voor de overwinning van Vitesse.

CD Review: Caesar - Caesar

Caesar is terug! Terug van de grote en lange reis door 'maak een vierde plaat land', zoals ze zelf trots de totstandkoming van hun titelloze vierde album omschrijven. Na het succes van het 'Leaving Sparks'-album zijn de ogen gericht op het 'keizerlijke' trio uit Amsterdam. 24 februari komt de vierde cd van Caesar uit. Lees nu alvast hoe dat klinkt!




TitelCaesar
ArtiestCaesar
LabelExcelsior Recordings
Release datum NL24-02-2003
Lengte39:30
GenreGitaarrock

VS blokkeren opnieuw vrede in Israel

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde staten hebben, met instemming van Israel, opnieuw het vredesplan voor het Midden Oosten van Het Kwartet (VS, EU, VN, Rusland) geblokkeerd.

Afgevaardigden van de Verenigde Staten, de Europese Unie, de Verenigde Naties en Rusland, ontmoetten elkaar deze week in Londen, maar zelfs nog voor de vergadering van gisteren bleek dat de aanvaarding van het plan verdere vertraging heeft opgelopen. Het viertal was het al eerder eens over het vredesplan in afgelopen december, maar de aanvaarding was nog niet publiekelijk bekend gemaakt, omdat de Verenigde Staten bezwaar maakte tegen de timing. De VS eisten dat het plan niet openbaar werd gemaakt voor de verkiezingen in Israel, ondanks heftig verzet van Europa.

De Verenigde Staten geloven nu dat het plan niet zou moeten worden gepubliceerd voordat Ariel Sharon zijn regering heeft gevormd. Dit zou nog maanden in beslag kunnen nemen. Het kwartet staat er op dat het plan zo snel mogelijk wordt gepubliceerd, zo vertelde vertegenwoordigers van de Europese Commissie

"Ons standpunt is dat we er gisteren al iets aan hadden moeten doen... er is geen tijd te verliezen", zo zei een woordvoerder. Maar deze vertraging komt als een zware tegenvaller voor de Europese gemeenschap.

Fossielen tonen gevolgen aan van broeikaseffect

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden (de hele lap tekst was gelukkig vertaald ):

Wat zullen de gevolgen van het broeikaseffect voor het leven op aarde zijn? Dit is onmogelijk te voorspellen maar het verleden geeft ons wel enige aanwijzingen zeggen geleerden van een aantal Amerikaanse universiteiten.

In een gezamenlijk project hebben onderzoekers het fossielen archief, afkomstig uit een smalle rotslaag van 55 miljoen jaar geleden, bestudeerd. Dit markeert de overgang tussen het Paleosceen en het Eoceen, een periode waarin de temperatuur op aarde plotseling sterk toenam.

Deze opwarming werd destijds veroorzaakt door grote hoeveelheden vrijgekomen methaan. In de eerste tienduizend jaar trokken de dieren naar nieuwe gebieden. Maar toen de warmteperiode aanhield lieten ze een andere verrassende reactie zien: ze werden kleiner. Als voorbeeld noemen de onderzoekers een paardensoort dat in formaat afnam tot dat van een siamese kat.
Toen het klimaat weer normaliseerde, groeiden ook de dieren weer tot hun normale grootte.

Het effect van kooldioxide op planten is waarschijnlijk de oorzaak voor deze dwerggroei. Planten houden van hoge concentraties kooldioxide en groeien er razendsnel van. Door die snelle groei worden er echter veel minder voedingsstoffen zoals proteïne opgeslagen. Van insecten die van zulke planten moeten leven is bekend dat ze klein blijven en hetzelfde zou voor andere dieren kunnen gelden. De lagere voedselkwaliteit maakt het noodzakelijk om klein te blijven.

Of de soorten zich in meerderheid inderdaad aan konden passen, of dat de grote dieren uitstierven en vervangen werden door kleinere varianten van elders, is nog niet helemaal zeker. Vervolgonderzoek zal hierover uitsluitsel moeten geven.

Hiermee hebben we een model van de wereld tijdens een klimaatsverandering, zeggen de onderzoekers. Tijdens die periode stierven de zoogdieren niet uit, maar pasten zich aan en werden dwergen. Dit geeft echter geen zekerheden voor de toekomst voegt men er voorzichtig aan toe. De huidige opwarming zou opnieuw het op grote schaal vrijkomen van methaan kunnen veroorzaken en zo de temperatuur nog verder opstuwen. En dat maakt de tegenwoordige verandering zorgwekkender dan die uit het verleden.

