FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 april 2005

Man loopt met kamelenkop over landingsbaan

Een medewerker van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is vrijdag geschorst, nadat hij met een kamelenkop uit de tas van een passagier over zijn hoofd over de landingsbaan had rondgelopen.

De eigenaar van de kamelenkop, David Cox, was "not amused" na de grap. De man vervoerde de kop als onderdeel van een kamelenpak. Cox zat in de vertrekhal van de luchthaven van Sydney, toen hij buiten ineens iemand met zijn kamelenkop op het hoofd al dollend zag rondlopen.

"Mijn bek viel open", aldus Cox voor de Australische radio. De Qantas-directie verklaarde dat de man na onderzoek mogelijk ontslag staat te wachten.

Voorbeschouwing Parijs - Roubaix

Parijs - Roubaix is voor renners die niet goed over de kasseien gaan een verschrikking, maar er zijn ook renners die er ieder jaar naar uitkijken. Wat zal Parijs – Roubaix dit jaar brengen?

Zondag kunnen de fans van mooie wielerplaatjes hun hart ophalen, want daar zorgt Parijs – Roubaix ieder jaar weer voor. Plaatjes van renners die er compleet doorheen zitten, renners die lek rijden op weer een kasseienstrook en de renners die zich teleurgesteld in Roubaix omkleden. Daarnaast de plaatjes van bij droog weer de stof en bij nat weer de modder die de renners bedekt.

Afgaande op de weerberichten kan je de modder verwachten. Modder, natte steentjes en vermoeide renners zijn een combinatie die voor valpartijen zorgen. De echte topfavorieten zal dat niet deren. Van Petegem kondigde al aan dat hij liever het risico neemt in Parijs – Roubaix te vallen dan in bijvoorbeeld Gent – Wevelgem. Binnen het wielrennen wordt ook wel eens gezegd dat de mannen in vorm niet vallen of lekrijden, maar die theorie is al vaak onderuit gehaald.

Uiteraard is voor de Belgen het duel Boonen – Van Petegem weer aan de orde van de dag. Boonen bewees al op 21-jarige leeftijd met de top in Parijs – Roubaix mee te kunnen en gaat nu twee jaar later voor de winst. De ‘oude’ krijger Van Petegem laat zich echter niet aan de kant schuiven en staat zondag ook weer als favoriet aan de start.

Natuurlijk is de winnaar van vorig jaar, Magnus Backstedt, ook dit jaar weer favoriet. De Ronde van Vlaanderen reed hij naar eigen zeggen als een veredelde training en in Gent – Wevelgem liet hij zien erg sterk te zijn. Daarnaast staan oud-winnaars Knaven en Tafi aan de start. Knaven moet echter vooral voor Boonen rijden en Tafi komt voor eerherstel, maar lijkt niet meer het tempo te kunnen rijden van een paar jaar terug.

Eigenlijk zijn er veel meer namen om te noemen, want het deelnemersveld is zoals altijd specifiek, maar sterk. Sterke mannen die in de finale ook wel mee zouden kunnen zijn Leon van Bon, Marc Wauters, Fabian Cancellara, Juan Antonio Flecha, Steffen Wesemann, Nico Mattan, George Hincapie, Thor Hushovd en zo kunnen nog meer namen worden genoemd. Wie er werkelijk meekunnen in de finale, zal zondag moeten blijken. Alle tekenen wijzen vooraf echter al op een mooie en spannende koers.

Star Wars Diehards

Stel, je bent een enorme Star Wars fan en je weet dat 19 mei de nieuwe film Revenge of the Sith uitkomt. Dan wil je die absoluut niet missen….. Toch???

Als echte fan ga je dan al weken voordat de film uitkomt al voor de bioscoop liggen…. Logisch En dan is Grauman's Chinese Theatre in Hollywood geen slechte plek om je tentje op te slaan…..

Het is alleen erglullig dat ze op de verkeerde plek liggen te wachten……

Eindzege Di Luca in Baskenland

Danilo Di Luca heeft de 45e editie van de Vuelta al Pais Vasco (de Ronde van het Baskenland) gewonnen. De Italiaan stootte in de afsluitende tijdrit Aitor Osa van de eerste plaats in het algemeen klassement.

Danilo Di Luca legde de basis voor zijn eindzege in het eerste deel van de vijfde etappe. In de ochtendrit, over 93 kilometer, verkleinde de Italiaan zijn voorsprong in het klassement tot één schamele seconde op Osa, die vrijwel de gehele week al in de gele leiderstrui reed. De ritzege zelf ging naar de Duitser Jens Voigt. Hij soleerde op imposante wijze naar de winst in de korte rit.

In het tweede deel van de vijfde rit legde Di Luca daadwerkelijk beslag op de eindzege. In een korte tijdrit, over 9,3 kilometer, maakte de renner uit de Liquigas-formatie de achterstand op Osa ruimschoots goed. Hij was 0.15 sneller dan de Spanjaard. De etappezege zat er echter niet in, die ging naar de Spanjaard Alberto Contador.

Uitslag rit 5a
1. Jens Voigt (Dui) 93 km in 2u23'24"
2. David Blanco (Spa) op 1'15"
3. Danilo Di Luca (Ita) 1'34"
4. Aitor Osa (Spa) 1'35"
5. Alberto Contador (Spa) 1'38"

Uitslag rit 5b
1. Alberto Contador (Spa) 9,3 km in 13'43"
2. Bobby Julich (VS) op 5"
3. Davide Rebellin (Ita) 8"
4. Danilo Di Luca (Ita) 9"
5. Oscar Pereiro (Spa) 11"

Eindstand
1. Danilo Di Luca (Ita) in 18u13'53"
2. Davide Rebellin (Ita) op 3"
3. Alberto Contador (Spa) 11"
4. Aitor Osa (Spa) 5"
5. Bobby Julich (VS) 18"

Beveiliging Witte Huis beschermt eend

Het Witte Huis heeft een nieuwe bewoner. Een wilde eend heeft een nest gebouwd in het gras van de ambtswoning van president Bush. De geheime dienst heeft de plaats van het nest afgeschermd met metalen platen om te voorkomen dat voorbijgangers op het nest trappen.

De medewerkers van het naastgelegen ministerie van Financiën noemen het diertje 'Duck Cheney'. De vogel wordt al een echte beroemdheid. Zo was de eend al op de nationale televisie te zien. Sindsdien wordt het departement platgebeld door belangstellenden. Verder heeft minister John Snow deze gevederde nieuwkomer al met een bezoekje vereerd.

Zodra de eieren zijn uitgekomen, verhuist de 'familie Cheney' naar een rustigere, waterrijkere plek. Tot het zover is, moeten de bezoekers van het Witte Huis en het ministerie van Financiën voorzichtig langs het nest lopen om moeder eend en haar eieren niet te storen.

Met dank aan Scootmobiel voor de submit!

Bridgestone zoekt meer teams

De Bridgestone banden blijken een mindere band te zijn dan de Michelin banden. Michelin is in het voordeel, omdat het meer teams van schoeisel voorziet dan Bridgestone. Michelin kan zo veel nuttige data verzamelen, een voordeel wat Bridgestone niet heeft.

Bridgestone weet dat maar al te goed en ziet deze situatie graag veranderen. Tot nu toe voorziet deze bandenleverancier alleen Scuderia Ferrari, Jordan Grand Prix en Minardi F1 van schoeisel. Jordan en Minardi zijn sowieso teams die weinig testen en zo ook niet veel data kunnen verzamelen voor Bridgestone. Daarom is deze bandenleverancier op zoek naar teams die wellicht ook intresse hebben in Bridgestone banden.

Technisch manager van Bridgestone, Hisao Suganuma: "De kwaliteit van ons werk met Ferrari ligt heel hoog, maar als andere teams onze banden willen gebruiken, willen we graag met hen onderhandelingen beginnen." Suganuma zegt echter wel 'genoeg gegevens' te kunnen verzamelen omdat het nauw samen werkt met Ferrari, maar 'extra data is natuurlijk altijd beter'.

Tenslotte wil deze technisch manager van Bridgestone ons op het hart drukken dat ze echt hard, heel hard werken om weer op een goed niveau terecht te komen. "Er is nog steeds tijd," aldus Suganuma. "De 2005 kalender is lang. Ferrari zal opnieuw winnen, daar twijfel ik niet aan."

DJ Tiësto maakt acteerdebuut

nlboy en mikejansuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsTijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, maakt binnenkort zijn debuut op het witte doek. De 36-jarige disc-jockey gaat spelen in de film 'It's All Gone Pete Tong'.

De film gaat over een DJ die op het hoogtepunt van zijn carrière plotseling doof wordt. Tiësto speelt in de film een collega van de bewuste DJ. De film is vanaf 16 juni in de bioscoop te zien. Na de Verenigde Staten en Canada is Nederland het derde land waar de film te zien zal zijn.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Kabinet wil bewijslast seksuele intimidatie veranderen

Mensen die in de toekomst op de werkvloer worden beschuldigd van seksuele intimidatie, zullen moeten bewijzen dat de klacht onterecht is. Het kabinet stemde vandaag in met een voorstel om het verbod op (seksuele) intimidatie op te nemen in de Wet gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

De Tweede Kamer zal zich binnenkort buigen over het wetsvoorstel. Tot nu toe was het zo dat iemand bewijzen moest dat zijn beschuldigingen klopten. Door de wetswijziging wordt iemand die zich beroept op het verbod van discriminatie beter beschermd. Het voorstel komt voort uit een Europese richtlijn over discriminatie tussen mannen en vrouwen.

Echtgenoot prinses Caroline ernstig ziek

Nog maar twee dagen na het overlijden van haar vader prins Rainier, is nu prins Ernst August van Hannover, de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco opgenomen op de intensive care. Een woordvoerder van het koninklijk paleis heeft bekendgemaakt dat het gaat om een ernstige aandoening aan zijn alvleesklier.

De 51-jarige prins ligt al sinds maandag in het ziekenhuis 'Centre hospitalier Prinsess Grace'. Een bron noemde de situatie 'ernstig, maar niet onomkeerbaar'. De persoonlijk secretaris van prinses Caroline wil nog geen commentaar geven.

Al eerder is de prins opgenomen in het ziekenhuis. In juni 2000 werd hij onwel na een gala-avond. Ook toen werden geen details vrijgegeven met betrekking tot zijn gezondheid.

Ernst August is de derde echtgenoot van de Prinses. Hij trouwde met Caroline op 23 januari 1999. Ze hebben samen een dochter, Alexandra.


[upd] FOK!kers nog altijd vermist

Het is een lang verhaal wat op 31 maart begon op het FOK!forum. User Ryan3 opent een topic met daarin wel een heel vreemd verhaal. Afgelopen week kwam daar ineens een rare wending aan. Na een mysterieuze tocht door een bos is van Ryan en zijn vriendin niks meer vernomen.

Na een uitzending van FOK!radio op woensdag, waarin bekend werd gemaakt dat alles een bos bij Bergen Op Zoom zich af moest spelen, gingen vele FOK!kers zoeken in datzelfde bos.

Vanavond hoor je wederom een speciale uitzending van FOK!radio. We zullen vertellen wat tot nu toe bekend is en wat wij nog boven water hebben kunnen krijgen. Daarnaast hoor je opnames die wij maakten in het bos waar het allemaal plaats zou vinden. En die hoor je vanavond in een extra uitzending vanaf 21:00 uur!

