FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 maart 2005

Eis Majstorovic in hoger beroep ook 7 wedstrijden

Ook in hoger beroep heeft de aanklager van de KNVB zijn eis van zeven wedstrijden schorsing voor FC Twente verdediger Daniel Majstorovic herhaald. Vorige week werd de speler door de tuchtcommissie voor 6 wedstrijden geschorst, waarop de Zweed in beroep ging.

Na twee vermeende elleboogstoten in het duel tegen FC Groningen had de aanklager in eerste instantie Majstorovic een schikkingsvoorstel gedaan van 7 wedstrijden schorsing. Dit schikkingsvoorstel werd door zowel FC Twente als Majstorovic zelf niet geaccepteerd, waarop de tuchtcommissie de schorsing van 6 wedstrijden uitsprak. De zitting van de tuchtcommissie werd overigens op een geheime locatie gehouden, uit angst voor fans van FC Twente.

De Zweedse speler ging ook met de 6 wedstrijden niet akkoord, waarna op dinsdagavond het hoger beroep diende. De uitspraak van de commissie van beroep wordt woensdag verwacht.

Actie voor oude Ajax-logo

Het oude logo van AjaxDe Onafhankelijke Fanclub Ajax (OFA) is een actie begonnen om het vroegere logo van de voetbalclub weer terug te krijgen. Veertien jaar geleden werd het oude logo, met prominent de Griekse held Ajax daarin, vervangen door het huidige modernere logo. De supporters willen een fundament terug waarmee zij zich kunnen identificeren. "Wij willen ons klassieke logo terug", zo staat op een speciale actiesite.

Inmiddels zijn er al op verschillende plekken in Amsterdam posters verspreid met daarop de leuze 'Geef Ajax z'n gezicht terug'. Achterop deze flyers staat ook een uitgebreide uitleg waarom de supporters het oude logo terug willen. Verder zal er nog campagne gevoerd worden tijdens de wedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag.

Terugkeer van het enige echte logo is vanaf de oprichting van de OFA in 1999 één van de belangrijkste doelstellingen.

Man verminkt en onthoofd in Londen

NorthernStar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Vandaag is een man op een gruwelijke wijze met een bijl onthoofd in een straat in Londen.

De 37-jarige dader hakte herhaaldelijk op zijn slachtoffer in "alsof hij hout hakte" , aldus de getuigen. De aanval duurde enkele minuten en vond plaats in Eton Avenue nabij het Hampstead Theater in Belsize Park. De aanvaller negeerde de schreeuw van het slachtoffer en de verzoeken van de omstanders om de man met rust te laten.

De man stopte de aanval pas toen de politie aankwam. Volgens de getuigen zette de moordenaar rustig de bijl naast het lichaam neer nadat hij op een "emotieloze en koele" manier het leven van het 67-jarige slachtoffer had genomen.

Toen de dader gevraagd werd waarom hij de man had vermoord, vertelde hij de politie: "Het is ingewikkeld. Het is privé". De politie denkt niet dat het een willekeurige aanval betreft en veronderstelt dat de mannen elkaar al wat langer kenden. Ook zou de dader in dezelfde buurt wonen.

Eton Avenue staat bekend als een van de exclusiefste straten in het noorden van Londen, waar alleen rijken wonen.


Het slachtoffer was gruwelijk verminkt

Uitslag CL (15/03/2005)

Vanavond werd de laatste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Internazionale - FC Porto 3-1 (1-1)
06' Adriano 1-0
63' Adriano 2-0
69' Jorge Costa 2-1
87' Adriano 3-1

De loting voor de kwartfinales is op vrijdag 18 maart. Voor deze kwartfinales hebben de volgende acht clubs zich geplaatst:

Chelsea (Eng)
Liverpool (Eng)
FC Bayern München (Dui)
PSV
Internazionale (Ita)
Juventus (Ita)
AC Milan (Ita)
Olympique Lyon (Fra)

Italië trekt zich terug uit Irak

Italië begint in september met het terugtrekken van zijn militairen uit Irak. Dat heeft de Italiaanse premier Berlusconi gezegd. Volgens hem heeft die beslissing niets te maken met de dood van veiligheidsagent Calipari. Die werd onlangs in Bagdad doodgeschoten bij het bevrijden van de Italiaanse journaliste Giuliana Sgrena.

"We zullen ons contingent al voor het eind van het jaar verminderen, beginnend in september, met instemming van onze bondgenoten", zei Berlusconi in een interview met de Italiaanse televisiezender RAI. Verdere details over de terugtrekking zijn niet bekend. Het hangt volgens Berlusconi af van de mate waarin Irak voor zijn eigen veiligheid kan zorgen. Italië heeft 3000 militairen in Irak gelegerd. Tot nu toe zijn er 21 Italianen om het leven gekomen.

Historicus Loe de Jong overleden

gieling en ziggyziggyziggy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Historicus Loe de Jong is op 90-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend van het werk 'Het koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog'. De serie boeken bestaat uit 14 delen, het laatste verscheen in 1991. De monumentale reeks is het belangrijkste werk over Nederland in de Tweede Wereldoorlog, ook al is er kritiek op delen van het werk geweest. Van zijn boeken is in de jaren zestig ook een tv-serie gemaakt, die hij zelf presenteerde. Daarvoor kreeg hij de Nipkow-schijf.

Loe de Jong vluchtte in de oorlog naar Engeland vanwege zijn joodse afkomst. Daar was hij verslaggever voor Radio Oranje. Begin 1944 won De Jong de Londense minister van onderwijs, dr. G. Bolkestein, voor het idee om na de bevrijding een rijksinstituut voor het verzamelen van historisch materiaal over de Nederlandse oorlogsgeschiedenis op te richten. Hij werd dan ook na de oorlog directeur van het Rijksinstituut voor oorlogsdocumentatie, de voorloper van het Niod. Dit deed hij tot 1979.

In 1978 maakte De Jong bekend dat CDA-fractievoorzitter Aantjes lid was geweest van de Waffen SS. Later bleek dat Aantjes zich wel had aangemeld bij de Germaanse SS, maar dat hij weigerde om lid te worden van de militaire tak. Aantjes stapte op na de bekendmaking van De Jong. De Jong gaf in 2001 toe dat hij fouten had gemaakt in het onderzoek naar de oud-CDA-fractievoorzitter. Loe de Jong overleed na een kort ziekbed.