15 jaar voor betrokkenheid bij aanslagen op WTC

BlackNo1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Hamburg heeft de 28-jarige Marokkaan Mounir el-Motassadek veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens terroristische activiteiten. El-Motassadek werd schuldig geacht aan betrokkenheid bij de aanslagen van 11 september in de VS.

De man werd in november 2001 in Hamburg aangehouden omdat hij banden zou hebben gehad met Mohammed Atta, een van de kapers die op 11/9 een vliegtuig tegen het WTC-gebouw lieten storten. In Hamburg woonden drie kapers die hebben deelgenomen aan de aanslagen in de VS. El Motassadek is de eerste persoon die in Duitsland is aangeklaagd in verband met de aanslagen, die meer dan 3.000 mensenlevens eisten.

Zaak tegen nieuw reality programma

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden (geheel herschreven):

Kara Blanc schrok zich dood toen ze achtervolgd werd door een buitenaards wezen terwijl ze onderweg was naar een trendy feestje. Maar het buitenaards wezen was een acteur en het trendy feestje bleek ook nep te zijn. Dit zover niets heel bijzonders. Nu heeft de lerares en beginnende actrice uit Los Angeles een rechtzaak aangespannen tegen de nieuwste reality Tv serie "Scare Tactics' wegens aangebrachte emotionele schade. Blanc daagde het Sci-Fi Channel, de makers van "Scare Tactics" en twee acteurs voor de rechtbank, omdat ze zo schrok dat ze zichzelf in het ziekenhuis moest behandelen aan diverse psychische aandoeningen.

Volgens de aanklacht van Blanc heeft ze zonder te willen meegewerkt aan een "Scare Tactic" aflevering toen twee acteurs Mathew Mertha en Travis Draft, haar meenamen naar een exclusief Hollywood feestje in een resort in de buurt van Los Angeles.

Onderweg naar het resort stopte de auto waar de drie in zaten plotseling midden in de woenstijn langs een afgelegen weg. Mertha en Draft deden vervolgens net alsof ze mentaal werden 'aangevallen' door een derde acteur, die verkleed was als een buitenaards wezen.

Mertha en Draft riepen de bange Blanc de auto uit te vluchten, de donkere nacht in. Verborgen camera's namen stiekem de reactie van Blanc op het voorval op. Sci-Fi Channel woordvoerster Kat Stein wilde niets zeggen over de zaak maar vertelde wel dat de opzet van "Scare Tactics" gewoon een tv programma is waar 'vrienden elkaar erin kunnen luizen'.

Andere afleveringen gaan over kampeerders die geloven dat Big Foot hen aangevallen heeft en passagiers in een limousine die achtervolgt worden door 'geheime agenten.

"Baby besneden door geest"

indahnesia.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een moeder van een baby in het Indonesische Tasikmalaya, Oost-Jawa claimt dat haar tien maanden oude baby besneden is door een geest terwijl zij het ontbijt klaar stond te maken. Ze hoorde haar kleine schreeuwen en ging natuurlijk meteen kijken. Wat ze toen zag kon ze niet geloven. Hij was besneden, maar niet door een dokter. Familie vertelde haar ook dat het wel door een geest gedaan moest zijn. Normaal worden Indonesische jongetjes besneden als ze zes of zeven jaar zijn.

Hoewel het merendeel van de 220 miljoen mensen (95%) in Indonesië moslim is, zijn er nog steeds veel mensen die sterk geloven in bovennatuurlijke krachten. Zo schrijven ze deze lichamelijke klachten toe aan bijvoorbeeld voorouders of een pesterij van een geest. Ook andere dingen in hun dagelijkse leven als dingen die gebeuren tijdens het autorijden kunnen ze toeschrijven aan deze geesten. Let wel, deze groep mensen is kleiner dan de groep die niet in geesten gelooft.

Greenpeace blokkade VS-transport

De milieuorganisatie Greenpeace is in Rotterdam op de Nieuwe Waterweg een blokkade actie tegen een Amerikaans militair transport begonnen. Greenpeace gebruikt daarvoor de Rainbow Warrior II en vier kleinere boten.

Met de vijf schepen wil Greenpeace het uitvaren van een schip met Amerikaans materieel voor de Golfregio onmogelijk maken. De politie houdt de boel in de gaten, en probeert met een boot de blokkade te breken. Er zijn al arrestaties verricht.