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Maar eerst even terug naar het begin. Het topic begint zo:

"Op eerste paasdag, voor het krieken van de dag, ging ik Ollie (ons hondje) uitlaten in de uitgestrekte wildernis rondom ons huis. Eigenaardige hierbij, en ik sloeg er eerst dan ook geen acht op, was dat Ollie opgegeven moment ging piepen en niet vooruit te branden was. Nu deins ik niet snel terug voor Ollie's kuren en gedram en dus deed ik hem aan de lijn en stap noest met hem verder. Niet lang daarna hoor ik 1 of andere naderende moter loeien en het scheelde vervolgens niet veel of ik werd van mijn sokken gereden door een kleine gele bulldozer met op de bok een man met een stofbril op en een blauwe helm op zijn hoofd. Vreemd. Wat doet een bulldozer midden in het bos, op eerste paasdag, voor dag en dauw??? Overigens reed dat ding niet de volgens mij toegestane 15 km/u maar minstens het dubbele."

Het begin is gemaakt en het verhaal krijgt een bizar verloop. Ryan3 stuit namelijk op een rare plek in het bos waar blijkbaar gewerkt wordt. Met hekken omgeven ziet hij een soort bouwput. Toch is er niemand te bekennen. Bij het lezen van het topic denk je meteen '1 april!'. Maar het verhaal gaat na die datum nog verder.

Overdag is er niemand bij de bouwplaats te zien, tenzij Ryan3 en zijn vriendin Stali aan de hekken komen. Dan blijkt er ineens binnen 10 minuten aan te scheuren. Eén keertje blaft een man in zwart pak zelfs tegen ze dat ze weg moeten gaan van het terrein af. Twee andere keren verstoppen ze zich, maar zien ze wel een busje aankomen.

Een andere bizarre wending is als Stali ontdekt dat het groen van het bos ineens wordt afgebroken met een dorre omgeving. Van het ene op het andere moment is het groene gras totaal dor. Ryan3 neemt zelfs nog enkele stukjes grond mee en doet er een zuur-test mee. En wat blijkt? De grond is zo zuur als wat.


Een bizar verhaal wat niet samen te vatten is hier. Lees het dan ook hier, waar je alle foto's en linkjes kunt vinden.

Beiden besloten afgelopen nacht naar de plek te gaan waar het allemaal te zien was om te kijken of er in de nacht wel wat mensen rondliepen. Daarnaast waren ze van plan dit keer door de hekken te gaan. Op verzoek nam FOK!radio nog gesprekken met ze op terwijl ze dit deden. Vanavond hoor je de laatste opnames van Ryan3 en Stali in een ingelaste uitzending van FOK!radio.

Martijn en Nolius zullen ook meer vertellen over wat zij nog extra weten en wat nog niet in de topics op het forum aan bod is gekomen.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Jennifer Lopez voortaan Jennifer Anthony

Afgelopen zomer zijn ze getrouwd, Jennifer Lopez en Marc Anthony. Vanaf nu wil Jennifer genoemd worden naar haar man, Marc Anthony. Cd's zullen alleen nog worden uitgebracht onder de naam Jennifer Anthony, en overal waar ze optreedt wil ze worden aangekondigd als Jennifer Anthony.

Deze maand verscheen haar vijfde album 'Rebirth'. Aan deze cd hebben onder andere Fabolous en Fat Joe meegewerkt. Jennifer zingt op dit album ook een duet met haar echtgenoot, (Can't believe) this is me'. De nieuwe single 'Hold you down' komt eind april uit.


Mevrouw Anthony met haar man

Kerk verjaagt inbrekers met klokgelui

Dazzling had ons via de nieuws-submit te melden:

De verstandige inbreker kan Hervormd kerkgebouw De Voorhof in Honselerdijk beter links laten liggen. De inbreker die het ondanks deze waarschuwing toch in zijn hoofd haalt om bij de kerk in te breken, kan rekenen op een concert van kerkklokken. De alarminstallatie van het gebouw is namelijk aangesloten op de kerkklokken. Door deze maatregel zal het dorp worden gewaarschuwd bij elke (poging tot) inbraak.

"We waren de inbraken zat", legt kerkrentmeester Ton Reijnders namens het kerkbestuur uit. "Amper twee weken geleden was het weer raak, voor de derde keer in een jaar. Niets helpt tegen de inbrekers. Misschien schrikt dit ze wel af en hebben we voortaan geen last meer van inbrekers."

Zakenjet boven Rome onderschept

mirage-0ne had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee F-16's van de Italiaanse luchtmacht hebben vrijdag een zakenjet begeleid dat vanuit Belgrado was opgestegen. Het toestel is op een luchtmachtbasis bij Rome tot landen gedwongen. De onderschepping gebeurde nadat de Italiaanse geheime dienst informatie had ontvangen waaruit bleek dat er een bom aan boord was. Achteraf bleek het loos alarm te zijn.

Het incident deed zich voor tijdens de uitvaartdienst van de vorige week overleden paus Johannes Paulus II. Bij de ceremonie waren tal van wereldleiders waaronder de Amerikaanse president George W. Bush.

Releasedatum PSP Hong Kong, Singapore en Taiwan

Ondanks dat de Europese release uitgesteld is, heeft Sony bekend gemaakt dat de PSP in Hong Kong, Taiwan en Singapore op 12 mei uitgebracht zal worden. De prijs van de 'PSP Value Pack' zal tussen de 200 en 220 euro komen te liggen.

Er zullen vanaf de launch 200.000 eenheden beschikbaar zijn en de launch line-up zal uit veertien titels bestaan en tegen het einde van mei zal de totale line-up 20 titels bevatten. Na de lancering is Sony van plan de PSP in Thailand en Maleisië uit te brengen, alhoewel een precieze datum daarvan is nog niet bekend. Ook de exacte datum van de Europese lancering is nog niet bekend.

Phantasy Star Universe komt volgend jaar

SEGA heeft vandaag aangekondigd dat het spel Phantasy Star Universe volgend jaar februari uitkomt in Amerika en Europa. Het spel wordt momenteel ontwikkeld voor de pc en de PlayStation 2.

Phantasy Star Universe zal net zoals de vorige delen zowel offline als online te spelen zijn. De single player ervaring zal ongeveer 40 uur in beslag nemen en zal je in de schoenen zetten van de zeventienjarige Ethan Waber, wiens zus is ontvoerd door een mysterieuze kracht die bekend staat als THE SEED.

In het online-gedeelte van het spel zullen de spelers een geheel nieuw en ander character kunnen maken dan degene in het single player-gedeelte. De speler zal de keuze hebben uit een reeks buitenaardse rassen. In tegenstelling tot de vorige delen kunnen er in dit deel honderden spelers in één wereld rondlopen, waar dit eerst beperkt was tot een maximum van vier. De online wereld van Phantasy Star Universe zal drie planeten beslaan in het Grarl zonnestelsel.

Mobiele telefonie prijsvechter op komst

In Nederland komt begin deze zomer een prijsvechter op de markt van de mobiele telefonie. Het betreft hier Easymobile - welke gerelateerd is aan luchtvaartmaatschappij Easyjet - en al sinds maart actief is in Groot-Brittannië. Net als Easyjet, en de eveneens in Nederland actieve Easyinternetcafés, profileert het bedrijf zich vooral met lage prijzen.

Welke prijzen Easymobile in Nederland gaat hanteren zijn nog niet bekend. In Groot-Brittannië kost, afgezien van actietarieven, een belminuut 23 eurocent en een sms acht cent. De tarieven bij ons zullen in ieder geval een stuk lager komen te liggen. Het bedrijf gaat gebruik maken van het netwerk van Telfort, maar daar zal de klant niets van merken.

Easymobile maakt geen gebruik van belbundels, starttarief of abonnementskosten. Betaling geschiedt met een creditcard. Het bedrijf verkoopt alleen via internet sim-kaarten, die men in de eigen telefoon kan stoppen.

Qua naam zal er overigens waarschijnlijk nog wel een en ander geregeld moeten worden. De domeinnaam Easymobile is in Nederland namelijk geregistreerd door een online-telefoonverkoper uit Veenendaal.

Nieuw biometrisch paspoort dertig euro duurder

Het nieuwe paspoort, dat volgend jaar wordt ingevoerd, wordt dertig euro duurder dan het huidige paspoort. Dit heeft Gerrit Zalm vanmiddag bekend gemaakt na afloop van de ministerraad. Nu kost een paspoort nog 38 euro. Volgend jaar worden biometrische gegevens opgenomen van de eigenaar, zoals gelaatstrekken, irispatronen en vingerafdrukken.

De gegevens worden opgeslagen op een chip. Door de specifieke kenmerken wordt het moeilijker een paspoort te vervalsen. Maar door de toepassing wordt het legitimatiebewijs ook extra duur. De kostprijs wil het kabinet verhalen op de koper.

Niet alleen het paspoort, maar ook de identiteitskaart wordt in 2006 uitgevoerd met lichaamskenmerken. In tegenstelling tot het paspoort zal de identiteitskaart echter niet duurder worden. Dit omdat het sinds de 1 januari dit jaar verplicht is een legitimatiebewijs bij je te hebben. "Deze kosten gaan we daarom bevriezen", aldus Zalm. Verder krijgen kinderen die veertien jaar worden de kaart gratis.

Verenigde Staten
Deze week werd bekend dat Europeanen die naar de Verenigde Staten gaan, vanaf 26 oktober in het bezit moeten zijn van een biometrisch paspoort. Hebben zij dit niet, dan kunnen ze de VS alleen binnen met een visum. Een visumplicht is voor toeristen vervelend, omdat er veel papierwerk mee gemoeid is en het visum alleen maar kan worden opgehaald op het Amerikaanse consulaat.

Dat er een visum nodig is, is het gevolg van de vertraging, die de invoering van de Europese paspoorten met een lichaamskenmerken heeft opgelopen. Dit heeft te maken met technische problemen bij het maken van de nieuwe passen. Tot nu toe zijn alleen België, Finland, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zweden op tijd klaar om de nieuwe paspoorten uit te geven.

God of War niet naar Duitsland

Pech voor onze oosterburen. Sony Computer Entertainment Duitsland (SCED) heeft namelijk aangekondigd dat het de action/adventure God of War niet in Duitsland zal uitbrengen op de PlayStation 2. Daarmee wil het trouw blijven aan haar bedrijfsfilosofie. De game heeft van de Duitse film-, muziek- en videogameskeuring namelijk geen volwassenenkeuring gekregen omdat het kennelijk te gewelddadig was. Sony ziet zichzelf als voortrekker van de Duitse videogamesindustrie, welke door de buitenwereld als serieuze industrie wordt geaccepteerd en het vindt het dan niet verantwoord om games uit te brengen die niet geschikt geacht worden voor volwassenen.

De game zal wel in andere Europese landen uitgebracht worden en dit zal rond juni 2005 zijn.

Kipketer stopt in 2006

Wilson Kipketer stopt volgend jaar na het Europees Kampioenschap in Göteborg. De Deen ziet het EK in augustus als het eindpunt van zijn carrière.

Kipketer is wereldrecordhouder op de 800 meter. De Europese titelstrijd in Zweden heeft voor de geboren Keniaan een symbolische waarde. In 1995 won Kipketer zijn eerste WK-goud in Stockholm. In 1997 liep hij hier ook zijn eerste van drie wereldrecords. Met dit wereldrecord liep hij de tijd van Sebastian Coe uit de boeken.

