Politie Zuid-Holland Zuid straft twaalf medewerkers

Het politiekorps Zuid-Holland-Zuid straft twaalf medewerkers. Drie van hen, twee brigadiers en een agent, zijn ontslagen. De twaalf deden tijdens diensttijd spelletjes met hun politiewagen. 's Nachts keken ze wie zo ver mogelijk buiten de regio durfde te komen. De zaak kwam aan het licht, toen een dienstwagen werd geflitst bij Amsterdam.

Twee agenten (25 en 29 jaar) reden in december met een opvallend dienstvoertuig van Gorinchem naar Amsterdam om foto's te maken bij Artis en in de Warmoesstraat. Medewerkers van de meldkamer waren op de hoogte maar grepen niet in. Tijdens de rit voerde de 29-jarige initiatiefnemer discriminerende en seksistische telefoongesprekken met een 45-jarige brigadier. Beiden zijn ontslagen. De 29-jarige agent was ook betrokken bij een bezoek aan een politiestudentenfeest in Rotterdam eind januari.

Tijdens een van de uitstapjes lapten de politiemensen ook de verkeersregels aan hun laars. Naast de drie ontslagen, kregen vier politiemensen voorwaardelijk ontslag. De anderen kwamen weg met een berisping. Volgens het Bureau Interne Zaken van het korps Zuid-Holland-Zuid hebben de betrokken politiemensen het imago van het korps enstig geschaad.