Minderjarigen verkrachten meisje van 13

Icoon Binnenlands nieuws In Rotterdam zijn twaalf dagen geleden acht jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar aangehouden voor de verkrachting van een 13-jarig meisje. De jongens zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die hun voorlopige hechtenis met dertig dagen heeft verlengd. Dat is bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie.

De politie kwam de jongens op het spoor toen het slachtoffertje en haar moeder aangifte kwamen doen op het politiebureau. Het meisje zou twee keer op dezelfde dag verkracht zijn op straat. Bij de eerste verkrachting waren een aantal van de kinderen betrokken, en bij de tweede verkrachting deden alle acht de verdachten mee.

De politie kon de acht jeugdige verdachten simpel aanhouden. Volgens een woordvoerder van Justitie is tenminste één van de jongens een bekende van het meisje. Het zou om haar ex-vriendje gaan.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een groepsverkrachting plaats zou hebben gevonden in Rotterdam. Nadat meerdere gevallen aan het licht kwamen, vroeg Justitie in juli om een onderzoek naar het fenomeen van groepsverkrachtingen.