FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 februari 2008

'Matennaaier' Patrick komt VS niet in

Icoon HollowayWat een triomftocht langs alle belangrijke Amerikaanse zenders moest worden voor Patrick van der Eem, de 34-jarige ondernemer die zijn nieuwe vriend Joran van der Sloot erin luisde, werd een domper van jewelste. Van der Eem, die zich op de Nederlandse tv ontpopte als 'matennaaier' na een half jaar Jorans beste vriend te zijn geweest, werd na een vlucht van negen uur op JFK-airport vastgezet en zonder pardon weer uitgezet.

De man die Joran van der Sloot uitleverde aan Peter R. de Vries omdat hij de waarheid boven tafel wilde krijgen omtrent Natalee Holloways verdwijning, is persona non grata in de VS wegens een veroordeling voor drugs, zo'n 13 jaar geleden. Daarom kwam hij niet eens door de douane en werd hij opgesloten en verhoord op het New Yorkse vliegveld. Daarna kreeg hij een enkeltje Nederland waar hij mededeelde aan journalisten dat hij geen commentaar had.

(c) FOK!
Patrick moet weer rondjes rijden in Nederland ipv in de VS.Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.
Met dank aan FokBak voor de submit.

Tsunami-uitlating Wilders niet strafbaar

Icoon JustitieJustitie doet niets met de aangiften die in 2006 binnenkwamen tegen PVV-leider Geert Wilders over diens uitlatingen dat er in Nederland ''een tsunami van islamisering'' dreigt. Wilders deed die uitspraak in een geruchtmakend interview met de Volkskrant.

Het Openbaar Ministerie ziet er geen brood in om het Kamerlid vanwege deze uitlating voor de rechter te dagen.

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) roeptoeterde in maart 2007 nog van de daken dat de tsunmai-uitlating zeker strafbaar was. Het LBR zei na langdurig onderzoek naar de uitspraken van Wilders, en na rijp beraad, tot de conclusie te zijn gekomen dat er voldoende reden was om de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid aan te klagen, ''vanwege het zaaien van angst en het aanzetten tot haat.''

Niet alleen het LBR maar ook anderen instanties deden aangifte, zoals verschillende anti-discriminatie bureau's. Justitie laat echter weten dat er niks strafbaars is aan de uitlatingen, en het dus zinloos is om Wilders voor het gerecht te dagen.

'Koran verscheuren'
Wel loopt er nog een onderzoek naar Wilders uitlatingen uit 2007 over het deels verscheuren van de Koran en andere meningen die het Kamerlid over het heilige boek van de moslims ventileerde. De hoogste baas van het openbaar ministerie, het college van procureurs-generaal, buigt zich nog over de vraag of ze die uitspraken wel strafbaar acht en Wilders gaat vervolgen voor bijvoorbeeld haatzaaien.

Naar aanleiding van de uitlatingen uit 2007 is er een regen aan aanklachten van allerlei organisaties en personen binnengekomen, zoals van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Die deden aangifte omdat Wilders zich discriminerend zou hebben uitgelaten in een vraaggesprek met dagblad De Pers (het 'verscheur de helft van de Koran interview'). En omdat het interview ook op internet stond, deed het MDI aangifte.

Vanwege het maatschappelijk belang zijn alle aangiften gebundeld en beoordeeld door een speciale afdeling van het OM, het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD).

Een deel van de aangevers vindt dat het allemaal te lang duurt en stapt nu naar het gerechtshof om justitie te dwingen een besluit te nemen over het al dan niet vervolgen van Wilders.Wilders kan nog rustig achterover leunen

Stiefvader Natalee: 'Cover-up op Aruba'

Icoon HollowayDe stiefvader van Natalee Holloway spreekt over een cover-up op Aruba. Volgens hem wist de Arubaanse politie al een paar dagen na de verdwijning van Natalee hoe de zaak in elkaar zat.

Tijdens gesprekken kort na de verdwijning van Natalee, vroeg de Arubaanse politie herhaaldelijk aan de ouders van Natelee Holloway of ze misschien last had van epilepsie en of ze misschien ergens allergisch voor was. De ouders van Natalee zeiden dat ze daar geen last van had en vroegen zich af waarom ze deze 'stomme vragen' moesten beantwoorden.

Toen Jug Twitty, Natalee's stiefvader, de beelden van Peter R. de Vries op tv zag werd het hem meteen duidelijk waarom de politie deze vragen stelde. Op de beelden doet Joran na hoe Natalee die avond volgens hem getrild zou hebben. Hier uit trekt Twitty de conclusie dat de politie al meer wist van de zaak dan dat zij vertelden.

Volgens Twitty heeft oud-politiecommissaris Jan van der Straten, die het politieonderzoek leidde op Aruba, alles met deze 'cover-up' te maken. Van der Straten zou een zeer goede vriend zijn van Paul van der Sloot, de vader van Joran. Hoe deze 'cover-up' precies in elkaar zit weet Twitty nog niet.

Interview met Jug Twitty op FOX News, waar hij deze verklaring doet.


Gesprek met de moeder van Natalee Holloway op FOX News. Ook zij heeft het over de 'gekke' vragen van de politie. (vanaf de derde minuut.)

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.

Literatuur onderweg naar de Nintendo DS?

De e-books zijn in opkomst. De digitale literatuur maakt papier overbodig en kan tegenwoordig overal gelezen worden. Nu zijn er mensen die 400 dollar neerleggen voor een speciaal tablet waarmee je e-books overal kunt lezen, maar daar komt mogelijk een goedkoper alternatief voor. Op Nintendo's financiŽle overzicht wordt namelijk gesproken over de DS Novel die de volgende winter uit zou moeten komen.

Voorlopig kan over de inhoud van deze 'game' slechts gespeculeerd worden. Er gaan geruchten dat het om een Engelstalige versie gaat van een Japanse titel waardoor de eigenaar ruim honderd complete boeken kan lezen. Waarschijnlijk kunnen we later dit jaar echte info over DS Novel verwachten.

755.000 euro betaald voor ťťn letter

Icoon InternetEen Brits reisbureau heeft 560.000 pond (Ī755.000 euro) er voor over gehad om het gewilde domein cruises.co.uk te kunnen registreren. Aangezien hetzelfde bedrijf cruise.co.uk al in eigen handen had, heeft het bedrijf in feite voor ťťn letter betaald. Het bedrag is een nieuw record voor een .co.uk extensie. Het oude record stond op 300.000 dollar (Ī205.000 euro). Seamus Conlon, eigenaar van het cruisebedrijf, heeft het domein overgenomen van een Duitse reisorganisatie. Conlon vond dit een zeer belangrijke stap om zo de concurrentie voor te kunnen blijven.

'Cruises' is constant het meest gezochte woord op Google, met 'cruise' er net achter," zegt hij. "We wilden het beste, zodat internetgebruikers ons als eerste zien." Dit bedrag mag dan wel een record zijn voor de Britse domeinhandel, maar dit valt compleet in het niet in vergelijking met de bedragen in de handel van .com domeinen. Het record voor een .com domein staat nu op twaalf miljoen dollar (Ī 8,2 miljoen euro) voor, hoe kan het ook anders: sex.com.

Met dank aan Messenga voor de submit.

Uitslagen oefeninterlands 07/02/08

Vandaag werd er weer geoefend in internationaal verband. Nadat gisteren de meeste Europese landen aan bod kwamen, was het nu de beurt aan de Amerikaanse landen.

Uruguay - Colombia 2-2
24' Perea 0-1
73' Perea 0-2
78' Cavani 1-2
86' SuŠrez 2-2

Bolivia - Peru 2-1
67' Pedriel 1-0
72' Cevasco 1-1
88' Reyes 2-1

Jamaica - Costa Rica 1-1
78' NuŮez 0-1
90' Marshall 1-1

Trinidad & Tobago - Guadeloupe 0-0

Venezuela - Haiti 1-1
14' Fucien 0-1
31' Rondon 1-1

Honduras - Paraguay 2-0
49' Guevara (Pen) 1-0
56' Costly 2-0

Verenigde Staten - Mexico 2-2
29' Onyewu 1-0
34' Magallůn 1-1
39' Altidore 2-1
47' Magallůn 2-2

ArgentiniŽ - Guatemala 5-0
14' HiguaŪn 1-0
34' Lavezzi 2-0
71' HiguaŪn 3-0
85' Maidana 4-0
89' Rubťn 5-0

Eerste seksbeurs in IsraŽl

Icoon OpmerkelijkIn IsraŽl is de eerste seksbeurs een feit. Het Sextival in Tel Aviv, de IsraŽlische tegenhanger van de Utrechtse beurs Kamasutra, trekt veel bezoekers die in de seksspeeltjes, handboeken, sm-shows e.d. geÔnteresseerd lijken te zijn.

