Retroseksueel houdt van voetbal en een potje bier

Na de metroman (type David Beckham) en überseksueel (George Clooney) staat er nu een nieuwe man op. Hij luistert naar de naam retroseksueel. Hij houdt van voetbal, een potje bier en seks. Hij heeft een partij borsthaar en blijft zichzelf.

Dit schrijft de Singlesite vandaag op zijn website. Volgens het online magazine voor vrijgezellen laat de retroman zich niet meeslepen door vrouwelijk geneuzel. Hij gaat regelmatig stappen en geeft dit niet op voor zijn vriendin. Galant is hij wel. De deur openhouden en het diner betalen is voor hem vanzelfsprekend.

Vrouwelijk trekjes zijn hem vreemd: hij plukt niet aan zijn wenkbrauwen, gebruikt geen crème en laat zijn baard gerust drie dagen staan.

Volgens de Singlesite voldoen de retromannen aan het ideaalbeeld van de vrouw 2008. Ze zoeken een man die haar een veilig gevoel geeft, heldhaftig is, recht op zijn doel afgaat en haar beschermt. Het liefst is hij iets langer en ouder, in het bezit van een behaarde borst en brengt hij een goedgevulde portemonnee met zich mee.

Vrouwen hebben overigens steeds vaker zin in een vluggertje zonder urenlang voorspel en napraten en ook daarvoor zijn ze bij de retroseksueel aan het juiste adres.