De 1:41.11 die de 32-jarige atleet toen liep is nog steeds de snelste tijd ooit op deze afstand. Kipketer won in zijn loopbaan drie wereldtitels, hij wist ook eenmaal voor Denemarken de Europese titel te pakken. Het enigste wat aan zijn indrukwekkende lijst van onverwinningen ontbreekt is olympisch goud.

Hiddink geeft Park rust

De Zuid-Koreaanse international Park Ji-Sung ontbreekt in de selectie van PSV voor de competitiewedstrijd zaterdagavond tegen FC Den Bosch. Coach Guus Hiddink geeft Park rust.

"Ik ken Park uit het verleden goed genoeg om te zien dat hij even rust nodig heeft. Hij kan in principe gewoon spelen, maar het is beter om hem even te behandelen", aldus Hiddink.

Het is tevens nog onduidelijk of Andre Ooijer zaterdag kan meespelen. Zaterdag zal de technische staf van de Eindhovense club een beslissing nemen over de inzetbaarheid van de verdediger.

Door het wegvallen van Park is Ibrahim Afellay teruggekeerd in de A-selectie. De 19-jarige middenvelder speelde op 18 december 2004 in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn enige competitiewedstrijd van dit seizoen. Daarna had hij last van verschillende lichte blessures.

"Afellay is een poos weggeweest, maar hij heeft de laatste tijd goed getraind. En dan is het logisch dat hij er weer bij is", aldus Hiddink vrijdag op de wekelijkse persconferentie.

Tientallen dode katten gevonden in koelkast

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Indiana is gearresteerd, nadat er in haar huis en een andere woning een gruwelijke ontdekking werd gedaan. In de huizen werden tientallen katten in de koelkast aangetroffen. Een hoop andere dieren verkeerden in een zwaar verwaarloosde toestand.

Een dochter van een ouder echtpaar, dat op vakantie was, ontdekte vijftien halfdode honden en katten in het huis van haar ouders. Zij waarschuwde vervolgens de politie. In de koelkast werden nog eens zeven dode katten aangetroffen. Een vriendin van het echtpaar, die op de woning paste, kwam al gauw in beeld als verdachte.

In het huis van de vriendin werden nog eens zeven honden en 51 katten gevonden. De dieren waren zwaar verwaarloosd. In de koelkast lagen 31 dode katten. De vrouw is gearresteerd en aangeklaagd voor het verwaarlozen van 110 dieren.

Gratis kaartjes voor Roda-fans

Roda JC-supporters die aanwezig waren tijdens de uitwedstrijd van 18 maart jongstleden tegen FC Den Bosch kunnen uitzien naar een gratis kaartje van de clubleiding van de Limburgers. De fans werden tijdens deze wedstrijd door relschoppers van Den Bosch belaagd.

Roda leidde aan het eind van de wedstrijd met 0-3, toen er bij een aantal Bossche fans de stoppen doorsloegen en hun agressie richtten op de meegereisde Limburgse fans. De clubleiding zal de fans zelf benaderen en via de buslijsten denkt men de namen van de meegereisde fans te kunnen achterhalen.

De supporters hebben de keuze uit 3 wedstrijden: Roda JC-PSV, de eerste wedstrijd van Roda JC in de Intertoto of een dagkaart voor het WK onder 20, waarmee men dan Nederland-Australië en Japan-Benin kan bezoeken.

Feyenoord tekent beroep aan

Feyenoord is in beroep gegaan tegen de straf die de UEFA deze week uitsprak naar aanleiding van de supportersincidenten tijdens Feyenoord - Sporting Lissabon in de UEFA-Cup.

De UEFA bepaalde dat de Rotterdamse club de eerstkomende Europese thuiswedstrijd zonder publiek moet afwerken. Bovendien kreeg Feyenoord een boete van bijna 17.000 euro.

"We gaan nu formeel in beroep omdat dat moet binnen drie dagen na de uitspraak", liet de advocaat van Feyenoord vrijdag weten. "De gronden van ons beroep komen later."

Voorzitter Jorien van den Herik liet dinsdag al weten dat hij de straf te zwaar vond. "Per slot van rekening hebben wij meteen alle mogelijke maatregelen genomen en waren nog vóór de uitspraak alle daders opgepakt."

Hiddink steunt Mateja Kezman

Guus Hiddink heeft aan de BBC laten weten dat Chelsea vertrouwen moet hebben in Mateja Kezman. De Servische spits, die PSV afgelopen zomer inruilde voor de Londense club, heeft moeite om in Engeland tot scoren te komen.

"Als je hem vertrouwen geeft, maakt hij veel doelpunten voor je", legde Hiddink uit. "Ik ken Kezman. Hij is een echte prof, die elke dag hard werkt om beter te worden. Gezien zijn goede karakter, verwacht ik dat hij gaat slagen bij Chelsea. Ik vond het fijn om met hem samen te werken." Mateja Kezman kwam dit seizoen in 23 competitiewedstrijden slechts vier maal tot scoren.

Ook Arjen Robben, die PSV samen met Kezman verliet, kon rekenen op lovende woorden van zijn voormalig trainer. "Arjen kan een tegenstander met groot gemak passeren. Het maakt hem niet uit of dat op links, rechts, of in het centrum is. Hij is niet bang om te falen. Het is jammer dat hij nu zo vaak geblesseerd is, maar daar komt hij wel overheen. Ik denk dat hij nog beter wordt dan hij nu al is."

Microsoft bezig aan grootse reclame voor Xbox 2?

Vorig jaar zijn velen opgegaan in de reclamecampagne voor Halo 2. Deze werd verzorgd door 4orty2wo. Dit bedrijf is gespecialiseerd in wat zij "alternate reality games (ARG's)" of "search operas" noemen; een mysterie waar je via verborgen aanwijzingen en cryptische boodschappen een antwoord of een boodschap kan ontrafelen. De eerste ARG stamt uit 2001 en werd gebruikt als hype voor de film A.I. In dit online mysterie kon de speler aanwijzingen over de film vinden in gefakete websites, e-mails, faxen en telefoonberichten. Om Halo 2 te promoten is 4orty2wo daarom in 2002 de site ilovebees.com gestart. In 2004 heeft deze site voor veel opschudding gezorgd, omdat het een reclame voor Halo 2 bleek te zijn. De naam van de website flikkerde namelijk een fractie van een seconde in beeld in een trailer voor de game. Eerst leek dit slechts een site van een bijenhouder te zijn, maar in de weken daarna kwamen de eerste hints tevoorschijn op de site. De site begon af te tellen naar 24 augustus en later gaf het de GPS coördinaten van verschillende telefooncellen. Die-hards zochten de cellen op op het juiste tijdstip en kregen dan een opgenomen bericht te horen. Op 4 november bedankte Microsoft hen voor de hulp aan een legendarische marketingcampagne. Nou zou het natuurlijk geen verassing zijn als Microsoft dit weer zou proberen.

En dat brengt ons bij het eigenlijke nieuws. Het lijkt er namelijk op dat we weer in de maling worden genomen door 4orty2wo of een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in dit type marketing. Op verschillende Xbox sites en fora is deze week al een bericht verschenen over de site Ourcolony.net. Hoewel de site niet staat geregistreerd onder 4orty2wo, lijkt het erg op hun werk. Een letterlijk quootje van de site:

"[...]
You made it to our colony, this is where the game lives, breathes and evolves. Colony isn't about alternate reality gaming it *is* reality.
[...]"


Zoals te zien is in een fotogallerij op de site, zijn in diverse steden pamfletten opgedoken met daarop het woord "colony" en een mier erbij. Laat dit nou toevallig het teken van de website zijn. Veel lokaties van de flyers zijn gameshops en - hoewel Sony misschien not amused is - rond het Sony Metreon, ten tijde van de PSP-launch. Natuurlijk suggereert de naam ourcolony.net natuurlijk ook al een connectie met ilovebees.com. De mier in het logo van ourcolony.net leeft natuurlijk in een kolonie, maar bijen doen dat zeker ook.

Net als ilovebees.com ten tijde van de stunt heeft ook ourcolony.net een countdown op de homepage. Ten tijde van schrijven geeft deze 34:04:00 aan. Dit lijken 34 dagen en 4 uur te zijn. De countdown stopt dan om 8 uur 's avonds, donderdag 12 mei. Bijna precies vier dagen voordat Microsoft op de 16e zijn presentatie geeft over de Xbox 2. Microsoft heeft al bevestigd dat dit dé presentatie wordt waarin de Xbox 2 wordt getoond. Wat er op 12 mei gebeurt is vooralsnog onduidelijk.

Maar er is meer: Op de site is het volgende (linker) plaatje te zien:

Rechts is vervolgens een bestaande Xbox power-button getoond. Het is duidelijk dat hier een overeenkomst tussen is. Nou is het getoonde icoontje vrij regulier op power-buttons, maar de groene gloed eromheen duidt op een diepere connectie met Xbox.

De website zegt een competitie te houden. Als je langs de index-pagina komt (je moet een password vinden) staat daar een bericht. De "gamem8ker" zegt dat je een "colony" ofwel een team moet vormen.

"[...]
It's colony against colony and to the winner, well, the winner gets all.
[...]"


Winnaars zeggen dat ze stukjes van plaatjes opgestuurd krijgen, die lijken op delen van een witte versie van een Xbox controller. De enige twee die nu bekend zijn, zijn twee files die in een folder "thesecret" staan op de site:

Hier zie je de plaatjes in vergelijking met een tegenwoordige Xbox S-controller:

Bovendien is er een medewerker van Microsoft gesignaleerd met een logo van... een mier erop. Deze foto is opgedoken bij het presenteren van Microsoft's "gamer profile", een techniek die in Xbox Live voor de Xbox 2 zal zitten. Op het volgende plaatje is goed te zien hoe erg de logo's op elkaar lijken:

Het moge duidelijk zijn dat het er erg op lijkt dat dit een nieuwe stunt is van Microsoft. Toch zullen ze dit hoogst waarschijnlijk niet toegeven tot de komende E3. We zullen je toch op de hoogte houden.

Wij zijn ondertussen erg benieuwd naar Ourcolony.net. Daarom heeft games.fok.nl ook zijn eigen kolonie! Als je je langs de eerste pagina weet te werken, kan je je inschrijven voor onze kolonie. De kolonie heet Fok!Games en het wachtwoord is 80483570.

NB: De site geeft op het moment veel errors in de zin van: "The colony is quickly growing. Please be patient." Blijkbaar is de site lichtelijk overbelast. Hopelijk verbetert de toestand vanavond of morgen.

Vijftien jaar cel voor in brand steken ex

Vijftien jaar cel, dat is de straf die de 40-jarige Pieter P. vandaag kreeg opgelegd door het gerechtshof in Den Haag. De man is schuldig bevonden aan de poging tot moord op zijn ex-vrouw. Hij had haar op 6 juli 2003 in brand laten steken door twee junks. De man was al eerder veroordeeld maar ging in hoger beroep.

Het slachtoffer is over haar hele lichaam verminkt door de aanslag. Op zondagochtend 6 juli belden twee junks aan bij de woning van de vrouw aan de Heemraadstraat in Delfgauw. Toen de vrouw open deed, overgoot het tweetal haar met benzine en stak haar in brand. Het slachtoffer droeg een nylon nachtjapon en stond meteen in lichterlaaie. Ze overleefde de aanslag ternauwernood.