Loe de Jong is 90 jaar geworden

Toyota bekritiseert beslissing BAR

"Het team van BAR Honda heeft niet in de geest van de nieuwe motor reglementen gehandeld tijdens de race in Melbourne ," volgens het team van Toyota. "We zijn er op tegen dat teams gebruik maken van een dergelijke maas in de reglementen." aldus technisch directeur motoren Marmorini.

Het team van Toyota eindigde, net als het team van BAR, met twee auto’s buiten de punten, maar men koos ervoor om de auto’s gewoon over de finish te laten gaan. Marmorini verklaarde dat elk team verantwoording heeft over de 'F1 show'. "Doordat wij door hebben gereden en dus onze motoren niet mogen wisselen hebben we een grotere kans om in Maleisië uit te vallen." zegt Marmorini "Maar dat is wat wij verstaan onder racen."

Taiwan: rokende zwangere vrouwen straffen

Icoon opmerkelijk nieuws De Taiwanese overheid wil zwangere vrouwen gaan straffen als ze roken. Volgens een woordvoerder van de overheid is dit beter voor de gezondheid van de ongeborene. De maatregel maakt deel uit van een antirookcampagne. De zwangere vrouwen die straks betrapt worden, kunnen een boete tot 10.000 Taiwanese dollar (243 euro) krijgen.

"Roken is een belangrijke oorzaak van miskramen, voortijdige geboortes en doodgeboren baby's. Vrouwen die roken, moeten bewust zijn van de gezondheidsrisico's", aldus Yu Po-tsun, medewerker van het Bureau voor de Promotie van Gezondheid.

Op dit moment is er in Taiwan al een wet die winkeliers verbiedt sigaretten te verkopen aan zwangere vrouwen. De nieuwe wet om ook die vrouwen strafbaar te maken, zit nog in de ontwerpfase. De boete is volgens het ontwerp nog niet definitief, en kan ook ingewisseld worden voor hulp bij het stoppen met roken.

Marokkanen willen halt slechte beeldvorming

Icoon Binnenlands nieuws Minister Donner van Justitie is gisteren met Marokkaanse jongeren in gesprek gegaan om een beter beeld te krijgen van wat onder hen leeft. Daaruit kwam vooral naar voren dat de jongeren willen dat de negatieve beeldvorming en discriminatie tegen hen een halt wordt toegeroepen.

Met een luxe bus werd een rit door Den Haag, eindigend in het Laakkwartier gemaakt. Donner vroeg zich tijdens het gesprek onder meer af waarom de tweede generatie Marokkaanse jongeren zo veel voorkomt in de criminaliteitsstatistieken van zijn ministerie. Samen met de Antillianen staan de Marokkanen in de top wat betreft criminaliteit.

Volgens één van de jongeren, Lazaar, is dit ontstaan door een aantal factoren. "Dat leren ze van hun broers, van mensen in de buurt. Dat komt omdat ze geen baan krijgen, omdat ze geen stage krijgen. Wat moet je anders?. Donner: "Maar hoe krijgen we de knop om?" Uiteindelijk blijven de meeste vragen van de minister tijdens het anderhalf uren durend ritje van antwoorden verstookt.

Volgens de jongeren moet er iets gedaan worden tegen de discriminatie, tegen de negatieve beeldvorming. Zo zouden Marokkanen nu van alles de schuld krijgen, zo vinden ze. Daarnaast vragen ze steun voor de diverse jongereninitiatieven die ze ontplooien, van cursussen conflictbeheersing tot mentorprojecten.

Donner: 'het moet van twee kanten komen'
Donner beaamt de inspanningen van velen. Echter de cijfers liegen volgens hem niet. "Dat overkomt je niet. Daar ben je zelf bij", aldus Donner. De negatieve beeldvorming is te wijten aan de Marokkaanse jongeren zelf, dus ze zullen het deels ook zelf moeten oplossen. "Dat kan niet alleen van de overheid komen."

In het Vadercentrum Adam spreekt Donner met enkele buurtvaders. Daar wordt opgemerkt dat "de Marokkaanse jongeren verdwaald zijn." Kritische vragen van Donner worden met argwaan ontvangen. Dan valt Fatima Boulhahoul, die zich heeft opgewerkt van schoonmaakster tot filiaalhoofd van de wijkbibliotheek, de bewindsman bij. "Zoek het bij jezelf", zegt ze. "In Marokko worden Berbers ook gediscrimineerd, maar hier heb je kans om te leren, om te werken. Natuurlijk wordt de deur soms voor je neus dichtgesmeten. Maar maak hem dan zelf weer open."

Sony en Coca Cola komen met Coca Cola PSP

Enige tijd geleden werd er al een Pepsi Nintendo DS aangekondigd en de concurrenten van beide merken zijn nu ook met elkaar in zee gegaan, met als resultaat een Coca Cola PSP.



De Coca Cola PSP is, net als de Pepsi DS, niet zomaar in de winkel te koop. Japanners kunnen stickers van Coca Cola, Fanta of een van de andere Coca Cola-merken sparen. Zodra de Japanners tien stickers verzameld hebben kunnen ze deze opsturen onder de vermelding van GAME om een kans te maken op de Coca Cola PSP. De winnaar krijgt echter niet enkel een PSP, maar ook nog de golf-game Minna no Golf Portable: Coca Cola Special Edition, waarin Coca Cola een belangrijke rol speelt..

Deze actie geldt jammergenoeg enkel voor Japan, de kans dat een zelfde soort actie ook in Nederland gehouden gaat worden is niet zo groot.



Red Bull is serieus

Tijdens de GP van Australië heeft Red Bull Racing laten zien dat ze serieus bezig zijn met F1. Teambaas Christian Horner verklaarde tegenover ‘The Sun’ dat Mateschitz Jaguar niet over heeft genomen om publiciteit te krijgen.

"Sommige mensen hebben zich afgevraagd wat wij zochten in de F1. Het antwoord valt te zien in de uitslag van de race in Melbourne." aldus Horner. Hij refereert hiermee naar de vierde en zevende plaats van Coulthard en Klien. Horner: “Dit was precies de start die we nodig hadden.”

