Britse kerken en moskeeën extra beveiligd

In Groot-Brittannië heeft de politie de veiligheidsmaatregelen rond kerken en moskeeën in Londen opgeschroefd. De maatregelen houden verband met de woede in de moslimwereld over een uitspraak van paus Benedictus XVI waarin hij de islam aan geweld zou hebben gekoppeld. Dat berichtte het dagblad The Daily Telegraph vandaag.

De Britse politie heeft met geestelijken overleg gevoerd over extra beveiliging rond gebedshuizen. Zij hebben een speciaal telefoonnummer gekregen dat zij kunnen bellen in geval van nood. Ook patrouilleert de politie vaker in de buurt van kerken en moskeeën.

De paus citeerde vorige week uit een eeuwenoude tekst die een aantal moslims kennelijk nog steeds als zeer beledigend ervaren. In Groot-Brittannië zijn tot dusver geen gewelddadige incidenten geweest naar aanleiding van de uitlatingen van de paus, maar de autoriteiten vrezen dat dit alsnog kan gebeuren. Zondag werd er door een groepje radicale moslims wel geprotesteerd voor Westminster Cathedral in Londen toen katholieke gelovigen daar de ochtendmis verlieten. Ze droegen affiches bij zich met teksten als ''May Allah curse the pope'' en ''pope go to hell'' en radicalere teksten als ''Jesus is the slave of allah'' en ''Islam will conquer Rome''.



Meer foto's vind je hier

Met dank aan Finder_elf_towns en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.