Haar twee zoontjes, toen tien en elf jaar oud, en de ouders van de vrouw waren aanwezig toen het gebeurde. Ook zij liepen verwondingen op toen ze het vuur probeerden te doven. De twee junks die de aanslag uitvoerden, zouden van Pieter P. duizend euro krijgen.

Rubens: 'Zege in Imola is onwaarschijnlijk'

In Bahrein verwachtte Michael Schumacher nog niet veel van de nieuwe Ferrari, maar natuurlijk hoopt hij nu wel op een zege in Imola. Rubens Barrichello vindt het echter nog'te vroeg om nu al een overwinning te verwachten.

Toch is Rubens niet pessimistisch. "We hebben een goede auto en Ferrari weet wat het moet doen om weer te gaan zegevieren", aldus Barrichello. Wel heeft hij felle kritiek op de Bridgestone banden. "Ik hoop echt dat ik dat niet nog een keer hoef mee te maken. Zolang de banden niet verbeteren heeft het ook geen zin de auto verder te ontwikkelen."

Dat de nieuwe wagen snel is wil Rubens wel toegeven, maar de betrouwbaarheid is nog een punt van aandacht. Barrichello: "We moeten hard werken, daar Renault zeer sterk is en Toyota het ook erg goed doet. Maar het is zeker nog wel mogelijk de wereldtitel te veroveren."

Tafi verdedigt zijn trots

Bij Saunier Duval heeft Andrea Tafi tot eind april een contract. Hij wil dit jaar zijn trots verdedigen in Parijs - Roubaix.

Als er één man uiterst gemotiveerd aan de start van Parijs - Roubaix verschijnt, dan is het Andrea Tafi wel. Hij vond zijn 43ste plaats van vorig jaar een schande en hoopt afscheid te kunnen nemen van de koers met een beter resultaat. Eigenlijk hoopt hij op een herhaling van zijn winst uit 1999.

Niet alleen in 1999 had Tafi plezier in Parijs - Roubaix. In 1996 mocht hij vanwege sponsorbelangen niet sprinten tegen Museeuw, al dacht hij te kunnen winnen en eigenlijk vindt hij die van 2002 de mooiste, ondanks dat hij zelf pas 17de werd. Maar dit jaar rijdt Tafi voor de eer: "In 2004 werd ik in Roubaix pas 43e en dat vond ik een schande. Ik doe dit uit trots, ik zie het als een eerbetoon aan "mijn" klassieker."

Sauber wederom op zoek naar 'pay-driver'

Na de kritiek van Sauber-coureur Jacques Villeneuve is het team haastig op zoek gegaan naar een derde rijder voor de vrijdagen. Probleem is alleen dat deze derde rijder zelf een zak geld moet meenemen.

Sauber heeft intensieve gesprekken gehad met Timo Glock. Glock zou namelijk zijn sponsor Deutsche Post Speed Academy meebrengen en zo zijn zitje kunnen bekostigen bij Sauber. Timo heeft echter gekozen voor de US Champ Car series.

Het team is dus wederom op zoek naar een 'pay-driver' om het derde zitje te vullen om zodoende meer te kunnen gaan testen. Peter Sauber: "We moeten nu zo snel mogelijk vijf miljoen dollar hebben om de derde wagen te kunnen bekostigen. Bovendien moet de coureur die wij zoeken ervaren zijn en snel en goed feedback kunnen geven."

Nu Glock is afgevallen heeft men het oog op Nicolas Kiesa laten vallen. Kiesa heeft al Formule-1 gereden voor het team van Minardi.

Mathijsen: Ik heb geen 'jumpersknee'

De knieblessure van AZ-speler Joris Mathijsen blijkt minder ernstig dan eerder deze week werd aangenomen.

Na een uitspraak van bondscoach Marco van Basten verschenen er in de media berichten dat de international van AZ een 'jumpersknee' zou hebben; een ontstoken aanhechtingspees. "Maar dat is helemaal niet zo", aldus Mathijsen. "Het moet maar eens uit de wereld dat ik daar last van zou hebben."

Mathijsen zegt zelf dat hij slechts last heeft van een "ontstoken vetlichaam" achter de pees. "Als je een echte jumpersknee hebt, kun je niet eens fatsoenlijk een trap oplopen. Dat is bij mij niet het geval. Door het ontstoken vetlichaam zit er wat vocht achter de pees en dat irriteert. Het is allerminst een echt ernstige kwetsuur."

Waarschijnlijk zal de competitietopper aankomende zondag tegen Ajax nog iets te vroeg zijn voor de verdediger. "Tegen Villarreal (2-1-winst) kon ik echt niet spelen. Ik kon niet aanzetten en niet voluit voetballen. Ik was 90 procent en dan moet je tegen een tegenstander van dat formaat niet meedoen. Ik hoop dat ik zondag tegen Ajax mee kan doen, maar als ik ook maar iets twijfel, speel ik niet. Dan richt ik me liever op donderdag op de return van het duel met Villarreal."

Spaanse liefdesbrief 67 jaar onderweg

Een Spaanse weduwe heeft na 67 jaar de liefdesbrief van haar man ontvangen, die hij schreef tijdens de Spaanse Burgeroorlog. 'Mijn geliefde echtgenote, ik hoop dat deze liefdesbrief je bereikt in goede gezondheid', zo schreef de man die in 2004 overleed.

De toen 21-jarige Anastasio Maqueda verstuurde de brief in 1937. Hij zat toen in het leger van generaal Franco. In de brief stond een gecodeerde boodschap, waarin de man vertelde te willen overlopen naar de republikeinen. De brief bereikte zijn echtgenote echter nooit, omdat hij onderschept werd. Maqueda moest een aantal jaren de gevangenis in. De brief zelf werd opgeslagen in een militair archief, waar hij kort geleden werd gevonden door een onderzoeker. Deze gaf de brief alsnog aan de vrouw van de oud-soldaat.

Doom 3 uitbreiding niet in Duitsland

Duitsers die graag de uitbreiding van Doom 3 (Resurrection of Evil) zouden willen spelen, hebben pech. Het spel heeft namelijk geen "USK"-rating (vergelijkbaar met de PEGI-indeling in de rest van Europa) gekregen van de betreffende instanties en daarom mag het spel niet verkocht worden. Personen boven de 18 jaar mogen het spel wel importeren. In Oostenrijk en Zwitserland zal de Engelstalige editie verkocht worden met een Duitstalige handleiding.

'Comeback Van Nistelrooy te vroeg'

Alex Ferguson neemt de schuld op zich voor het slechte spel van Ruud van Nistelrooy de afgelopen weken. Hij denkt dat de club de spits te vroeg weer terug heeft laten komen van zijn blessure.

Van Nistelrooy had drie maanden aan de kant gestaan met een achillespeesblessure, toen hij begin maart weer kon spelen. In maart moest hij meteen vol aan de bak met twee competitiewedstrijden, één Champions League-wedstrijd en twee interlands. Alex Ferguson denkt dat ze hem meer tijd hadden moeten geven om zijn draai te vinden.

Ferguson beseft dat ze een risico namen: "We namen een risico toen we hem lieten spelen. Maar als je tegen AC Milan speelt en denkt aan het doelpuntengemiddelde dat Ruud heeft in dat toernooi, dan hadden we simpelweg geen andere keuze. Het was te vroeg. Hij zat waarschijnlijk nog een paar weken van een echte terugkeer af."

Na tijden niet echt goed te hebben gespeeld werd hij onder gejoel van het publiek uiteindelijk tegen de Blackburn Rovers vroegtijdig gewisseld. Een pijnlijke aftocht voor de over het algemeen toch zeer geliefde spits.

Ferguson gelooft nu echter dat de spits op weg is naar zijn topvorm: "Ik denk dat het zijn prestatie heeft beïnvloed. Hij had het erg moeilijk tegen Blackburn. Hij had gewoon een week extra moeten trainen. Dat heeft 'ie nu kunnen doen en hij heeft dan ook heel hard gewerkt. Met Ruud komt het wel goed."

Interesse Roda JC in Van Gessel

Roda JC wil FC Groningen-speler Sander van Gessel contracteren. De middenvelder is aan het einde van dit seizoen transfervrij.

De 28-jarige speler van FC Groningen is, met een korte tussenstap naar SC Heerenveen, tien seizoenen in dienst bij de Groningse club. Hij twijfelde over een aanbod van FC Groningen om zijn contract te verlengen en schoof de deadline voor een beslissing meerdere keren op. Vorige week besloot FC Groningen dan zelf de beslissing te nemen en trok het aanbod in.

Roda JC zou nu een poging willen wagen de speler te contracteren. Voorlopig wil Roda JC-directeur Frank Rutten er echter nog niet teveel over zeggen: "Hij is einde contract. We hebben nog niet met hem gesproken. Verder wil ik er niets over kwijt."

Website voor adventure Metronome

Metronome is een stad, bestaande uit een chaotische verzameling huizen die willekeurig neergekwakt lijken te zijn. Allerlei machines maken deel uit van het landschap. De bewoners zijn dag en nacht bezig met allerlei klusjes. Het dagelijks bestuur ligt in handen van een dictatoriale eenheid, de Corporation, die al het land, de infrastructuur en de fabrieken bezit. Iedereen is bezeten door een vreemd verlangen om te werken; pauzes nemen is er niet bij en niemand lijkt zelfs maar na te denken over een doel.

De speler is een leerling trein-controleur. Je taak bestaat uit het controleren van de werkvisa's van de passagiers en het opnemen van hun "voice tickets". Op een dag stapt er een zwartharig meisje in wier gegevens niet kloppen. Bovendien gaat je voice recorder kapot precies op het moment dat je haar voice ticket wil controleren. Langzaam dringt het tot je door dat de wereld maar raar in elkaar zit en dat je eigenlijk niet eens weet wie je bent en wat je rol is in de enorme stad.

Je besluit uit te zoeken hoe het werkelijk zit en of de Corporation soms werkt met een geheime agenda. Dit doe je door steegjes te onderzoeken, over daken te klimmen en te luisteren naar de geluiden van de stad. Met die geluiden kan je namelijk je omgeving en je vijanden beïnvloeden. Door geluiden op te nemen kan je ze voor allerlei taken gebruiken; bijvoorbeeld harde/destructieve geluiden voor het verslaan van vijanden, melodieuze geluiden om iemand over te halen of verwarrende geluiden om je vijand af te leiden. Om de juiste geluiden te vinden zal je creatief moeten zijn met het combineren van geluiden. Denk bijvoorbeeld aan het de trap af duwen van een boekenkast, een steen door een ruit gooien of iemand zodanig op zijn zenuwen werken dat hij begint te schreeuwen.

Op de website zijn al diverse screenshots, artwork en een teaserfilmpje te bewonderen. Team Tarsier staat op de E3-beurs in Los Angeles in mei, ongetwijfeld horen we dan meer over deze game. Een releasedatum is nog niet bekend, omdat een uitgever nog niet gevonden is.



Amerikaan kan niet van treinen afblijven

Goof2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 39-jarige Amerikaanse man met een obsessie voor openbaar vervoermiddelen zal binnenkort opnieuw de cel in moeten. The New York Post meldde dat de man onlangs voor de twintigste keer betrapt werd bij het stelen van een trein, bus of metro.

