Radio Veronica moet winst inleveren

Radio Veronica heeft een groot deel van de winst die het de afgelopen tijd in marktaandeel haalde, weer in moeten leveren. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt over de maanden oktober en november. De radiozender heeft nu een aandeel van 6,1 procent. Dat is 0,5 procentpunt minder dan vorige maand, toen nog een record-marktaandeel werd gehaald. Radio 3FM wint juist en heeft nu een marktaandeel van 8,0 procent. Dat is een winst van 0,3 procentpunt.

Opmerkelijk genoeg weten ook Radio 10 Gold en TMF Radio een winst van 0,3 procentpunt te pakken. Beide zenders zijn niet via de ether te horen, maar alleen via internet en de kabel. Kink FM, ook een kabelzender, moest juist 0,1 procentpunt inleveren. Er blijft nu nog maar 0,2 procent marktaandeel over voor de alternatieve zender.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 12 minuten per dag naar de radio. Dat is vijf minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks tussen de 8000 en 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .