Kamervoorzitter: niet twitteren in parlement

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet stoort zich aan politici die tijdens debatten in de Kamer zitten te twitteren. Ze heeft er al verscheidene mensen op aangesproken en zal dat blijven doen, liet ze vandaag weten.

CDA'ers als Jack de Vries (staatssecretaris van Defensie) en Maxime Verhagen (minister van Buitenlandse Zaken) zijn fervente gebruikers van de internetdienst waarmee korte berichtjes kunnen worden gepubliceerd. Verbeet heeft De Vries er onlangs nog over berispt. Ook stuurde ze de topambtenaren van alle ministeries een briefje met het verzoek hun politieke bazen aan te spreken op hun twittergedrag.

Verbeet vindt dat bewindspersonen en Kamerleden zich uit hoffelijkheid moeten concentreren op het debat. Premier Jan Peter Balkenende sprak Verhagen ook al eens aan, toen hij een foto uit de ministerraad had getwitterd. Ook Kamerleden (vooral PvdA) zijn niet zonder zonde. Zo twitterde PvdA'er Paul Tang onlangs dat hij het jurkje van Femke Halsema "tot dusver" leuker vond dan het debat.