De persoon in kwestie, Darius McCollum, zegt het niet te kunnen helpen. "Ik hou gewoon van treinen". In juni lukte het McCollum om gekleed als beveiligingsbeambte van de metromaatschappij een ritje te maken met het vervoersmiddel.

McCollum heeft inmiddels een enorm strafblad opgebouwd en kan voor alle strafbare feiten makkelijk levenslang krijgen. Dat zal echter niet het geval zijn. Naar alle waarschijnlijkheid is hij met Kerstmis alweer thuis. Wel moet hij zich onder behandeling laten stellen. Volgens zijn familieleden lijdt hij aan het syndroom van Asperger. Dit syndroom vertoont veel gelijkenissen met autisme. Men vermoedt dat beroemdheden als Albert Einstein en Leonardo da Vinci ook aan dit syndroom leden.

Inmiddels is McCollum na zijn 20 diefstallen een ware beroemdheid in New York en omstreken geworden. Al vanaf zijn vijftiende doet hij aan joyriden in metro's, treinen of bussen.

Door de obsessie heeft de familie zich genoodzaakt gezien te verhuizen naar North Carolina waar geen metro's rijden.

Vermiste PABO-student omgekomen door onderkoeling

De vermiste student, die afgelopen woensdag dood werd aangetroffen in Sint-Odiliënberg, is niet omgekomen door een misdrijf. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt. De 19-jarige jongen is naar alle waarschijnlijkheid overleden door onderkoeling.

De jongen verdween maandagavond. Hij verbleef met 108 medescholieren op camping Het Elfenmeer in Herkenbosch. Al kort na zijn verdwijning, startten de scholieren en leraren een zoektocht, maar deze leverde niets op. Een voorbijganger vond de jongen uiteindelijk in Sint-Odiliënberg, tien kilometer van de plek waar hij verdween.

Tijdens de sectie op het lichaam zijn geen sporen van geweld gevonden. Ook is het slachtoffer zelfstandig op de akker terecht gekomen. De technische recherche staakt het onderzoek echter nog niet. Zij zullen nog onderzoeken hoe de jongen onderkoeld heeft kunnen raken. Op deze manier hopen ze de familie duidelijkheid te kunnen geven over wat er gebeurd is, aldus een woordvoerder van de politie. Het lichaam is inmiddels overgedragen aan de familie.

15:04 uur
De NOS meldt dat de jongen gedronken had en in de Roer was gaan zwemmen, wat mogelijk de oorzaak van de onderkoeling is. Hoeveel hij op had, is onbekend

Half-Life 2 deze zomer naar de Xbox

Het was al bekend dat Half-Life 2 naar de Xbox zou komen, maar wanneer was nog niet bekend. Als we een artikel van het Amerikaanse "Official Xbox Magazine" mogen geloven, zal het nog deze zomer worden. In hun preview wordt dit bekend gemaakt door Valve. Of wij in Europa nog langer moeten wachten om met Gordon Freeman voor de tweede keer door Half-Life 2 te knallen is nog niet bekend.

Crash krijgt nieuw raceavontuur

Crash Bandicoot krijgt weer een nieuwe game, die zijn voorgangers Crash Nitro Kart en Crash Twinsanity zal moeten opvolgen. Het racen zal verlopen à la Mario Kart. Het is dus rechttoe rechtaan gassen en ondertussen proberen je tegenstanders te bestoken met allerhande bijzondere wapens. Bovendien zal je ook uit je auto kunnen om te voet je tegenstanders aan te pakken. Een andere techniek waar je gebruik van zal kunnen maken is wat Vivendi zelf "clashing" noemt. Dit klinkt slechts als een Japanse uitspraak van crashen, maar het is meer dan dat. Je zal namelijk twee auto's samen kunnen voegen om er één superauto met een gevaarlijke gun erop van te maken. In deze modus kan één speler de auto besturen, terwijl de andere(n) 360 graden kunnen roteren om hun eigen wapen te bedienen. Op de consoles kan Crash Tag Team Racing met maximaal 8 man gespeeld worden en op de Nintendo DS zal je via WiFi met 4 man draadloos kunnen racen. Over online play wordt niets gezegd. Deze herfst komt de game naar ons toe.
Vivendi heeft meteen enkele screenshots vrijgegeven:



FC Groningen wil Demouge

In de zoektocht naar versterkingen heeft FC Groningen zijn oog laten vallen op Frank Demouge van NEC. De aanvaller krijgt bij de Nijmegenaren geen nieuwe contract aangeboden, en mag aan het eind van het seizoen vertrekken.

De ploeg van trainer Ron Jans is op zoek naar een vervanger voor Martin Drent, die komende zomer zal vertrekken bij de club uit het Oosterpark Stadion. RTV Noord meldt dat Demouge een van de eerste gegadigden is om de plek van de 35-jarige Drent in te nemen.

Demouge, een echte Nijmegenaar, doorliep de jeugd bij NEC. In het seizoen 2001/2002 debuteerde hij in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 81 competitiewedstrijden, waarin hij 15 maal scoorde. Dit seizoen kwam Demouge wegens een blessure aan zijn knie slechts vier maal in actie.

City of Heroes viert éénjarig bestaan met prijzen

NCSoft viert binnenkort het éénjarig bestaan van de MMORPG City of Heroes in Amerika. Om dit te vieren heeft NCSoft besloten om een aantal prijzen weg te geven in drie competities. Elke competitie zal als prijzenpakket een nVidia 6800GT videokaart, Logitech MX muis en keyboard combinatie, DVD versies van City of Heroes en beta tests voor City of Villains bevatten.

De drie competities zijn de volgende:
Dance Party Remix Contest - Deelnemers moeten van een track van de City of Heroes soundtrack een 2 minuut 30 durende remix maken in MP3 formaat.
Heroic Moment Contest - Een schrijfwedstrijd waarin het de bedoeling is om zo goed mogelijk je superhelden moment in-game te beschrijven in maximaal 500 woorden.
Postcard Contest - Voor de tekenaars/photoshoppers een competitie om de 'coolste' City of Heroes kaart te ontwerpen.

Voor meer informatie over deze competities klik hier.

Tri-Crescendo komt met nieuwe RPG

Tri-Crescendo, een Japanse ontwikkelaar, is een nieuwe RPG aan het ontwikkelen. Over de nieuwe RPG is nog helemaal niets bekend, Tri-Crescendo heeft enkel een artwork vrijgegeven waar iedereen het voorlopig mee zal moeten doen. Het platform waar de game voor zal verschijnen is ook nog niet bekend.

Tri-Crescendo zal voor velen geen bekende naam zijn, maar zij werkten ook mee aan de games Baten Kaitos en Star Ocean: Till the End of Time.


AIVD-tolk lekte heel veel info

De AIVD-tolk Othman Ben A., een Nijmegenaar van Marokkaanse afkomst, die vastzit op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan moslimradicalen, heeft nog veel meer gelekt dat tot nu werd aangenomen. Tijdens een pro forma-zitting in Rotterdam zei de Officier van Justitie dat de 34-jarige A. ook vertrouwelijke informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) direct heeft doorgespeeld aan vermeende leden van de Hofstadgroep.

Een woordvoerder van de AIVD laat in een reactie weten dat de omvang van de uitgelekte informatie groter is dan aanvankelijk werd gedacht. Dat is volgens hem gebleken uit zowel het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) als intern AIVD-onderzoek.

AEL
Buiten de info die de tolk heeft gelekt naar de Hofstadgroep, heeft hij ook informatie doorgespeeld naar bestuurslid Saïd Bellari van de Unie van Marokkaans-Nederlandse Academici en HBO-ers UMAH. Bellari staat ook bekend als sympathisant van de Arabisch Europese Liga (AEL). Uit tapinformatie die tijdens de rechtszitting geopenbaard werd blijkt dat Ben A. min of meer aangeeft dat er binnen de AEL een informant van de AIVD werkzaam is en dat hun vergaderruimte wordt geobserveerd en afgetapt. Zo geeft de tolk precies aan hoe de AIVD te werk gaat.

Eidos overgenomen door SCi

Eerder berichtten we dat Eidos ruzie had met haar aandeelhouders, omdat het bedrijf niet in wilde gaan op het bod van SCi. De aandeelhouders hadden gedreigd de directie van Eidos te ontslaan als men niet op het bod van SCi in zou gaan. De directie van Eidos wilde liever met Elevation Partners in zee gaan, ondanks het feit dat SCi meer bood per aandeel dan Elevation Partners. Dit omdat Eidos van Elevation Partners de garantie had gekregen dat tenminste een deel van de directie kon aanblijven. Deze garantie deed SCi niet.

Nu is Eidos dus toch gezwicht onder de druk van de aandeelhouders. Het volledige bericht kun je hier vinden.

Pellegrini ziet nog kansen in Alkmaar

De Chileense trainer van Villarreal, Manuel Pellegrini, reageerde laconiek na de 2-1 thuisnederlaag tegen AZ in de kwartfinales van de UEFA cup.

"We zijn nu verplicht om in Alkmaar te winnen en er zijn mogelijkheden, want AZ is een ploeg die heel open speelt", verklaarde de Chileense trainer. "De ploeg heeft pijn, want deze nederlaag hadden we niet verwacht. We moeten nu karakter tonen en net als Alkmaar een uitwedstrijd winnen."

Pellegrini weigerde om een beschuldigende vinger te wijzen richting Juan Roman Riquelme, die een penalty miste. "Ook na de strafschop hebben we nog genoeg kansen gehad om een voorsprong te nemen."

"We hebben een goede eerste helft gespeeld en we hebben de kansen gehad om te winnen. Onze tegenstanders maakten echter wel een tweede doelpunt. We hebben een wedstrijd verloren, die we nooit hadden mogen verliezen. Maar het is helaas toch gebeurd."

De trainer Van AZ, Adriaanse, had linksback Tim de Cler gepasseerd om te gaan spelen met een extra middenvelder. "Ik was niet verrast door de speelstijl van AZ en de manier waarop ze vanaf het begin probeerden het spel te maken. Het is een ploeg die bezig is aan een buitengewone reeks UEFA Cupduels. En ze hadden 23 duels op rij niet verloren in Nederland."

Bisschop Breda ziet voor islam geen toekomst

Volgens de Nederlandse bisschop Tiny Muskens heeft de islam op lange termijn als godsdienst weinig tot geen overlevingskansen. De bestuurder van het Bredase bisdom ziet voor het christendom en het boeddhisme wel toekomst. Muskens sprak gisteren in een verzorgingshuis in Terneuzen, naar aanleiding van zijn biografie 'Wees niet bang'.

De bisschop deed daar een paar opmerkelijke uitspraken, die het Nederlands Dagblad optekende. Zo zei hij dat het christendom en het boeddhisme de mens perspectief bieden en de islam niet. ''Hoe ontkom je aan ziekte en ellende? Daar hebben we in het christendom wel een aantal antwoorden op. In de islam zie ik het bieden van perspectief niet terug.'' De islam is volgens de bisdomleider ook ''altijd verbonden geweest met bloedvergieten en oorlog. Vanaf de eerste dag heeft Mohammed oorlog gevoerd.''

Ook het hindoeïsme zal niet kunnen overleven, zo zei Muskens: ''Dat kan niet bestaan zonder kastenstelsel. Sociaal gezien heeft deze godsdienst dan ook geen toekomst.''