" Dit is de eerste seksbeurs in IsraŽl. Het laat de bezoekers alles zien wat met seks en seksualiteit te maken heeft", aldus de organisator, "het gebeurt in Amsterdam, Duitsland en Las Vegas, dus waarom niet in IsraŽl?". De mensen lijken geen problemen te hebben met de komst van deze beurs, ondanks dat er veel gelovigen in IsraŽl wonen.

Abracadabra en *poef*, weg is je zusje

Is David Copperfield je grote voorbeeld of ben je meer fan van Hans Kazan? Met de Nintendo DS ben jij binnenkort ook in staat tot wonderbaarlijke goocheltrucs! Vanaf half maart kun je namelijk Magic Made Fun kopen, waarmee je allerlei 'magische' trucs kunt laten zien. Een uitgebreide tutorial leert je de trucs stap voor stap. Het spel wordt geleverd met een speciaal deck kaarten.

Vandaag zijn de eerste screenshots en een (Japanse) trailer verschenen waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht.
Chinese dierentuin laat leeuw op paard rijden

Icoon BizarWe dachten dat we in het circus al de gekste dingen zagen, maar nu zijn er weer verontrustende beelden opgedoken. De bezoekers in ťťn van de bekendste dierentuinen van China krijgen een niet-alledaagse show voorgeschoteld: leeuwen die rondjes rijden op de rug van een paard. Tijdens de show mogen een aantal leeuwen ťťn voor ťťn op de rug van een doodsbang paard klimmen. Het paard wordt door middel van een zweep gedwongen om rondjes te lopen terwijl de bijna 200 kilo zware leeuw op de rug toekijkt.

Het publiek vindt de show in Fujian helemaal geweldig en de mishandeling van de dieren lijkt hen niks te interesseren. Volgens The Daily Mail is de toestand waarin de dieren leven erbarmelijk slecht. Leeuwen, tijgers en luipaarden worden in veel te kleine kooien gepropt. Dit is lang niet het eerste schandaal in een Chinese dierentuin. Elders moeten beren rondjes rijden op een fiets of worden voor de ogen van het publiek levende dieren aan tijgers gevoerd.

De foto van de gebeurtenis kan je hier bekijken.

Vijf zeilers zeker van Peking

Vijf Nederlandse zeilers mogen van NOC*NSF definitief naar de Olympische Spelen in Peking.

het betreft de 470 duo's Marcelien de Koning/Lobke Berkhout en Sven en Kalle Coster en Finn zeiler Pieter-Jan Postma. De zeilers waren al genomineerd en toonden tijdens het afgelopen wereldkampioenschap vormbehoud. De Koning en Berkhout werden op het WK 4e, evenals Postma. het Costertweetal eindigde in Melbourne als twaalfde.

Kameroen naar finale Afrika Cup

Kameroen heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van de Africa Cup. In de halve finale was het met 1-0 te sterk voor gastland Ghana.

Alain Nkong maakte het enige doelpunt voor de viervoudig winnaar van het toernooi. In de 71e minuut verschalkte hij de Ghanese keeper Richard Kingston met een schot in de rechterhoek. In de slotfase was er nog een bizarre hoofdrol voor Andre Bikey (Kameroen). Hij kreeg een rode kaart nadat hij ťťn van de verzorgers tijdens een blessurebehandeling hardhandig omver duwde. Waarschijnlijk maakte de verzorger in de ogen van Bikey te veel haast met het afvoeren van een geblesseerde Ghanees.

Kemkers verlengt contract met TVM

Gerard Kemkers heeft zijn contract met de TVM-ploeg verlengd tot 2012.

"Gerard vormt de ruggengraat van de ploeg", aldus TVM."Er zit altijd een zeker risico aan het afsluiten van langdurige contracten met sporters en coaches, maar de manier waarop hij zijn werk doet is zo bevlogen en zo scherp dat we daar zeker geen verslapping verwachten. Bovendien kiezen schaatsers ook vanwege de coachkwaliteiten van Gerard vaak voor TVM", zo verklaarde president-directeur Arjan Bos van TVM in een schriftelijke verklaring. Tevens maakte de verzekeraar bekend het sponsorcontract te hebben verlengt
tot 2012, met een optie tot 2014.

Nederland houdt van Moslims...

Het is maar dat je het weet...

Wij, trotse burgers van Nederland, vragen u deze petitie te ondertekenen. Wij willen onze boodschap ook uitstralen naar de islamitische wereld, waar ... de indruk is ontstaan dat Nederland in handen is van islambashers. Wij willen duidelijk maken dat Wilders en al die andere moslimbashers niet de baas zijn in dit land. Vindt u dit ook? Teken dan deze petitie.

Holland loves Muslims.com

Dus als jij een behoefte hebt om een moslim lief te hebben, dan kun je dat daar even kenbaar maken...

Kabinet wil boerka uit ov weren

Icoon Politiek Het kabinet wil dat er in treinen, bussen en trams geen boerka's meer worden gedragen. Vervoersbedrijven zouden deze gezichtsbedekkende kleding via hun algemene voorwaarden moeten weren.

De ministerraad zal dit voorstel†morgen bespreken, zo hebben ingewijden vandaag gezegd. Het is een aanvulling op het boerkaverbod op scholen en voor ambtenaren, dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) al had voorgesteld.'Af doen of gaan fietsen/liften/lopen'

2x 16 jaar voor liquidatie in Beverwijk

Icoon JustitieDe Haarlemse rechtbank heeft vanmiddag twee Alkmaarders veroordeeld tot 16 jaar celstraf wegens het liquideren van de uit Velsen afkomstige Michel Schuurman. Die werd op 14 december 2006 in een Beverwijks cafť geliquideerd terwijl hij zat te kaarten.

Tegen beide Alkmaarders (de 44-jarige Henk M. en de 43-jarige Martin C.) werd twee weken terug ook 16 jaar geŽist. De rechtbank noemde de moord een kille afrekening in het drugsmilieu. De mannen hebben deze moord ''in opdracht uitgevoerd en uit winstbejag gehandeld'', aldus het vonnis.

Reden voor de liquidatie is vrijwel zeker een roofoverval op een Alkmaarse woning die de 37-jarige Schuurman een paar maanden voor zijn dood met een maat pleegde. Hij wist dat die woning door een softdrugsbende werd gebruikt om wiet op te slaan. Bij de roof maakte het duo 40 kilo softdrugs buit, wat een groothandelswaarde vertegenwoordigt van om en nabij de 140.000 euro.

De drugsbende wilde de drugs of de waarde in geld terug hebben. Daartoe werden de twee Alkmaarders, beiden bekenden uit het criminele milieu, ingezet. Tijdens de rechtzitting van de afgelopen weken ontkende de twee Alkmaarders in alle toonaarden. Individuele leden van de drugsbende legden echter wel deels belastende verklaringen af, maar ontkenden een opdracht tot moord te hebben gegeven. De twee Alkmaarders werden na de moord door de politie afgeluisterd in hun auto en zouden zo het nodige hebben losgelaten.

Invalidenkar botst tegen intercity

Icoon OngelukAls door een wonder is er vanochtend niemand gewond geraakt toen een invalidenwagen tegen een intercity botste in het Gelderse Hattem. Wel raakte de trein door het ongeluk defect.

Daardoor viel de helft van de treinen tussen Zwolle en Amersfoort uit. Het ongeval vond plaats iets voor elf uur in de ochtend op de Gelderse Dijk. De 73-jarige man uit Zalk die in de invalidenkar reed raakte door onbekende oorzaak de achterkant van de trein die vervolgens verderop tot stilstand kwam. De Zalkenaar kon op eigen kracht uit de auto komen.

Verdachte envelop blijkt pakje shag

Icoon OpmerkelijkVanochtend is bij het hoofdbureau van de politie aan de Mathildelaan in Eindhoven groot alarm geslagen. Dat gebeurde toen tussen de post een zeer verdachte envelop werd gevonden.

Later bleek dat er in de envelop shag zat. Het vodje was via de interne post gestuurd door collega's van de politie in Rotterdam. De shag bleek eigendom van een man die vast zit in een Eindhovense politiecel. Of de man zijn rookgerei nog heeft ontvangen is niet bekend.

Mitt Romney stapt uit de race

Icoon Amerika Mitt Romney stapt uit de verkiezing voor de nominatie van de Republikeinse presidentskandidaat. Romney stond tweede in de race om de Republikeinse kandidaat te worden na John McCain. Toch lag hij ver achter op McCain. Nu zijn alleen McCain en Mike Huckabee nog over als serieuze kanshebbers.

Het is aan de verschillende staten hoe de gedelegeerden van Romney verdeeld zullen worden. De strijd tussen McCain en Huckabee zal door deze beslissing waarschijnlijk spannender worden. Tijdens 'Super Tuesday' werden de conservatieve Republikeinse stemmen gespleten tussen Romney en Huckabee, waar McCain van geprofiteerd heeft. Nu zullen conservatieve stemmen waarschijnlijk naar Huckabee gaan. Hierdoor is de kans groter geworden dat McCain nog ingehaald kan worden.

