FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 mei 2007

Chocola als wapen tegen vandalisme

De Schiedamse politie meent hét wapen te hebben gevonden in de strijd tegen vandalisme. Ze gaan chocolade uitdelen aan het uitgaanspubliek. Chocola maakt mensen blijer en derhalve minder vandalistisch, zo is uit Brits onderzoek gebleken. In het Verenigd Koninkrijk deelt men al langer chocolade aan de stappers uit, en daarom is wijkagent Hassan Massouidi nu een proef gestart in Schiedam.

Bij twee horecagelegenheden in de stad krijgt het uitgaanspubliek een flink stuk chocola. Maurice Visser van uitgaansgelegenheid Havana constateert na enkele weken repen uitdelen 'veel minder ellende'. Ook bij de buren van Havana, De Amstelbron, reageert men enthousiast op de proef.

"In chocola zit een stofje dat relaxt maakt", weet Visser, die elk weekend een flinke doos chocoladerepen krijgt van de politie. "De mensen vinden het sowieso leuk om een cadeautje te krijgen, dat maakt al vrolijker. We hebben er nooit bij gezegd dat het van de politie was."

Omdat het project nog maar enkele weken geleden van start is gegaan, durft politiewoordvoerster Yvette de Rave nog geen conclusies te trekken. Wel kost het onderzoek veel geld, wat voorlopig wordt betaald door de politie.

Maurice Visser van Havana is niet van plan de traktaties zelf te betalen. "We moeten al behoorlijk investeren in allerlei beveiligingsmaatregelen." Klachten over zwerfvuil door de vele chocoladewikkels hebben Visser nog niet bereikt. "Er staan genoeg vuilnisbakken. Misschien is dit wel het duidelijkste bewijs dat die repen werken."

Yolanthe weer Neerlands meest sexy vrouw

Wat heeft onze volksheld Jan Smit toch weer een mazzel. Elke nacht mag hij slapen naast de meest sexy vrouw van 2006 én 2007. Zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen is vanavond wederom uitgeroepen tot meest sexy vrouw van Nederland.

Maar liefst 23 duizend lezers van mannenblad FHM stemden op hun favoriet. Yolanthe kreeg dus de meeste stemmen, en is daarmee meer gewild dan bijvoorbeeld Katja Schuurman of Chantal Janzen, al zullen de meeste mannen die dames ook niet uit hun bed schoppen.

Tijdens het verkiezingsfeest van FHM, waar heel veel mooie vrouwen rondliepen, reikte men ook de Sp!ts Award voor 'mooiste jong talent' uit. Deze prijs werd gewonnen door een OnM-collega van Yolanthe, de twintigjarige Sarah Chronis.


Een terechte overwinning voor Yolanthe



NBA: Nowitzki uigeroepen tot MVP

Dirk Nowitzki is uitgeroepen tot de meest waardevolle speler (MVP) van de NBA. Nowitzki is de eerste Europeaan die de titel krijgt.

De Duitser kreeg in totaal 1.139 punten van Amerikaanse en Canadese sportjournalisten. Hij eindigde daarmee voor Steve Nash (1.013 punten) en Kobe Bryant (521 punten). Nowitzki, die als forward speelt bij de Dallas Mavericks, kwam deze jaargang tot een gemiddelde van 24,6 punten, 8,9 rebounds en 3,4 assists. In de reguliere competitie won Dallas maarliefst 67 wedstrijden, maar het werd in de play-offs al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Golden State Warriors. Dallas verloor de best-of-seven serie met 4-2.

De afgelopen twee jaar ging de MVP award naar Steve Nash, Kevin Garnett was in 2004 de laatste Amerikaan die tot MVP werd uitgeroepen.

Bierboete niet naar Nederland

Icoon Binnenlands De aangekondigde ‘bierboete’ gaat niet naar de Nederlandse schatkist zoals twee VVD-Kamerleden hadden geëist. Dit is duidelijk geworden uit het antwoord van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) op gestelde kamervragen.

Nederlandse bierbrouwers zouden gezamenlijk een boete van 273 miljoen euro moeten betalen. De hoogste boete zou aan Heineken vergeven worden. Dit was het resultaat van een onderzoek van de Europese Commissie naar Nederlandse kartelvorming.

Van der Hoeven antwoordde met deze uitspraak op schriftelijke vragen van VVD-Kamerleden Charlie Aptroot en Frans Weekers. Beiden stelden dat de Europese Commissie geen recht van spreken had omdat het om een Nederlands kartel zou gaan. Omdat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verantwoordelijk zou zijn voor het onderzoek zou het geld naar de Nederlandse schatkist moeten. Boetes van de Europese Commissie gaan namelijk niet naar de spaarpot van Balkenende.

Van der Hoeven beweert dat het Europese kartelrecht al toegepast kan worden als het kartel de handel tussen lidstaten kan beperken. Daarnaast kwam de zaak aan het rollen door kartelvorming in België waardoor de argumenten van de beide Kamerleden geen stand houden.
Met dank aan Longmen voor de submit.

Wandelaar vindt 150 kilo coke

Op zes mei werden langs de Nieuwe Waterweg in Rotterdam door een wandelaar zes tassen met inhoud gevonden. En geen gewone inhoud, het betrof maar liefst zo'n honderdvijftig kilogram cocaïne. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend.

In plaats van eens lekker de bloemetjes buiten te zetten, besloot de man met de vondst naar de politie te gaan. De vondst bevat 142 pakketjes cocaïne, die een totale waarde van zo'n zes miljoen euro vertegenwoordigen.

Een speciaal team van Rotterdamse speurneuzen is nog zoekende naar de herkomst van de drugs. Vermoedelijk heeft een opvarende van een passerend schip de tassen overboord gegooid met als doel ze door een ander boven water te laten krijgen.

D. Alves vertrekt wellicht bij Sevilla

Daniel Alves weet niet of hij nog lang onder contract zal staan bij Sevilla. De sterspeler van de Spaanse UEFA Cup-finalist is al langer het middelpunt van tientallen geruchten.

Clubs als Chelsea, Arsenal, Liverpool en FC Barcelona zouden allen geïnteresseerd zijn in de diensten van de Braziliaanse rechtsback. Alves staat aan de vooravond van de tweede UEFA Cup-finale in twee jaar. Sevilla kan bij winst op landgenoot Espanyol zijn titel prolongeren. Ook is de Spaanse revelatie nog in de race voor de landstitel en speelt het de Copa del Rey-finale tegen Getafe.

"De kranten praten over mijn toekomst terwijl ik daar niets over zeg", aldus Alves. "Ik heb een langdurig contract met Sevilla, maar als er een lucratief bod komt zullen we daar zeker aandacht aan schenken. Ik heb geen voorkeur als het gaat om landen, maar ik denk wel dat ik bij elke club kan spelen omdat ik ambitieus ben en wil groeien als voetballer."

Metal Gear Solid: Portable Ops demo te downloaden

Als je zo slim bent om je geld niet blind aan Metal Gear Solid: Portable Ops uit te geven, heeft Konami nu een voorproefje voor je. Konami heeft namelijk een demo van het spel online gezet, waardoor je het spel eerst even kan spelen voordat je hem koopt (of niet).

De demo is (gratis) te downloaden van de PSP Store.
De demo geeft je een voorproefje van de offline multiplayer modus (Deathmatch), met 1 map en dit alles is te spelen met 6 spelers tegelijk.



Nu te downloaden

Atlético ziet Guti wel zitten

De voorzitter van Club Atlético de Madrid, Enqrique Cerezo, heeft aangegeven dat één van de spelers die de Spaanse club graag aan zou trekken Guti van aartsrivaal Real Madrid is.

Cerezo meldde dat Los Colchoneros zo'n drie aankopen willen doen in zomer. "Atlético wil altijd goede spelers aantrekken, zelfs als ze van Real Madrid komen", zei de preses in het tv-programma El Rondo. "Guti is zo'n goede speler. We zullen twee of drie internationals naar de club halen."

Ook vindt Cerezo dat het eens afgelopen moet zijn met de geruchten over een vertrek van sterspits Fernando Torres. "Iedereen gooit maar met geruchten, maar niemand heeft hierover met Atlético gepraat. Torres is een speler van Atlético Madrid en ik denk dat hij hier nog vele jaren blijft. Zelfs als we hem te koop aanboden zou hij nog niet weg willen."

Scheve schaatsenrijder Matthijs fel bekritiseerd

Het vrouwenblad Viva heeft zich de woede van Matthijs van Nieuwkerkfans op de hals gehaald. In het blad schilderen ze de presentator van 'De wereld draait door' af als een onbetrouwbare vreemdganger.

Op het mutsenforum van het blad reageren de fans woedend dat hun idool zo wordt afgebrand. Vooral de manier waarop is hen in het verkeerde keelgat geschoten. Het blad hemelt van Nieuwkerk eerst op, waarna hij wordt neergesabeld door anonieme ex-vriendinnen.

Zo zegt een ex-vriendin: "Het enige wat hem lijkt te interesseren, is zoveel mogelijk dames in zijn bed krijgen. Echt, als er een nieuwe stagière was, zagen we het alweer. Zijn vrouw kwam ook regelmatig op de redactie om te kijken wie het eventueel allemaal met hem deed. Onbegrijpelijk dat hij haar dat aandoet, zij is een hele leuke vrouw."

Een andere bedrogen vrouw haalt hem nog harder onderuit: "Hij is echt zo creepy. Hij liegt alles aan elkaar, over simpele dingen, maar ook over heavy dingen. Als je je vrouw, je minaressen en ook nog eens alle andere mensen om je heen voorliegt, moet je een keer door de mand vallen"

"Vrouwen waren er altijd al. Zelf doet hij daar heel zielig over. Tegen meerdere vrouwen zegt hij dat hij al heel lang getrouwd is en nog nooit zo verliefd is geweest. Ja, waarom tuinen vrouwen daar in? Ik weet het niet. Hij zegt wel vaker dat hij bij zijn vrouw weggaat, en ja, op een gegeven moment zwicht je dan", meldt een bij de Viva-redactie bekende schijfster.

Gelukkig zijn er ook nog positieve verhalen over de sympathieke presentator te lezen, al stammen de meeste verhalen af van collega's van Matthijs. Hij wordt 'aangenaam onaangepast' en 'een kinderlijk en jongensachtig watje met ballen' genoemd. "Matthijs is een aardige man, maar wil vooral zélf aardig gevonden worden." Maar even verderop wordt hij door dezelfde persoon weer keihard afgebrand met de woorden: "Eigenlijk is hij een lege huls. Het is alleen maar buitenkant."

Gelukkig scharen de meeste Viva-lezeressen zich nog oncondiotioneel achter van Nieuwkerk. Zo wil een lezeres 'gewoon rauwe sex' met de geluksvogel hebben.


Niemand is slimmer dan kogels in Team Fortress 2

Valve heeft met Team Fortress 2 weer een paradepaardje op zak. Naast de graphics in het algemeen, legt Valve deze keer ook de focus op de gezichtsanimaties die mogelijk zijn met de Source engine.

In de nieuwe trailer genaamd "Meet the Heavy" kunnen we de gezichtsanimaties van de heavy gunner in werking zien, terwijl hij zijn lieveling Sasha (lees: zijn overprijsde minigun) aan ons voorstelt.

Alle animaties zullen volledig real-time, in-game en in-engine zijn. De trailer zelf loopt op ATI's nieuwe Radeon HD 2000 videokaart. De animaties zullen volledig draaien op de GPU van deze kaart, waardoor je CPU niet belast wordt met de berekeningen die hiervoor nodig zijn.

