KNVB zet amateurclub uit de competitie

Icoon VoetbalHet eerste elftal van voetbalclub Barbaros uit Hengelo is per direct uit de competitie gehaald. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten. Aanleiding is een grote vechtpartij van 7 oktober toen leden van Barbaros op de vuist gingen met de politie.

Het was niet voor het eerst dat de Overijsselse club negatief in het nieuws kwam. Vorig jaar sloegen spelers van Barbaros een scheidsrechter in elkaar. Daarom besloot de tuchtcommissie nu tot het uit de competitie halen. Barbaros degradeert hierdoor automatisch vanuit de vijfde klasse A naar de zesde klasse.

In verband met de knokpartij van 7 oktober zitten twee leden van de voetbalclub in de cel wegens poging tot doodslag en mishandeling tegen politieagenten. De politie was juist naar het complex geroepen om een rel te sussen.

Secretaris Erkan Coskunsu van Barbaros zei eerder dat de politie agressief te werk ging. ''Het leek wel of ze charges uitvoerden.'' De clubleiding gaf aan dat ze een klacht tegen de politie zal indienen.

Barbaros is een club die voornamelijk bestaat uit Turkse Nederlanders. De naam is ontleend aan de Ottomaans-Turkse admiraal en kaper Barbarossa (Roodbaard).


Met dank aan MSNMGH voor de submit.