Donkere dagen zijn aanstaande in een geheime wereld

Een tijdje terug werden we verrast door een brief die een nieuwe game moest verraden. Om welke game het ging wilde men niet verklappen, de game zou pas officieel aangekondigd worden als de code gekraakt werd.

De code is inmiddels gekraakt en de ontwikkelaar heeft woord gehouden. De brief was een verwijzing naar de game "The Secret World". De vier regels van de brief waren anagrammen van de subtitel van de game, namelijk "Dark Days Are Coming".

De game zal een actie-MMORPG worden, waarbij de nadruk op karakterontwikkeling ligt. Net als in traditionele MMORPGs zul je alleen of in groepjes kunnen spelen. De setting van de game is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Je speelt namelijk gewoon op aarde. De wereld zoals wij die kennen. Alleen heeft men zo'n beetje alle legendes en mythes genomen en deze als werkelijkheid in de wereld geïmplementeerd.


De game is in ontwikkeling voor PC en X360, en hoewel de productie al begonnen is, ligt de focus van de ontwikkelaar momenteel nog vol op Age of Conan.
De doelgroep van The Secret World is 25 jaar en ouder, en het spel zal zeer waarschijnlijk flink wat horror-elementen bevatten. Funcom verwacht dan ook dat de game als tweede MMO ooit een M-rating krijgen. De eerste is Age of Conan.

Hieronder kun je nog wat conceptart bekijken.