Functie van Links Phantom Hourglass uitgelegd

De functie the Phantom Hourglass, het item uit het gelijknamige spel, is bekend. Link zal namelijk door deze magische zandloper in staat zijn vervloekte dungeons te betreden waar hij voorheen niet in kon. Nadeel alleen is dat de zandloper met de seconden terugloopt naar nul. Dit zal dus betekenen dat een aantal dungeons in Links volgende DS avontuur een kunstmatige tijdslimiet hebben.

Het is tijdens je queeste mogelijk door eindbazen te verslaan 'Sands of Time' te vergaren, waardoor je de zandloper meer vermogen geeft. Dit betekent dat je naarmate het spel vordert voor een langere tijd kunt rondlopen in de vervloekte dungeons.

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass moet volgende maand in Japan verschijnen. Een Europese releasedatum is nog niet bekend, wel weten we dat het in het vierde kwartaal in the States moet gaan verschijnen.

Sportieve zeeleeuw doet mee met sponsorloop

Icoon OpmerkelijkEen sponsorloop van een basisschool in Californië kreeg afgelopen vrijdag een onverwachte deelnemer: een zeeleeuw. Het 84 kilo wegende dier zag kinderen rondjes lopen op het speelveld van hun school aan de baai van San Francisco, en besloot een rondje mee te waggelen. De opbrengsten van zijn sportieve prestatie zullen ten goede komen van het plaatselijke zeezoogdierencentrum.

Astro
De medewerkers van het Marine Mammal Center noemen de éénjarige Stellerzeeleeuw Astro. Hij was in juni vorig jaar als pup in de steek gelaten door zijn moeder. Biologen hebben hem daarop opgevangen en de fles gegeven. Eind april lieten ze hem los, met een radiozendertje. Astro hing echter liever rond met een groepje zee-olifanten, in plaats van zijn instinct te volgen. Hij werd daarom door de medewerkers van het zoogdierencentrum naar een eilandengroep gebracht. Maar de speelse zeebewoner zwemt steeds weer terug naar het vasteland.

School
Vrijdagochtend was het alweer zover. Astro had zojuist de dertig kilometer teruggezwommen, toen hij schoolkinderen zag wandelen op een veldje aan het water. De nieuwsgierige zeeleeuw schuifelde de oever op. "Eén van de ouders keerde zich om en stond oog in oog met een zeeleeuw", zegt een woordvoerder van de school. De éénjarige Astro begon vervolgens braaf het parcours van de 'walk-a-thon' rond te waggelen, dat was afgezet met oranje pionnen. "Hij legde een hele ronde af."

Intuïtief
De schoolleiding probeerde het dier tevergeefs terug te lokken naar de baai, vertelt de woordvoerder. "Hij kwam uiteindelijk op de parkeerplaats terecht." Verzorgers van het nabijgelegen zoogdierencentrum hebben Astro opgehaald. Een medewerker zegt: "Ze zijn heel intuïtief, net als honden, daardoor wist hij de weg terug te vinden."

Astro als pup
Astro als pup


Met dank aan eu-Robert voor de herschreven submit.

Boerderij zoekt allochtoon

Allochtonen zijn niet warm te krijgen voor het edele vak van boer. Het Ministerie van Landbouw komt met deze conclusie uit eigen onderzoek. Aan boer zijn kleeft een negatief imago bij jonge Turken en Marokkanen, aldus Gerda Verburg, minister van Landbouw.

In het jaar 2005 kozen 25 duizend mensen voor een middelbare agrarische opleiding. Er waren slechts 77 allochtone jongeren bij, wat slechts 0,3 procent van het aantal studenten is.

Nieuwe Blazing Angels 2 screens

Het volgende deel uit Ubisofts Blazing Angels-serie komt in juni naar de PC en Xbox 360, genaamd Blazing Angels: Secret Missions.
Vandaag zijn hier een aantal nieuwe screenshots van uitgekomen. Deze zijn onderaan de post te vinden.

Secret Missions speelt zich (opnieuw) af in WO2, maar deze keer word er gefocust op experimentele technologie. Je speelt als een geallieerde piloot die toegang heeft tot experimentele vliegtuigen en wapens.

De game word gebouwd op een nieuwe engine, en heeft geheel nieuwe features. Ook zijn er 2 nieuwe multiplayer modes: Capture the Flag en Epic Battle.



Schiphol eerste met nieuwe scan

Icoon VervoerSchiphol heeft vanaf vandaag een nieuw systeem om te controleren of mensen bijvoorbeeld wapens, drugs of diamanten bij zich hebben. Het is de eerste luchthaven ter wereld waar de 'securityscan' in gebruik wordt genomen.

De scan maakt met de weerkaatsing van golven op de huid een beeld van de contouren van het lichaam. Zo kan de douane snel zien of iemand iets bij zich heeft. De scan kan echter niet 'in' het lichaam kijken.

Reizigers die op de H pier of de E pier opstappen, moeten verplicht door de scan. Als zij dat niet willen, kunnen ze de gebruikelijke controle doorlopen. Door de nieuwe scan is fouilleren vaak niet meer nodig, stelt een woordvoerder van Schiphol. "Pas als een medewerker iets verdachts op de scan ziet, seint hij zijn collega's in dat ze bijvoorbeeld de rug van een reiziger moeten controleren."

In totaal gaat de luchthaven de komende maanden zeventien scans plaatsen. Daarna besluit de luchthaven of de scan op grotere schaal kan worden ingezet.

Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Lost Planet PC demo bijna beschikbaar

Nog een korte (onbekende) tijd wachten en PC gamers kunnen ook de 3rd person actiegame Lost Planet, origineel exclusief voor de Xbox 360, spelen. De demo kan namelijk elk moment op deze locatie verschijnen. De volledige versie van de game verschijnt op 26 juni. De PC versie kent enkele grafische upgrades ten opzichte van het origineel zoals het ondersteunen van XHD resolutie (2560x1600) versus 1280x720 op de Xbox 360. Voor vergelijkingsmateriaal tussen de versies kun je hier terecht.

Lost Planet zal naar alle waarschijnlijkheid de eerste DirectX 10 ondersteunende game zijn en dat maakt het uitermate interessant voor benchmarks tussen de verschillende videokaarten. De hardware afdeling van het Duitse PC blad PC Games heeft al een test gedraaid waarbij ATi er niet goed vanaf komt (zie onder). Dit valt op zijn minst deels te verklaren doordat nVidia mee heeft gewerkt aan de PC versie van de game, en de game derhalve in nVidia's "The Way It's Meant To Be Played" programma zit. En dat er oudere drivers zijn gebruikt voor de HD 2900XT. En tevens zou ATi gereageerd hebben op de benchmarks door te zeggen dat men niets afwist van de demo en men er dus nog niet voor heeft kunnen optimaliseren. Mochten deze benchmarks toch indicatief zijn voor DirectX 10 prestaties van beide merken dan ziet de toekomst er verre van rooskleurig uit voor het onlangs door AMD opgekochte ATi.



Van der Sar niet mee naar Azië

Edwin van der Sar gaat niet mee met het Nederlands elftal op de oefentrip naar Azië. De doelman en aanvoerder van Oranje heeft met bondscoach Marco van Basten de afspraak dat hij zo nu en dan een oefeninterland laat schieten.

Al eerder liet Clarence Seedorf weten dat hij wegens familieverplichtingen niet meegaat. De verwachting is dat Van Basten spelers als Ryan Babel en Urby Emanuelson niet zal oproepen. Zij behoren tot de Onder 21-ploeg, die vanaf 10 juni aan het Europees kampioenschap dat in ons land wordt gehouden meedoen.

Tijdens de trip in Azië zal Nederland tegen Zuid-Korea (2 juni) en Thailand (6 juni) spelen. Morgen maakt Van Basten zijn voorlopige selectie bekend.

Ritzege Pronk in Olympia's Tour

De derde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Jos Pronk. In de rit van Hoofddorp naar Heerhugowaard over 147 kilometer was de Nederlandse renner van de Time/Van Hemert-ploeg de snelste van een kopgroep van zo'n twintig man.

De overwinning van Pronk doorbrak de hegemonie van de Rabobank-ploeg, die zowel de proloog als de eerste en tweede etappe wisten te winnen. Rabo-renner Martijn Maaskant blijft wel aan de leiding gaan in het algemeen klassement.

Aandacht voor gedetineerde moeders

Icoon MisdaadDe regering gaat maatregelen treffen om de opvoeding van kinderen wiens moeder gevangen zit te verbeteren. Zulke kinderen vertonen vaker probleemgedrag dan hun leeftijdsgenoten die wel op hun moeders steun kunnen rekenen.

Om daar verandering in te brengen heeft Staatssecretaris Albayrak (Justitie) vandaag, op de Internationale Dag van het Gezin, het project 'Betere start' gestart. Dat houdt in dat gedetineerde moeders tijdens de laatste maanden van detentie en de eerste maanden na het ontslag opvoedondersteuning krijgen. Tijdens het traject mogen ze ook vaker op weekendverlof. Gevangenen in vrouwengevangenis Ter Peel die kinderen van twee tot tien jaar hebben, komen voor deze internationaal erkende behandeling in aanmerking. Na vijf jaar wordt het project geëvalueerd.

Daarnaast heeft Albayrak vandaag een rapport in handen gekregen van het Verwey-Jonker Instituut. Hierin wordt aangeraden om de bezoektijden voor gedetineerde moeders te versoepelen. Vaak zouden deze gelijktijdig zijn met de schooltijden van het kind. Daarnaast zou de overheid meer rekening moeten houden met de woonplaats van kinderen bij de plaatsing van hun moeders. Verder zou het verbod voor kinderen om op moeders schoot te zitten opgeheven moeten worden. Tot slot mag de bezoekersruimte kindvriendelijker worden ingericht, aldus het rapport.

Nederland telt in totaal vier penitentiaire inrichtingen voor vrouwen: in Breda, Zwolle, Nieuwersluis en Ter Peel. Ruim 3000 vrouwen zitten hier elk jaar voor korte of langere tijd vast. Naar schatting is 50 tot 70 procent van hen moeder van een of meer kinderen. In de opvoeding staan zij er vaak alleen voor.

Vice President Microsoft praat ons even bij

Shane Kim, corporate vice president van Microsoft Game Studios, heeft in een interview gesproken over thema's zoals de Xbox 360, Games voor Windows (en de twijfels van gamers en developers hierover), de toekomst van console-exclusives, Nintendo, PlayStation Home, Xbox 360 defecten en de PC/Xbox 360 cross-platform multiplayer.

Hij wist onder andere de volgende zaken te vertellen:

- Bij Bungie zullen ze zeer voorzichtig omgaan met het uitbuiten van de Halo-franchise. Teveel games in de serie zou het spel geen goed doen.
- Exlusieve games voor een bepaalde console zullen in de toekomst minder sterk aanwezig zijn
- Developer Rare zal zich nog meer bewijzen in de komende drie tot vijf jaar met hun bijdrage aan de games-wereld
- Microsoft is nog steeds in de race om de next-gen oorlog te winnen. Voor minder gaan zij niet.
- Microsoft hoopt er op dat de Xbox 360 weer enkele jaren mee zal gaan.
- Shane Kim vindt de aanpak van Nintendo slim omdat zij zich richten op waar zij goed in zijn: de Nintendo DS en de Wii. Zij proberen hier het maximale uit te halen aldus Kim.
- Shane Kim is nog steeds te spreken over de Core-versie van de Xbox 360. Microsoft heeft zo een heel brede groep gamers aangesproken.
- Niet iedere titel zal cross-compatible zijn met de PC en de Xbox 360. Gamers behoren hier volgens Shane Kim niet op te rekenen.
- Shadownrun en Halo 2 zijn alleen te spelen op een PC met Windows Vista. Shane Kim reageert hierop door te zeggen dat Microsoft op deze manier de eerste is met dit concept. Door bijvoorbeeld Halo 2 Vista-exclusief te maken zal het wellicht gamers meer motiveren om Vista te installeren op hun PC.
- Microsoft denkt niet aan hun versie van 'PlayStation Home'.
- Microsoft probeert iedere klant met hun defecte Xbox 360 zo goed naar hun kunnen te helpen. Dit voor de klantvriendelijkheid.