Verder vertelde de teambaas dat Coulthard na afloop van de GP nog een brief had gestuurd naar het hoofdkwartier in Milton-Keynes waarin stond: "Dus…. hetzelfde resultaat in Sepang?" De teambaas zei daarna zelf over de race in Sepang dat het moeilijk zal zijn om hetzelfde resultaat neer te zetten als in Australië.

Win een Nintendo DS en WarioWare Touched!

De Nintendo DS ligt sinds vrijdag 11 maart in de winkels en er komen steeds meer berichten binnen dat de verkoop een groot succes is. Zo zijn er in het Verenigd Koninkrijk op de eerste dag 87.000 units over de toonbank gegaan, wat daar het hoogste aantal ooit is voor welke console dan ook. Ook in Nederland kwamen reeds in het weekend berichten binnen dat de Nintendo DS bij veel detailhandelaren uitverkocht was.

Zoals jullie gewend zijn van FOK!games geven we iedere week veel prijzen weg. Zo maak je deze week kans op één van de vijf Brothers in Arms-pakketten en kun je FIFA Street winnen. Hier houdt het echter niet op want als klapper op de vuurpijl hebben we voor jullie een hoofdprijs geregeld: een Nintendo DS met daarbij de game WarioWare Touched! Als troostprijs kun je één van de vijf speciale \'Touched\' t-shirts winnen. Benieuwd wat je moet doen om te winnen? Lees het op de volgende pagina...

McLaren: "Geef regels de tijd"

Vanuit vele kampen klinkt harde kritiek op de regelwijzigingen van dit seizoen. McLaren wil echter dat de nieuwe regels de tijd krijgen, zodat de werking ervan werkelijk kan worden bekeken.

Na de eerste Grand Prix van het seizoen staat iedereen al klaar met de conclusies over de nieuwe regels. McLaren kreeg ook te maken met de nieuwe regels. Door de regen in de eerste kwalificatie konden Juan Pablo Montoya en Kimi Räikkönen niet meedoen om de pole position en Räikkönen moest na het afslaan van zijn motor uit de pits starten. Toch wil McLaren CEO Martin Whitmarsh nog geen conclusies trekken.

Hij vertelde tegen de pers: "Ik denk dat iedereen veel te zeggen heeft over de nieuwe regels, maar in Australië hadden we buitengewone omstandigheden. Ik denk dat we meer races nodig hebben om te begrijpen hoe alles uitpakt."

Whitmarsh keek ook maar meteen vooruit naar de Grand Prix van Maleisië: "Maleisië is, uiteraard, net zo bekend om de onvoorspelbare monsoons als om de hitte, dus we hopen dat het weer ons weekend niet zo zal beïnvloeden als in Australië. We moeten proberen onze performance te verbeteren en we hopen een positieve, solide race te krijgen, waarin we het tempo kunnen rijden dat volgens ons met de MP4-20 mogelijk is."

Platini gaat voor voorzitterschap UEFA

De Franse voormalig topvoetballer Michel Platini heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA.

"Ik heb de president van de UEFA een brief gestuurd om mijn intentie kenbaar te maken. Er is veel turbulentie in de voetbalwereld. Daar wil ik graag wat aan doen", aldus de voormalige ster van de Franse nationale ploeg.

In de jaren 70 en 80 speelde Platini 72 interlands voor de Franse nationale ploeg en leidde de Haantjes als aanvoerder in 1984 in eigen land naar de Europese titel. Na zijn spelerscarrière was Platini bondscoach van Frankrijk en in 1998 was hij medevoorzitter van het organisatiecomité van het WK in Frankrijk.

Momenteel is Platini vice-voorzitter van de Franse voetbalbond en lid van de uitvoerende comités van de UEFA en de FIFA. Wanneer de volgende verkiezingen voor het voorzitterschap van de UEFA worden gehouden, is nog niet duidelijk. Lennart Johansson is de grote baas van de UEFA, een functie die hij bekleedt sinds 1990.

Tiener overleeft sprong van elfde verdieping

mistermaniac, Juusjuh en brem hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Poolse jongen heeft dinsdag een val van de elfde verdieping van een flatgebouw overleefd. Volgens de Poolse radio was de 18-jarige jongen zelf gesprongen, en ging het om een zelfmoordpoging. Hij werd na zijn sprong door buren gevonden, en meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoewel hij de val overleefde, heeft hij wel een heleboel botten gebroken en een long beschadigd. De jongen zou zijn gesprongen vanuit zijn slaapkamerraam op de elfde etage.

Ramon Dekkers maakt comeback

Nederlandse muay thai legende Ramon Dekkers maakt 26 maart zijn rentree in de vechtsportwereld.

Hij zal in de 'Hero's K-1/RINGS show' in Japan onder MMA (freefight) regels uitkomen tegen de Japanner Genki Sudo. Dekkers zinspeelde al enige tijd op een terugkeer in de ring. De keuze om een MMA-gevecht aan te nemen is opmerkelijk, want aanvankelijk zou hij alleen onder muay thai regels of in K-1 Max willen uitkomen.

De keuze lijkt dan ook een zakelijke geweest te zijn. Volgens insiders bevat het contract echter de optie voor een extra gevecht op K-1 regels en was dat de reden om dit gevecht aan te nemen.

Dekkers begint zo snel mogelijk met zijn Golden Glory team om zijn grondwerk te verbeteren en moet nog enkele kilo's eraf trainen om op het gewicht van 75 kilo te komen.

De 35-jarige Ramon Dekkers stopte in 2001 na een lange carrière met thaiboksen. In een imposant aantal van ruim 200 gevechten won hij 175 keer, waarvan 90 keer op knock-out. Hij vocht tegen de beste Thais in hun eigen land en wordt nog steeds beschouwd als één van de beste Europese thaiboksers ooit.

MMORPGs niet erg verslavend

Massively Multiplayer Online Role Playing Games, ook wel bekend als MMORPGs, zijn minder verslavend dan altijd werd gedacht. De Universiteit van Iowa heeft een onderzoek gehouden onder vijfhonderd MMORPG-spelers. Slechts 15 procent hiervan had de eigenschappen die kenmerkend zijn voor verslaafden.