GroenLinks voert vandaag ook actie. Kamerlid Farah Karimi zal bij een actie in Utrecht aanwezig zijn, waarbij aan vervoerder Railion zal worden gevraagd geen goederentreinen meer in te zetten voor het vervoer van Amerikaans militair materieel. Ook moet het personeel dat weigert mee te werken aan de oorlogsvoorbereiding daartoe de ruimte krijgen meent GroenLinks. Deze oproep wordt ook gedaan aan de binnenvaart, Schiphol, het Rotterdamse havenbedrijf en de spoorwegbeheerder Prorail.

De SP wil vandaag in een spoeddebat van de regering weten waarom de Kamer niet over de transporten werd ingelicht.

Aangifte na Nazi vergelijking AZ voorzitter

Dirk Scheringa, de voorzitter van de Alkmaarse voetbalclub AZ, heeft aangifte gedaan wegens smaad tegen hoogleraar professor Bernard van Praag. Ook de voorzitter van de supportersvereniging van AZ, Remco Strik, deed aangifte tegen van Praag.

Reden is een column die de hoogleraar schreef in het NRC-Handelsblad. Daarin noemt hij de AZ-supporters stoottroepen van Scheringa. De demonstratie van de AZ-fans vergelijkt hij met de Kristallnacht in nazi-Duitsland. Het zou om geregisseerde volkswoede gaan.

Van Praag doelt op protesten en acties die supporters van AZ onlangs voerden tegen winkeliers van het deel Overstad in Alkmaar. De winkeliers zijn tegen de bouw van een nieuw AZ-stadion, als daar ook een grote winkelgelegenheid bijkomt. Na bedreigingen en acties trokken de winkeliers hun protesten in.

De beide voorzitters, Scheringa en Strik, ontkennen de aantijgingen van Van Praag en voelen zich in hun eer en goede naam aangetast door de inhoud van de column.

Failliet

Ondertussen blijft AZ protesten van winkeliers vrezen. De club heeft een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechter zodat het zo snel mogelijk met de bouw van het stadion kan starten. De club verwacht namelijk dat de winkeliers ook tegen een aangepaste bouwvergunning bezwaar aantekenen waardoor de bouw weer stil komt te liggen.

Als de bouw van het stadion nog meer vertraging oploopt komt de voetbalclub in financiële problemen en moet AZ misschien subsidie of uitstel van betaling aanvragen.

Gisteren maakte Dirk Scheringa zelfs bekend dat AZ de komende twee weken gaat onderzoeken of de club moet saneren, uitstel van betaling moet aanvragen of zich failliet moet laten gaan per 1 juli.


=
De gewraakte tekst uit de column van Van Praag is deze:

,,De voorzitter van AZ werd ongeduldig en hield ter gelegenheid van nieuwjaar een toespraak tot zijn volgelingen waarin hij zich bitter beklaagde over die onredelijke Alkmaarse middenstand. Na deze opruiende taal wisten de AZ-stoottroepen wel wat hen te doen stond. Tweeduizend voetballiefhebbers liepen te hoop voor de winkel van de voorzitter van een van de Alkmaarse winkeliersverenigingen en de ruiten van zijn zaak gingen aan diggelen. Op de website van de AZ-fans verschenen doodsbedreigingen.''

Scheringa heeft de AZ-fans opgezweept om via de macht van de straat haar gelijk te bevechten. Daarbij hebben ze zich niet ontzien om vreselijke bedreigingen te uiten. Dit doet zonder meer denken aan de gebeurtenissen in nazi-Duitsland. Ook daar was veel schijnbaar spontane, maar in feite geregisseerde volkswoede en gingen ook ruiten aan diggelen bij winkeliers.''

Jeugdwerkloosheid stijgt explosief

De jeugdwerkloosheid is vorige maand explosief gestegen. Volgens het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) meldden zich in januari 4.800 werkzoekende jongeren (tot 23 jaar) aan de balie voor een inschrijving. In heel 2002 schreven nog maar 4.100 jongeren zich in.

Het CWI meldde vorige week al dat er in januari in totaal 29.000 werkzoekenden zonder baan zijn bijgekomen. Dat was de grootste stijging in twintig jaar.

Nu ook preventief fouilleren in Groningen

De gemeenteraad van Groningen heeft gisteravond een proef goedgekeurd met preventief fouilleren. Net als in Amsterdam en Rotterdam mag de politie mensen zonder enige aanleiding in een aangewezen risicogebied fouilleren. De proef duurt een jaar.

