Vice President Microsoft praat ons even bij

Shane Kim, corporate vice president van Microsoft Game Studios, heeft in een interview gesproken over thema's zoals de Xbox 360, Games voor Windows (en de twijfels van gamers en developers hierover), de toekomst van console-exclusives, Nintendo, PlayStation Home, Xbox 360 defecten en de PC/Xbox 360 cross-platform multiplayer.

Hij wist onder andere de volgende zaken te vertellen:

- Bij Bungie zullen ze zeer voorzichtig omgaan met het uitbuiten van de Halo-franchise. Teveel games in de serie zou het spel geen goed doen.
- Exlusieve games voor een bepaalde console zullen in de toekomst minder sterk aanwezig zijn
- Developer Rare zal zich nog meer bewijzen in de komende drie tot vijf jaar met hun bijdrage aan de games-wereld
- Microsoft is nog steeds in de race om de next-gen oorlog te winnen. Voor minder gaan zij niet.
- Microsoft hoopt er op dat de Xbox 360 weer enkele jaren mee zal gaan.
- Shane Kim vindt de aanpak van Nintendo slim omdat zij zich richten op waar zij goed in zijn: de Nintendo DS en de Wii. Zij proberen hier het maximale uit te halen aldus Kim.
- Shane Kim is nog steeds te spreken over de Core-versie van de Xbox 360. Microsoft heeft zo een heel brede groep gamers aangesproken.
- Niet iedere titel zal cross-compatible zijn met de PC en de Xbox 360. Gamers behoren hier volgens Shane Kim niet op te rekenen.
- Shadownrun en Halo 2 zijn alleen te spelen op een PC met Windows Vista. Shane Kim reageert hierop door te zeggen dat Microsoft op deze manier de eerste is met dit concept. Door bijvoorbeeld Halo 2 Vista-exclusief te maken zal het wellicht gamers meer motiveren om Vista te installeren op hun PC.
- Microsoft denkt niet aan hun versie van 'PlayStation Home'.
- Microsoft probeert iedere klant met hun defecte Xbox 360 zo goed naar hun kunnen te helpen. Dit voor de klantvriendelijkheid.

Lees het gehele interview HIER.



Shane Kim