MMORPGs niet erg verslavend

Massively Multiplayer Online Role Playing Games, ook wel bekend als MMORPGs, zijn minder verslavend dan altijd werd gedacht. De Universiteit van Iowa heeft een onderzoek gehouden onder vijfhonderd MMORPG-spelers. Slechts 15 procent hiervan had de eigenschappen die kenmerkend zijn voor verslaafden.

Een gemiddelde MMORPG-speler besteedt per week 20 tot 25 uur aan het spelen van MMORPGs. Hiernaast wordt ongeveer 10 tot 15 uur per week besteed aan ander internet-gebruik. MMORPG-gamers ontwikkelen erg weinig verslavings-verschijnselen en dat is opvallend omdat zij soms wel vier keer zoveel tijd doorbrengen achter een PC als een niet-gamer.

Van de ondervraagden is 83 procent mannelijk. Van deze mannen is bijna de helft vrijgezel, terwijl bij de vrouwelijke MMORPG-spelers ruim de helft getrouwd is en slechts vijftien procent single is. Het merendeel van de MMORPG-spelers woont in grote steden en is hoog opgeleid.

Meer mogelijk interessante feitjes en het gehele verslag van het onderzoek kun je lezen in de resultaten van het onderzoek.