Gorillaslachtoffer nog steeds in ziekenhuis

Icoon OpmerkelijkDe vrouw die vrijdag in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp het slachtoffer werd van de ontsnapte gorilla Bokito ligt nog steeds in het ziekenhuis. Ze wordt kunstmatig in slaap gehouden in verband met operaties.

Dat meldde een woordvoerder van de dierentuin vandaag. De vrouw heeft een gebroken pols en onderarm en diverse bijtwonden. Bij de andere slachtoffers vallen de verwondingen mee. Een man in een rolstoel en een ander die werden weggeduwd, hebben wat schaafwonden. Met een medewerker van het restaurant die in shock raakte toen hij het enorme beest voor zich zag, gaat het ook beter.

De zwaargewonde vrouw was een abonnementhouder. Ze kwam bijna elke dag in dierentuin en stond vaak bij de apen te kijken. Volgens de woordvoerder is Bokito na zijn uitbraak heel bewust op haar afgegaan en had hij geen aandacht voor enkele kinderen die ook in de buurt waren.

Bokito sprong gisteren om 14.30 uur over de gracht die om het verblijf ligt. Het is nog onbekend hoe, want gorilla's zijn bang voor water omdat ze kunnen verdrinken. De aap kwam op het bezoekerspad terecht, waar hij volgens ooggetuigen de vrouw greep en meesleurde. Vervolgens ging Bokito naar een nabijgelegen en overvol restaurant waar hij de glazen deur stuksloeg. Nadat het restaurant ontruimd was, kon een dierenarts de ontsnapte aap verdoven.

De dierentuin denkt erover om het buitenverblijf aan te passen. Hoe is nog niet duidelijk. Wel komt de groep gorilla's niet meer terug op het eilandenverblijf waar het incident plaatshad.