Radicale islam gepromoot op internet

Icoon Binnenlands nieuws Hoewel het kabinet beloofd heeft radicale islamitische uitingen op het internet aan te pakken, blijken er talloze islamitische websites te zijn die uiterst haatdragend en radicaal zijn. Onderzoek van NOVA en Planet Internet laat de laatste stand van zaken zien. De bevindingen zijn schokkend te noemen.

Op de sites zijn diverse opruiende en haatdragende brieven te lezen, waarin Nederlandse moslims worden opgeroepen met geweld de Nederlandse staat omver te werpen. Zo valt er op ÚÚn van de sites, NL_Maroc het volgende te lezen:

"Het is slechts een kwestie van tijd voordat de ridders van Allah het Haagse Binnenhof naar binnen marcheren en in het middenplein de vlag van TAWHEED zullen ophijsen. Ze zullen (insha'Allah) het parlement omdopen tot Shariah rechtbank en de voorzittershamer zal het Islamitische vonnis bekrachtigen, haar gong zal de Islamitische wet net als de rimpels van een vallende druppel in een meer zich over de rest van Nederland verspreiden. Uit het torentje van Kok zal (insha'Allah) LA ILAHA ILLA ALLAH klinken en deze woorden zullen door de wind gedragen worden en zich mengen met andere woorden van lofprijzing, die van alle richtingen en windstreken samenkomen."

Dit stuk is een citaat uit het epistel 'To catch a wolf' dat is geschreven door Abu Zubair, de schuilnaam van Mohammed B. Tijdens de pro-forma rechtszitting tegen B. citeerde de Officier van Justitie ook uit dit artikel.


Gedeeltelijk logo van de Hofstadgroep. Deze was te vinden op een aantal van de sites.


Op een andere site is uitvoerig een cursus in het onthoofden van mensen te lezen. Op de groep al-fadjr geeft Aboe Hamie les in 'het trainen in uw land van vestiging' voor de Jihad. Daarbij behandelt Hamie achtereenvolgens de fysieke training, gevechtstechnieken, overlevingstechnieken en het gebruik van vuurwapens. Ook de doodsbrief gericht aan de Amsterdamse wethouder Aboutaleb stond er tot voor kort op. Deze is nu nog op Planet te lezen.

╔Ún van de meest radicale MSN-sites is die van NLboeken. Hoewel de naam onschuldig oogt, is er op deze site veel anti-westers materiaal te vinden. Onder andere de teksten 'Leeuwen van Tahweed' en 'PolderMujahideen' zijn er te vinden. Verder wordt opgeroepen ÚÚnieder die Allah beledigt te doden. "Het is verplicht om degene die de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitscheldt, Moslim of kafir, te doden"

Politiek reageert geschokt
Na inzage in de bevindingen van Planet en NOVA hebben politici geschokt gereageerd. Wilders wil dat de sites nog voor morgen van het web af zijn. Volgens hem is het de grootste bagger. "Het is volstrekt stuitend en immoreel", zegt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema.

D66-Kamerlid Boris van der Ham, die het document heeft bekeken, noemt het "gruwelijke zaken die mijn waardering niet kunnen wegdragen. Het is het afvalputje van de vrijheid van meningsuiting", zo zegt hij.
_
NOVA heeft een aantal van de uiterst radicale teksten samengevat in een HTML-document. Dat kan je hier vinden.