Een gemiddelde MMORPG-speler besteedt per week 20 tot 25 uur aan het spelen van MMORPGs. Hiernaast wordt ongeveer 10 tot 15 uur per week besteed aan ander internet-gebruik. MMORPG-gamers ontwikkelen erg weinig verslavings-verschijnselen en dat is opvallend omdat zij soms wel vier keer zoveel tijd doorbrengen achter een PC als een niet-gamer.

Van de ondervraagden is 83 procent mannelijk. Van deze mannen is bijna de helft vrijgezel, terwijl bij de vrouwelijke MMORPG-spelers ruim de helft getrouwd is en slechts vijftien procent single is. Het merendeel van de MMORPG-spelers woont in grote steden en is hoog opgeleid.

Meer mogelijk interessante feitjes en het gehele verslag van het onderzoek kun je lezen in de resultaten van het onderzoek.

T-A: Freire pakt de eindzege, Petacchi de dagzege

Oscar Freire (Rabobank) heeft vandaag de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. In de slotetappe, die in de spurt gewonnen werd door Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo), kwam zijn leidende positie in het klassement niet meer in gevaar.

De zevende en laatste etappe, over 164 kilometer in en rondom San Benedetto del Tronto, werd in stijl afgesloten door het peloton. Geheel in lijn met de afgelopen zeven dagen werd om de dagzege gesprint.

Net als gister was Petacchi de grote man. De Italiaanse spurtbom werd door zijn Fassa Bortolo-trein perfect in stelling gebracht, Petacchi bedankte zijn ploegmakkers op de meest eenvoudige manier; met de dagzege. Mario Cipollini (Liquigas) en Danilo Hondo (Gerolsteiner) werden respectievelijk tweede en derde.

Uitslag zevende etappe:
1.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 4u.23.22"
2.Mario Cipollini (Ita/Liquigas) z.t
3.Danilo Hondo (Dui/Gerolsteiner) z.t
4.Stuart O'Grady (Aus/Cofidis) z.t
5.Fabrizio Guidi (Ita/Phonak) z.t

Eindklassement:
1.Oscar Freire (Spa/Rabobank) 32u.37.19"
2.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) + 0.09
3.Fabrizio Guidi (Ita/Phonak) + 0.25
4.Danilo Hondo (Dui/Gerolsteiner) + 0.25
5.Laurent Brochard (Fra/Bouygues) + 0.33

Shakhtar zonder Brandao tegen AZ

Shakhtar moet het woensdag in de return tegen AZ in de strijd om de UEFA cup doen zonder spits Brandao. De Braziliaan raakte tijdens de training geblesseerd en is daarom ook niet meegereisd naar Alkmaar.

In de eerste wedstrijd versierde Brandao nog een penalty voor zijn club. Behalve de Braziliaan onbreken ook Zvonimir Vukic en Anatoliy Tymoshuk, Vukic is geblesseerd en Tymoshuk moet wegens een schorsing toekijken. AZ verdedigt woensdag thuis een 1-3 voorsprong.

Online-modus Gran Turismo 4 af

Uit een interview dat Computer and Videogames had met Kazunori Yamauchi, het brein achter de Gran Turismo-serie, blijkt dat de online-mode die eerst gepland stond om in GT4 te komen al wel af is. Volgens Yamauchi voegt het zeer veel toe aan de game:
"[...]
Playing against other human drivers adds so much life to the game over the single-player experience. The competition is far more intense, and far more satisfying. But more importantly than that, it's more fun. Being able to dis your opponent with your driving and your voice is great fun, and adds a whole new dimension to the game. That's what we all do at Polyphony - make fun of each other!
[...]"


Yamauchi zegt ook dat hij nog niet weet of de online-mode als een add-on voor GT4 gereleased zal worden of dat het pas in Gran Turismo 5 (op de PlayStation 3) zal zitten. Dit laatste lijkt logischer, aangezien Yamauchi ook zegt dat de PS2 de online-mode niet volledig aankan.

Kuerten breekt na 15 jaar met coach

Na 15 jaar heeft de Braziliaanse tennisser Gustavo Kuerten de samenwerking verbroken met zijn coach Larri Passos. De drievoudig winnaar van Roland Garros wil bij zijn terugkeer op het tenniscircuit na zijn heupoperatie alleen doorgaan.

De ingreep aan zijn heup onderging de Braziliaan vorig jaar september. Begin april wil hij bij het toernooi in Valencia zijn rentree maken. "In die vijftien jaar hebben we veel titels behaald en ik kan Larri daar alleen maar voor bedanken. Maar het is mijn wens om het nu alleen te gaan doen", aldus Kuerten.

Universiteit Twente gehackt

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een server van de Universiteit Twente heeft een hacker zich de afgelopen week illegaal de toegang verschaft. Deze hack leidde tot de onbruikbaarheid van ruim duizend werkplekken. De UT heeft bij de politie aangifte gedaan.

De inbraak in een van de servers werd vrijdag door de universiteit ontdekt. "Uit veiligheidsoogpunt zijn toen ook de andere servers van de universiteit buiten bedrijf gesteld", aldus een woordvoerder van de UT. De hack heeft geen schade aan de server aangericht. Ook alle gegevens op de server zijn gespaard gebleven.

Bij de Universiteit Twente is volgens de voorlichter continue bewaking om te voorkomen dat hackers op de server kunnen inbreken. "Maar 100 procent beveiligen kun je nooit." De universiteit zal de inbraak onderzoeken en kijken hoe de beveiliging van het computernetwerk kan worden geoptimaliseerd om zo incidenten als deze in de toekomst te voorkomen.

Pierce, McGrady spelers van de week

Boston Celtics' Paul Pierce en Houston Rockets' Tracy McGrady zijn uitgeroepen tot spelers van de week voor respectievelijk de Eastern en Western Conference.

Pierce leidde zijn team naar drie overwinningen afgelopen week. Gemiddeld maakte hij 28.3 punten met een schotpercentage van 48.1%, 8.3 rebounds, 3.7 assists en 2 steals. Tegen de Hawks scoorde Pierce 27 punten waarvan 16 in het laatste kwart. Tegen de Pistons scoorde hij een season-high van 38 punten. De Celtics wonnen van Atlanta, Detroit en Washington.