Romney heeft zijn beslissing toegelicht in een persconferentie. Daarin stelt hij dat hij gestopt is om de Democraten de wind uit de zeilen te nemen. Hij denkt dat verdeeldheid in de Republikeinse Partij de Democraten alleen maar helpt. En dat wil hij niet, omdat hij dan verantwoordelijk zou zijn dat de Democraten de verkiezingen winnen en de troepen terugtrekken uit Irak.

Benny Neyman overleden aan kanker

Icoon AlgemeenDe Nederlandse zanger Benny Neyman is overleden in zijn woonplaats Soesterberg. De 56-jarige zanger was ongeneeslijk ziek.

Begin december vorig jaar werd er bij Benny kanker vastgesteld. Op dat moment had hij al ruim een half jaar gezondheidsklachten. Het ging de laatste paar dagen beter na een bestraling beter met Benny. De pijn zou dragelijk zijn en hij zou geen uitzaaiingen hebben.

Benny Neyman werd in 1951 geboren als zoon van een mijnwerker. In zijn jonge jaren werd al snel duidelijk dat hij een sterke voorkeur had voor muziek. Na zijn middelbare school tijd was hij dan ook vastbesloten een muzikale carriŤre te starten. Dit is hem, zoals gebleken, zeer goed gelukt. Met een gitaar op zijn rug meldde hij zich aan bij de Academie voor Kleinkunst, en rondde de vierjarige opleiding met succes af.

Zijn eerste LP kwam uit in 1975, bij het platenlabel Dureco: 'Ik wilde als Orpheus zingen'. De luisterliedjes LP werd niet echt succesvol. In 1978 veranderde Neyman van platenmaatschappij en werd hij echt bekend. Hij bracht de single 'Lotje' en de LP 'Samen zijn we rijk' uit bij CNR en kreeg daarna veel aandacht op de TV en de radio.

In totaal zijn er 25 originele LP/CD’s verschenen van Neyman. De meest bekende hiervan zijn ‘Waarom fluister ik je naam nog’ en ‘Ik weet niet hoe’. De songteksten voor zijn nummers heeft hij allemaal zelf geschreven. Meerdere van zijn platen werden met platina en goud onderscheiden.

De hit 'Waarom fluister ik je naam nog' werd in september 2000 na een enquÍte onder Nederlanders ouder dan 25 jaar, door het NIPO uitgeroepen tot de populairste Nederlandstalige hit uit de jaren tachtig. Dit gebeurde in het kader van “De week van de jaren ‘80” op radio 2.

In 1985 was Neyman een van de eerste zangers die het lef had om, met zijn eigen Nederlandstalige repertoire, een landelijke tournee te maken. Met deze tournee bracht hij het publiek een avondvullend concert. Het was een verstandig en succesvol besluit van Neyman. Na dit succes bracht hij onafgebroken elk jaar een nieuw en verrassend programma. In oktober 2007 kwam zijn laatste album met de titel ‘Onverwacht’ uit.

In december 2007 werd bekend dat Neyman kanker had die later bleek uitgezaaid te zijn naar zijn botten en ruggenmerg. Op zijn website is te lezen hoe hij en zijn partner Hans van Barneveld de dagen tijdens de ziekte van Neyman hebben beleefd. Benny Neyman mocht de leeftijd van 56 jaar bereiken.


Waarom fluister ik je naam nog

WHO: Elke zes seconden sterft een roker

Elke zes seconden sterft een mens aan de gevolgen van roken. Tabak is daarmee volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak in de wereld.

In de twintigste eeuw heeft het roken het leven gekost aan 100 miljoen mensen, aldus het eerste wereldtabaksrapport van de WHO, dat vandaag in New York werd gepresenteerd. Als de groei van de tabaksconsumptie geen halt wordt toegeroepen, kan die leiden tot een miljard doden in de 21e eeuw, waarschuwde de gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties.

De WHO stelt zes maatregelen voor om het roken te verminderen. De WHO pleit onder meer voor hogere accijnzen op tabak, een strikt verbod op tabaksreclame en hulp aan rokers die willen stoppen.

Wereldwijd zijn er meer dan een miljard rokers. In de industrielanden neemt het aantal rokers af, maar in de ontwikkelingslanden grijpen steeds meer mensen naar een sigaret. Volgens de WHO wil vier op de vijf rokers stoppen met deze gewoonte.

Vrijspraak extreem-linkse Turken in BelgiŽ

Icoon JustitieZeven leden van de extreem linkse Turkse organisatie DHKP-C zijn door het Hof van Beroep in Antwerpen vrijgesproken van de beschuldiging van het vormen van een criminele organisatie en terroristische groepering.

Drie leden, onder wie de voortvluchtige Fehriye Erdal, kregen wel voorwaardelijke straffen voor overtreding van de wapenwet, zo meldden Belgische media vanmiddag.

Vier leden waren vorig jaar april al vrijgelaten nadat het Hof van Cassatie alle voorgaande veroordelingen had vernietigd. Het proces moest vervolgens helemaal opnieuw worden gedaan door het Hof van Beroep in Antwerpen.

De Turken waren in 2006 nog veroordeeld tot straffen tot zes jaar door een rechtbank in Brugge. Die rechtbank noemde hun beweging DHKP-C een terroristische organisatie. Tot boosheid van Turkije lieten de Belgen Fehriye Erdal toen ook nog ontsnappen.

De DHKP-C (vroeger bekend onder de naam Dev-Sol) is een extreem-linkse Turkse beweging die in Turkije en Duitsland verboden is, maar in Nederland niet. In 2004 viel, tot woede van de DHKP-C, de politie†hun kantoor in de Amsterdamse wijk De Pijp binnenFehriye Erdal

[upd] Buma/Stemra treedt op tegen filmpjes

Icoon InternetAuteursrechtorganisatie Buma/Stemra gaat optreden tegen sites die filmpjes van YouTube embedden (invoegen), die auteursrechterlijk beschermd materiaal bevatten. Want het invoegen van zo'n filmpje met bijvoorbeeld muziek waarop rechten zit, is volgens Buma/Stemra verboden! Dat mag alleen wanneer er 'On Line Licenties' worden afgedragen.

Dat het gewraakte materiaal helemaal niet op de site staat die het filmpje toont (het komt van YouTube) doet er volgens Buma/Stemra niet toe. Het embedden op een eigen website zou een 'nieuwe openbaarmaking' inhouden en derhalve strafbaar zijn wanneer er geen licentiekosten worden betaald. Gewoon een link zetten naar het YouTube-filmpje mag volgens de copyrightwaakhond wel.

Het gaat Buma/Stemra - dat de auteursrechten regelt voor componisten, tekstdichters, bewerkers en muziekuitgevers - niet om het beeld op de filmpjes, maar om de muziek. Inmiddels zijn een aantal muzieksites die veel van dit soort filmpjes tonen, al aangeschreven door de auteursrechtenorganisatie.

Buma/Stemra zegt niet specifiek achter bepaalde sites aan te gaan, maar dat 'elke website van Nederlandse bodem' op auteursrechterlijk beschermd materiaal zal worden gecontroleerd.

Update 18.12 uur
Buma/Stemra heeft vanmiddag aan NU.nl laten weten dat men nog niet optreedt tegen websites die de fimpjes tonen. Wel zijn een aantal sites aangeschreven. ''Het is zo dat we sinds begin dit jaar een nieuwe afdeling hebben die zich bezighoudt met online muziek. In dat kader worden de sites aangeschreven.''

Buma/Stemra onderzoekt momenteel hoe ze met het fenomeen van geÔntegreerde opnames om moet gaan.

De organisatie zegt op dit moment juridisch goed overweg te kunnen met de modellen die ze hanteert. ''We moeten ook kijken wat nu en in de toekomst praktisch en haalbaar is. We zullen daarvoor ook overleggen met grote partijen die veel ervaring hebben met bijvoorbeeld het deze manier van aanbieden van rechtendragend materiaal.''


Dit 'mag niet',
maar dit wel.

6 jaar cel voor verkrachten stiefdochters

Icoon MisdaadEen 49-jarige man uit het Groningse Winschoten moet zes jaar de cel in voor het jarenlang plegen van ontucht met zijn stiefdochters. Ook heeft Pieter van der S. de meisjes verschillende keren verkracht.

Van der S. ontkent de verkrachtingen, maar heeft de beschuldigingen deels toegegeven. Volgens hem namen zijn stiefdochters vaak het initiatief tot seks. De rechter geloofde dat niet. Het Openbaar Ministerie overwoog nog om tbs te eisen, maar zag daar vanaf. De man werd in het Pieter Baancentrum geobserveerd, maar omdat hij alle medewerking weigerde kon geen stoornis worden vastgesteld.