Lees het gehele interview HIER.



Shane Kim

Veel zingen met SingStar

Op de Nordic Game Conference heeft producer Paulina Bozek wat nieuwe informatie aangekondigd over het vervolg van SingStar (PS2) op de PlayStation 3. Eerst gaf zij aan waarom SingStar op de PS3 nu zo gericht is op de gamer en diens eigen creatieve proces.
quote
"There have been some big media shifts recently and the landscape of entertainment has changed," she said. "MySpace is really the new MTV. TV is online, music is digital, products are tools and players are becoming creators.

"Clearly there is some kind of a big shift going on. It's a new era of consumer participation."


Enkele details werden nogmaals in haar verhaal belicht:

- Er zullen bij de launch al zo een 350 nummers speelbaar zijn, te vinden op het PlayStation netwerk. Iedere nieuwe maand zullen daar nog eens 100 nummers bovenop komen als download.
- Liedjes van onder andere Black Eyed Peas, Blondie, Cindy Lauper, Destiny's Child en Gwen Stefani komen voorbij.
- Er is de mogelijkheid om jouw eigen Playlist te ontwerpen.

quote
"Our major innovations for the next gen platform are SingStore, which is an online store that allows players to create their own playlist by downloading songs of their choice, and My SingStar Online" she said. "This is a community platform for SingStar fans to upload photos and video and audio to share with friends."

Stam niet tegen AZ


Ajax zal het aankomende zondag, in de eerste play-off-wedstrijd tegen AZ, moeten doen zonder Jaap Stam.

Afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, heeft de aanvoerder van de Amsterdammers opnieuw zijn linker hamstring beschadigd. Dit is gebleken uit een MRI-scan die Stam vandaag moest ondergaan. Het is nog onduidelijk of Stam op tijd hersteld is voor de return tegen de Alkmaarders op 27 mei.

Extra geld aanpak criminele Marokkaanse jeugd

PolitiekMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie (CDA) stelt extra geld beschikbaar om de criminaliteit onder Marokkaanse jongeren in de grote steden te bestrijden. Nu al krijgen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vijf miljoen per jaar om de problemen met Marokkaanse probleemjeugd te beteugelen. Volgend jaar komt daar nog één miljoen bovenop. Met de extra financiën moet worden voorkomen dat Marokkaanse probleemjongeren een verdere criminele loopbaan ontwikkelen.

Hirsch Ballin zegde dat toe in antwoord op schriftelijke Kamervragen van PVV'er Raymond de Roon. De CDA-bewindsman wees erop dat Marokkaanse en Antilliaanse jongeren ''relatief oververtegenwoordigd'' zijn als verdachten van strafbare feiten.

Verder noemde de minister het zorgwekkend dat groepen jongeren relatief zware misdrijven plegen. Eerder gaf een Amsterdamse recherchechef al aan dat grote aantallen allochtone probleemjongeren van enkele jaren geleden zich hebben ontwikkeld tot zware criminelen.

Met dank aan neegij en Narcos voor de submit.

Straattheater

Laten we het maar een schreeuw om aandacht noemen, een hele harde bloed onder de nagels halende angstaanjagende schreeuw.

Wat deze mevrouw probeert te bereiken door zichzelf achterop een auto te gooien en daarna gillend op straat te blijven liggen is mij onbekenden net als je denkt dat alles voorbij is neemt het geheel een opmerkelijke wending...

Column: 195.152 kilometer

195.152 kilometer. Probeer het maar eens uit te spreken, want schrijvend lijkt het nergens op - honderdvijfennegentigduizend en honderdtweeënvijftig kilometer. Dat is de afstand die er tot nu toe getest is in het 2007 seizoen, inclusief voorbereidingen, maar exclusief de vrije trainingen op vrijdag.

Bijna tweehonderd duizend kilometer hebben de teams er gezamenlijk doorheen gejaagd, waarvan zeker geen klein deel op Barcelona en Bahrein. Dat zijn op een haar na zeshonderd en veertig Grand Prix afstanden. Hoe kan het in hemelsnaam gebeuren dat de teams uitgerekend op de circuits waar voor het seizoen verreweg het meest is getest, een desastreuze betrouwbaarheid ten toon spreiden?

Alleen in Barcelona al niet minder dan zes uitvallers tijdens de race met technische problemen, en Coulthard die met een steeds minder functionerende auto ternauwernood de finish haalde. In recente jaren is dat een topscore. En dan hadden we in de kwalificatie nog problemen voor minstens vier rijders. In Bahrein zagen we met vijf stuks ook al relatief veel uitvallers die puur aan gebrek aan betrouwbaarheid te wijten waren. Toen vielen echter twee complete teams uit, waardoor het er meer op leek dat het specifiek om die teams ging, in plaats van een structureel probleem voor het hele veld. Nu kwamen alleen de teams van McLaren, Renault, Honda en Spyker ongeschonden het weekend door.

Als ik teambaas van één van de andere teams was, zou ik mijn staf de eerstvolgende evaluatie alle hoeken van de vergaderzaal laten zien. Verbaal natuurlijk. Nou vooruit, Williams dan even uitgezonderd, aangezien de staf niets aan de aanrijding van Wurz kon doen, maar hoe krijg je het voor elkaar om op een circuit dat je van haver tot gort kent zo veel problemen te hebben?

Begrijp me niet verkeerd: ik heb genoten tijdens de race. Gelachen. Geschaterd en gebruld. Geen mooier vermaak dan leedvermaak, zeker als er geen gewonden vallen. Max Mosley heeft helemaal gelijk. De honderden miljoenen die de teams gezamenlijk besteden aan testen is grotendeels weggegooid geld. Een andere conclusie kun je nauwelijks trekken. Drie auto's lukte het zelfs niet eens om de eerste tien ronden uit te rijden. In geen enkel geval ging het om een motor of versnellingsbak die er al een race op had zitten.

Kijk, van Red Bull kan ik me het nog een beetje voorstellen. Die geven eerlijk toe dat ze de auto eerst snel en dan pas betrouwbaar willen maken. Je kunt het ook overdrijven, met een stuk of vijf problemen in twee weekenden, maar ze erkennen dat betrouwbaarheid niet de eerste prioriteit heeft. Maar neem nou een team als Toyota. Dat bedrijf heeft betrouwbaarheid tot een kunst verheven, maar lukt het ze niet om een auto meer dan vijftig kilometer van brandstof te voorzien. Ka-ching! Daar gaat weer een paar miljoen het riool in, om een brandstof pick-up systeem te ontwerpen en te testen dat niet na een litertje of twintig begint te sputteren.

Wat BMW betreft wisten we voor het seizoen al dat betrouwbaarheid een probleem zou gaan worden. Eerlijk gezegd kwam het voor mij als een verrassing dat het team tot nu toe zo snel én betrouwbaar was, dus dit incident zou ik nog kunnen vergeven, als ze niet ook nog dat rechtervoorwiel van Heidfeld verprutst hadden. Ik dacht dat wielmoeren de achilleshiel van Williams waren, maar BMW heeft blijkbaar bij het vertrek meer meegenomen dan Heidfeld en de motor.

En tenslotte Ferrari. Ik durf er bijna niets over te zeggen. In de tijd van Schumacher was de betrouwbaarheid vrijwel zonder uitzonderingen uitmuntend. Ja, in Monza, Japan, Brazilië en Australië had men wat problemen met de huidge specificatie motor, maar dat lijkt opgelost. Ik ga er dan ook maar van uit dat dit een voorbeeld is van het feit dat pech iedereen altijd een keer weet te vinden, en dat het nu toevallig een keer Raikkonens beurt was. Het had hem bij McLaren ook kunnen overkomen. Eén dezer dagen zal Alonso of Hamilton ook wel kennis maken met de reputatie van de Zilverpeilen. Toch?

Schreuder naar Twente

Alfred Schreuder vertrekt naar FC Twente. Na het ondergaan van de medische keuring zal de 34-jarige Barnevelder een contract voor één jaar tekenen.

De afgelopen twee seizoen speelde Schreuder voor Feyenoord, waar hij zijn profcarrière in 1991 ook begon. Tussendoor speelde hij vijf seizoenen voor RKC Waalwijk en kwam hij van 1997 tot 2003 uit voor NAC Breda. In totaal speelde hij 391 competitiewedstrijden, waarin hij vijftien maal wist te scoren.

De trainer van de Tukkers, Fred Rutten, is erg blij met de komst van de routinier. "Met Schreuder haal je niet alleen voetbalkwaliteiten binnen, maar ook veel ervaring. Die ervaring kan hij delen met de jongere spelers."

Ontslag voor zus Albayrak in Dordrecht

PvdA-wethouder Nezahat Albayrak, de zus van staatssecretaris Nebahat Albayrak, zal vandaag worden voorgedragen voor ontslag als wethouder van Dordrecht. Formele reden is dat ze nog steeds niet in Dordrecht woont. Wat echter ook meespeelt is dat ze slecht zou functioneren en haar privéleven niet weet te combineren met haar werk

De wethouder zelf noemt deze reden onzin. Afgelopen vrijdag haalde ze ongekend fel uit naar haar eigen PvdA-fractie. Ze noemde zichzelf ''slachtoffer van beeldvorming en vooroordelen over werkende vrouwen''. Ze werd indertijd unaniem voorgedragen door de selectiecommissie maar volgens haar zag de Dordtse PvdA-fractie haar gewoon niet zitten. Het bestuur drukte de benoeming echter door ondanks de bezwaren van de fractie.

De PvdA-fractie is overigens niet de enige fractie die meent dat ze ongeschikt is. ''De PvdA kreeg hier bij de gemeenteraadsverkiezingen heel veel stemmen van Turken. Ze wilden dus per se een Turkse wethouder. Niet onlogisch. Maar zoek dan wat beter. Ze hebben meer naar haar naam en afkomst gekeken dan naar haar bestuurlijke kwaliteiten'', zo zegt zegt oppositieleider Piet Sleeking van stadspartij Beter voor Dordt.

Brief
Albayrak stuurde onlangs, toen ze ziek (overspannen) thuis zat, nog een brief naar de gemeenteraad waarin ze vroeg om ontheffing te verlenen van het vereiste ingezetenschap. Ze wilde vanwege privé-omstandigheden nog een jaar langer in Rotterdam blijven wonen. Dat komt omdat haar moeder ziek is, ze een kind van 6 jaar heeft en haar man in Turkije verblijft. De man van de wethouder is officier in het leger van Turkije en woont daar. Hierdoor staat ze er thuis alleen voor. Een meerderheid van haar eigen PvdA-fractie vond uitstel van verhuizing met een jaar echter onaanvaardbaar.