Ook de Rockets wonnen alle drie hun (uit)duels afgelopen week. Gemiddeld maakte McGrady 31.7 punten (53.2%), 7.3 rebounds, 6 assists en 3.3 steals. Twee maal scoorde Mcgrady 30 punten of meer, 35 tegen Seattle en 38 tegen Phoenix. De Rockets wonnen verder nog van Sacramento.

Chipszak over snelheidsmeter is dure grap

junkieXXXL, servie en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 60-jarige inwoner van Mijnsheerenland is er afgelopen maandag achter gekomen dat het verkeerd gebruiken van een chipszak een flinke boete kan opleveren. De man zag aan de Blaaksedijk een snelheidscontrole, waar hij het niet mee eens was. Daarom pakte hij een lege chipszak van de grond, en zette die over de lens van de camera.

Helaas voor de man hielden agenten in een onopvallend voertuig toezicht op de controle. Hij werd meteen aangehouden voor het belemmeren van de werkzaamheden van een politieambtenaar in functie, wat hem een boete van 250 euro opleverde.

Hasselbaink niet mee naar Portugal

Jimmy Floyd Hasselbaink zal niet meereizen met Middlesbrough naar Lissabon voor de return in de UEFA Cup tegen Sporting CP.

De Nederlandse spits, die clubtopscorer is met tien goals in het Premiership en drie in de UEFA Cup. verdraaide maandag op de training zijn knie, en moet nu voorlopig rust houden. De Engelse club moet in Portugal een 2-3 thuisnederlaag goedmaken.

Door de absentie van Hasselbaink heeft manager Steve McClaren slechts keuze uit drie fitte aanvallers: Joseph Desiré Job, Danny Graham en Szilard Nemeth. De coach kan door blessures ook geen beroep doen op Gaizka Mendieta, Ugo Ehiogu, George Boateng, Mark Viduka en James Morrison.

Nintendo DS kent succesvolle launch

De Nintendo DS, welke afgelopen vrijdag zijn launch kende in Europa, heeft de meest succesvolle gameconsole launch ooit gehad in de UK.

In het eerste weekend zijn er 87.000 units over de toonbank gegaan en dat is het hoogste aantal ooit in Engeland. De GBA en de GBA SP verkochten respectievelijk 67.000 en 47.000. De DS laat ook de GameCube (69.000), de Xbox (52.000) en de PS2 (46.000) achter zich.



In de rij voor een Nintendo DS


Ook de Nintendo DS software deed het goed, van de 16 launchtitels zijn er 12 terug te vinden in de UK top 40 meest verkochte games van vorige week. Voor Nederland zijn er nog geen exacte cijfers bekend, maar volgens Nintendo zelf gaat het ook in Nederland erg goed met de Nintendo DS:

We hebben nog geen verkoopcijfers. Wel is het zo dat de reacties vanuit de retail zeer positief zijn. Sommige winkels waren in het weekend al uitverkocht. Nieuwe leveringen zijn al onderweg.

Wil jij een Nintendo DS met Wario Ware of een Nintendo DS T-shirt winnen? Kijk dan snel op FOK!games voor een prijsvraag!

Succesvolle launch Nintendo DS

De Nintendo DS, welke afgelopen vrijdag zijn launch kende in Europa, heeft de meest succesvolle gameconsole launch ooit gehad in de UK. In het eerste weekend zijn er 87.000 units over de toonbank gegaan en dat is het hoogste aantal ooit in Engeland. De GBA en de GBA SP verkochten respectievelijk 67.000 en 47.000. De DS laat ook de GameCube (69.000), de Xbox (52.000) en de PS2 (46.000) achter zich.


In de rij voor een Nintendo DS

Ook de Nintendo DS software deed het goed, van de 16 launchtitels zijn er 12 terug te vinden in de UK top 40 meest verkochte games van vorige week. Voor Nederland zijn er nog geen exacte cijfers bekend, maar volgens Nintendo zelf gaat het ook in Nederland erg goed met de Nintendo DS:

"[...]
We hebben nog geen verkoopcijfers. Wel is het zo dat de reacties vanuit de retail zeer positief zijn. Sommige winkels waren in het weekend al uitverkocht. Nieuwe leveringen zijn al onderweg.
[...]"


Wil jij een Nintendo DS met Wario Ware of een Nintendo DS T-shirt winnen? Surf dan snel naar onze special toe!

Gavin zei ooit dat Jackson niets misdaan had

MagicMickey had ons via de nieuws-submit te melden:

De 15-jarige Gavin Arvizo, de jongen die Michael Jackson beschuldigt van seksueel misbruik, heeft gisteren in de rechtszaak tegen de zanger toegegeven dat hij in het verleden tegen een voormalige leraar gezegd heeft dat tussen hem en Jackson nooit iets onbehoorlijks is voorgevallen. De jongen zei dat maandag tijdens een kruisverhoor door de advocaat van Jackson, Thomas Mesereau.

De tiener, een voormalige kankerpatiënt, beweerde vorige week onder ede dat de zanger hem in 2003 twee keer heeft afgetrokken. Dat zou op Jacksons ranch Neverland zijn gebeurd.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC hebben de aanklager Thomas Sneddon en de raadslieden van Jackson zaterdag gesproken met de man die ten tijde van de vriendschap van de tiener met de 'King of Pop' leraar van de jongen was. De leraar zou van zijn toenmalige leerling hebben vernomen dat er tussen hem en Jackson niets was gebeurd.

De advocaat van Jackson wees er gisteren tijdens het kruisverhoor op dat Gavin tal van disciplinaire problemen had. De tiener gaf toe dat hij op zijn school opstandig was en zelden huiswerk maakte.

Moslims verliezen geding tegen Hirsi Ali

Het kort geding dat een aantal individuele moslims had aangespannen tegen Ayaan Hirsi Ali om haar te beperken in haar uitlatingen over de islam, is in het voordeel van de VVD-politica beslecht. Advocaat Robert Moszkowicz had namens zijn cliënten geëist dat Hirsi Ali zich niet meer kwetsend, grievend of godslasterlijk over de islam zou mogen uitlaten. Ook vroeg hij om een verbod op een vervolg van de film Submission.