De Winschotenaar moet een schadevergoeding van 9.100 aan een van de meisjes betalen. De man heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Mijn bibliotheek

JohnnyH stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Grote aantallen computers staan in het midden van het gebouw triomfantelijk te zoemen. Spottend en zacht grinnikend kijken ze even naar de kant wanneer ze een zeldzame seconde met rust worden gelaten. Al snel verandert het zachte gelach in een geschater wanneer de volgende gebruiker zich alweer aandient. ‘Jullie hebben verloren’ hoor je de computers denken.

'Invoering van sharia is onvermijdelijk'

Icoon BuitenlandsDe invoering van delen van de islamitische wetgeving (de sharia) lijkt onvermijdelijk in het Verenigd Koninkrijk. Dat beweert de Anglicaanse aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury in een interview met de BBC-radio.

Volgens Williams kan aanvaarding van delen van de sharia over het huwelijk en geldkwesties de maatschappelijke samenhang bevorderen. Het volk zou volgens hem moeten inzien dat sommige Britten nu eenmaal geen band met het Britse rechtsstelsel hebben.

De bisschop wil dat moslims niet worden gedwongen tot een keuze tussen hun loyaliteit aan hun cultuur en aan de staat. Volgens hem hebben mensen een verkeerd beeld van de sharia door de 'sensationele berichtgeving over opiniepeilingen'.

Williams benadrukt wel dat hij niet wil dat delen van de sharia die in islamitische landen gelden, zoals de onderdrukking van vrouwen en het afhakken van handen worden ingevoerd in Groot-BrittanniŽ.

Met dank aan RedVampire voor de submit.

[upd] 'Goedkope kutkaart' onder druk van Lidl uit schappen

Icoon OpmerkelijkDe gratis Boomerangkaarten, die door de online erotiekshop GoedkopeKutspullen.nl naar aanleiding van Valentijnsdag, werden verspreid, worden onder druk van de supermarktketen Lidl uit de schappen gehaald. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Lidl was totaal niet gecharmeerd van de opdruk van de kaarten.

Op de blauw-gele achtergrond stond het woord ‘dildo’. De kleuren zijn kenmerkend voor Lidl. Maar dat was nog niet alles. De kaart bevatte ook het onderschrift ‘Goedkope kutkaart’. De supermarktketen verzoekt iedereen die al in het bezit is van de goedkope kutkaart, deze weer terug te brengen. Het is nog wel mogelijk om de kaart digitaal te versturen.

Update 17:29 uur
Het was nog een lange tijd mogelijk om via de website van Boomerang de kaart te versturen, maar onder juridische druk heeft het bedrijf de kaart verwijderd.

Met dank aan mouthman voor de submit.

RE4 schuldige voor gebrek aan Capcom-figuren in Brawl?

Voordat gamers overstroomd werden door Super Smash Bros. Brawl informatie werd er nog gehoopt op wat meer bekende Capcom personages in de game, zoals Mega Man of Leon Kennedy. Maar nu alle karakters bekend zijn gemaakt is het wel duidelijk dat ze niet in de game zitten.

Kotaku heeft gesproken met wat insiders bij Nintendo, die beweren dat de schuld van het gebrek aan Capcom personages bij Nintendo ligt. Deze waren namelijk wat minder blij nadat Resident Evil 4 zijn exclusieve gamecube status was kwijtgeraakt Capcom achtte dit nodig door zorgen over de verkoopaantallen.

Nintendo mag natuurlijk lichtelijk geirriteerd zijn over het multiplatform gaan van de titel, maar een groter aantal karakters van Capcom had natuurlijk geen negatief effect gehad op de verkopen (en de hype). Het is dus nog maar de vraag of dit gerucht waar is.

Kampense band te goddeloos voor school

Icoon OnderwijsDe lokale Kampense rockband Jeremy's heeft vanmiddag op het laatste moment te horen kregen dat ze niet mochten optreden in de lokale Stadsgehoorzaal. Het 'goddeloze' karakter van hun teksten was daar debet aan.

Jeremy's was door de reformatorische scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen gevraagd te komen spelen tijdens een taalquiz. Vooraf moest de band de teksten die ze zingen, opsturen naar de school. Helaas voor de band kwamen die niet door de censuurcommissie, vanwege ''de goddeloosheid.'' Schijnbaar kwam de school daar vlak voor het optreden pas achter.


"Minder avonturen door Google"

Voor de al wat oudere gamers onder ons, is Al Lowe vast een bekende naam. Hij is namelijk een groot man in het adventure genre, en is ťťn van de bedenkers van Leisure Suit Larry.

In een interview heeft Lowe een uitspraak gedaan over het genre dat volgens sommigen aan het uitsterven lijkt te zijn: Volgens Lowe is Google de oorzaak dat er nog maar weinig adventures gemaakt worden.

"That same small slice of people who enjoy puzzle solving, being stuck, and figuring things out still exist. Of course, the Internet has hurt the puzzle aspect of adventure games. When you know that Google can find the answer to any puzzle, it's very tempting to go take a look!"

Door Google en het internet is het veel makkelijker om de puzzels op te lossen. Informatie die je vroeger alleen maar in een paar strategy guides kon vinden, is nu zo van het internet te googelen.

Zeer rijke dief steelt lunch

Icoon OpmerkelijkEen 48-jarige man uit Culemborg die in een restaurant een salade en sinaasappelsapje stal, deed dat zeker niet uit geldgebrek. Bij zijn aanhouding bleek dat de man zijn lunch best had kunnen betalen. Hij droeg maar liefst vijftienduizend euro bij zich.

De man liep woensdag zonder te betalen voorbij de kassa van een zelfbedieningsrestaurant in Utrecht. Toen een medewerker hier iets over opmerkte, sprintte de man weg met zijn lunch. Een beveiliger was hem echter te snel af.

De man werd overgedragen aan de politie. Op het bureau werd hij gefouilleerd. Toen bleek dat hij vijftienduizend euro op zak had. De biljetten werden gecontroleerd en bleken echt te zijn. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor de poging tot diefstal.

Klien blij met testrol bij BMW

Ondanks het feit dat Christian Klien geen racestoeltje voor komend seizoen heeft kunnen bemachtigen, is de Oostenrijker toch optimistisch. De Rol als derde rijder bij BMW is volgens hem een goed alternatief. Door goede tijden op de testdagen hoopt hij zich voor 2009 in de kijker te rijden.

"Ik was al een poosje in gesprek met BMW-Sauber", aldus Klien. "Ze behoren duidelijk tot de topteams en ze zijn vastberaden om dit jaar hun eerste Formule 1-race te winnen. Ik had al goed contact met BMW-Sauber, dus toen ik mijn opties aan het bestuderen was, zag ik ook mogelijkheden bij dit team. Ik ben erg trots dat ik voor dit fabrieksteam kan gaan werken."

"Ik hoop goed met het team samen te kunnen werken en het maximale uit de wagen te kunnen halen. Ik wil een goede bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de auto en zal racefit moeten blijven, voor het geval een van de coureurs vervangen moet worden. Vorig jaar moest ik ťťn sessie invallen voor Jenson Button. Dat heeft me geleerd dat ik echt te allen tijde klaar moet staan. Ik ben vastberaden om weer te gaan racen in de Formule 1. Dat ik nu test- en reservecoureur ben geworden van een topteam, kan een belangrijke stap zijn bij het bereiken van dit doel."

Vorig jaar was Klien ook al test- en derde rijder, toen bij Honda. Dit jaar was hij een van de kandidaten voor het tweede stoeltje bij Force India, maar Giancarlo Fisichella ging er met die plek vandoor.

Advocaat bijt in borst collega

Icoon Opmerkelijk Een Hongaarse advocaat heeft voor de grap zijn tanden in de borst van een vrouwelijke collega gezet. Binnenkort mag hij zich verantwoorden voor de rechter, want de vrouw kon er niet om lachen.

Tijdens een diner zei de man, die hoofd is van een advocatenkantoor: "Ik heb geen zin in mijn kippenborst. Ik denk dat ik die van jou eens ga proberen..." De burgemeester van de stad Gyor en eigenaar van het kantoor, probeerde de boel nog te sussen, maar de aangerande vrouw vond dat de advocaat beter had moeten weten. "Ik ga hem vervolgen omdat dit gedrag echt niet door de beugel kan".

BMW-rijders hebben vertrouwen in F1.08

Robert Kubica en Nick Heidfeld hebben vertrouwen in de F1.08, de nieuwe bolide van BMW. De betrouwbaarheid van de wagen bleek in de afgelopen tests erg goed te zijn, maar de snelheid liet nog wat te wensen over in vergelijking met andere teams, zoals McLaren en Ferrari.