Albayrak zegt nu níet veel ziek en afwezig te zijn geweest, en achttien uur per dag te werken. ''Ik ben al jaren een hardwerkende vrouw én moeder. Zoals zoveel vrouwen. Maar niet iedereen kan daaraan wennen. Afkomst en naam speelden helemáál geen rol bij mijn aanstelling. Die Turkse achtergrond was hooguit mooi meegenomen.''

Ze weigert dan ook zelf ontslag te nemen waardoor de gemeenteraadsvergadering vandaag zelf een formeel besluit zal voorleggen voor ontslag.

41% van alle PC software illegaal verkregen

Uit een recent onderzoek van het Britse nieuwsbureau Reuters naar piraterij is gebleken dat, gezien over heel 2008, maar liefst 41% van alle PC software illegaal verkregen is. Die 41% heeft ervoor gezorgd dat bedrijven in die sector zo'n 53 miljard dollar zijn misgelopen aan opbrengsten. In 2007 was het totale percentage illegale PC software wereldwijd nog 38%. De verkopen van legale PC software zijn ondanks de toenemende piraterij wel met 14% gestegen in 2008.

Uit de cijfers bleken de Amerikanen wat betreft piraterij zich het best te hebben gedragen, met een percentage van 20% illegale software. China en Rusland zijn het sterkst gedaald qua cijfers. Zo is het percentage illegale software in China van 90% in 2004 tot 80% in 2008 gedaald en is het percentage in Rusland met vijf procent naar 68% in 2008 gedaald.

De grootste slechteriken in het lijstje (percentages van meer dan 90%) zijn Georgië, Bangladesh, Armenië, Zimbabwe, Sri Lanka, Azerbeidzjan en Moldavië. Sterk overheidsingrijpen is volgens Reuters de grootste troef tegen zware piraterij.



Beruchte overvaller Erik Jan Q. opgepakt

Icoon MisdaadDe politie heeft in Arnhem de beruchte overvaller Erik Jan Q. opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag laten weten. De man staat bekend als zeer gevaarlijk.

Q. werd in 2003 in hoger beroep veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf wegens gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Steevast waren daarbij met explosieven, onder meer zware fragmentatiebommen, de gevels van de gebouwen aan gort geblazen en schoot de dader tijdens zijn aftocht hele magazijnen aan scherpe munitie leeg op achtervolgende agenten. De nu 36-jarige man ontsnapte in december 2001 via een luchtkoker uit de Rotterdamse gevangenis De Schie en was sindsdien voortvluchtig.

De nationale recherche doorzocht in september vorig jaar nog een woning van een rechts-extremist in Rotterdam-Zuid, waar Q. zijn vermoedelijke schuiladres had. Op zolder trof de politie grondstoffen aan voor het maken van explosieven. De nationale recherche begon daarna een groot onderzoek naar de verblijfplaats van de gewelddadige overvaller.

Toeval
Q. liep echter toevallig tegen de lamp. Omstanders hadden hem aangehouden omdat hij iets uit een winkel zou hebben gestolen. Een medewerker van de winkel achtervolgde hem. Erik Jan Q. verzette zich en bespoot de ogen van de winkelmedewerker vervolgens met traangas. Uiteindelijk is Q. met hulp van de omstanders toch overmeesterd.

De man weigerde de politie zijn naam te geven. Na het afnemen van zijn vingerafdrukken bleek dat het om de gezochte Erik Jan Q. ging. Hij is inmiddels weer aan de Dienst Justitiële Inrichtingen overgedragen voor het uitzitten van zijn verdere straf.

Striptease Sophia Loren bij promotie Napoli

Not Safe For Work (NSFW)Sophia Loren, de wereldberoemde filmactrice uit Italië, gaat uit de kleren als voetbalclub Napoli promoveert naar de Serie A. De inmiddels 72-jarige Loren zei dat in een interview met een Italiaanse sportkrant. ''Ik hoop dat Napoli de laatst wedstrijden wint. Als we promoveren geef ik een striptease'', aldus de bejaarde Napoli-fan.

Napoli moet er nog wel even aan trekken, want het staat momenteel derde in de Serie B met vijf punten achterstand op nummer twee Genoa en nog vier speelronden te gaan. De eerste twee ploegen gaan rechtstreeks naar de Serie A. De nummer drie kan middels de play-offs nog een poging wagen om in de hoogste divisie te belanden.



Sophia Loren nu en ooit lang geleden

Xbox 360 HD DVD Update nu te downloaden

Een update die een aantal grote verbeteringen met betrekking tot het Xbox 360 HD DVD systeem heeft is nu te downloaden op Xbox Live.

Details van de update, die zichzelf zal installeren wanneer je je aanmeldt op Xbox Live, staan hieronder:

Toegevoegde optie om de gebruiker te laten kiezen tussen de volgende audio output formaten via TOSLINK of HDMI:
- Digital Stereo (2 kanaals PCM)
- Dolby Digital 5.1
- DTS 5.1
- WMA Pro

"Dynamic Range Control" toegevoegd voor digitaal audio input
Verbeterde HD DVD netwerk support
Verbeterde HD DVD titel compatibiliteit
Verbeterd beeld met MPEG-4 AVC / H.264
1080p via HDMI is ondersteund op de Xbox 360 Elite

Voor iedereen die geen Xbox Live heeft, zal de update binnen korte tijd te downloaden zijn op Xbox.com

Of dit ook geldt voor Nederland is onbekend.


Nieuwe update nu te downloaden

PlayStation reclame wint prijs

Dat de reclames voor de Sony-consoles vaak afwijken van de standaard tv commercial is vrij bekend. Onlangs kreeg één van deze reclames erkenning, de zogenaamde 'Double Life' commercial voor de eerste PlayStation. Misschien wat aan de late kant, maar het is altijd fijn om een prijs te winnen.

De PlayStation-reclame werd tot winnaar uitgeroepen bij de internationale Clio advertising awards. Het desbetreffende filmpje werd beloond met een Hall of Fame award.

De jury is tot dit besluit gekomen, omdat de reclame het gamen zo mooi romantiseerde en het de essentie van het spelen van games goed weergaf; de transformatie in een ander persoon en de verplaatsing in een fantasiewereld.



De winnende Playstation reclame

David Hayter niet betrokken bij verfilming Metal Gear Solid

De stem-acteur van Solid Snake, David Hayter, zal niet in de productie van de Metal Gear Solid-film betrokken worden. Hayter had een concept-script geschreven voor de film, volgens ingewijden die het gelezen hadden was het een soort Apocalypse Now voor het digitale tijdperk.

Sony Pictures besloot echter niet het script te gebruiken van de voormalig screenplay-writer van onder meer X-men en de momenteel in productie zijnde Watchmen. Al eerder was bekend gemaakt dat de voice-actor niet de rol van Snake op zich zou nemen.

Davidenko naar Dutch Open

Voor de vijfde editie van de Dutch Open heeft de organisatie een aantal aansprekende namen weten aan te trekken.

De Russische nummer drie van de wereldranglijst Nikolai Davidenko en zijn landgenoot Mikhail Youzhny, de winnaar van het ABN Amro-tournooi 2007 zullen aanwezig zijn. Ook de Spanjaard Carlos Moya, in 1998 winaar van Roland Garros, en de Chileen Nicolas Massu hebben toegezegd mee te doen.

De organisatie heeft de Nederlandse talenten Robin Haase en Thiemo de Bakker een wild card gegeven. Het toernooi is van 14 tot en met 22 juli in Amersfoort.

Super Smash Bros Brawl telt af

Op de GameCube was deze franchise een van de best verkochte titels, en nu komen de Smash Bros. naar de Wi met Super Smash Bros. Brawl.
Naast alle lol en jolijt die we kennen van de Cube en de N64, komt er nu de mogelijkheid om online tegen je vrienden te knokken.



Veel informatie over de game is er nog niet, behalve wat informatie over de nieuwe karakters die in het spel hun intrede zullen doen. Extra informatie komt eraan, want er staat nu een teller op de officiële site die over zeven dagen afloopt. Waarschijnlijk zullen we dan meer weten over deze lang verwachte toptitel




Extra UEFA Cup-tickets voor Scandinaviërs

Finland en Noorwegen mogen beiden een extra club inzetten in de voorronde van de UEFA Cup. Beide landen verdienden het ticket omdat ze in het Fair Play-klassement een score van 8,0 of hoger scoorden. Zweden was, als winnaar van het Fair Play-klassement, al verzekerd van een extra UEFA Cup-plaats.

Finland en Noorwegen kwamen als winnaar uit de bus van een loting van de UEFA in het Schotse Glasgow, waaraan tien landen deelnamen. Met een waardering van 7,954 kwam ons land niet in aanmerking voor de loting.

Donkere dagen zijn aanstaande in een geheime wereld

Een tijdje terug werden we verrast door een brief die een nieuwe game moest verraden. Om welke game het ging wilde men niet verklappen, de game zou pas officieel aangekondigd worden als de code gekraakt werd.

De code is inmiddels gekraakt en de ontwikkelaar heeft woord gehouden. De brief was een verwijzing naar de game "The Secret World". De vier regels van de brief waren anagrammen van de subtitel van de game, namelijk "Dark Days Are Coming".

De game zal een actie-MMORPG worden, waarbij de nadruk op karakterontwikkeling ligt. Net als in traditionele MMORPGs zul je alleen of in groepjes kunnen spelen. De setting van de game is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Je speelt namelijk gewoon op aarde. De wereld zoals wij die kennen. Alleen heeft men zo'n beetje alle legendes en mythes genomen en deze als werkelijkheid in de wereld geïmplementeerd.


De game is in ontwikkeling voor PC en X360, en hoewel de productie al begonnen is, ligt de focus van de ontwikkelaar momenteel nog vol op Age of Conan.
De doelgroep van The Secret World is 25 jaar en ouder, en het spel zal zeer waarschijnlijk flink wat horror-elementen bevatten. Funcom verwacht dan ook dat de game als tweede MMO ooit een M-rating krijgen. De eerste is Age of Conan.

Hieronder kun je nog wat conceptart bekijken.












Kogel door plafond jaagt vrouw stuipen op het lijf

Icoon OpmerkelijkEen rustig avondje voor de televisie pakte maandagavond voor een 36-jarige vrouw uit Amsterdam nogal bizar uit. Zij zat samen met haar ouders in haar woning aan de Sassenheimstraat voor de buis toen ze plotseling een enorme knal hoorde.

Nadere inspectie wees uit dat er een kogel door het plafond was geschoten, liet de politie dinsdag weten. De geschrokken bewoonster zag een gapend gat in het plafond en trof op de grond een kogelpunt aan. Ze alarmeerde onmiddellijk de politie. Die kwam in de centrale hal twee verdachte personen tegen.

Een van hen had een zwart schoudertasje bij zich waarin een vuurwapen zat. Bij de ander trof ze twee kogelhulzen aan. De politie heeft de mannen, 17 en 29 jaar oud, aangehouden.

De oudste van het tweetal bleek een sleutel bij zich te hebben die toegang gaf tot de woning boven die van de vrouw. Daar zat een gat in de vloer. Agenten vonden verder niets bijzonders in het huis.

Met dank aan Thrinniti en dutch-love voor de submit.

Blatter: "Duitsland vervangende land WK 2010"

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, heeft gezegd dat Duitsland de eerste kandidaat is om het wereldkampioenschap voetbal in 2010 te organiseren als Zuid-Afrika de organisatie niet op orde krijgt.

De Zwitser sprak tegelijkertijd ook zijn vertrouwen uit in Zuid-Afrika. "Alleen een natuurramp kan het eerste WK op Afrikaanse bodem verhinderen".