Problemen
De bisschop ziet in de toekomst wel de nodige problemen ontstaan tussen de wereldgodsdiensten. Dat heeft volgens hem alles te maken met de komende hegemonie van landen als bijvoorbeeld India en China. ''Daarbij vergeleken zijn de huidige problemen met Marokkanen en Turken in Nederland slechts een kleinigheid.''

De rooms-katholieke bisdomleider van Breda, die eind maart nog in het Vaticaan was, ontkent ten stelligste dat hij een nieuw vijandbeeld aan het creëren is. ''Er is op dit moment geen andere keus dan proberen vreedzaam samen te leven met islamieten. Er wordt wel beweerd dat de multiculturele samenleving in Nederland mislukt is, maar die moet er wel komen. Er is immers geen enkel alternatief.''

Lichaam doodgeboren baby gevonden in wasserette

brem had ons via de nieuws-submit te melden:

Een doodgeboren baby is teruggevonden in een wasserette. Het lichaam van het doodgeboren jongetje raakte vier dagen vermist in een Australisch ziekenhuis in Melbourne in de staat Victoria. Het werd gewassen en gedroogd teruggevonden. De gezondheidsautoriteiten van de staat onderzoeken de zaak.

Het jongetje is de helft van een tweeling en overleed in de achttiende week van de zwangerschap. Samen met zijn broertje werd hij alsnog geboren op 21 maart. Toen de vader de resten van zijn zoon kwam ophalen, kreeg hij te horen dat het lijkje vermist werd. De vader was dan ook geschokt toen hij hoorde dat het lichaam in een stapel vieze was was beland.

"Ik heb eraan moeten denken wat hij heeft moeten doorstaan", zo vertelde de vader tegen de zender ABC. "Al met al is hij slechts een arme ziel die niemand iets kwaads heeft gedaan. Toch heeft hij dit alles mee moeten maken." Het ziekenhuis heeft zijn excuses aangeboden.

Real Madrid volgt AZ spelers

Arrigo Sacchi, technisch directeur van Real Madrid volgt de prestaties van AZ op de voet. Gister zat de Italiaan op de tribune bij Villareal - AZ.

Eerder vroeg Sacchi al videobeelden aan van drie wedstrijden van AZ. De voorkeur van de voormalig trainer van AC Milan lijkt uit te gaan naar de prestaties van Jan Kromkamp en Denny Landzaat. Daarnaast zou hij erg gecharmeerd zijn van Joris Mathijsen, Kenneth Perez en Stein Huysegems.

PS05 wellicht zonder testkilometers naar Imola

Zoals eerder bericht zal Minardi in Imola aan de start verschijnen met de PS05, de nieuwe wagen van het team. Of het team echter nog tijd en geld heeft om het geheel te testen is twijfelachtig.

Minardi-woordvoerder Graham Jones:”Volgende week zou de shakedown zijn van de PS05. Maar of wij de wagen hiervoor op tijd af hebben is nog maar de vraag. We zijn overuren aan het draaien om de nieuwe Minardi op tijd af te hebben voor de geplande shakedown. Ons doel is natuurlijk om voor de race in San Marino al wat gereden te hebben met de PS05, maar we kunnen dat nu niet garanderen.”

Minardi-PS05 niet radicaal anders
In tegenstelling tot wat Paul Stoddart ons wil doen geloven is de nieuwe Minardi helemaal niet spectaculair. Patrick Friesacher: ”Dat de auto er radicaal anders uitziet klopt niet. Het is echter wel een grote sprong voorwaarts voor ons, de huidige Minardi is al vier jaar oud. Met de oude wagen valt niets te winnen, de nieuwe is wat ronder en mooier maar ik zou niet willen zeggen dat deze radicaal anders is dan andere Formule-1 wagens.”

Nieuwe Cosworth-motor voor PS05
De PS05 is dus gloednieuw en deze nieuwe wagen zal ook een andere en sterkere motor hebben dan de oude Minardi. Deze Cosworth-motor zal 60 PK meer hebben dan de motor die in Australië, Maleisië en Bahrein door het team is gebruikt.

Natte Parijs - Roubaix verwacht

Parijs - Roubaix kan zondag wel eens weer een echte hel voor de renners worden. De weersvoorwachting voorspelt zondag koud en nat weer in Noord-Frankrijk.

Wie na een regenbui het parkoers van Parijs - Roubaix met de auto bekijkt, zal zich al voor kunnen stellen wat het moet zijn om met de fiets het te moeten doen. De kasseienstroken zijn modderig en de steentjes glad. Volgens de weerberichten kunnen de renners dit zondag ook verwachten.

Volgens het weerbericht van Météo France zullen de renners moeten starten bij slechts een paar graden boven nul en zal de temperatuur in de middag misschien net de tien graden Celsius bereiken. Daarnaast wordt motregen, met af en toe zwaardere buien voorspeld. De wind zou niet bijzonder hard zijn, maar nog wel redelijk stevig met windsnelheden van 15 tot 30 km/u.

Fiscus traceert ruim miljard zwart geld

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris Joop Wijn (CDA) van Financiën heeft gisteren in het tv-programma NOVA gezegd dat de belastingsdienst voor anderhalf miljard euro aan zwart geld in het buitenland heeft weten op te sporen. Het geld werd ontdekt dankzij nieuwe gegevens van de belastingsdiensten in Luxemburg, België, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada.

De fiscus spoort al sedert 2002 actief naar geld dat Nederlanders op buitenlandse rekeningen hebben gezet om de belasting te ontduiken. Eerder werd ook al anderhalf miljard opgespoord. Daarover werd zo'n 375 miljoen euro aan belasting, boete en rente geheven. Wijn verwacht dat van het nieuw ontdekte geld een evengroot bedrag de schatkist in zal vloeien.

-
Reportage terug te zien op de site van NOVA (onder de oranje videobutton).

Binnenkort meer PS2's in Europa dan in Amerika

Volgens de Britse handelskrant MCV heeft Sony in zijn laatste berekeningen gesuggereerd dat er nog dit jaar meer PlayStation 2 consoles in Europa zijn dan in Amerika.

Op het einde van januari 2005 waren er 30,5 miljoen PS2 NTSC consoles in de Verenigde Staten, terwijl de PAL versie toen op de 28,8 miljoen verkochte exemplaren zat. Sony heeft berekend dat de PAL exemplaren nog voor de kerst van dit jaar de overhand zullen krijgen.

Totaal zijn er nu ongeveer 85 miljoen PS2's verkocht. De Xbox-aantallen worden geschat op 20 miljoen en de GameCube neemt 18 miljoen voor zijn rekening.

Sony denkt dat ze, voordat de PS2 echt end of life wordt verklaard, over de 100 miljoen consoles zal zitten.

Ploegen Parijs - Roubaix

Op basis van de startlijst hieronder de ploegen voor Parijs - Roubaix. Omdat verschillende ploegen hun definitieve ploeg nog niet hebben doorgegeven kunnen hier voor de start morgen nog wijzigingen in plaats vinden. Voor het managerspel hebben deelnemers nog tot het einde van zaterdag de mogelijkheid om hun wissels aan te brengen.

Liquigas-Bianchi
Magnus Backstedt
Marcus Ljungqvist
Mauro Gerosa
Nicola Loda
Marco Milesi
Marco Righetto
Gian Luca Sironi
Marco Zanotti
Fassa Bortolo
Fabian Cancellara
Andrus Aug
Fabio Baldato
Francesco Chicchi
Claudio Corioni
Juan Antonio Flecha Giannoni
Alberto Ongarato
Roberto Petito

Davitamon-Lotto
Tom Steels
Wim De Vocht
Nico Mattan
Bert Roesems
Leon Van Bon
Peter Van Petegem
Aart Vierhouten
Henk Vogels
T-Mobile
Steffen Wesemann
Rolf Aldag
Eric Baumann
Marcus Burghardt
Bas Giling
Sergey Ivanov
Stephan Schreck
Erik Zabel

CSC
Lars Ytting Bak
Matti Breschel
Thomas Bruun Eriksen
Vladimir Gusev
Allan Johansen
Lars Michaelsen
Christian Müller
Luke Roberts
Rabobank
Marc Wauters
Jan Boven
Mathew Hayman
Pedro Horrillo
Steven de Jongh
Rory Sutherland
Ronald Mutsaars
Roy Sentjens

Phonak
Aurélien Clerc
Martin Elmiger
Bert Grabsch
Fabrizio Guidi
Robert Hunter
Nicolas Jalabert
Uros Murn
Gregory Rast
Discovery Channel
George Hincapie
Michael Barry
Antonio Cruz
Stijn Devolder
Viatceslav Ekimov
Roger Hammond
Ryder Hesjedal
Leif Hoste

Saunier Duval
Andrea Tafi
Rubens Bertogliati
Rafael Casero
Juan José Cobo
Manuel Quinziato
Ivan Ravaioli
Francisco Ventoso
David de la Fuente
Quick Step
Tom Boonen
Wilfried Cretskens
Kevin Hulsmans
Servais Knaven
Nick Nuyens
Filippo Pozzato
Bram Tankink
Guido Trenti

Gerolsteiner
Frank Hoj
René Haselbacher
Heinrich Haussler
Sven Krauss
Sebastian Lang
Michael Rich
Marco Serpellini
Peter Wrolich
Credit Agricole
Thor Hushovd
Laszlo Bodrogi
Sébastien Hinault
Jaan Kirsipuu
Cyril Lemoine
Geoffroy Lequatre
Damien Nazon
Bradley Wiggins

Française des Jeux
Frédéric Guesdon
Ludovic Auger
Baden Cooke
Christophe Detilloux
Bernhard Eisel
Christophe Mengin
Francis Mourey
Matthew Wilson
Cofidis
Jimmy Casper
Arnaud Coyot
Jimmy Engoulvent
Peter Farazijn
Jans Koerts
Thierry Marichal
Stuart O'Grady
Staf Scheirlinckx

Bouygues Telecom
Thomas Voeckler
Walter Beneteau
Sébastien Chavanel
Johann Gene
Anthony Geslin
Christophe Kern
Rony Martias
Unai Yus Kerejeta
Liberty Seguros
Koen de Kort
Carlos Barredo
Ivan Santos
Luis Leon Sanchez
Aaron Kemps
Alan Davis
Jesús Hernández
Sergio Paulinho

Lampre-Caffita
Alessandro Ballan
Daniele Bennati
Giosuè Bonomi
Gianluca Bortolami
Salvatore Commesso
Enrico Franzoi
Samuele Marzoli
Daniele Righi
Euskatel
Iker Flores Galarza
David Herrero Llorente
Inaki Isasi Flores
Inigo Landaluze Intxaurraga
Anton Luengo Celaya
Aketza Peña Iza
Aitor Silloniz Aresti

Domina Vacanze
Simone Cadamuro
Alessandro Cortinovis
Angelo Furlan
Matej Jurco
Mirco Lorenzetto
Ivan Quaranta
Jörg Ludewig
Rafael Nuritdinov
Illes Balears
José Vicente Garcia Acosta
Daniel Becke
Imanol Erviti Ollo
Isaac Galvez Lopez
Jose Cayetano Julia Cegarra
Iker Leonet Iza
Mikel Pradera Rodriguez

AG2R Prévoyance
Andy Flickinger
Jean-Patrick Nazon
Nicolas Portal
Laurent Mangel
Lloyd Mondory
Erki Putsep
Christophe Riblon
Tomas Vaitkus
Landbouwkrediet
Ludovic Capelle
Mathieu Criquielion
Glenn D'Hollander
Thierry De Groote
Ludo Dierckxsens
James Vanlandschoot
Jurgen Van Loocke
Johan Verstrepen

Agritubel
Florent Brard
Christophe Agnolutto
Linas Balciunas
Stéphane Berges
Gilles Canouet
Cédric Coutouly
Christophe Laurent
Lenaic Olivier
Mr Bookmaker
Gorik Gardeyn
Camille Bouquet
Johan Coenen
Jeremy Hunt
Matthé Pronk
Erwin Thijs
Stefan van Dijk
Frank Vandenbroucke

RAGT Semences
Eddy Seigneur
Emilien-Benoit Berges
Renaud Dion
Benjamin Levecot
Roman Luhovyy
Ludovic Martin
Sébastien Minard
Nicolas Reynaud


World of WarCraft krijgt een lesje in economie

Nog niet zo lang geleden hebben twee WoW gamers op de Elune server alles gekocht wat het veilinghuis in IronForge te bieden had. Daarna besloten de twee gamers alles weer te koop aan te bieden, natuurlijk voor een hogere prijs.

