Dode bij botsing monorail Disney World

In het pretpark Disney World in Orlando (Florida, Verenigde Staten), is een man om het leven gekomen nadat twee monorails in botsing waren gekomen. Nieuwszender CNN meldt dit vandaag. Het slachtoffer is de bestuurder van één van de monorailtreinen.

Het ongeluk vond plaats rond twee uur vannacht (lokale tijd) bij een van de stations van de monorail, zo liet een getuige aan CNN weten. Deze getuige heeft gezien hoe de monorail achterop een stilstaande trein ramde. De getuige maakte hier een foto van waarop duidelijk te zien is hoe de voorkant van de trein ernstig in elkaar zit. Volgens de getuige zat er een gezin van zes personen in de kapotte wagon. Zij zijn met de schrik vrijgekomen. 

Mike Griffin, woordvoerder van Disney World, heeft in een verklaring laten weten dat de monorail voorlopig buiten gebruik blijft. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarna zal gekeken worden welke gepaste stappen ondernomen gaan worden.

Griffin heeft in een verklaring laten weten dat zij bij Disney World in diepe rouw zijn vanwege het verlies van de medewerker. "Onze harten zijn bij de familie en hen die een vriend en collega verloren."