Sinds bekend werd dat Zuid-Afrika het evenement mocht organiseren, zijn er problemen. De hoge criminaliteit, de slechte infrastructuur en problemen met de bouw van stadions zouden aanleiding zijn om het evenement toe te wijzen aan een ander land.

Dembélé kampt met verrekking in hamstring

Moussa Dembélé heeft, afgelopen zondag, in het met 2-0 gewonnen play-offduel van AZ tegen FC Twente een verrekking in de hamstring van zijn rechterbeen opgelopen. Dat is gebleken na onderzoek in het Medisch Centrum Alkmaar.

De Belgische aanvaller zal de aankomende dagen rustig trainen en intensief worden behandeld. Het is nog niet zeker of hij aankomende zondag inzetbaar is voor de heenwedstrijd in de play-offs tegen Ajax.

Grote salmonellabesmetting in Duitsland

Icoon BuitenlandsZeker 160 mensen uit het plaatsje Fulda in Duitsland zijn afgelopen week besmet geraakt met de salmonellabacterie. Zes slachtoffers hebben het niet overleefd. De bacterie dook op in het voedsel van een ziekenhuis en een bejaardentehuis in de stad. Dat meldde een zegsman van het ziekenhuis gisteren.

Hoe het eten besmet is geraakt is nog onbekend bij de autoriteiten. Tests in de keuken van het ziekenhuis dat ook aan het bejaardentehuis levert, hebben niets uitgewezen. Er zijn de laatste dagen geen nieuwe besmettingen meer geconstateerd.

Mols niet naar Australië

Michael Mols heeft een aanbieding van de Australische voetbalclub Perth Glory naast zich neergelegd. De aanvaller moest begin van deze week een besluit nemen, maar volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen heeft hij dat niet gedaan.

Daarnaast zou er ook interesse zijn van drie clubs uit de eredivisie, zo meldde Jansen. Toch sluit Jansen een overgang naar Australië niet helemaal uit. "Komen ze over een tijdje terug bij Michael en blijkt dat hij graag naar Australië gaat, dan zijn er ook mogelijkheden".

Aanvankelijk had Mols gezegd dat hij na dit seizoen zou stoppen met voetballen. Na zijn laatste wedstrijd tegen NEC begon hij toch te twijfelen over zijn toekomst.

Vitesse legt Lazovic boete op

Vitesse heeft Danko Lazovic een boete gegeven voor zijn afwezigheid tijdens de training van zondagochtend. De Servische aanvaller moest zich dinsdag bij manager voetbalzaken Jan Streuer verantwoorden voor zijn gedrag. Volgens Streuer is de lucht nu weer geklaard.

De 23-jarige Lazovic zou de training van zondag hebben laten schieten omdat hij volgend seizoen naar PSV wil overstappen. Uit financieel oogpunt zouden de Arnhemmers Lazovic echter liever aan een club uit de Russische competitie willen verkopen.

"Het was best een positief gesprek", aldus Streuer. "Over de inhoud wil ik verder niks zeggen. De boete is een logische straf als we niet weten waar een speler is. Hij traint nu gewoon weer mee."

Het is onbekend hoe hoog de boete is.

Meer Fallout 3 artwork

Gisteren dook er wat artwork op, waarvan de meeste mensen dachten dat het van Fallout 3 was. Nu is er nog meer artwork boven komen drijven, en aangezien deze beelden op de server van Bethesda staan met in de url het woord 'fallout' kunnen we er van uit gaan dat dit inderdaad Fallout 3 artwork is.




Over 21 dagen zal er tevens een teaser van Fallout 3 verschijnen. Een releasedatum voor Fallout 3 is er nog niet.

Luinge fluit AZ - Ajax

Roelof Luinge fluit aankomende zondag het eerste duel in het DSB Stadion tussen AZ en Ajax om een ticket voor de voorronde van de Champions League. Luinge floot eerder het play-off duel tussen FC Twente en de Alkmaarders in het Arke Stadion.

Hoofd-scheidsrechter Jaap Uilenberg zei gisteren nog dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat een arbiter die dit seizoen één van de drie onderlinge duels had gefloten, opnieuw het duel zou leiden. "We kiezen voor de scheidsrechter die het best in vorm is. Dat kan dus betekenen dat iemand die kort geleden Ajax of AZ gefloten heeft, zondag weer één van die clubs leidt," aldus Uilenberg.

Tigana weg bij Besiktas

De Franse trainer Jean Tigana vertrekt bij Besiktas. De 51-jarige oud-international en de club uit Istanbul zijn vandaag overeengekomen zijn contract aan het einde van dit seizoen te beëindigen in plaats van in 2008.

Al eerder had de Fransman gezegd dat hij wilde vertrekken bij Besiktas, dat vorige week nog de Turkse beker veroverde, en afgelopen weekeinde door een 3-0-nederlaag de kans op de landstitel verspeelde. De Fransman had kritiek op de leiding van de twaalfvoudig landskampioen omdat hij niet geraadpleegd was bij een aantal transfers van spelers.

Opdam maakt rentree bij Jong AZ

Barry Opdam heeft gisteren zijn rentree gemaakt in het AZ-shirt. De 31-jarige verdediger speelde gisteravond een uur mee in de wedstrijd van Jong AZ tegen Jong FC Twente.

Half maart raakte Opdam in de wedstrijd tegen Heracles geblesseerd aan zijn knie. Of de routinier de play-offwedstrijden tegen Ajax haalt, is onzeker. Het is afwachten hoe de knie reageert op het duel van gisteren.

Vlaamse profvoetballer wordt echte prof

Kevin van GeemDe Vlaming Kevin Van Geem geeft de term 'profvoetballer' een hele nieuwe betekenis. De prof wordt namelijk ook echt een prof; een professor wel te verstaan. Van Geem zal het spelen bij FCV Dender - kampioen van de tweede klasse en volgend seizoen spelend in de eerste klasse - combineren met een docentschap aan de universiteit van Gent.

Op de universiteit van Gent is de 29-jarige voetballer specialist petrochemie, het deel van de scheikunde dat zich met de samenstelling van aardolie en aardgas bezighoudt. De sector roemt hem als een van de beste 'stoomkrakers': een proces om ethyleen en propyleen te maken.

Belgische topclubs als AA Gent zouden Van Geem graag inlijven, maar die aanbiedingen heeft hij van de hand gewezen. "Ik vind de voetballerij nu eenmaal een te onzekere wereld. Eén blessure kan volstaan om je carrière te beëindigen. Ik heb er nooit spijt van gehad mijn hersenen altijd voorrang te hebben gegeven.", aldus Van Geem.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Kat overleeft bootreis van vijf weken

Icoon OpmerkelijkEen kat die van China naar de Amerikaanse staat North Carolina reisde per boot, heeft daar vijf weken over gedaan. Zonder eten of drinken wel te verstaan. Het diertje zat opgesloten in een kist met motorhelmen die bestemd waren voor de VS.

"Ik was verbaasd om een kat tussen de motorhelmen aan te treffen," vertelt de verbaasde winkelier. Hoewel het dier erg verzwakt was, bleek hij nog steeds in leven te zijn. De man waarschuwde na zijn vondst onmiddellijk de dierenambulance.

Een dierenarts verklaarde: "De meeste dieren kunnen normaal gesproken maar een paar dagen zonder water leven. Katten hebben echter zulke goede nieren dat zij soms langer kunnen overleven."

De kat, die toepasselijk ‘China’ is gedoopt, maakt het naar omstandigheden goed. Een collega van de winkelier wil de kat graag adopteren, maar zal hiermee moeten wachten tot China is ingeënt en 6 maanden in quarantaine heeft gezeten. Dit bevelen de wetten van de staat.

Voetbalclub verhuist 1780 kilometer

Icoon VoetbalSupporters van voetbalclub Atlante uit Mexico City zullen er waarschijnlijk stevig van balen, maar als ze volgend jaar een thuiswedstrijd van hun club willen bezoeken zullen ze een reis van 1780 kilometer moeten afleggen. De in de eerste divisie spelende profclub gaat namelijk verhuizen, zo hebben de eigenaren van de club besloten.

Reden voor de locatiewissel, wat in de voetbalwereld niet vaak voorkomt, is dat de club te maken heeft met tegenvallende bezoekersaantallen in Estadio Azteca. In dat stadion speelt ook het veel populairdere America. Er kunnen 115.000 toeschouwers in, maar bij wedstrijden van Atlante lukt het vaak niet om het stadion zelfs maar halfvol te krijgen.

De nieuwe accomodatie van Atlante komt te liggen in de populaire badplaats Cancun. Daar hoopt de leiding van Atlante het stadion wel te kunnen vullen. Dat zou ook moeten zorgen voor een betere sfeer. Het nieuwe seizoen start in Mexico in juli of augustus.

Estadio Azteca
Estadio Azteca; tijdens thuiswedstrijden van Atlante maar half gevuld

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Vlaamse loverboy hoort 18 maanden eisen

MisdaadEen 15-jarig meisje uit Borgerhout, een district van de stad Antwerpen, blijkt zich vorig jaar geprostitueerd te hebben om zodoende geld te vergaren voor luxe cadeaus voor haar 19-jarige vriend. Klanten werden geworven via de datingsites van TMF en VT4.

Volgens de Belgische Justitie betreft het een klassiek geval van een loverboy die zijn vriendin eerst inpalmt en daarna uitvent als hoer. Het openbaar ministerie eiste gisteren daarom 18 maanden cel tegen de 19-jarige Abdelhalim M.

M. leerde zijn vriendin via internet kennen. Nadat het meisje smoorverliefd op hem was geworden begon hij haar om geld te vragen. De verliefde tiener stal van haar ouders en grootouders. Toen Abdelhalim een wagen wilde, begon ze zich te prostitueren.

De prostitutie vond plaats in een woning van de zus van de 26-jarige Said E.H. Hij hoorde wegens medeplichtigheid één jaar cel eisen. Said ontving 30% van de verdiensten, Abdelhalim 70%. Klanten moesten 150 euro per uur betalen. Toen het meisje stopte met betalen aan Said stapte die brutaal naar de moeder van het meisje, om te vertellen wat haar dochter zoal uitspookte. De moeder deed daarop samen met haar dochter aangifte. Het meisje blijft er evenwel bij dat ze zich uit eigen beweging prostitueerde en door niemand gedwongen werd.

Zowel M. als E.H. zijn aangeklaagd voor pooierij en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Ze geven toe dat ze seks met haar hadden, maar zouden toen niet geweten hebben dat ze nog maar 15 jaar was.

Vos eerste op wereldranglijst

Marianne Vos is de nieuwe leidster in de UCI-ranking voor de vrouwenwielrenners. De wereldkampioene bezet voor het eerst in haar carrière de hoogste plaats op de wereldranglijst.

Vos wist de afgelopen weken veel punten te vergaren door haar overwinningen in de Waalse Pijl, de Ronde van San Marino, de Ronde van Gelderland en de Omloop van Borssele. Ze passeerde de Autstralische Nicole Cooke nipt op de ranglijst. Het verschil tussen de Autsteralische en de net twintigjarige Vos bedraagt 0,67 punten.