Jaques Wallage, burgemeester van Groningen, kan nu een risicogebied in opdracht van het openbaar ministerie aanwijzen. Dit voor een periode van twaalf uur lang, in die tijd mag dan iedereen worden gefouilleerd. Omdat de maatregel onderdeel is van de Gemeente wet mogen gemeentes zelf kiezen of ze gebruik maken van het preventief fouilleren.

Illusionist wil 48 uur in reuzenkaas

alphasys had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Naar aanleiding van een stunt van de wereldwijd bekende illusionist David Blaine (die 62 uur in een blok ijs zat op Times Square), komt de illusionist Noah Kelly met een stunt die naar eigen zeggen nog veel gewaagder is.

Noah Kelly (onder meer bekend van diverse tv programma's waarin hij grote trucs onthulde) is van plan om 48 uur in een reuzenblok kaas te verblijven. Tijdens de stunt zal hij niet eten, noch drinken. Maar, beloven van de reuzekaas af te blijven kon hij niet.

Het enige wat Kelly Noah zorgen baarde was dat hij na deze stunt misschien wel geen kaas meer kon zien.

VS volgt mysterieuze schepen

alphasys had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden. Het werd ook gesubmit door: Real_Fairlane, Sybesma, nasser, TrustNo, Piertje, Freezor, JeRa, lizardking, Rfce, submitter, ekimov, delorian-8-, nowomowa en silentsnow.

Drie mysterieuze schepen, die waarschijnlijk Iraakse massavernietingswapens aan boord hebben, worden al enkele dagen gevolgd door de VS en Groot Britannië. De schepen, welke gecharterd zijn door een Egyptische maatschappij, en alle drie onder een andere vlag varen, verblijven bijna continu op volle zee.

De schepen hebben alleen een enkele haven in Jemen aangedaan om voedsel en brandstof in te slaan. Radio contact, welk soort dan ook, wordt vermeden wat in strijd is met het internationaal zeerecht.

Voor de VS zou de ontdekking van de eventuele vervoerders van ABC wapens (chemisch, biologisch of nucleair materiaal) een reden kunnen zijn om militair in Irak in te grijpen.

Het britse dagblad The Independent melde echter dat Amerikaanse en Britse geheime diensten twijfelen over het enteren van de schepen, uit angst voor het tot zinken brengen ervan. Dit zou namelijk een grote natuurramp kunnen veroorzaken, mochten er inderdaad tonnen met chemische wapens aan boord zijn.

Anti-Bush T-Shirt ongewenst op school in VS

ThaFreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige leerling van een school in de Amerikaanse staat Michigan is vandaag naar huis gestuurd wegens het dragen van een anti George Bush T-shirt. Op het shirt stond de tekst 'International Terrorist' en een foto van Bush.

De leerling wilde met het kledingstuk protesteren tegen een mogelijke oorlog in Irak, maar dat vond het schoolbestuur geen goed idee. De leerling mocht óf het T-shirt uittrekken, óf vertrekken. Hij besloot op te hoepelen.

De school, met vooral Arabisch-Amerikaanse leerlingen, zegt dat de huidige crisis rond Irak al tot genoeg spanningen leidt.

Topatleet betrapt met partij hasj [Update]

Oud (tweevoudig) wereldkampioen veldlopen en Europees recordhouder op de 3000, 5000 en 10.000 meter, Mohamed Mourhit, is in Marokko aangehouden wegens het bezit van 12 kilo hasj. De Marokkaans-Belgische atleet zit momenteel vast in een Marokkaanse cel.

Mourhit besloot een aantal jaren terug voor België uit te komen, omdat hij in Marokko en Amerika niet aan de bak kwam. De hardloper heeft de negatieve eer om als eerste atleet te boek te staan, die op EPO gebruik werd gepakt. Daarvoor zat hij een schorsing uit.

Update: Bericht onjuist

De Belgische teletekst meldt inmiddels dat het bericht niet waar is en citeert Mouhrit: "Ik heb er helemaal niets mee te maken, zeker weten. Een man had misbruik gemaakt van de wagen van mijn broer. Hij verblijft ondertussen in de cel en heeft bekend".

De advocaat van Mohamed Mourhit legt uit wat er is gebeurd: ''Het gaat om een wagen die Mohamed een jaar geleden schonk aan zijn jongere broer Hassan. Die leende het voertuig enkele weken geleden uit aan een vriend en het is die vriend die aangehouden is met 12 kilogram hasj in de koffer''.

Bron van de foute informatie was de Marokkaanse krant L'Opinion.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.