Uitslag GP van Hongarije

Barrichello heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam weten te schrijven. Samen met Michael Schumacher was Ferrari wederom oppermachtig op de baan. Ralf Schumacher behaalde de derde plaats, gevolgd door Kimi Raikkonen. Zijn teamgenoot, David Coulthard, werd vijfde en Giancarlo Fisichella complementeerde de top zes.

Het verslag:
Bij de warm-up wist iedereen van zijn plek te komen, dus een volledig startveld, voor zover mogelijk zonder de deelname van Arrows.

Jenson Button en Kimi Raikkonen hadden beide een zeer goede start. De Brit ging van P9 naar P6 en Raikkonen van P11 naar P8. Montoya had een slechte start en viel een aantal plaatsen terug.

Ondertussen reden Barrichello en M Schumacher vrolijk verder aan de kop van het veld. Zonder enige moeite bouwden ze aan een grote voorsprong op de rest van het veld.

Fisichella reed verrassend goed op plaats vier. Ondertussen drong Raikkonen steeds meer aan bij Montoya waardoor deze in turn 12 enigszins wijd ging. Hierdoor wist Raikkonen nog dichter op de versnellingsbak van de Colombiaan te komen. In turn 2 koos de Fin voor de buitenbocht en wist rechts van Montoya uit deze bocht te komen. Doordat de volgende bocht naar rechts ging haalde de Fin Montoya definitief in. Montoya wilde niet aan de kant en vloog daardoor even buiten de baan waardoor zijn auto enigszins beschadigd raakte. Na dit uitstapje dook Montoya direct de pits in voor zijn eerste stop. Hij viel terug tot de laatste plaats, direct achter de debutant Davidson.

Jacques Villeneuve had de twijfelachtige eer de eerste te zijn die uitviel. Hij viel stil aan het einde van het rechte stuk bij start/finish. Eddie Irvine viel uit op het moment dat de Ferrari coureurs Montoya op een ronde zetten.

De eerste echte serie pitstops waren ondertussen aangebroken en McNish en Webber gingen tegelijk de pits in. Het werd echter geen pitgevecht, want de Australiër gleed door bij zijn team.

Button was de volgende die de race verliet, bij het aanremmen van turn 13 ging hij een stukje door het stof waardoor hij de controle over de auto verloor en het grind in spinde.

Ondertussen voerde het team van Ferrari zijn pitstops uit. Eerst kwam Schumacher en de ronde daarna was het de beurt aan Barrichello. Deze kwam na zijn stop recht voor de neus van de Duitser de baan weer op.

Ralf Schumacher reed ondertussen een eenzame race op de derde plek en Olav Mol wist het wederom uitstekend te verwoorden: "Wat vertel je dan als je thuis komt en men vraagt 'Hoe was het?' 'Jaaaa, rustig...' "

Fisichella, Massa, Raikkonen en Coulthard vormden nog enige vorm van spanning in de bijna-optocht door dicht bij elkaar te blijven. Het groepje zat continue binnen 8 seconden. Coulthard wilde echter te snel door turn 12 waardoor hij door het grind moest. Hij verloor alleen wat tijd, zijn plaats wist hij te behouden.

Bij de tweede serie pitstops gingen Salo en De la Rosa tegelijk de pits in. De la Rosa was eerder weg, maar de Fin gooide zijn auto gewoon voor die van de Spanjaard waardoor deze bijna tegen de pitmuur kwam bij zijn uitwijkmanoevre.

Na de tweede pitstopserie van het Ferrariteam wist Barrichello opnieuw net voor Schumacher de baan op te komen, waardoor hij wederom zijn eerste plek wist te behouden.

Olav Mol liet ondertussen zijn mening horen over het overschrijden van de witte streep bij het uitrijden van de pits. Bij de GP van Frankrijk waren de sportcommisarissen hier zeer strict over, maar tijdens deze GP kraaide hier geen haan naar.

De debuterende Davidson viel helaas uit toen hij in turn 9 te wijd de bocht inging. Hij verloor zijn achterkant en spinde het grind in.

De rest van de race verliep zonder verdere bijzonderheden. De optocht reed rustig door naar de finishvlag.

De uitslag:

Pos.CoureurLandTeamTijd
1Rubens BarrichelloBraziliëFerrari1.41.49.001
2Michael SchumacherDuitslandFerrari+ 0.00.434
3Ralf SchumacherDuitslandWilliams+ 0.13.355
4Kimi RäikkönenFinlandMcLaren+ 0.29.479
5David CoulthardGr. BrittaniëMcLaren+ 0.37.800
6Giancarlo FisichellaItaliëJordan+ 1.08.804
7Felipe MassaBraziliëSauber+ 1.13.612
8Jarno TrulliItaliëRenault+ 1 ronde
9Nick HeidfeldDuitslandSauber+ 1 ronde
10Takuma SatoJapanJordan+ 1 ronde
11Juan-Pablo MontoyaColombiaWilliams+ 1 ronde
12Olivier PanisFrankrijkBAR+ 1 ronde
13Pedro De la RosaSpanjeJaguar+ 2 ronden
14Alan McNishGr. BrittaniëToyota+ 2 ronden
15Mika SaloFinlandToyota+ 2 ronden
16Mark WebberAustraliëMinardi+ 2 ronden

De uitvallers:

Pos.CoureurLandTeam
17Anthony DavidsonGr. BrittaniëMinardi
18Jenson ButtonGr. BrittaniëRenault
19Eddie IrvineIerlandJaguar
20Jacques VilleneuveCanadaBAR