Wat is Dit: Opgave 3 - Uitslag

Ook de derde opgave hadden jullie weer heel snel geraden. Eerlijk toegegven was het ook een eenvoudige opgave. Kiegie is degene die er met 6 punten vandoor gaat en daarmee de leiding overneemt. Op zijn antwoord zijn er 3 lifters, namelijk: Kadaster, cw2cu, KlownJB. Zij krijgen 3 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Speaker

Sun Xiang weg bij PSV

PSV heeft besloten de optie tot koop in het huurcontract van Sun Xiang niet te lichten. De 25-jarige Chinees mag daarom terug naar China.
Sun kwam in januari over naar de Eindhovenaren van het Chinese Shanghai Shenhua. De Chinees international speelde vijf competitieduels voor de Eindhovenaren en vier Champions league wedstrijden. Hij was de eerste Chinees in de Eredivisie én in de Champions League.

Serieverkrachtende internetpedo gepakt

MisdaadEen 23-jarige inwoner van Antwerpen is gearresteerd wegens het verkrachten van meerdere jonge meisjes. De liefhebber van te jonge meisjes ontpopte zich als ware internetpedofiel en heeft zeker tien slachtoffers gemaakt.

Hij liep tegen de lamp na het verkrachten van twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Bilzen in Belgisch-Limburg. De Antwerpenaar had overigens heel Vlaanderen als terrein waar hij actief was.

Afspraakjes maakte hij via een babbelbox op internet, waarin hij zich uitgaf als 17-jarige. Zo maakte hij afspraakjes met minderjarige meisjes. In maart en eind april reisde hij naar Bilzen. Daar had hij onder meer in een park ontmoetingen, de ene keer met een meisje van 13, de andere met een 14-jarige. Tijdens de afspraakjes werd het contact intiemer dan de meisjes wilden.

De politie vermoedt dat de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt dan de tien die tot nog toe bekend zijn.

Vrijpartij geen beletsel om te bellen

Icoon OpmerkelijkUit een onderzoek van KPN naar het Nederlandse belgedrag zijn enkele opmerkelijke resultaten gerold. Eén op de tien Nederlanders blijkt tijdens het vrijen 'gewoon' de telefoon op te nemen. Bellen op het toilet is voor één op de drie een alledaagse bezigheid, aldus het onderzoek, waaruit KPN concludeert: "mens en mobiel worden meer en meer onafscheidelijk".

Vooral de jongere generatie (<40) kan het mobieltje bijna aan de oren vastplakken. Van hen bekent acht procent de gsm wel eens in de wc te hebben laten vallen.

Het onderzoek waaraan ruim 700 mensen deelnamen onthult verder dat de helft van alle Nederlanders zijn gsm nooit uitzet. Belangrijkste nevenfunctie is de sms, gevolgd door respectievelijk de wekker en de camera. De opmars van de mobiele telefoon zorgt ervoor dat de huistelefoon aan terrein moet inleveren. 37 procent van de respondenten zegt ook thuis altijd of bijna altijd naar de gsm te grijpen. Eén op de vijf huishoudens beschikt alleen nog maar over een mobiel, daar is dus niet eens een vaste lijn.

De onderzoekers noemen het opvallend dat gesprekken met vrouwen zowel tot de langste als tot de leukste behoren. "Gesprekken met een vriendin staan hoger in de ranking 'leukste gesprekken' dan met de vriend. Met zus hoger dan met broer. En met moeder hoger dan met vader!"

Sexy
De trilfunctie kan ook aardig van pas komen.

Man koopt huis met lijk

Zes jaar nadat een Spaanse vrouw gestopt was haar hypotheekschuld af te lossen, besloot de bank haar huis in de kustplaats Roses via een veiling van de hand te doen. De nieuwe eigenaar kreeg, zo bleek bij de eerste inspectie, echter meer dan waarvoor hij had geboden.

Toen hij voor het eerst het huis binnenging, trof hij daar het half-gemummificeerde stoffelijk overschot aan van de voormalige eigenares. Het lichaam was goed bewaard gebleven door de zoute zeelucht die vrij spel had in het huis.

De bank die het huis veilde, had verzuimd het voor de verkoop te inspecteren, schreef de krant El Pais vandaag. De 60-jarige vrouw verkeerde volgens de buren vaak in slechte gezondheid en was ook geregeld afwezig om familie in andere steden te bezoeken. Vooralsnog gaat de politie er van uit dat zij een natuurlijke dood stierf.

Kim Feenstra wint Holland's Next Topmodel

Icoon ShowbizzDe 21-jarige Kim Feenstra uit Groningen is de winnares van het tv-programma Holland's Next Top Model. Gisteren versloeg ze in de finale de 18-jarige Sabrina van der Donk en de 20-jarige Christa Verboom. In totaal streden afgelopen weken twaalf meisjes om de titel.

De finale van het televisieprogramma werd gisteren live uitgezonden vanuit de Lichtfabriek in Haarlem. Voor de winnares ligt een contract bij Max Models klaar. Ook komt Kim Feenstra op de cover van het tijdschrift Glamour en zal ze te zien zijn in een reclame van L'Oréal.

In de finale bleek Feenstra de grote favoriet te zijn. De brunette was zowel volgens de jury als het publiek de winnares. "Ik heb al wat ervaring opgedaan als model in diverse landen en ik wil via dit programma echt de top proberen te bereiken", zo zei Feenstra eerder.

Vorig jaar mocht Sanne Nijhof zich winnares noemen van de eerste editie van Holland's Next Topmodel. Ze is intussen een veelgevraagd model en won de Ford Model Of The World Contest. Ze verblijft momenteel in New York.

Kim Feenstra
Kim Feenstra; winnares Holland's Next Topmodel 2007

Politie overdreef examenstunt Heemskerk

Icoon OnderwijsDe uit de hand gelopen examenstunt op het Kennemer College in Heemskerk blijkt minder uit de hand gelopen dan eerder gemeld. Dat komt volgens de school voornamelijk door de politie die in een persbericht de zaak schromelijk overdreven heeft. Grootste blunder van de politie zou het hakenkruis betreffen dat op een muur van de school was geklad. Dat was geen hakenkruis maar een Joodse davidsster die Ajax-fans nogal eens opvoeren als symbool voor hun club. In dit geval was het ook graffiti van een Ajax-aanhanger.

''In het proces-verbaal is melding gemaakt van 'jodenkruizen', dat is helaas vertaald als hakenkruizen'', zo verontschuldigde een woordvoerder van de politie zich gisteren.

Volgens het schoolbestuur vielen ook de aangebrachte vernielingen mee, al erkent de school dat het incident nooit had mogen gebeuren.

De VMBO-leerlingen waren de stunt begonnen als ludieke actie. Ongeveer twaalf examenkandidaten wilden bij de start van de lessen hun leraren verrassen. Twee jongens lieten zich overdag insluiten in de gymzaal van het schoolgebouw aan de Van Riemsdijklaan. 's Avonds openden ze een branddeur zodat de rest naar binnen kon.

Het liep echter uit de hand omdat vrienden en bekenden werden gebeld waardoor in totaal tachtig jongeren naar binnen kwamen. Er werd flink gedronken en geblowd. De politie werd gealarmeerd toen één van de aanwezigen vanuit de gymzaal naar de school liep en het alarm activeerde. De politie maakte rond 03.00 uur een einde aan de stunt.


Davidsster

Earth Eternal character demo

De ontwikkelaar achter de MMORP Earth Eternal heeft de eerste bewegende beelden van de game vrijgegeven. Het gaat hier om een zogenaamde character demo waarin een aantal bewoners van de wereld te zien is. De geharnaste figuur hoort bij een speelbaar ras, de andere drie zijn niet speelbare karakters. Het team benadrukt dat de demo gesitueerd is in een testomgeving die nog niet af is.

Het spel moet overleven in de MMO-jungle door de aparte feel, het ontbreken van maandelijkse betalingen en de binding met de speler.

Gesprek met Eidos CEO over Tombraider en Wii

Eidos heeft aangekondigd dat de Tomb Raider: Anniversary game ook op de Wii zal verschijnen. Deze Wii versie zal ook speciale features en tweaks bevatten zodat de Wii-mote en nunchuck gebruikt kunnen worden om Lara Croft te besturen.

Om wat meer informatie los te peuteren praatte IGN met Eidos' CEO Bill Gardner.
Er werd duidelijk dat Eidos in het begin nogal voorzichtig was om samen te werken met Nintendo, dit vooral om het feit dat Nintendo met hun populaire first-party franchises als Mario en Pokémon een third-party game gemakkelijk onder de voet kunnen lopen.
Maar sinds ze goede zaken hebben gedaan met Lego Star Wars en Tomb Raider op de Cube, ziet het er naar uit dat Eidos meer zal gaan uitbrengen voor de nieuwe console van Nintendo.

Over de Wii-versie van Tomb Raider zei Gardner dat het een volledig nieuwe versie wordt, dus geen port van één van de Anniversary edities. Een releasedatum is nog niet bekend, want het is nog niet duidelijk hoeveel werk ze uiteindelijk in de game gaan stoppen.

Verder vertelt Gardner nog dat de game nu pas wordt ontwikkeld omdat er nogal wat opstartproblemen waren met de Wii; het bekende verhaal over de late devkits. Het duurde ook even voordat Eidos overtuigd was van het succes van de Wii. Maar als het aan Gardner ligt kunnen de Wii-gamers nog meer Eidos games verwachten in de toekomst.

Het hele gesprek is hier te lezen.

Tony Hawk's Proving Ground laat zich zien

De Tony Hawk games zijn niet langer de enige skategames die je op een console of handheld kunt krijgen. EA komt nu met de skategame Skate, en dus kan Neversoft niet achter blijven.

In de nieuwste uitgave van het gameblad GamePro zal de ontwikkelaar de nieuwste Tony Hawk aankondigen, Proving Ground genaamd.
Het spel zal later dit jaar naar de Xbox 360 en PlayStation 3 komen en krijg een aantal nieuwe verbeteringen, nieuwe skaterklassen, een video-editor, vernieuwde multiplayer en meer.

Voor meer details zullen we moeten wachten op de volgende uitgave van GamePro.





Moderne oorlogsvoering in juni ook op de PS3

Ubisoft heeft officieel de PS3-versie van Ghost Recon Advanced Warfighter 2 aangekondigd. Het spel zal grotendeels hetzelfde zijn als op de X360, maar de PS3-bezitters worden getrakteerd op veertien extra maps en ondersteuning van de motion sensors die in de sixaxis zitten.

Key Differences:

* SixAxis features : Controller features used for Mitchell & Cross-com control
* SP : Drive the supports (drone, M.U.LE) with the SixAxis functionality
* SP/MP : Change Mitchell stances with the SixAxis
* SP : change the Rules of Engagement with the SixAxis
* Consistency increased between SP & MP: Scope, Movement, Aiming…
* PS3 specifics adaptation of controls: Menus, Shoot button…
* 14 additional maps resulting in a total of 32 MP maps!!!


Multiplayer Additional Information

* 32 new adversarial multiplayer maps up to 16 players, an expanded arsenal of multinational weapons, character customisation options, new optimizing re-spawn system, new female operatives and hundreds of new game mode options are available.
* 2 new coop modes, “Evasion” and “Exfiltration”, to vary the game experience in multiplayer.
* 6 missions co-op campaign with a fully immersive experience and storyline. Featuring open-ended play that rewards teamwork as you play with up to sixteen players.

Ghost Recon Advanced Warfighter 2 zal in juni 2007 in de winkel liggen.

Vernietigend rapport over Wolfowitz

BuitenlandsEen speciale commissie van de Wereldbank maakt in een vandaag verschenen rapport gehakt van Wereldbank-president Paul Wolfowitz. De president, die al langer onder vuur ligt, heeft volgens het rapport de regels van de bank geschonden door zijn vriendin Shaha Ali Riza te helpen aan een dikbetaalde baan. Volgens het rapport ''meende Wolfowitz blijkbaar dat de regels van de bank niet voor hem golden.''