Kubica: "De nieuwe wagen is aanzienlijk stabieler geworden onder het remmen, zelfs zonder de tractiecontrole. Ik kan me nu eerder richten op het goed uitkomen van een bocht en hoef me nu minder zorgen te maken over waar ik terecht ga komen als de achterkant van de auto onstabiel wordt bij het aanremmen van een bocht."

"We kunnen de wagen nu veel nauwkeuriger besturen", vertelde Heidfeld. "Het is nog steeds te vroeg om te zeggen hoe we er nu daadwerkelijk voor staan, daar kennen we de auto nog niet goed genoeg voor. En omdat we nog veel werk te verzetten hebben voor de eerste race, is het ook nog niet mogelijk om voorspellingen te doen."

Radio 2 gooit het roer om in de ochtend

Icoon RadioDe VARA gaat het ochtendprogramma op Radio 2 helemaal omgooien. 'Ontbijtradio' wordt straks 'De Heer ontwaakt'. Dat wil niet zeggen dat de EO er iets mee te maken heeft, maar met de dj die het programma gaat maken. Sander de Heer gaat vanaf maandag 25 februari aan de slag. Hij werkt nu bij BNN op 3FM.

Sinds 1 januari zat 'Ontbijtradio' zonder presentator. Sander wil nu een heel ander programma neerzetten. "Het wordt heel leuk. Ik vind dat een ochtendshow het mooiste is om te doen", zegt hij. "Ik heb bij Radio 538 jaren geleden al de ochtendshow gedaan en op 3FM nu ook in het weekend, dus echt nieuw is het tijdstip voor mij niet."

Het programma krijgt ook een vaste nieuwslezer. Peter de Vries van de NOS komt hem iedere dag bijstaan. De Vries is nu nog nieuwslezer van NOS Headlines op 3FM. Sander en Peter werkten al vaak samen bij 3FM op zaterdagochtend. "We gaan het nieuws losser brengen met meer quotes en fragmenten erin", zegt Sander daarover. "We proberen dichterbij het nieuws te komen en laten luisteraars graag zelf nieuws maken."

George Bush is een 'Belg'

Icoon AmerikaWie had dat gedacht? De Amerikaanse president George W. Bush blijkt een Belg te zijn. Een onderzoeker zei dat de voorvaderen van de president uit BelgiŽ komen. Stefaan de Groote wist te melden dat de oorsprong van de familie Bush in het Vlaamse Deinze ligt. “Het klinkt ongetwijfeld vreemd, maar de president heeft een verre voorouder die van Vlaamse afkomst is.

De stamvader is Willem Baudaert (1560-1640) uit Deinze. Zijn dochter Marie trouwde een tijd later met een Nederlander. Daaruit kwam een zoon, en die emigreerde een tijd later naar New York. Zijn kleindochter trouwde later met een Schotse man. (Dat is dus ook de reden dat Bush graag vertelt dat hij van Nederlandse en Schotse afkomst is). Hun kleindochter Flora Sheldon (1872-1920) huwde met Presscott Bush (1863-1948). Hij is de opa van George Bush Senior en de overgrootvader van de huidige president Bush.

Met dank aan crv voor de submit.

Jongen steekt zichzelf in brand

Icoon BinnenlandsIn Soest heeft vanmorgen een jongen (15) zichzelf overgoten met een onbekende vloeistof en zich daarna in brand gestoken. Dit deed hij in zijn slaapkamer, in zijn huis aan de Disselboom.

De brandweer rukte vanmorgen rond half tien uit. Het slachtoffer is langdurig bij buren onder de douche geplaatst, waarna een traumahelikopter hem heeft overgevlogen naar het brandwondencentrum Beverwijk. Het is nog onbekend hoe het nu met de jongen gaat.

In de buurt heerst grote verslagenheid. Later zal er meer nieuws volgen.
Lees ook over deze jongen op het Forum

De Guzman gaat voor Oranje

Feyenoord-speler Jonathan de Guzman heeft gekozen voor het Nederlands elftal. "Het is aan de bondscoaches Foppe de Haan en Marco van Basten om te beslissen of ze me selecteren. Maar als dat gebeurt, ben ik beschikbaar en beschouw ik dat als een grote eer", aldus de in Canada geboren De Guzman.

"Ik ben blij dat het nu zover is. Ik heb ernaar uitgekeken. Al sinds 2000 ben ik hier en ik voel me inmiddels sterk met Nederland verbonden", zei De Guzman nadat hij gisterenavond zijn naturalisatieverzoek had afgerond.

De beslissing van de 20-jarige Feyenoorder is goed nieuws voor de bondscoaches Foppe de Haan en Marco van Basten. De Haan gaf eerder al aan gebruik te willen maken van de Middenvelder tijdens de Olympische Spelen in Peking. Marco van Basten heeft op korte termijn een gesprek gepland met de Guzman.

[NBA] 'Shaq' naar Suns

Shaquille O’Neal heeft voor opschudding gezorgd in de NBA. De 35-jarige sterspeler van Miami Heat zal de laatste twee en een half jaar van zijn contract afmaken bij Phoenix Suns en ontvangt hiervoor $50 miljoen.

De Big Diesel geldt als een van de beste spelers van de NBA. De 147 kilo wegende center heeft in zijn carriŤre vier keer de NBA-titel gewonnen (drie keer met de LA Lakers en een keer met Miami) en is in de zestien jaar dat hij prof is veertien keer verkozen tot het All Star-team. O’Neal was dit seizoen, samen met de Heat, bezig aan een minder seizoen. Ook kwam hij de laatste paar weken, door blessures, niet aan spelen toe.

Miami Heat steekt ook nog iets op van de transfer. Twee sterspelers van de Suns, Shawn Marion en Marcus Banks, zullen hun carriŤre vervolgen bij Miami.

Sony compenseert hardwareverliezen met PS3-games

In een interview met Sony Computer Entertainment Australia is naar voren gekomen dat Sony de prijzen van de first-party games duurder heeft moeten maken om de verliezen van de hardware te compenseren. De console, die down under momenteel steeds beter verkoopt, is erg duur om te produceren. Hoewel verliezen in het begin van een console altijd ingecalculeerd zijn, moesten er meer inkomsten gegenereerd worden.

We went out early at sub-$100, and as is well documented, PS3 has been a very expensive console to produce and sell. The losses are public knowledge. About six months into the year we realised we needed to increase our revenue on software to be honest. We're still in line with third parties, and it was just a business decision regarding profitability.

Het is onbekend of de prijzen weer zullen dalen nu de productiekosten van de PS3 verminderd zijn.

Docent niet vervolgd voor seks-chat in klaslokaal

Icoon Binnenlands De docent die begin januari een seks-chat hield met een minderjarig meisje wordt niet vervolgd. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin zegt, naar aanleiding van kamervragen, dat het OM geen strafrechtelijk onderzoek instelt. Het OM heeft zelf nog geen reactie gegeven.

De school ontsloeg de docent, nadat een havo 5-klas van het Martinus College in Grootebroek getuige was van de chat. De computer waarop de leraar Engels communiceerde was aangesloten op een beamer. De docent wist dat niet. De man heeft overigens ook zelf om zijn ontslag gevraagd.

Volgens de minister hebben zowel de school als het meisje geen aangifte gedaan van poging tot verleiding van een minderjarige. Het voorval is wel gemeld bij de politie, maar aangifte was niet mogelijk. Bovendien zou uit gesprekken tussen de schoolleiding en de vertrouwensinspecteur zijn gebleken dat er geen strafbaar feit werd vermoed.

Op het Forum kun je ook discussiŽren over dit onderwerp
Met dank aan de_boswachter voor de submit.

Unleash the Force Vader-style

LucasArts werkt momenteel aan een game die een deel van de negentien jaar tussen Episode III en Episode IV moet vertellen. Met de game The Force Unleashed zul je de rol van een geheime pupil van Darth Vader op je nemen. Tijdens de game zullen we onder meer de opkomst van de Rebel Alliance zien.

Tijdens een bezoek aan LucasArts van VanityFair is het ook duidelijk geworden hoe de game begint. Darth Vader reist naar de thuisplaneet van de Wookies Kashyyk om daar een Jedi op te jagen. Dit zal de eerste missie zijn van de game en maakt je direct bekend met de controls van de game. Net als andere games zul je dus de game beginnen met alle krachten, om vervolgens alles te verliezen en gedurende de game langzaam alles terug te krijgen.
LucasArts heeft er echter voor gekozen om dit in een natuurlijkere setting te gieten; je begint als Darth Vader en daarna schakel je naar de rol van de Sith-pupil om alles van je meester te leren.Star Wars: The Force Unleashed wordt dit jaar in de winkels verwacht.

Ralf Schumacher test opnieuw DTM

Dinsdag is Ralf Schumacher op Estoril begonnen aan zijn tweede testreeks in de Deutsche Tourenwagen Masters. De kans dat de oud F1-coureur komend seizoen in de DTM zal uitkomen wordt nu erg groot geacht.

