Radio 2 gooit het roer om in de ochtend

Icoon RadioDe VARA gaat het ochtendprogramma op Radio 2 helemaal omgooien. 'Ontbijtradio' wordt straks 'De Heer ontwaakt'. Dat wil niet zeggen dat de EO er iets mee te maken heeft, maar met de dj die het programma gaat maken. Sander de Heer gaat vanaf maandag 25 februari aan de slag. Hij werkt nu bij BNN op 3FM.

Sinds 1 januari zat 'Ontbijtradio' zonder presentator. Sander wil nu een heel ander programma neerzetten. "Het wordt heel leuk. Ik vind dat een ochtendshow het mooiste is om te doen", zegt hij. "Ik heb bij Radio 538 jaren geleden al de ochtendshow gedaan en op 3FM nu ook in het weekend, dus echt nieuw is het tijdstip voor mij niet."

Het programma krijgt ook een vaste nieuwslezer. Peter de Vries van de NOS komt hem iedere dag bijstaan. De Vries is nu nog nieuwslezer van NOS Headlines op 3FM. Sander en Peter werkten al vaak samen bij 3FM op zaterdagochtend. "We gaan het nieuws losser brengen met meer quotes en fragmenten erin", zegt Sander daarover. "We proberen dichterbij het nieuws te komen en laten luisteraars graag zelf nieuws maken."