Beide eisen werden door de rechter afgewezen. De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende aanleiding is om de film te verbieden. Tot nu toe heeft het Kamerlid ook nog niet onrechtmatig gehandeld met haar uitspraken.

Volgens rechter R. Paris heeft Hirsi Ali met haar uitlatingen over moslims echter wel ''de grenzen van het toelaatbare'' opgezocht. Hij noemde de termen ''pedofiel'' en ''pervers'' verwijzend naar de profeet Mohammed ''ongelukkig gekozen'', omdat dit een patroon vereist, terwijl het in het verhaal over Mohammed gaat om een éénmalige gebeurtenis. Hirsi Ali heeft deze termen een enkele maal gebruikt. ''Daarmee is ze binnen de grenzen van het toelaatbare gebleven''. Volgens Paris is echter nog maar de vraag of een veelvuldig gebruik van deze of soortgelijke woorden nog wel zal vallen binnen de toegestane grenzen.

Arnol Rulez.

Arnol, je kent hem als je in Eindhoven woont. Hebben we al te maken met Vlemminx, Arnol kan het beter! Elke dag rolt ie op zijn scooter (tegenwoordig invalidemobiel) door Eindhoven met de meest geweldige oneliners met betrekking tot god. Hij heeft ook zijn eigen website alwaar je van alles kan nalezen! Of je er om moet lachen weet ik niet, maar in het echt zorgt ie wel voor een flinke glimlach op je gezicht!

Arnol rulez!

Documenten Gestapo-verleden Bernhard authentiek

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

De advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn, echtgenoot van prinses Margarita, stelt dat de belastende documenten over prins Bernhard in het tv-programma Barend en Van Dorp authentiek zijn.

Volgens een getoonde brief, afkomstig van Heinrich Brüning, was prins Bernhard al in 1933 betrokken bij Gestapo-activiteiten. Heinrich Brüning was rijkskanselier in de jaren '30. Verder liet De Roy van Zuydewijn een brief zien van de Nederlandse regering aan Washington Archives waarin werd verzocht om de Bernhards naam van een lijst van NSDAP-leden weg te poetsen.

Drie uur voor zijn optreden bij Barend en Van Dorp ging De Roy van Zuydewijn nog langs bij zijn advocaat om te overleggen welke documenten hij wel en niet zou laten zien. "Hij had nog meer belastend materiaal bij zich. Ik heb hem aangeraden zich te beperken. Natuurlijk wil ik bij zo'n uitzending graag op de hoogte worden gebracht over wat mijn cliënt gaat doen en of hij zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten. Ik heb al die documenten gezien en ze zijn authentiek, met stempels, briefhoofden en al," aldus advocaat De Vos.

OM mag advocaten blijven afluisteren

Icoon Binnenlands nieuws De rechter in Den Haag heeft dinsdag besloten dat het Openbaar Ministerie (OM) gesprekken tussen advocaten en verdachten mag blijven afluisteren. Het kort geding was aangespannen door de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA). De vereniging was namelijk van mening dat het OM structureel fouten maakt in het gebruiken van de afluistergegevens.

Volgens de nu geldende wet mag het OM dergelijke gesprekken afluisteren. Een deel van de informatie kan echter onder het beroepsgeheim van advocaten vallen. Het OM moet nu zelf beoordelen wanneer dat zo is. Als er vertrouwelijke informatie is afgeluisterd, moet het OM die 'terstond' vernietigen, en mag de informatie niet in een rechtszaak gebruikt worden.

De NVSA is echter van mening dat het OM structureel fouten maakt met de behandeling van vertrouwelijke informatie. Gesprekken zouden onrechtmatig lange tijd bewaard worden, en zelfs gebruikt worden om onderzoeken te sturen.

De rechter oordeelde dat de NVSA de beschuldigingen niet hard heeft kunnen maken. Bovendien oordeelde de rechter dat de Nederlandse wetgeving met betrekking tot de afluisterpraktijken niet in strijd is met de mensenrechten.

Sony bevestigt Europese vertraging PSP

Sony heeft de geruchten bevestigd dat haar nieuwe draagbare spelconsole, de PSP, wederom vertraagd is om aan de vraag te kunnen voldoen in de VS en Japan.

Aanvankelijk stond de console gepland voor het eerste kwartaal van 2005, wat neer zou komen op een release in maart. Die uitspraak is vervolgens veranderd in "ergens in de lente", en Sony heeft nu aangegeven dat het "op zijn minst enkele maanden" zal duren voordat de PSP in Europa uitgebracht wordt. Hoewel Sony niet specifieker in detail wil treden, melden Engelse detailhandelaren dat ze de Europese lancering van de PSP "op zijn vroegst in juni" verwachten.


helaas nog niet...

Mourinho wil excuses van Roth

De Portugese trainer van Chelsea, Jose Mourinho, heeft met een rechtszaak gedreigd als de Europese voetbalbond niet stopt met beschuldigingen aan zijn adres.

Mourinho is nogal boos over de uitspraken die gedaan zijn door UEFA's scheidsrechtersbaas Volker Roth. Roth zei dat de trainer van de Engelse club de vijand van het voetbal is, omdat Mourinho de reden zou zijn dat scheidsrechter Frisk besloten heeft te stoppen met fluiten. "Meneer Roth heeft twee manieren om dit op te lossen: excuses of ik ga naar de rechtbank", zei Mourinho.

Na de Champions League wedstrijd van Chelsea tegen Barcelona had Mourinho kritiek op het optreden van Frisk. In de weken daarna werd de Zweedse arbiter bedreigd door waarschijnlijk supporters van Chelsea. Mourinho zou met zijn opruiende gedrag aanleiding hebben gegeven voor deze bedreigingen.

Rijkaard kandidaat TD bij Ajax

De coach van Barcelona, Frank Rijkaard, is de voornaamste kandidaat om technisch directeur bij Ajax te worden.