Het rapport spreekt verder van een crisis in het leiderschap van de Wereldbank. Het bestuur zou nu moeten besluiten of Wolfowitz nog wel de juiste man is om de bank te leiden. Vandaag heeft Wolfowitz een afspraak met het bestuur. Kort daarna wordt over hem een oordeel geveld.

Ad Melkert
Ad Melkert heeft in deze zaak geen fouten gemaakt. Tot die conclusie komt het panel dat de handelwijze van Wolfowitz heeft onderzocht. Melkert was indertijd voorzitter van de zogenoemde ethische commissie, die werd ingeschakeld omdat Wolfowitz' vriendin Shaha Riza ook bij de bank werkte.

Eerder werd de oud-PvdA-leider er van beschuldigd degene te zijn geweest die Wolfowitz het advies gaf om zijn vriendin een andere baan met een forse loonsverhoging te geven. Maar de onderzoekscommissie pleit Melkert hiervan vrij.

Het onderzoek concentreerde zich onder andere op de adviezen die Melkerts commissie destijds aan Wolfowitz heeft verstrekt. De vraag daarbij was onder meer of Melkert Wolfowitz zou hebben aangeraden om bij de onderhandelingen over Riza's loopbaan een actieve rol te spelen. De uiteindelijke conclusie is dat dat niet het geval is.


Paul Wolfowitz

Update van Crackdown zorgt voor problemen

Vorige week kwamen er twee nieuwe updates uit van Crackdown. Één daarvan was gratis, voor de andere moet je betalen.

Helaas blijken er problemen te zijn met de gratis update. Het kan zijn dat deze update je save game reset, en er voor zorgt dat je dus helemaal opnieuw moet beginnen.
Wat blijkt nu, het gebeurt alleen als je na de patch een co-op game start voordat je een singleplayer spel begint. Op het officiële Crackdown forum is nu een work-around geplaatst door één van de medewerkers:

We are aware that the recently released Crackdown DLC is causing some gamers to experience a reset of their saved games when they engage in co-op play. The team is working extremely hard to identify the issue and has provided steps to avoid the problem.

Simply follow these instructions:

Sign-in to Xbox Live
Start Crackdown and receive new Title Update (if you haven't already)
Begin a Single Player Campaign game
Once loaded, press Start and choose 'Quit'
Reboot Crackdown (soft reboot or hard reboot of console)
By following the steps above, this will ensure that your Crackdown experience will be trouble-free. You will then be able to enjoy the new title update features, the 'Free-For-All' DLC pack, as well as all the goodies found in the 'Getting Busy Bonus Pack'

Het komt er dus op neer dat je na de update even een singleplayer spel moet starten en sluiten om de bug te voorkomen.
Helaas wordt er ook bij gezegd dat dit de oude save game niet herstelt.
Met dank aan BMH voor de submit

Scholier toont agenten afgehakt hoofd

Icoon ShockingIn de Japanse stad Aizuwakamatsu, zo'n 200 kilometer ten noorden van Tokio, is vandaag een jongen een politiebureau binnengewandeld met een afgehakt hoofd.

Tegen de verbouwereerde agenten vertelde de 17-jarige jongen dat het het hoofd van zijn moeder betrof. Hij vertelde het er eigenhandig afgehakt te hebben. De politie trof de rest van het lichaam later aan in de woning van de middelbare scholier. De jongen zou zich rustig gedragen en volop meewerken aan het verhoor.

Met dank aan oudwijf voor de submit.

Super Aguri bevestigt Rossiter

Super Aguri heeft James Rossiter bevestigd als testcoureur. Rossiter komt over van Honda, de motorenleverancier van de Japanse renstal. De Brit zal deze week zijn debuut maken tijdens de testsessie op Paul Ricard.

Uiteraard is Rossiter blij met deze kans: "Ik ben erg blij dat ik testcoureur ben geworden van Super Aguri. Ik kijk ernaar uit om het team de komende weken beter te leren kennen. Ik wil Super Aguri enorm bedanken voor deze kans en wil Honda bedanken voor alle steun die zij mij heeft gegeven over de afgelopen twee jaar. Ik vind het erg fijn dat ik binnen de Honda-familie kan blijven."

Rossiter volgt Giedo van der Garde op, die eerder dit seizoen verhuisde naar Spyker F1.

Bellen van vast naar mobiel goedkoper

Bellen van een vaste telefoon naar een mobieltje wordt goedkoper. Volgens de toezichthouder op de telecommarkt Opta besparen consumenten over een periode van drie jaar zo'n 190 miljoen euro.

De Opta heeft besloten dat 'mobiele' aanbieders minder kosten in rekeningen mogen brengen bij vaste telefonieleveranciers als iemand van een vaste lijn naar een mobieltje belt. In drie stappen gaat het tarief omlaag met bijna 5 cent per minuut. Nu bedragen de kosten nog 12 cent, op 1 juli 2009 moet dat 7 cent zijn. Deze verlaging moet worden doorberekend aan de consument.

Mobiele telefonie-aanbieders hebben volgens de Opta een monopoliepositie op hun eigen netwerk. De onderhandelingspositie van vaste telefoniebedrijven is onvoldoende om lagere tarieven af te dwingen, aldus de waakhond. Daarom is ingrijpen gerechtvaardigd, vindt de toezichthouder.

De mobiele telefoniebedrijven, zoals Vodafone, Orange, T-Mobile en KPN, hebben zelf al afspraken gemaakt over lagere tarieven. Ook hebben ze aangegeven niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Opta. Daardoor worden lange rechtszaken vermeden.

Gemiste carrière door niet opnemen

Icoon EnquêteVeel vrouwen missen carrièrekansen doordat ze hun telefoon niet opnemen. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau G-Recruitment. Er zijn 500 hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar telefonisch en per e-mail benaderd met een vacature die zeer goed bij hun cv paste. Slechts 22 procent van de vrouwen nam direct op, terwijl 55 procent van de mannen bij het eerste telefoontje al opnam. Ook belden de vrouwen minder snel terug, en met de mailings was dit ook het geval. Maar tijdens de lunch en na het werk waren vrouwen wel beter te bereiken dan mannen.

Vrouwen blijken privé en zakelijk meer uit elkaar te houden, waardoor zij niet-werkgerelateerde telefoontjes minder snel opnemen. Mannen daarentegen hebben er minder moeite mee en hebben vaak maar 1 telefoon die voor zowel zakelijk als privé gebruikt wordt.

"Normaal gesproken zijn vrouwen wel betere netwerkers" , zegt Michiel Stokman van G-Recruitment, die de uitkomst opmerkelijk vindt. Vrouwen reageren uiteindelijk wel vaker dan mannen, maar een stuk later. "En vaak werkt het nog steeds zo dat 'wie het eerst komt, het eerst maalt' bij de werving van nieuw personeel", volgens Stokman.

Duck Hunting naar de Wii

Binnenkort kun je op eenden gaan schieten op de Wii, maar voordat je de slingers buiten hangt moet je even doorlezen. Het gaat hier namelijk niet om een Wii-versie van het oude Duck Hunt zoals we die kennen van de NES. Het gaat om de eenden-jaag simulator Ultimate Duck Hunting die eerder al voor de PC verscheen.

UDH is een realistische duck-hunter en je begint de game met het kiezen van je hond (een Labrador) welke je moet trainen. Daarna kies je de uitrusting (wapens, kleding, etc) en trek je de wildernis in op zoek naar eenden.

UDH kent vier gamemodi:

Single Hunt (scoor punten met het schieten van eenden)
Career Mode (doorloop verschillende seizoenen en word steeds beter)
Multiplayer (twee spelers nemen het tegen elkaar op in splitscreen)
Training Mode (minigame om je hond te trainen)

In totaal zijn er zes gebieden: Stuttgart (Arkansas), Oacoma (South Dakota), Oak Island (Minnesota), Old Harbor (Alaska), Coldwater (Mississippi), and Halifax (Virginia).

Uiteraard wordt de game volledige gespeeld met de Wiimote:

The Wii Remote plays a major role in Ultimate Duck Hunting. Obviously, it's the perfect device for aim-and-shoot - and commanding your dog with Wii Remote motion adds to the immersion in the simulation

Krant eist vrijgave rapport vuurwerkramp

Icoon BinnenlandsDe Twentsche Courant Tubantia wil dat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin het rijksrechercherapport over de vuurwerkramp in Enschede vrijgeeft. Het dagblad heeft de rechtbank in Almelo gevraagd de bewindsman daartoe te dwingen, op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB).

Dit maakte de krant vandaag bekend. De krant acht de openbaarmaking van groot maatschappelijk belang. Het rapport uit 2004 bevat mogelijk bewijs of het politieteam dat de ramp onderzocht, de rechtbank wilde misleiden.

De rechtbank stelde de krant al in januari in het gelijk en oordeelde dat de minister vrijgave niet mocht weigeren. Hirsch Ballin gaf echter geen gehoor aan het vonnis en nam geen nieuw besluit. De krant vraagt nu de minister te dwingen alsnog een besluit te nemen.


Deel van de ravage van 13 mei 2000

Bungie neemt Cheney op de hak in Halo 3

Omdat Halo 3 toch nog niet op de markt was, dacht Bungie wel even een grapje te kunnen uithalen met medailles in de game. Een medaille waarvoor je tien mensen op rij moest neerschieten met een shotgun zonder zelf dood te gaan heette namelijk oorspronkelijk de Cheneymania. De oorzaak hiervoor kun je hier lezen. Inmiddels heeft Bungie de naam, waarschijnlijk uit politieke overwegingen, veranderd. Eerst naar Shotgun Mania en tegenwoordig draagt de award de naam Open Season.



Meteen misbruik eerste Japanse 'babyluikje'

Icoon BuitenlandsVan het eerste 'babyluikje' in Japan is op de eerste dag na de opening meteen misbruik gemaakt. In plaats van een pasgeboren kind werd er een jongetje van 3 of 4 jaar oud achtergelaten. Hij kon zijn naam al zeggen. Dit meldde het Japanse persbureau Kyodo vandaag.

Babyluikjes zijn bedoeld voor moeders die op een anonieme manier van een pasgeboren baby af willen komen die zij niet kunnen of willen opvoeden, niet voor peuters of kleuters.

Het ziekenhuis in de stad Kumamoto heeft de politie gewaarschuwd. De Japanse regering is sceptisch wat betreft babyluikjes. Het katholieke ziekenhuis verdedigt de nieuwe inrichting als een manier om levens te redden.


Luikje is hiervoor bedoeld

Geen apart alarmnummer voor dieren

Icoon PolitiekEr komt geen speciaal alarmnummer voor dieren. Op initiatief van de Partij voor de Vrijheid pleitte de Tweede Kamer eind vorig jaar in een motie ervoor om invoering van het noodnummer 113 te onderzoeken.

Minister Gerda Verburg (Landbouw, CDA) vindt zo'n nummer niet nodig, blijkt nu uit een brief aan de Tweede Kamer. PVV-Kamerlid Dion Graus zat achter het idee van '113' omdat hulpdiensten als de dierenambulance slecht bereikbaar zouden zijn. Toenmalig minister Cees Veerman vond het een 'goed idee'.

