'De bonnenman slaat weer toe'

De Belg Norbert Verswijver, alias ‘de Bonnenman’, heeft zondag opnieuw zijn slag geslagen. Hij plaatste een bestelling van 60.000 euro bij de schoenenwinkel Berca om deze vervolgens met een stapel kortingsbonnen en slechts één euro te betalen. 

Verswijver noemt zich zelf de "Robin Hood of the food and the non-food" en draagt ook een heus Robin Hood-hoedje. Verswijver over zijn actie: “De kleine lettertjes op de bonnen zijn vatbaar voor interpretatie. Ik kies enkele paren schoenen voor mezelf, maar de rest deel ik uit. De mensen die het nodig hebben mogen deze week komen kiezen. Ik geef de bestelling tegen het einde van de week door. 

Nadat hij de bonnen op de toonbank had gelegd moesten de verkoopsters in het filiaal toch even slikken en de supervisor, Régine de Muylder, werd direct opgepiept. Zij heeft met Verswijver afgesproken dat de door hem gekozen schoenen opzij worden gelegd en dat Verswijver tegen het einde van de week een gesprek met de directie mag hebben. 

Verswijver kwam al eerder in het nieuws toen hij voor 6.000 euro aan diepvriesproducten mee naar huis nam na betaling met bonnen bij de Match in het Belgische Merksem. Daarnaast lopen er nog drie zaken voor de rechtbank. Zo heeft hij bij de Blokker en bestelling van 48.000 euro aan elektronica staan, bij de Macro pallets met bier en bij Carrefour bestelde hij vorige week al voor 35.000 euro aan Senseo pads.