DNA-spoor leidt naar verdachte liquidatie Imaç

Een 37-jarige Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nedim Imaç, de oud-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor. Zijn DNA-materiaal is aangetroffen in de vluchtauto die bij de moord is gebruikt is, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.


De nieuwe verdachte is niet aangehouden omdat hij vanwege een andere strafzaak al vastzit, maar de Nationale Recherche heeft hem dinsdag op de hoogte gesteld van de verdenking.
In maart werd een eveneens 37-jarige man aangehouden. Hij werd vrijgelaten, omdat er niet genoeg bewijsmateriaal was om hem langer vast te houden. De man is donderdag echter opnieuw aangehouden, omdat er volgens het OM 'feiten en omstandigheden zijn die de twee verdachten aan elkaar verbinden'. Justitie wil dit niet verder verhelderen.

Imaç werd op 17 februari vorig jaar neergeschoten voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp, vanuit een gestolen Mercedes Vito. Hij zou daar de verjaardag van zijn zoon vieren. Na de liquidatie werd de Mercedesbus door twee mannen achtergelaten in het stadsdeel. Zij probeerden de bus in brand te steken, maar de politie bluste de brand, waardoor DNA-materiaal kon worden veiliggesteld.