Twentse megapiraat krijgt megaboete

sjoukes had ons via de nieuws-submit te melden:

De etherpiraat Koning Keizer Admiraal, een samenwerking van vier Twentse piratenteams die afgelopen december een mega FM-zender opzetten vanuit Duitsland, heeft van het Duitse Agentschap Telecom een boete gekregen van maar liefst 53.500 euro. De enorme boete moet een signaal zijn aan Nederlandse piraten die overwegen om vanaf Duits grondgebied te gaan uitzenden.

Een medewerker van het Agentschap Telecom zou hebben toegegeven dat de boete wel erg hoog is, aldus de site Etherpiraten.com die melding maakt van de torenhoge boete. Een woordvoerder van de piraat heeft aan de makers van de site laten weten gerechtelijke stappen te zullen ondernemen.

De gelegenheidspiraat zond in december een aantal dagen uit met een 10 kilowatt zware FM-zender vanuit een maïsveld net over de Duitse grens in Gildehaus. Het signaal ging de lucht in via acht zendantennes op een mast van zo'n 100 meter hoog. Vlakbij de zendmast bevond zich een feesttent van waaruit de uitzendingen werden verzorgd. Het signaal was dermate sterk dat er zelfs vanuit luisterposten in Italië en Frankrijk ontvangstrapporten binnenkwamen. De piraat werd na drie dagen het zwijgen opgelegd waarbij gelijk al een dwangsom van 40.000 euro werd opgelegd.


De enorme mast, die opgetrokken was tussen de Duitse en Nederlandse grens

-
Foto's van het piratengebeuren uit december.