"Dat is mijn ideaalplaatje en voor Ajax moet ik dat nastreven", aldus algemeen directeur Arie van Eijden dinsdag in De Telegraaf. De huidige coach van de Catalaanse club zou volgens de ochtendkrant wel oren hebben naar een baan bij de Amsterdamse club.

"We moeten niets overhaasten", aldus Van Eijden. "Met Blind als hoofdtrainer is daar ook geen reden toe. Rijkaard is volgens mij de ideale persoon om het technisch directeurschap in te vullen zoals wij dat graag zien bij Ajax. Niet een politieagent als technisch directeur, maar een 'people's manager'. Dat kan Rijkaard fantastisch."

Sinds Louis van Gaal afgelopen oktober opstapte als technisch directeur, is die functie nog steeds vrij.

Ze zijn er echt, nog steeds...

Dan loop je op je zaterdagmiddag door Eindhoven, een gemoedelijke lichtstad met druk winkelend publiek. Bij de V&D zit een invalide geestelijk gechristelijkte met luide stem Jezus te prijzen en iets verderop stelt een indianenfamilie in outfit zich op om het publiek te vermaken. Tot zover niets vreemds. Totdat je in de verte gebrul hoort. Je kijkt op en ziet zwart witte legeroutfits met gestrekte arm door de winkelstraat lopen. Even schrik je en meteen daarna word je overstelpt door medelijden.

Villeneuve geïrriteerd door pers

Jacques Villeneuve is geïrriteerd door de verhalen die over hem zijn geschreven in de afgelopen week. Met name de suggestie dat hij al niet meer goed ligt binnen Sauber bestrijdt hij.

Na zijn veertiende plaats in Melbourne was er met name vanuit de pers veel kritiek op zijn optreden. Ook vanuit Sauber klonken ontevreden geluiden over de race. In de Formule 1 is die combinatie al snel genoeg reden voor geruchten dat Villeneuve onder vuur ligt binnen het team.

Daarover wil Villeneuve niet zoveel zeggen: "Ik wil echt niet reageren op wat we op websites en in de pers kunnen lezen deze week. Soms is het goed om tussen de regels door te lezen en het kan gevaarlijk zijn hierop te reageren. Ik wil geen problemen creëren; ik wil me op mijn werk binnen het team concentreren."

Hij wilde echter wel een verklaring geven voor de slechte prestatie: "We hadden geen idee over hoe de banden het zouden doen, omdat we simpelweg ze niet hadden getest. We dachten dat de achterbanden flink zouden slijten gedurende de race, dus hebben we de auto aangepast zodat deze hierdoor veroorzaakte onderstuur zou opvangen. We hadden weinig grip aan de voorkant staan dus. Daardoor was het met koude banden in de eerste ronde net als rijden op ijs. Ik had de zachte component banden en Felipe de harde component, omdat we de twee wilden vergelijken."

Adriaanse in beeld bij Manchester City

AZ-trainer Co Adriaanse staat hoog op het verlanglijstje van Manchester City als opvolger van Kevin Keegan. Met name zijn gestructureerde en moderne trainingen vallen goed in de smaak bij de club uit de Premier League.

Co Adriaanse besloot eerder dit jaar zijn aflopende contract bij AZ niet te verlengen, waarna Louis van Gaal als zijn opvolger voor volgend seizoen werd gepresenteerd.

Adriaanse wil graag aan de slag bij een club in het buitenland en is zeker geïnteresseerd om in de Engelse Premier League aan de slag te gaan.

GP Eddy Merckx verdwijnt van wielerkalender

De Grote Prijs Eddy Merckx zal na 25 jaar van de wielerkalender verdwijnen. Door de invoering van de ProTour is de organisatie er niet in geslaagd om een sterk deelnemersvveld bijeen te brengen.


De wedstrijd zal nu opgaan in Parijs -Brussel. De wedstrijd Parijs-Brussel/GP Eddy Merckx krijgt een aankomst bij het Atomium, de plek waar GP Eddy Merckx startte.

Van 1980 tot 1987 was de GP Eddy Merckx een individuele tijdrit, sinds 1998 was het een koppeltijdrit. In 2004 ging de overwinning naar het Nederlandse Rabobank-duo Thomas Dekker en Koen de Kort. In 1999 en 2001 was Erik Dekker samen met zijn Belgische ploeggenoot Marc Wauters de beste. Andere Nederlandse winnaars in het verleden waren Frans Maassen (1990), Erik Breukink (1991) en Jelle Nijdam (1992).

Booy straft Van de Haar

Voetballer Hans van der Haar van FC Utrecht is door zijn trainer Foeke Booij disciplinair gestraft mdat hij afgelopen zondag in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen FC Groningen ongemotiveerd warmliep voor zijn invalbeurt. Onlangs raakte de aanvaller zijn basisplaats kwijt aan Michael Mols.

"Ik heb Hans verteld dat ik hem voorlopig even niet nodig heb", aldus Booy. "Er zijn meer spelers die voor de basis in aanmerking komen, maar toch niet spelen. Een professional hoort daar goed mee om te gaan." Booij zei verder dat van der Haar niet uit de selectie is gezet en dat hij gewoon met de groep kan meetrainen.

Broers hervinden elkaar na 61 jaar

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Na 61 jaar hebben Avraham Paskez en zijn jongere broer Ervin elkaar weer gevonden. De 67 en 63 jaar oude broers werden in 1944 van elkaar gescheiden, nadat ze zwaar ondervoed in hun flat in Boedapest waren gevonden omdat moeder op zoek was gegaan naar voedsel, maar niet terug kwam. Beiden overleefden ze de holocaust. Ze waren er alletwee van overtuigd dat de ander in de Tweede Wereldoorlog was omgekomen.

Avraham ging naar een joodse familie terwijl Ervin in een weeshuis belandde en later door een niet-joods gezin werd geadopteerd. Beiden overleefden de oorlog, hoewel hun ouders en veel familieleden door de nazi's zijn gedood. Avraham ging in Israël wonen, terwijl Ervin in Boedapest bleef. Ze kwamen elkaar op het spoor toen Avraham voor een compensatieregeling van de Duitse overheid bepaalde documenten zocht.

"Het is ongelofelijk", zei Avraham zondag in Jeruzalem nadat hij zijn broer in de armen had gesloten.

