SBS wil dat 'Tien' naam wijzigt

Powwow en Notorious hadden ons via de nieuws-submit te melden:

John de MolSBS Broadcasting, moederbedrijf van SBS6, Net5 en Veronica, overweegt naar de rechter te stappen als 'Tien' zijn naam niet snel wijzigt. 'Tien' is de naam voor de nieuwe zender van John de Mol die in augustus van start gaat.

Talpa, de onderneming van De Mol, maakte vorige week dinsdag bekend dat de zender 'Tien' zou gaan heten. Twee dagen later kondigde SBS aan een nieuwe digitale zender te beginnen onder de naam 'TV 10'. SBS had die naam al jaren geleden laten vastleggen.

SBS vindt dat 'Tien' teveel lijkt op 'TV 10'. Een woordvoerder van 'Tien' noemt de hele kwestie "te flauw voor woorden". "Onze naam bestaat volledig uit letters, die van TV 10 niet. Bovendien blijkt dat een cijfer zeer moeilijk te claimen is als naam, dus wij zien eventuele juridische stappen met vertrouwen tegemoet."

SBS heeft De Mol per brief gevraagd zijn nieuwe naam te wijzigen. In die brief werd een ultimatum gesteld dat gisteren afliep. Omdat 'Tien' niet heeft gereageerd overweegt SBS juridische stappen.