"Ik zou hier niet zijn als ik het rijden met een DTM-auto niet heel leuk zou vinden en ik een toekomst in de DTM niet serieus zou overwegen", vertelde de broer van Michael. "Als het allemaal doorgaat, ga ik waarschijnlijk met een auto van vorig jaar meedoen. Ik ben tenslotte nog maar een nieuweling in de DTM en ik moet eerst wennen aan het racen met deze wagens. Daar heb je geen nieuwe auto voor nodig. Het winnen van races zou ook nog geen doel zijn in een leerjaar."

OM dagvaardt Arnhemse 'happy slappers'

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem gaat twee jongens van 14 en 17 jaar dagvaarden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling van hun autistische buurjongen. Van de grove pesterijen werden filmpjes gemaakt die op YouTube werden gezet.

De mishandelingen duurden naar schatting twee jaar. De autistische en verstandelijk gehandicapte jongen werd geschopt en geslagen. Op ťťn filmpje zou de jongen zelfs zo hard op de schedel geslagen zijn dat er gekraak te horen was. Ook zou de jongen seksueel misbruikt zijn.

Op de dagvaardingen zal volgens een woordvoerder van het OM openlijk geweld dan wel mishandeling staan. De pesterijen hebben waarschijnlijk jaren lang geduurd. Wanneer de jongens voor de rechter moeten verschijnen is nog niet bekend. Of twee meerderjarige vrienden ook worden vervolgd, is nog niet besloten.

Loser achter het stuur

Zodra wij in onze auto's stappen is voor een heleboel mensen dat stukje asfalt waar ze op rijden hun heiligdom en zijn bereid dat met hand en tand te verdedigen. Road rage noemen de Amerikanen het zo mooi, en hoe ver sommige mensen gaan in hun gelijk halen zie je in dit filmpje.

Ze kunnen gewoon wegrijden, maar nee ze gaan het anders oplossen, als echte kerels sukkels...

THQ kondigt muziekgame Band Mashups aan

Vorig jaar was Guitar Hero de best verkochte IP in Amerika en Europa, Rock Band is bijna niet aan te slepen en nu komt THQ met zijn eigen muziekgame voor de Wii: Band Mashups. Ook nu zul je weer op de juiste manier tonen moeten aanslaan, alleen nu niet met een speciale controller, maar gewoon met de Wii Remote. Volgens Randy Shoemaker, global brand director van THQ, kent Band Mashups een manier van spelen waar gamers enorm naar uitkijken.

"Band Mashups neemt een innovatieve benadering naar het ritme/actiegenre door muziek en battles te mengen in de ultieme strijd van de bands. Met een op ritme gebaseerde gameplay mechanic, bezorgt de game 70 over-de-top muzikale wapens en wordt de Wii Remote’s functionaliteit benut om een volledig origineel muzikale gevechtservaring te bezorgen. Het vechten met een sluipschutter viool of vlammenwerpergitaar is iets waar spelers duidelijk naar moeten uitkijken".

Band Mashups komt in mei van dit jaar uit.
Softwareverkopen Japan, PS3 > Wii in top 10

Het was een goeie week voor Sony, voor het eerst in heeeeeel lang staan er meer games in de top 10 voor Sony consoles dan voor Nintendo consoles. Er staan zelfs meer PS3 games in de top 10 dan Wii-games. De Wii heeft echter wel een ijzersterke nummer ťťn positie met Smash Bros. Brawl:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Smash Bros. BrawlWiiNintendo820.000820.000
Devil May Cry 4PS3Capcom205.000205.000
Tales of DestinyPS2Bandai Namco117.000117.000
Haruhi Suzumiya's WondermentPS2Banpresto114.000114.000
Wii FitWiiNintendo73.0001.356.000
Disgaea 3PS3Nippon Ichi55.00055.000
Devil May Cry 4360Capcom40.00040.000
Mario & SonicDSSEGA34.000175.000
Assassin's CreedPS3Ubi Soft28.00028.000
Pro Evo 2008PSPKonami26.000102.000

De nummers 11 t/m 30:
11./05. [WII] Wii Sports (Nintendo)
12./00. [WII] Family Ski (Bandai-Namco)
13./06. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
14./07. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
15./00. [PS3] Need for Speed: Pro Street (EA)
16./00. [PS2] Need for Speed: Pro Street (EA)
17./10. [NDS] Prof. Layton and Pandora's Box (Level 5)
18./20. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
19./08. [NDS] Doraemon Baseball: Dramatic Stadium (Bandai-Namco)
20./15. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
21./16. [WII] Wii Play (Nintendo)
22./11. [NDS] Final Fantasy IV (Square-Enix)
23./03. [PS2] Lucky Star (Kadokawa Shoten)
24./38. [NDS] Nep League DS (Jaleco)
25./00. [NDS] After-School Boy (Konami)
26./13. [NDS] Dragon Quest IV (Square-Enix)
27./14. [WII] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
28./17. [WII] Super Mario Galaxy (Nintendo)
29./19. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
30./25. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)

Verdeling per console:
NDS - 11
WII - 8
PS2 - 4
PS3 - 4
PSP - 2
360 - 1

Blind voor de rechter wegens aanrijding

Icoon AlgemeenDanny Blind moet voor de rechter komen omdat hij eind 2006 een ongeluk heeft veroorzaakt, waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. De voormalig Ajax-trainer en speler was in de auto gestapt terwijl hij te veel had gedronken.

In de aanklacht tegen Blind stelt het Openbaar Ministerie (OM) dat hij een ongeluk heeft veroorzaakt met zwaar lichamelijk letsel als gevolg en rijden onder invloed, zei een woordvoerster vandaag. Het ongeluk gebeurde op 6 december 2006 vlakbij de Amsterdam ArenA. Uit een blaastest bleek dat Blind drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

"Toekomst GP Engeland blijft onzeker"

De toekomst van Silverstone is volgens Bernie Ecclestone allesbehalve zeker. Dit ondanks het feit dat het lokale bestuur van South Northamptonshire deze week de plannen voor de renovatie van het circuit en de herontwikkeling van het omliggende gebied goed heeft gekeurd.

Tegenover de Britse krant Daily Telegraph vertelde de Formule 1-baas: "Stel dat de faciliteiten zijn gebouwd en ze voldoen aan onze eisen, dan is het volgende probleem dat er een commerciŽle overeenkomst moet worden gesloten. Dit is alleen nog maar besproken met iemand van de BRDC (de Britse vereniging voor autocoureurs, eigenaar van het circuit, red.) en dat is alweer een tijdje geleden. Hij vertelde dat zij nog niet eens het bedrag dat zij in het verleden hebben betaald, kunnen neerleggen."

"Er zijn dus twee hindernissen die moeten worden genomen. Allereerst moeten de faciliteiten in orde zijn. Daarnaast moet de marktprijs worden betaald voor het mogen organiseren van deze race", vervolgde de Brit. "Sentiment speelt hierbij geen rol voor mij. Ik wil van de BRDC evenveeld geld zien als we van de andere landen krijgen. Niets meer, niets minder. Ik hoop oprecht dat ze de financiŽle kant van het verhaal rond krijgen om de Grand Prix ook in 2010 te kunnen houden."

Silverstone heeft nog een contract tot en met 2009. Vorig jaar betaalde de BRDC bijna elf miljoen euro voor het mogen organiseren van de race, een stuk minder dan wat andere Europese landen moesten betalen.

'F1 in Nederlandse bioscopen'

Pathť cinema's heeft plannen om komend seizoen een aantal Formule 1-races uit te zenden in bioscopen. Of alle races vertoond zullen worden is nog niet zeker, maar bij de Europese races is dat een stuk zekerder.

Voorlopig gaat het om drie bioscopen: Pathť Tuschinski in Amsterdam, Pathť Buitenhof in Den Haag en Pathť Groningen. Als het aanslaat moeten later meer vestigingen volgen. Volgens Pathť zullen de races niet zullen worden onderbroken door reclame. Ook verwacht men meer cameraposities en beter geluid te kunnen bieden aan de kijkers.

Overigens heeft Pathť hiermee geen primeur: het Britse Vue Cinemas toonde vorig jaar de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ in dertig zalen, naar aanleiding van de grote populariteit van Lewis Hamilton.

Boterhammetjes smeren tijdens DMC4 installatie

Een aantal dagen geleden meldden we jullie dat de installatie van Devil May Cry 4 op de PS3 maar liefst 20 minuten duurt. Nu heeft Chris Kramer, werkzaam bij capcom, daarop gereageerd.