Op de forums van WoW is daarna een topic opgestart waarin afgevraagd wordt of het wel de bedoeling is dat iemand met veel "geld" de economie van een MMORPG zodanig kan beheren.

Met de uitzondering van een paar "high level" items besloten de spelers, bekend onder de namen AZYR en SAA, alles op te kopen. Ook beheren zij een informele opslag service waarmee ze concurreren met de Ironforge bank. Er zit een klein addertje onder het gras: Als je niet minstens één keer per week opslagkosten betaalt, worden al je opgeslagen items geveild.

Andere spelers reageerden furieus op deze gebeurtenissen en noemen het een ondermijning van het spel. Weer andere spelers complimenteren de twee met de onderneming die het maximale uit de economie van het spel haalt.

Zaken zijn zaken?

'Toch contact tussen Frisk en Rijkaard'

Barcelona-coach Frank Rijkaard en ex-scheidsrechter Anders Frisk zouden volgens het rapport van UEFA-lid Pascal Fratellia wel degelijk gepraat hebben tijdens de rust van de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en Chelsea.

Dit rapport ondersteunt het verhaal van Chelsea-coach Jose Mourinho, die in de media meldde dat de Nederlander scheidsrechter Frisk in de rust van de wedstrijd had proberen te beinvloeden en daarmee volgens Mourinho succesvol was geweest, omdat Chelsea-spits Drogba in de ogen van zijn coach in de tweede helft onterecht met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

'De scheidsrechter heeft ons gemeld dat er contact geweest is, zodra ze het terrein verlaten hadden tot aan de deur van Frisks kleedkamer (die gesloten bleef). Rijkaard wilde bij de ingang van de tunnel Frisk begroeten en probeerde met hem te praten toen ze de trap opgingen. Frisk heeft ons gezegd dat hij toen aan de Nederlander verklaarde dat het niet de plaats noch het moment was om het over een wedstrijdsituatie te hebben. Bovendien vroeg Frisk Rijkaard om terug naar zijn eigen kleedkamer te gaan', aldus Fratellia in het rapport.

De beweringen van Mourinho veroorzaakten veel commotie en leidde er uiteindelijk toe dat Frisk besloot om een punt te zetten achter zijn loopbaan, nadat hij doodsbedreigingen had onvangen van Chelsea-fans. De UEFA startte een disciplinaire procedure tegen Jose Mourinho en schorste hem uiteindelijk voor twee Champions League-duels vanwege het in diskrediet brengen van de sport en het uiten van bedrieglijke verklaringen. De eerste van twee wedstrijden schorsing voor de Chelsea-coach was overigens afgelopen woensdag in het gewonnen thuisduel tegen Bayern Munchen.

Politie Zuid-Holland Zuid straft twaalf medewerkers

Het politiekorps Zuid-Holland-Zuid straft twaalf medewerkers. Drie van hen, twee brigadiers en een agent, zijn ontslagen. De twaalf deden tijdens diensttijd spelletjes met hun politiewagen. 's Nachts keken ze wie zo ver mogelijk buiten de regio durfde te komen. De zaak kwam aan het licht, toen een dienstwagen werd geflitst bij Amsterdam.

Twee agenten (25 en 29 jaar) reden in december met een opvallend dienstvoertuig van Gorinchem naar Amsterdam om foto's te maken bij Artis en in de Warmoesstraat. Medewerkers van de meldkamer waren op de hoogte maar grepen niet in. Tijdens de rit voerde de 29-jarige initiatiefnemer discriminerende en seksistische telefoongesprekken met een 45-jarige brigadier. Beiden zijn ontslagen. De 29-jarige agent was ook betrokken bij een bezoek aan een politiestudentenfeest in Rotterdam eind januari.

Tijdens een van de uitstapjes lapten de politiemensen ook de verkeersregels aan hun laars. Naast de drie ontslagen, kregen vier politiemensen voorwaardelijk ontslag. De anderen kwamen weg met een berisping. Volgens het Bureau Interne Zaken van het korps Zuid-Holland-Zuid hebben de betrokken politiemensen het imago van het korps enstig geschaad.

Enkelblessure voor Rosales

Het is onzeker of Danny Blind aankomende zondag in de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ kan beschikken over Mauro Rosales.

Donderdag viel de rechtsbuiten geblesseerd uit in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II. Nader onderzoek moet vrijdag de ernst van de kwetsuur uitwijzen.

Willem II is ook niet ongeschonden uit de wedstrijd gekomen. Trainer Maaskant van de Tilburgers is bang dat hij het voorlopig zonder verdediger Raymond Victoria moet doen. Halverwege de tweede helft raakte Victoria aan zijn hamstring geblesseerd. Al eerder dit seizoen ondervond hij last van de spieren aan de achterkant van zijn bovenbeen.

'Kermisexploitant bang voor Marokkanen'

Kermisexploitant Hans Eckelboom uit Rumpt heeft de mini-kermis die hij rondom Koninginnedag in Culemborg zou organiseren, afgezegd. Hij zegt bang te zijn voor een herhaling van vorig jaar, toen jonge Marokkanen de kermis belaagden waarop de burgemeester de mini-kermis onder politiebewaking liet afbreken.

Eckelboom: ''Het slappe beleid in Culemborg heeft me al genoeg gekost. Die relschoppers liepen met hakmessen rond en mijn leven is me lief. In Culemborg is het nog steeds niet pluis. Pas sloegen diezelfde gasten de ruiten van een lijkauto in om een telefoon te jatten. De doden doen niets terug.'' Volgens Eckelboom ontstond de rel vorig jaar nadat hij enkele jochies terecht had gewezen die de boel vernielden. Uit Marokkaanse kring kwamen daarna geluiden dat hij daarbij iets te hardhandig te werk was gegaan. Al snel stroomde het kermisterreintje vol met Marokkaanse jongeren die verhaal kwamen halen. Snel werden vervolgens politieagenten aangevoerd om de boel te sussen.

Joop Bartelds, van 'Culemborg & Oranje' dat de feestelijkheden rondom Koninginnedag organiseert, is niet te spreken over de afgelasting van Eckelboom. Met de gemeente is volgens hem op allerlei manieren geprobeerd de veiligheid op de komende kermis te vergroten. ''Met Eckelboom waren afspraken gemaakt over de inzet van stadswachten en agenten. Ook zou het terrein worden omheind. Dan zit je daar en dan krijg je de hele riedel van ongenoegen van Eckelboom weer over je heen. Maar het lijkt natuurlijk nergens dat hij zo laat pas afzegt nadat iedereen hem zo ter wille heeft proberen te zijn'', aldus een boze Bartelds.

-
Zie ook:
Kermis heeft buik vol van Marokkaanse reljeugd
Harde aanpak voor Marokkaanse probleemjeugd Culemborg

Bekking pakt wereldsnelheidsrecord

Schipper Bouwe Bekking heeft gisteren met het nieuwe jacht MoviStar historie geschreven door 530 zeemijlen af te leggen in 24 uur. Hiermee werd het wereldsnelheidsrecord verbroken.

De MoviStar vaart onder Spaanse vlag en behoort tot de Volvo Open 70-klasse. De afstand werd afgelegd 2000 mijl van Nieuw Zeeland in de Stille Oceaan. Het oude record stond op naam van de Brit Robert Miller. Hij voer met zijn schip, de Mari Cha IV met 140 voet twee keer de lengte van Bekking’s schip, op 7 oktober 2003 in 24 uur 525,7 zeemijlen.

Het schip van de Brit had 24 bemanningsleden, Bekking klaarde de klus met maar tien bemanningsleden. Het record moet nog wel worden geratificeerd door een speciale commissie van de internationale zeilfederatie (ISAF).

Bekking: "Dit is historisch wat we hebben gedaan. Er is nog nooit iemand zo snel geweest met een jacht in 24 uur, en dan te bedenken dat het nog maar een trainingssessie was."

Men is in voorbereiding op de Volvo Ocean Race, vroeger de Whitbread round the world. Deze wedstrijd wordt eens in de vier jaar gehouden. In november start de race in het Spaanse Sanxenxo, wat ook de thuishaven van de MoviStar is.


Bekking's jacht de MoviStar

Aantal extremisten in Duitsland gestegen

Volgens Duitse veiligheidsbeambten is het aantal moslimextremisten in hun land in 2004 gestegen tot een aantal van ongeveer 31.800; een toename van 850. Het totale aantal buitenlanders dat in Duitsland woont en dat gerekend wordt tot extremistische groeperingen bedraagt ruim 57.500.

August Hanning, directeur van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BND, noemt de dreiging van een terreuraanslag door moslimextremisten zeer hoog. In West- en Zuid-Europa hebben verschillende groepen contact met elkaar en vormen gezamenlijk een zeer gevaarlijk netwerk. Het is volgens Hanning slechts een kwestie van geluk geweest dat er in Duitsland tot nog toe niets is gebeurd.

De topman van de Duitse veiligheidsdienst roept op tot meer dialoog tussen Europeanen en moslims ''om begrip voor elkaar te kweken en te voorkomen dat jonge moslims worden buitengesloten van de maatschappij en zich bekeren tot extremistische ideologieën'', aldus Hanning.

Overigens zijn niet alleen de moslimextremisten in aantal toegenomen, ook het aantal rechts-extremisten groeide met zo'n 800 man naar circa 3.800.

Teams boycotten vergadering

De negen teams, die nog geen contract voor na 2007 hebben getekend, hebben afgesproken om vergaderingen over de Formule 1 na 2007 te boycotten. De eerste vergadering waar de teams niet op zullen komen dagen is op 15 april in Parijs.

Gisteren hielden negen teams en vier motorfabrikanten besprekingen over 'Grand Prix Racing' na 2007. Verschillende werkgroepen van de teams presenteerden daar plannen voor de GPWC of eventueel om in de Formule 1 te worden geïmplementeerd. Belangrijkste afspraak die de teams maakten was echter van andere aard. Die afspraak is om vergaderingen van de FIA en Bernie Ecclestone over de periode na 2007 te boycotten.

De teams willen eerst de eigen plannen goed hebben uitgewerkt, voordat ze met de FIA en Ecclestone willen praten. Nick Fry van BAR vertelde: "Niemand zal de vergadering bijwonen. Wij zijn homogeen en werken onze eigen plannen uit. Daarmee gaan wij in de zomer pas mee naar de FIA en F1-baas Bernie Ecclestone."