Maar volgens zijn opvolgster is het bestaande noodnummer 112, dat met aangesloten diensten 24 uur per dag bereikbaar is, ook bedoeld voor spoedeisende hulp voor mens en dier. Dat krijgt incidenteel meldingen voor dierenhulp binnen. Voor de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming (LID), gericht op huisdieren, en de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie, gericht op landbouwhuisdieren, geldt dat ook.

De meeste telefoontjes die die twee diensten binnenkrijgen, gaan volgens de bewindsvrouw over niet-spoedeisende hulp. Daarnaast hebben de LID en de AID ''geen duidelijke signalen'' ontvangen waaruit blijkt dat er behoefte is aan landelijk alarmnummer voor dieren.

Bungies O' Connor haalt uit naar Miyamoto

Korte tijd geleden deed Miyamoto de uitspraak dat hij ook wel Halo kon maken, maar dat hij daar gewoon geen zin in had. In een interview met Joystick sloeg Frank O' Connor, lead writer van de Halo-serie, terug. Toen hem gevraagd werd naar zijn mening over de uitspraak van Miyamoto had hij het volgende te zeggen:

Yeah, well. I just want to go on the record and say that Bungie is hard at work on a side-scrolling platform game featuring some plumbers -- I'm not going to say what their ethnicity is, it's none of anyone's business -- but we took that as a gauntlet, a sort of glove slap, and we're going to respond in 2D scrolling style. That's all I'm saying.



Demo Trusty Bell: Chopin's Dream te downloaden

Van Xbox Live Marketplace is sinds gisteren een demo te downloaden van Trusty Bell: Chopin's Dream. De demo, die onder de Japanse naam gaat Eternal Sonata, staat op de Japanse Marketplace en is dus alleen te downloaden voor mensen met een Japanse Xbox Live Account, maar de demo is wel Engelstalig. Trusty Bell: Chopin's Dream is een J-RPG van het bedrijf tri-Crescendo, een jong bedrijf dat opgericht is door veteranen op het gebied van de Japanse RPG. De game zou na de zomer in Amerika in de winkels moeten liggen. Over een Europese release is nog niets bekend.

Schietpartij in Antilliaanse familievete

Icoon MisdaadEen 26-jarige man uit Leeuwarden is door een schietpartij gewond geraakt.Volgens de politie was de wildwestschietpartij een gevolg van een al jaren durende vete tussen twee Antilliaanse families.

Teamchef Marc Jacobs van de Leeuwarder politie zat maandagavond met de handen in zijn haar. "Ik weet niet meer wat we hiertegen moeten doen", aldus de politieman. Maandagmiddag rond 17.15 uur werd de bestuurder van een kleine grijze Seat die in de buurt van de Groningerstraatweg voor een stoplicht stond onder vuur genomen. De achterruit van de auto sneuvelde daardoor.

De bestuurder is daarop uitgestapt en naar een nabijgelegen tankstation gerend. Daar is ook geschoten. "Het was spitstijd en er stonden gewoon mensen te tanken terwijl in het wilde weg werd geschoten", aldus Jacobs. Of de 26-jarige gewonde de autobestuurder is, is nog niet bekend.

Twente wil Elia halen

FC Twente wil Eljero Elia overnemen van ADO Den Haag. Door het vertrek van Kennedy Bakircioglu en het waarschijnlijke vertrek van Sharbel Touma valt er een gat in de aanval van de Tukkers.
Ton Smit, zaakwaarnemer van de twintigjarige Elia, heeft er alle vertrouwen in dat de transfer geen probleem hoeft te zijn. Ella speelt sinds het seizoen 2004/2005 in het eerste elftal van ADO. Hij speelde 59 wedstrijden en scoorde zes keer.

Boek: L. van Gerwen - Over vliegangst en hoe je ervan afkomt

Over vliegangstStel, je hebt een vliegreis geboekt en naarmate de dag van vertrek nadert, word je steeds chagrijniger. In plaats van te delen in de voorpret, sluit je je af van je reisgenoten. Als je eenmaal in het vliegtuig zit, heb je klamme handen van de zenuwen en tijdens de vlucht let je gespannen op ieder trillinkje en geluidje dat het toestel voorbrengt. Terwijl je ook wel weet dat de kans op een ongeluk veel kleiner is dan in de auto. Is dit herkenbaar? Dan ben je één van de miljoenen Nederlanders met vliegangst. Daarover gaat dit boek.







Boek: Simon Kernick - Een doodgewone misdaad

Doodgewone MisdaadDe undercoveragenten in Londen hebben een prachtige operatie opgezet. In een hotel vlakbij Heathrow willen ze de dealers eindelijk op kunnen pakken zodra de deal rond is. Zowel het geld als de drugs liggen buiten in auto's verstopt, dus de agenten splitsen zich op. Eén gaat mee naar buiten en de ander blijft binnen. Dan voltrekt zich een rampzalige gebeurtenis. Beide teams buiten worden overvallen door een rivaliserende bende. Door het tumult buiten realiseren de dealers binnen dat er wat mis is en ze doden de achtergebleven agent. Er moet een lek zijn geweest waardoor operatie "Chirurgische Precisie" in het honderd is gelopen. Een team wordt op de zaak gezet om de onderste steen boven te halen.

Debrecen wederom Hongaars landskampioen

Voor de derde maal op rij is Debrecen landskampioen van Hongarije geworden. De ploeg van de Tsjechische trainer Miroslav Beránek won met 4-1 van REAC en is door die overwinning niet meer te achterhalen door de concurrentie. Met nog twee speelrondes te gaan heeft MTK Boedapest, de oude club van Ajax-trainer Henk ten Cate, een achterstand van acht punten.

Bij rust stond Debrecen al op een 2-0 voorsprong. Leandro de Almeida was de grote man voor de thuisploeg, de in Brazilië geboren Hongaars international scoorde twee treffers.

Hutchings nieuwe trainer Wigan

Chris Hutchings is de nieuwe trainer van Wigan Athletic. Hutchings volgt Paul Jewell op, die gisteren ontslag nam bij de Engelse club.

Jewell deed dat een dag nadat de ploeg van Arjan de Zeeuw en Denny Landzaat zich wist te handhaven in de Engelse Premier League. Wigan won zondag met 1-2 bij Sheffield United, dat daardoor is gedegradeerd naar de eerste divisie. Hutchings was jarenlang assistent van Jewell die sinds 2001 trainer was van Wigan.

Derde zege op rij Rabobank in Olympia's Tour

De derde etappe in Olympia's Tour is wederom door iemand van het Rabobank Continental wielerteam gewonnen. In Hoofddorp was het Tom Leezer die in een sprint zijn medevluchter en ploeggenoot Martijn Maaskant terugwees.

De laatste kreeg wel de oranje leiderstrui omgehangen, die hij overnam van ploeggenoot Lars Boom. Ook in het algemeen klassement deed het team van ploegleider Nico Verhoeven goede zaken, want van de kopgroep van twaalf renners, waren er vijf van Rabobank. De groep zette de concurrentie op ruim anderhalve minuut.

Federer zonder coach op Roland Garros, Wimbledon

Roger Federer zal op Roland Garros en Wimbledon zonder coach spelen. Afgelopen weekeinde brak de Zwitserse nummer één van de wereld met de Australiër Tony Roche.

Federer denkt genoeg ervaring te hebben om de beide grandslams zonder hulp te kunnen spelen. "Ik ga geen coach aanstellen, want ik weet wat ik moet doen om te winnen. Ik wil niet dat iemand zich gaat bemoeien met mijn voorbereiding.'' Sinds 2005 werkte Federer op parttimebasis samen met de 61-jarige Roche, die voorheen ook Ivan Lendl en Pat Rafter onder zijn hoede had.

Volgens de Zwitser was de reden voor de breuk "een gebrek aan communicatie''. Hij wees de geruchten van de hand dat de oorzaak zijn verlies in de laatste vier toernooien was.

Manchester City ontslaat Stuart Pearce

Manchester City heeft coach Stuart Pearce de laan uitgestuurd. Die beslissing hing al erg lang in de lucht omdat de speculaties van het ontslag de tweede seizoenshelft alleen maar toenamen. Na een teleurstellend seizoen eindigde de club uit de Eastlands als veertiende.

'Het bestuur wil Stuart graag bedanken voor zijn harde werken tijdens zijn zes jaren bij Manchester City. Het bestuur wenst hem het beste in de toekomst,' aldus een woordvoerder van Manchester City.

The Citizens wist sinds Nieuwjaarsdag geen doelpunt in eigen huis te maken, en maakte er in het hele seizoen maar tien in eigen huis.

Forse boete vanwege tweede kind

Icoon OpmerkelijkEen Chinese zakenman moet 58.000 euro betalen omdat hij het strikte één-kind-beleid in China heeft overtreden. Volgens dit beleid mogen ouders in de stad slechts één kind krijgen en op het platteland twee. Het doel van de maatregel is de bevolkingsgroei af te remmen en natuurlijke hulpbronnen te ontzien.

Door de toegenomen welvaart in China besluiten veel echtparen echter dat ze de boete maar voor lief nemen en toch een tweede of derde kind te nemen. Vorige maand kondigde de overheid aan rijke overtreders harder te willen gaan aanpakken.

In China wonen 1,3 miljard mensen, ongeveer twintig procent van de wereldbevolking. De overheid van China wil de bevolking tot 2010 onder de 1,36 miljard houden en tot 2020 onder de 1,45 miljard.

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Bultrugwalvis blijkt hoax.

En de top-5:

5: BMF: "Na verwoede pogingen probeerde Henk het tenslotte zo om zijn vrouw nat te krijgen"

4: DRVooijs: "Ook verfrissend....Neem anders een Sultana YoFruit..."

3: DoorBell: "Mensen worden creatiever om files te ontwijken."

2: aereda: "indien mogelijk omkeren"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: AntiHero

previous picture

Prince of Persia in een nieuw jasje naar XBLA

Ubisoft heeft aangekondigd dat de klassieker Prince of Persia naar Xbox Live Arcade komt deze zomer. De game is een remake van de oude game uit 1989, maar dus met de next-gen effecten zoals: nieuwe animaties, 3D-achtige beelden en speciale licht-effecten.

Naast de oude en bekende puzzels en levels zullen er ook nieuwe elementen aan toegevoegd worden. De oude verhaallijn zal gevolgd worden en het is nog steeds jouw taak om de prinses te redden van de kwaadaardige sultan. Een prijs en een precieze datum voor deze game zijn nog onbekend.

Een trailer kun je hier downloaden



Gratis game Aegis Wing komende woensdag op XBLA

Komende woensdag verschijnt er zoals elke woensdag weer een nieuwe game op Xbox Live Arcade, maar deze keer zal de game tijdelijk gratis zijn. De game Aegis Wing is gemaakt door drie stagiairs van Microsoft.

Aegis Wing is een 2-D side-scrolling ruimte shooter die zich afspeelt in het jaar 2015. De Aarde is stervende en de mensheid slaat op de vlucht richting de wereld Europa. Helaas is ook dit nieuwe thuis geen veilige thuishaven, maar komt er al snel een vijandelijk alienras langs, de Araxia, die Europa ook wel ziet zitten. De ex-aardbewoners krijgen het voor elkaar om technologie van de Araxia te stelen en ontwikkelen een experimentele fighter waarmee ze de strijd aan gaan. Het spel kan gespeeld worden met maximaal vier spelers over Xbox Live.

Helaas zal het spel voorlopig enkel in Noord Amerika te downloaden zijn, of wij Europeanen ook (gratis) van het spel mogen gaan genieten is nog niet bekend.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.