Op zijn blog op capcom.com vertelt hij dat tijdens de installatie het hele verhaal van Devil May Cry 1 tot en met 3 weergegeven wordt door middel van screenshots. Mocht je hier geen interesse in hebben, dan kan je nog altijd een boterhammetje smeren:

"If you don't want to watch the 'Previously, on Devil May Cry...' portion of the install process, go make a sandwich and grab a soda, then come on back,"

Verder zegt hij dat gamers op de PC altijd al lange installaties kennen, en dat DMC4 op de PS3 hierdoor kortere laadtijden heeft.Zullen gamers door deze installatie eindelijk gezond leren eten?

Film: Juno

Het levensverhaal van Diablo Cody is het ultieme bewijs dat je met een dosis talent, en uiteraard een beetje geluk, heel ver kan komen in de Amerikaanse wereld. Ze verruilde een saaie kantoorbaan voor een leven in het strip- en peepshowcircuit van Minneapolis en besloot haar belevenissen in een blog getiteld 'The Pussy Ranch' te verwerken. Een producer ontdekte de site en vroeg haar een filmscript te schrijven. Het resultaat, een komedie over de 16-jarige Juno, die een oplossing zoekt voor haar ongewenste zwangerschap, werd een enorm succes. Geen zwaar drama, maar een luchtig verhaaltje over een nogal weird tienermeisje die opeens wel moet opgroeien.
Rode Khmer-leider vraagt om vrijlating

Icoon BuitenlandsRode Khmer-leider Nuon Chea heeft vandaag beroep tegen zijn detentie aangetekend bij het Cambodja-Tribunaal. Zijn advocaten stelden dat de arrestatie een "illegale daad" was.

Raadsman Sun Arun zei dat de rechters van het tribunaal Nuon Chea "fysiek en emotioneel onder druk" hebben gezet. "Nuon Chea was bang en begreep de procedures van het tribunaal niet", zei Sun Arun. De advocaat wil dat Nuon Chea op borgtocht wordt vrijgelaten.

De bejaarde Nuon Chea is de belangrijkste van vijf voormalige Khmer-leiders in handen van het tribunaal. Hij was de ideoloog van de Khmer-dictatuur, die eind jaren '70 mogelijk twee miljoen Cambodjanen het leven kostte. Hij verscheen donderdag voor het eerst voor het Cambodja-Tribunaal.
Klik ook eens op het Forum

Niveau basisonderwijs nauwelijks veranderd

Icoon Onderwijs In twintig jaar tijd is het niveau van het basisonderwijs nauwelijks veranderd. Het Cito, dat sinds jaar en dag onderzoeken in het onderwijs uitvoert, concludeert dat er weinig ontwikkeling in het niveau van het basisonderwijs zit, maar het niveau daalt niet. Dit staat haaks op de uitkomst van het onderzoek dat de commissie-Meijerink onlangs afsloot. De commissie zegt namelijk, dat er de laatste jaren sprake is van een versnelde achteruitgang van het niveau. Deze conclusie wordt ook meer en meer onderstreept door de scholen in het voortgezet onderwijs, die steeds vaker klagen over het ontbreken van basiskennis bij aankomende leerlingen.

Vanaf 1985 zijn er vijftig rapporten opgesteld door het Cito, die voortkomen uit het Periodiek Peilingsonderzoek Onderwijsniveau in Nederland (PPON). De uitkomst van de rapporten, is dat het basisonderwijs structureel onder de norm scoort waar het zelf aan wil voldoen. Om erachter te komen of het onderwijs verbetert dan wel verslechtert, ondanks het niet halen van de norm, zijn jarenlang onderzoeken uitgevoerd op diverse gebieden. Nederlandse taal, rekenen, aardrijkskunde, Engels en hoofdrekenen waren vakken die onder andere werden getoetst. De resultaten laten twee duidelijke trends zien. Hoofdrekenen is duidelijk vooruit gegaan, terwijl rekenen op papier een achteruitgang laat zien. In alle andere vakken is het niveau niet veranderd.

De vernieuwingen die 25 jaar geleden zijn ingevoerd in het basisonderwijs, hebben niet hun vruchten afgeworpen. Gerrit Staphorsius, directeur Basis- en Voortgezet Onderwijs van Cito, zegt hierover: "Het is mogelijk dat er op ander vlak wel verbeteringen zijn, zoals in het welbevinden van de leerlingen, of hun assertiviteit. Maar we moeten natuurlijk wel in de gaten houden wat de kerntaken zijn van het onderwijs". Paul van Dam, oud-werknemer van Cito, heeft een hardere mening. "Door alle onderwijsvernieuwingen sinds 1980 is het niveau niet gestegen. En dat is logisch, want de vernieuwers waren helemaal niet bezig met het verbeteren van resultaten. Die wilden alles leuker en gezelliger maken.’ Is dat niet ook vooruitgang? ‘Nou, niet wat ik zou hebben gewild", aldus Van Dam.

EO stopt met Gezinsdag

Icoon MediaDe EO stopt met het organiseren van de Gezinsdag. Volgens een woordvoerder is gekozen om het geld dat de omroep krijgt voor andere projecten in te zetten. Hij bevestigt daarmee een bericht in het Nederlands Dagblad.

De Gezinsdag heeft zes jaar bestaan. Vorig jaar trok het evenement, dat het gezin centraal stelt, in het Arnhemse Gelredome nog 12.500 bezoekers.

De EO blijft inzetten op de Jongerendag en het evenement Nederland Zingt. Ook activiteiten in de regio vindt de omroep van groot belang om te blijven organiseren.

Film: Sweeney Todd

Een dramatisch orgel leidt de openingstitels in. Een stroom bloed vult het bioscoopscherm. De donkere tonen worden vervangen door een lieflijk liedje, een schip vaart onder de Tower Bridge door. Johnny Depp, eens een keer niet als gestoorde piraat, barst in zingen uit. Het is een ode aan Londen, maar de donkere ondertoon komt al snel bovendrijven. "There's a hole in the world like a great black pit / and the vermin of the world inhabit it / and its morals aren't worth what a pin can spit / and it goes by the name of London"


DVD: The Number 23

Ooit wel eens nagedacht over het getal 23? Er zijn mensen die geloven dat alles op de een of andere manier in verband staat met het nummer 23. Zo viert ondergetekende op 11/12 zijn verjaardag, kun je van 11-9-2001 ook makkelijk 23 maken, zou Julius Ceasar 23 keer zijn gestoken en zonk de Titanic op 15/4/1912: 1+5+4+1+9+1+2=23. Zokunnen we nog wel even door gaan en dat is precies wat Walter Sparrow, gespeeld door Jim Carrey, dan ook doet wanneer hij voor zijn verjaardag een boek met de naam The Number 23 krijgt.
Begrip voor snelheidscontroles groeit

Icoon File85 procent van de automobilisten vindt snelheidscontroles zinvol of zelfs heel zinvol. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau NEA in opdracht van het het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). Jaarlijks wordt er onderzoek gedaan naar de mening van weggebruikers over handhaving van verkeersregels. In 2005 zei 76 procent van de weggebruikers het nut van de controles in te zien. In 2006 was dat 82 procent.

Het lijkt er dus op dat het begrip voor de controles groeit. Vooral op provinciale wegen en straten binnen de bebouwde kom. Voor de snelwegen acht 35 procent controles niet nuttig.

De meeste mensen (57 procent) geven toe op de snelweg soms of vaak te hard te rijden. Op provinciale wegen is dat 46 procent terwijl binnen de bebouwde kom 39 procent de limieten regelmatig negeert.

Met dank aan crv voor de submit.

Vulkaan eist levens in Ecuador

Icoon RampDoor een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Tungurahua in Ecuador zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Er zijn honderden mensen weggevlucht van de flanken van de 5023 meter hoge berg. De Tungurahua spuwt lava, as en rotsblokken de lucht in. De dorpen en landerijen die in de buurt van de vulkaan liggen, worden nu continu geteisterd door lava en asregens. Er is al zeker 20.000 hectare landbouwgrond verwoest door de regen van as.

De Tungurahua sliep vanaf de zeventiende eeuw, maar in 1999 begon de vulkaan weer met uitbarstingen. Vulkanologen verwachten dat deze uitbarsting van dezelfde omvang zal zijn als die van 2006. Toen verloren vier mensen het leven en werden twee mensen vermist. Duizenden mensen raakten hun huis kwijt.

Meer weten over vulkaanuitbarstingen? --> Vulkanen: The ring of Fire

'Hoofddoekjes mogen straks op universiteit'

Icoon BuitenlandsHet Turkse parlement is vandaag in eerste instantie akkoord gegaan met een grondwetswijziging die een oud verbod op het dragen van hoofddoekjes op universiteiten ongedaan maakt. De vice-voorzitter van het parlement, Nevzat Pakdil, heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De stap is een van de hervormingen van de regering van premier Recep Tayyip Erdogan van de partij AK (Rechtvaardigheid en Ontwikkeling). De AK-partij heeft zijn wortels in de politieke islam terwijl de stichter van de Turkse republiek, Mustafa Kemal AtatŁrk (1881-1938) politiek en islam uiterst strikt scheidde. Tegenstanders van de maatregel stellen dat Erdogan bezig is de seculiere staat die AtatŁrk voor ogen had, te ondermijnen.

