Giel Beelen moet in zorginstelling werken

Giel Beelen werkt doordeweeks ook nog in een zorginstelling. De ochtend-dj van Radio 3FM heeft namelijk een taakstraf gekregen. Omdat hij te vaak te hard gereden heeft, moet hij 30 uur werk voor straf uitvoeren van de rechter.

Waar hij moet werken is niet bekend. "Ik heb met de reclassering afgesproken dat ik niet zeg waar. Ze kennen me daar niet en denken dat ik stage loop." Op de opmerking dat het dan wel geen jeugdinstelling zal zijn, doet hij het zwijgen. "Ik mag niks zeggen. Alleen dat het heel mooi werk is."

De dj is ook al zijn rijbewijs kwijt vanwege het te hard rijden. Daarom word hij nu iedere dag met de taxi naar de studio gebracht, in de vroege ochtend. De 30-jarige radio-dj vertelt dat hij vaak hard heeft gereden omdat het een manier is om zich te concentreren. "Dan moet ik mijn ogen wel op de weg houden, anders ben ik snel afgeleid door iets wat op de radio is, of zo. Bovendien rijd ik voor mijn ochtendprogramma al om half vijf weg bij mijn huis in Haarlem. Op dat uur is er niemand op de weg. Dan word je snel in de verleiding gebracht om het gaspedaal in te drukken."

Over de geruchten van zijn overstap naar Radio538: "Ik heb deze week weer een gesprek en ga snel de knoop doorhakken. Ik ben vereerd dat het grootste radiostation van Nederland me wil hebben. Maar ik ben ook gehecht aan de ochtend en voor het geld doe ik het niet."