Sneeuw en vorst vernielen snelwegen

Door de hevige sneeuwval en vorstschade van de afgelopen weken zijn de snelwegen in ons land veranderd in een gatenkaas. Dat schrijft de Telegraaf. Op veel plekken zijn grote scheuren en kuilen ontstaan en soms zijn zelfs hele stukken wegdek afgebrokkeld en verpulverd. Soms zelfs zo erg dat het verkeer er duidelijk last van heeft.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat schat de schade voor het landelijke wegennet op miljoenen euro's. Wegen waar acuut gevaar dreigt voor weggebruikers worden nu meteen gerepareerd. Volgens Rijkswaterstaat is het echter onmogelijk om alle wegen tegelijk te maken.

Kamer wil verbod op internetconsult

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Hoogervorst een verbod instelt op het voorschrijven van medicijnen via internet. Dit zei VVD-Kamerlid Schippers maandag in het televisieprogramma NOVA. Aanleiding is de dood van een 44-jarige vrouw uit Gelderland. Zij pleegde zelfmoord met een overdosis pijnstillers die een internetarts haar had voorgeschreven op Doktersonline.com. De arts heeft nooit persoonlijk contact met de vrouw gehad.

Het middel dat de vrouw in nam valt onder de Opiumwet. Het wordt in Nederland maar weinig voorgeschreven, juist omdat het makkelijk kan worden gebruikt om zelfmoord te plegen. De Inspektie voor de Gezondheidszorg heeft de internet-dokter vorig jaar al gesommeerd om te stoppen en overweegt nu een tuchtzaak te beginnen tegen de site waar hij voor werkt.

De arts C. Verhorst zei zich in de uitzending gedeeltelijk verantwoordelijk te voelen voor de dood van de vrouw. "Onlineconsult heeft beperkingen. Patiënten die iets aanvragen, zijn zich daar van bewust", zei de arts. "In het algemeen spreken mensen, neem ik aan de waarheid bij een internetconsult."

Doktersonline.com, die de arts vorig jaar in de lucht bracht, is vanochtend offline gegaan.

F1 2005 aangekondigd

Sony heeft aangekondigd dat er een nieuw seizoen aan zit te komen voor de F1-game op de PS2. Sony heeft het alleenrecht op alle licenties van de Formule 1, dit betekent dat alleen Sony F1-games mag maken met alle huidige coureurs, circuits en teams. Met F1 2005 is het dus ook mogelijk om de Grand Prix van Turkije te rijden of om met Albers rond te scheuren.
Naast de huidige wagens is het mogelijk om met klassiekers te rijden. Het zal ook mogelijk worden om nog uitgebreider te tunen (met de nieuwe regels), om de pitstop als een minigame te spelen en online racen ligt ook in de planning. Het spel moet ergens in de zomer uitkomen. Op Eurogamer kun je een paar screenshots vinden.

Nieuwe niet-game-titels voor de DS aangekondigd

Naast games komen er binnenkort ook een aantal niet-games uit voor de Nintendo DS. Het gaat om een vijftal titels waarvan er twee al bekend zijn (Puppy Times/Nintendogs en Elektroplankton). De overige drie staan hier:

1) Een 'brain-training' titel (release mei, 2800 yen)


2) Een dictionary (release juni, 4800 yen)

3) Een 'logic puzzles' verzameling (vergelijkbaar met IQ testpuzzels) (release juni, 2800 yen)


Battle- en ingamescreens voor Tales of Legendia

De nieuwste telg in de Tales of... reeks van Namco, Tales of Legendia, komt binnenkort uit in Japan. Om het wachten wat dragelijker te maken zijn er wat nieuwe screens verschenen.

Battle
Wat opvalt aan de screens van het battlesysteem is dat de gevechten nu in 2D plaatsvinden. De characters zijn omgevingen zijn 3D, maar alles speelt zich af op één lijn.

Ingame
Een groot deel van een RPG speelt zich af op verschillende locaties waar van alles gebeurt. Je moet dingen activeren en vooral veel praten. Van deze twee acties zijn er ook screens vrijgegeven.


Gratis academische versie van RenderWare

Electronic Arts en Criterion Games hebben vandaag bekend gemaakt dat ze de game-ontwikkeling (en onderzoek) op onderwijsinstellingen een nieuwe impuls willen geven. Dit willen ze bereiken door een speciale academische versie van RenderWare te doneren aan erkende onderwijsinstellingen; deze software kan dan gebruikt worden in lessen over graphics en game-ontwerp. Het enige dat de onderwijsinstelling hoeft te doen is een mailtje te sturen met daarin de manier waarop ze het programma willen gaan gebruiken.

RenderWare is een software-ontwikkelingstool die bedacht is door Criterion Games. Het is de meest gebruikte middleware in de gameswereld op dit moment en staat aan de basis van meer dan 500 games (bijvoorbeeld GTA:VC en Burnout 2). Renderware is een verzameling tools om makkelijker en goedkoper games te ontwikkelen voor zo goed als alle consoles en ook de PC. RenderWare helpt de programmeurs om te gaan met de soms complexe manier van programmeren op een console of de PC.

"Deze donatie is een stimulans voor academische instellingen die hun game-ontwerp- en grafische richtingen willen verbeteren," zegt Steve Seabolt, onderdirecteur bij EA. "Overal ter wereld zetten onderwijsinstellingen lesprogramma's op, zodat studenten hun droom kunnen verwezenlijken: een carrière in de wereld van het interactieve entertainment. Als we deze programmatuur aanbieden, kunnen studenten en onderwijzers uit de eerste hand ervaring opdoen met het game-ontwikkelingspakket dat wordt gebruikt door de beste ontwerpers en belangrijkste gamesbedrijven ter wereld. We delen een van onze belangrijkste tools, in de hoop dat het studenten inspireert en dat ze beter begrijpen hoe de ontwikkeling van een spel verloopt."

Deze schenking is één van de vele die EA gedaan heeft aan het onderwijs op het gebied van interactief entertainment. Zo hebben ze ook een intensief stageprogramma opgezet, college's gegeven op universiteiten en hebben ze geholpen met het opzetten van het EA Interactive Entertainment Program op de universiteit van Zuid-Californië.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.