Vanavond laatste Barend & Van Dorp

Televisie''En Frits goede vriend, wat is jouw nieuws van de dag?'', zal vanavond voor de laatste keer klinken. Henk van Dorp en Frits Barend presenteren vanavond de laatste uitzending van Barend & Van Dorp. Om 22:30 uur start op Talpa een extra lange aflevering met bijzondere gasten en terugblikken.

Barend en Van Dorp begonnen hun succesvolle talkshow in de jaren 90 op RTL4. In eerste instantie was het een wekelijks sportprogramma dat uitgroeide tot een dagelijks praatprogramma over cultuur, show, politiek en sport. In die tijd scoorden ze hoge kijkcijfers. Daar werd ook vaste gast Jan Mulder geïntroduceerd. Vorig jaar verhuisde het programma naar Talpa. Veel kijkers verhuisden niet mee, want de kijkcijfers duikelden ineen tot ver onder de 300.000. Gisteren scoorde het duo overigens bijna 800.000 kijkers, maar toen zaten ze na de voetbalsamenvattingen.

In 2000 werden Barend en Van Dorp zelf onderwerp van het nieuws toen Hells Angels de RTL studio vlak voor de uitzending binnendrongen. De heren motorrijders waren niet te spreken over het feit dat ze eerder door het duo waren weggezet als criminele organisatie. Ze eisten hardhandig excuses. Henk van Dorp bood die, met een zichtbaar blauw geslagen oog, aan.


De twee nemen overigens nog niet definitief afscheid als duo. Vanaf 5 juni komen Frits en Henk nog éénmaal als duo terug op tv met Villa BvD, tijdens het WK in Duitsland.