Op 15 april had de FIA een vergadering uitgeschreven in Parijs om over de regelgeving van de Formule 1 in 2008 te bespreken. Nu negen teams en vier motorfabrikanten hebben afgesproken daar niet naar toe te gaan, zal de vergadering hoogstwaarschijnlijk net als vorige keer alleen Ferrari trekken.

Loeb pakt grote voorsprong

De eerste dag van de rally van Nieuw Zeeland zit er op. De rijders hebben 128.47 kilometer aan special stages gereden onder een bewolkte hemel en een temperatuur van rond de 20 graden. Het was een interessante ochtend, maar in de middag kwam het team van Citroën sterk opzetten. Sebastien Loeb eindigt de dag op de eerste plaats in het algemeen klassement.

Stage 1
De eerste stage van de dag was de snelle proef Parahi van 25 km. Petter Solberg begon de rally goed en zette een tijd neer net onder de 13 min. Tweede op de proef werd Loeb op 1.7 sec, derde werd teammaat van Loeb, Francois Duval. Achter de twee Citroën rijders eindigde Marcus Grönholm met de Peugeot, de Fin verloor 4.6 sec. op Solberg. Janne Tuohino starte de wedstrijd niet goed met zijn Skoda. De ECU van zijn Fabia WRC moest vervangen worden, daar kreeg hij een 50 sec. tijdstraf voor.


Toni Gardemeister met zijn Focus WRC in actie

Stage 2
Grönholm pakt, na de wat tegenvallende prestatie op stage één, de overwinning op stage twee. Loeb en Solberg pakken een gedeelde tweede plaats op 1.2 sec van de Peugeot rijder. Vierde wordt Markko Märtin op 4.4 sec. van zijn teammaat. Francois Duval wil deze wedstrijd zeker punten scoren, iets wat hem in de eerste wedstrijden niet is gelukt. Dit is ook de reden waarom de Belg niet voluit rijdt, toch pakt hij nog de vijfde tijd op de stage.

Stage 3
Stage drie zorgde voor een verrassing. De jonge Australiër Chris Atkinson zette met zijn Subaru de eerste tijd neer op de stage. Hij was 1.2 sec. sneller dan Loeb over de 11.24 km. lange proef. Zijn teammaat Solberg werd derde met een achterstand van 1.8 sec. Het is een knappe prestatie van Atkinson, dit is pas de vierde wedstrijd die de Aussie met een WRC auto rijdt.


Stage winnaar Chris Atkinson

Stage 4
De strijd om de eerste plek is nu losgebarsten. Stage vier zorgt voor de tweede overwinning voor Grönholm, gevolgd door Atkinson op plek twee en Loeb op plek drie. Solberg finisht als vijfde en verliest daarme de leiding in het algemeen klassement aan Loeb. De eerste drie in dit algemeen klassement staan echter op minder dan een seconde achterstand van elkaar. Loeb heeft een voorsprong van 0.6 sec op Grönholm, en 0.8 sec op Solberg.

Stage 5
De middagsessie begon met het opnieuw rijden van Batley 2. Loeb pakte zijn eerste stage overwinning van de rally. Hij versloeg Grönholm op plek twee met een ruime voorsprong van 7.5 sec. Solberg verliest veel tijd op de Fransman, hij eindigt als vierde op 9.8 sec.

Stage 6
Citroën pakt zijn eerste één-twee van de wedstrijd. Loeb pakt zijn tweede stage overwinning op 4.3 sec. van zijn teammaat. Toni Gardemeister pakt met zijn Ford de derde tijd na een slecht begin van de wedstrijd. Grönholm en Solberg eindigen respectievelijk op plek vier en plek vijf en verliezen meer tijd in het algemeen klassement.


Gigi Galli in actie op de proef

Stage 7
Citroën pakt op stage zeven een indrukwekkende tweede één-twee stage overwinning. Loeb pakt weer de snelste tijd en heeft nu een voorsprong van meer dan 20 seconden op Grönholm in het algemeen klassement. Subaru zakt terug, Solberg en Atkinson finishen op plek vijf en zes op deze stage. Gigi Galli reed een goede race rond plek 6 tot op deze proef. De Italiaan krijgt motorproblemen, maar weet nog wel op plaats 13 op 40 sec. van de leider te eindigen.

Stage 8
Chris Atkinson heeft de smaak te pakken en pakt op de laatste stage van de dag zijn tweede overwinning. Zijn teammaat Solberg viel alleen weer tegen met een zevende plek op de stage, hij verloor de derde plek in het algemeen klassement aan Citroën rijder Duval die als tweede op de stage eindigde. Gardemeister pakt met Ford plek drie op de stage met een voorsprong van 0.9 sec. op leider in het algemeen klassement Sebastien Loeb.

Algemeen klassement na dag 1:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr1:12:01.1
2.M. GrönholmPeu1:12:24.2+23.1
3.F. DuvalCitr1:12:27.8+26.7
4.P. SolbergSub1:12:32.8+31.7
5.C. AtkinsonSub1:12:55.4+54.3

[update] Rellen in Bossche 'SBS6-wijk'

Het is vannacht tot relletjes gekomen in de Graafsewijk in Den Bosch na een uitzending van de omstreden SBS6-serie 'Probleemwijken'. Bij twee woningen zijn ruiten ingegooid. Ook werd er huisraad op straat gesmeten en in brand gestoken.

De politie van Den Bosch heeft één stenengooier aangehouden. Kennelijk vermoedde men vóór de uitzending van het programma al problemen, want de betrokken bewoners waren reeds ergens anders ondergebracht. In het programma kwam onder meer een man aan het woord die verklaarde pedofiel te zijn.

De Graafsewijk kwam in 2000 ook al in het nieuws toen er hevige rellen uitbraken nadat de politie Pierre Bouleij, die lid was van de harde kern van supporters van FC Den Bosch, in zijn huis had doodgeschoten.

Update 08:58
De man wiens huisraad werd vernield, ene Willem, vertelde in het SBS6-programma dat hij in het verleden seks had gehad met zijn 8-jarige stiefdochter. De politie, die op de hoogte was van de uitzending, had de man vooraf al geadviseerd onder te duiken.

Foto Brabants Dagblad, Marc Bolsius
Huisraad van Willem

In het programma kwamen ook boze inwoners van Den Bosch aan het woord die hun huis waren uitgezet omdat ze een wietplantage op zolder of in de schuur hadden. Daarbij voerden de bewoners voor de SBS6-camera acties bij het huis van CDA-burgemeester Rombouts, en spraken ze met een wethouder. Dit gesprek verliep niet naar tevredenheid van de bewoners, waarop ze harde acties aankondigden. De boze bewoners verwijten de burgemeester een asociaal beleid. Ze vinden dat pedofielen en verkrachters beter behandeld worden dan mensen bij wie een wietplantage in huis is aangetroffen. Bij uitzetting wegens wietteelt hebben de huurders drie jaar lang geen recht meer op een nieuwe huurwoning in Den Bosch.

Jongen ondekt eigen ouders in pornofilm

onderjas had ons via de nieuws-submit te melden:

Timmy Shannon, een 17-jarige tiener uit Ohio, deed wat iedere puber wel eens doet: porno kijken op internet. Maar dit keer deed hij al kijkende een wel heel bizarre ontdekking; hij ontdekte dat zijn ouders een hoofdrol speelden in het filmpje op z'n scherm.

"Ik keek er nog geen vijf minuten naar, toen het me opviel dat de bank waarop het stelletje seks bedreef, wel heel erg veel leek op de bank waarop ik ook zat. Vervolgens realiseerde ik me dat ik keek naar m'n eigen ouders, die op deze bank de liefde bedreven. Ik moest spontaan overgeven van het gevoel van walging dat in me opkwam", verklaarde de jongen achteraf.

Z'n ouders, op de titelrol van de film benoemd als 'Captain Throbberson' en 'Gina Jiggles', nemen het hele voorval lakoniek op. Z'n vader reageerde door te stellen dat: "...het tijd wordt dat die jongen eens volwassen wordt. Tims moeder en ik voelen ons goed bij wat we doen en hoe we onze seksualiteit beleven. Ik denk dat de Timmy zich vooral ongemakkelijk voelt bij het feit dat hij zich realiseert dat hij zo nog eens een paar standjes leert in plaats van krijgt van z'n oude vader."

Toch lijkt het erop dat de onrust in de familie nog niet direct voorbij zal zijn. Timmy ziet vooral op tegen het eerstvolgende familiefeest: "Ik voel me toch niet echt op m'n gemak als ik aanschuif voor het familiediner in de wetenschap dat mijn ouders diezelfde tafel voor heel andere doeleinden hebben gebruikt."

'AZ heeft dit verdiend'

Na de verrassende 2-1 overwinning van AZ bij Villarreal glunderde succestrainer Co Adriaanse. "Dit was volkomen verdiend", aldus de trainer voor de camera's van de NOS.

Adriaanse had lof voor zijn hele team. "We hebben eigenlijk alles goed gedaan. Het was een geweldige teamprestatie."

Maar tevens gaf de coach zichzelf ook lof, al deed hij dit niet expliciet. "We hebben heel gedurfd gespeeld." Die manier van spelen was mogelijk door middenvelder Michael Buskermolen in de basis te laten starten in plaats van linksback Tim de Cler.

Ondanks de mooie overwinning zei Adriaanse ook dat AZ er nog niet is. "We zijn er nog niet. Maar we hebben een heel goede uitgangspositie", glunderde de AZ-coach.

Koekiemonster gaat op dieet

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse producenten van Sesamstraat hebben één van haar bewoners, de altijd hongerige Koekiemonster, op dieet gezet. Ook moet de eetgrage pop gezonder en gevarieerder gaan eten, dus niet alleen koekjes meer, maar ook gezonde dingen zoals groenten en fruit.

Met deze beleidswijziging willen de makers van Sesamstraat de Amerikaanse kinderen bewust maken van het feit dat ze gezond moeten eten. In de Verenigde Staten kampt men de laatste decennia met een snel groeiend aantal kinderen met overgewicht, met alle gezondheidsrisico's van dien.

Naast deze cultuuromslag in krijgt Sesamstraat er ook een aantal 'gezonde' bewoners bij, zoals pratende wortels en aubergines. Verder zal elke uitzending worden begonnen met een gezondheidstip. Snoepen mag best, maar wel met mate, is de nieuwe boodschap.

World of WarCraft: gedeelte volgende patch bekend

Op de Under Development pagina van World of WarCraft staat een kleine sneak peek naar de volgende patch. In de volgende patch komen ieder geval de volgende dingen:

Player vs Player Honor System: Door mensen van je eigen level te verslaan kan je honor points verzamelen welke in te ruilen zijn voor nieuwe mounts, armor sets of wapens.


Een gedeelte van een toekomstige armor set


Gurubashi Arena Event: In het gebied Stranglethorn Vale zal er in de Gurubashi Arena een event worden gehouden. Elke drie uur, welke start na middernacht, zal er een piraat een kist in het midden van de arena plaatsen en de inhoud is voor degene die er het eerste bij is.

Elemental invasions: Elementals zullen verscheidene locaties aanvallen op het continent Kalimdor. De plaatsen waar dit kan gebeuren zijn: Silithus, Un'Goro Crater, Azshara en Winterspring.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.