De regering wil met de afschaffing van het verbod voorkomen dat traditioneel geklede meisjes en vrouwen ervoor terugdeinzen een academische opleiding te volgen.

Klimmen en vechten met de Stylus in Assassin's Creed

Er zijn twee gameplay filmpjes verschenen van Assassin's creed: AltaÔr's Chronicles voor de DS. In de filmpjes kunnen we zien hoe AltaÔr over de daken rent en bewakers bevecht, en hoe de stylus gebruikt gaat worden.
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1191, in de tijd dat de derde kruistocht door het heilige land trekt. De genadeloze assassins verschuilen zich, terwijl ze beide kampen in het conflict onder druk zetten om de vijandelijkheden te beŽindigen. Ze hebben de kracht om hun omgeving te veranderen in chaos en de gebeurtenissen te beÔnvloeden in deze roemruchte tijd.

Lekker schooltje terroriseren in Bully: Scholarship Edition

Het spel Bully, dat wegens ophef over de naam alleen al bij ons op de PS2 uitkwam onder de naam Canis Canim Edit, heeft een make-over ondergaan speciaal voor de X360 en de Wii. Hoe het er uit is komen te zien kun je in de onderstaande trailer bekijken.
In Bully is het jouw taak om je op school te redden. Je moet naar lessen toe, welke door minigames worden gevolgd. Hiermee krijg je nieuwe wapens en mogelijkheden. Buiten de lessen om moet je je hoofd boven water houden tegen de stoere atleten, mooie cheerleaders en vervelende nerds.

In deze Scholarship Edition krijg je nieuwe missies en mogelijkheden, tezamen met opgepoetste graphics. Bully: Scholarship Edition staat gepland voor een release op 7 maart 2008 op beide consoles.

Omstreden ondervragingen mogen in VS

Icoon Amerika Mensen die worden verdacht van terroristische activiteiten, kunnen worden ondervraagd met bijvoorbeeld het omstreden 'waterboarding'. Dat wordt vaak gezien als een vorm van marteling, maar het Witte Huis beklemtoonde woensdag dat niet zo te zien.

"Het hangt van de omstandigheden af, zoals de vrees dat er binnen korte tijd een aanslag kan worden gepleegd. Dat kan beslist een omstandigheid zijn om te overwegen (om waterboarding toe te passen)", aldus woordvoerder Tony Fratto, die aangaf dat het slechts om een hardhandige ondervraging gaat.

Fratto's commentaar volgt op de publiekelijke erkenning door CIA-directeur Michael Hayden dat deze inlichtingendienst waterboarding toepaste bij drie verdachten in 2001. De vastgebonden verdachte krijgt de sensatie te verdrinken. Dit was onder meer een van de martelpraktijken van het schrikbewind van de Cambodjaanse Rode Khmer (1975-1979).

Schiphol verscherpt beveiliging

Icoon Vervoer De luchthaven Schiphol heeft woensdag de beveiligingsmaatregelen verscherpt. Dat betekent dat meer personeel wordt ingezet om handmatig de passen te controleren van medewerkers die het terrein opkomen.

Operationeel directeur Ad Rutten, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op Schiphol, zei dat woensdagavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Hij reageerde op de undercoveractie van SBS6. In het nog uit te zenden programma is te zien hoe een medewerker ongemerkt een nepbom in de laadruimte van een passagiersvliegtuig kan stoppen en partijen drugs langs de douane kan krijgen.

Gisteren liet de Koninklijke Marechassee al weten een diepgaand onderzoek naar de beveiliging op Schiphol in te stellen.

De avonturen van Freek Torso 3

Freek Torso draaide zich om in zijn bed. "Godsammeballekrake!" In de tuin klonk het lawaai van een motormaaier. "Laten ze alsjeblieft een hťťl klein grasveldje hebben. Dan is dit met een minuut bekeken." Hij lag inmiddels op zijn rug en legde zijn handen achter zijn hoofd.
Naast hem lag zijn vrouw Trees te slapen. Ze snurkte zachtjes. "Nog meer geluid waar een man wakker van wordt. Zal ik 's kijken hoe lang het duurt voor ze stil is als ik mijn kussen hard in haar gezicht druk?"

Civilization Revolution gestopt vanwege te weinig personeel

Onlangs kondigde Firaxis aan dat de Wii-versie van Civilization Revolution de ijskast in verdwenen was. Waarom dit gebeurd was, was niet helemaal duidelijk. Dus nam MTV contact op met Scott Lewis, programmeur bij Firaxis, om te vragen hoe de vork nu in de steel zit. De reden bleek achteraf heel simpel.

Civilization Revolution werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Na een jaar bedachten de ontwikkelaars dat een Wii- en DS-versie wel leuk zouden zijn, vooral vanwege het verkoopsucces van die systemen. Helaas dachten ze hierbij niet na over de problemen die de ontwikkeling zou opleveren. Waar de PS3 en Xbox 360 versie identiek zullen zijn, moest de Wii-versie vrijwel van scratch worden opgebouwd. Simpel poorten kon niet, omdat de controllers nu eenmaal anders waren.

Het probleem is nu dat Firaxis niet genoeg personeel heeft om zich op alle versies te kunnen richten en dus moest er een afvallen. De Wii-versie kende simpelweg de meeste vraagtekens op het moment dat de beslissing genomen werd en dus werd de Wii-versie geschrapt. Mocht de game een succes worden, dan zal de game wellicht nog ontwikkeld worden voor de Wii. Maar voorlopig is de game gecanceld.


De 360-versie van de game

Steden bestormen in Viking: Battle for Asgard

Over een paar maanden lanceert Sega de game Viking: Battle for Asgard. Het spel is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Finrir vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnarok zal inluiden.
De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden.


Duke Nukem Forever dit jaar nog en naar de consoles?

Na de onlangs uitgekomen trailer van het al in 1997 voor het eerst getoonde Duke Nukem Forever, draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Ditmaal van de kant van de internetsite van de Dallas Business Journal. Hier stond dat in een interview Scott Miller, voorzitter van 3D Realms, had gezegd dat Duke Nukem Forever eind dit jaar ging uitkomen. Een exacte maand kon hij niet noemen, maar hij had er vertrouwen in dat het moest lukken. Daarnaast zou de game ook uitkomen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Natuurlijk bleek het niet zo simpel te zijn. In een statement voor de Amerikaanse gamessite Gamespot gaf het bedrijf aan dat er wat verwarring was tijdens het interview over wat wel en wat niet officieel was. Hoewel ze bij 3D Realms zeker intern doelen hebben staan, zijn ze niet bereid deze te delen. Ze waren zelfs verbaasd dat er een datum naar buiten was gekomen, terwijl Scott Miller had gezegd dat hij geen officiŽle aankondiging kon doen.

Goed, dus officieel staat hij niet gepland voor het eind van het jaar en is de releasedatum nog steeds "when it's done". Toch zou dat geen heel onlogische datum zijn, gezien de recent vrijgekomen trailer. Het betekent in ieder geval dat het bedrijf serieus met de game bezig is. Wat wel waar is, is dat 3D Realms van plan is naast de PC ook een 360- en PS3-versie te maken. Deze zullen alleen waarschijnlijk niet tegelijkertijd gelanceerd worden met de PC-versie.

Tweede Hero-class voor WoW en Inscriptions uitgelegd

De tweede uitbreidingsset voor World of Warcraft, getiteld Wrath Of The Lich King, is momenteel in productie. In een recent interview zijn een aantal nieuwe details naar voren gekomen. Zo wordt een tweede Hero-class overwogen naast de reeds aangekondigde Death Knight. Dit zou dan de Archdruid moeten worden, maar over zijn specifieke vaardigheden werd niet gesproken. Dit zou direct verband hebben met het openen van The Emerald Dream en het voortzetten van de verhaallijn die er achter de corruptie ervan schuil gaat. Dit is tevens de reden dat de groene draken compleet doorgedraaid zijn.

Behalve een nieuwe Hero-class werd ook duidelijk wat de nieuwe vaardigheid Inscription zal betekenen. Met een Inscription kun je je spreuken eenmalig verbeteren en er kan slechts ťťn Inscription tegelijk actief zijn op een spreuk. In plaats van enkele uiterst krachtige Inscriptions heeft Blizzard er voor gekozen om een groot aantal verschillende Inscriptions te bieden, elk met zijn eigen effect. Als voorbeeld wordt de spreuk Frost Nova genoemd. Je kan een Inscription gebruiken om het bereik van de spreuk te verhogen of een andere Inscription om de duur ervan te verlengen.

Laatste reviews en specials
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
©FOK.nl e.a.