FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 februari 2005

Radicale islam gepromoot op internet

Icoon Binnenlands nieuws Hoewel het kabinet beloofd heeft radicale islamitische uitingen op het internet aan te pakken, blijken er talloze islamitische websites te zijn die uiterst haatdragend en radicaal zijn. Onderzoek van NOVA en Planet Internet laat de laatste stand van zaken zien. De bevindingen zijn schokkend te noemen.

Op de sites zijn diverse opruiende en haatdragende brieven te lezen, waarin Nederlandse moslims worden opgeroepen met geweld de Nederlandse staat omver te werpen. Zo valt er op één van de sites, NL_Maroc het volgende te lezen:

"Het is slechts een kwestie van tijd voordat de ridders van Allah het Haagse Binnenhof naar binnen marcheren en in het middenplein de vlag van TAWHEED zullen ophijsen. Ze zullen (insha'Allah) het parlement omdopen tot Shariah rechtbank en de voorzittershamer zal het Islamitische vonnis bekrachtigen, haar gong zal de Islamitische wet net als de rimpels van een vallende druppel in een meer zich over de rest van Nederland verspreiden. Uit het torentje van Kok zal (insha'Allah) LA ILAHA ILLA ALLAH klinken en deze woorden zullen door de wind gedragen worden en zich mengen met andere woorden van lofprijzing, die van alle richtingen en windstreken samenkomen."

Dit stuk is een citaat uit het epistel 'To catch a wolf' dat is geschreven door Abu Zubair, de schuilnaam van Mohammed B. Tijdens de pro-forma rechtszitting tegen B. citeerde de Officier van Justitie ook uit dit artikel.


Gedeeltelijk logo van de Hofstadgroep. Deze was te vinden op een aantal van de sites.


Op een andere site is uitvoerig een cursus in het onthoofden van mensen te lezen. Op de groep al-fadjr geeft Aboe Hamie les in 'het trainen in uw land van vestiging' voor de Jihad. Daarbij behandelt Hamie achtereenvolgens de fysieke training, gevechtstechnieken, overlevingstechnieken en het gebruik van vuurwapens. Ook de doodsbrief gericht aan de Amsterdamse wethouder Aboutaleb stond er tot voor kort op. Deze is nu nog op Planet te lezen.

Één van de meest radicale MSN-sites is die van NLboeken. Hoewel de naam onschuldig oogt, is er op deze site veel anti-westers materiaal te vinden. Onder andere de teksten 'Leeuwen van Tahweed' en 'PolderMujahideen' zijn er te vinden. Verder wordt opgeroepen éénieder die Allah beledigt te doden. "Het is verplicht om degene die de Profeet (Sallallahu alaihie wa Sallam) uitscheldt, Moslim of kafir, te doden"

Politiek reageert geschokt
Na inzage in de bevindingen van Planet en NOVA hebben politici geschokt gereageerd. Wilders wil dat de sites nog voor morgen van het web af zijn. Volgens hem is het de grootste bagger. "Het is volstrekt stuitend en immoreel", zegt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema.

D66-Kamerlid Boris van der Ham, die het document heeft bekeken, noemt het "gruwelijke zaken die mijn waardering niet kunnen wegdragen. Het is het afvalputje van de vrijheid van meningsuiting", zo zegt hij.
_
NOVA heeft een aantal van de uiterst radicale teksten samengevat in een HTML-document. Dat kan je hier vinden.

Mental coach Oranje alweer weg

Mental coach Erik Reep houdt het na slechts een half jaar bij het Nederlands Elftal alweer voor gezien. Reep vindt dat hij niet optimaal kan werken aan teambuilding, omdat hij te kort samen is met de spelers en omdat het aantal wisselingen te groot is. Bondscoach Marco van Basten riep sinds zijn aantreden bijna veertig spelers op.

"Mental coaching moet beginnen aan de basis en dat zijn de clubs", stelt de mental coach. Hij zou zijn ontslag mondeling hebben ingediend bij Van Basten. Volgens een uitgelekt persbericht van Reep gingen er aan zijn vertrek 'enkele evaluatiegesprekken over zijn ervaringen en inventarisaties van het afgelopen half jaar' vooraf. Hij geeft aan 'noch professioneel, noch optimaal te kunnen werken aan de teambuilding onder de bestaande omstandigheden.'

In een eerder interview met Elsevier roemde Reep trainer Van Basten, die de begeleider aanstelde. "Het is fantastisch dat Oranje zo'n bondscoach heeft", stelde hij destijds. De mental coach zou onder andere acupunctuur, tai-chi, kabbala en hypnotherapie tot zijn specialiteiten hebben. Ook begeleidde Reep groepsgesprekken van de internationals.

Opvolger Call of Duty in de maak

Nadat Activision vandaag al eerder bekend maakte dat de Xbox versie van Doom 3 verschoven was, had zij gelukkig ook nog goed nieuws te melden.
Voor het fiscale jaar van 2006 (begint 1 april 2005) staat namelijk een pc versie en een console versie in de planning van de Call of Duty serie. Of deze twee versies ports zijn van elkaar of van elkaar los staande spellen is nog niet bekend.

Drummer Sparks pleegde zelfmoord door luidruchtige buur

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

De drummer van de Sparks, een groep uit de jaren 70 rond de broers Ron en Russell Mael, heeft zichzelf opgehangen nadat zijn buren de muziek voor de zoveelste keer te hard hadden staan. Dit was voor Norman Diamond, iemand met suïcidale trekjes, de aanleiding om zichzelf op te hangen. Over de te harde muziek bij de buren had hij al vaker geklaagd bij de politie, de woningbouwvereniging en een afgevaardigde. Echter, zonder enig resultaat. Dit blijkt uit een nu pas gepubliceerd onderzoek.

Kort voor zijn dood had hij een baan genomen die hem niet beviel. Op de ochtend van zijn dood, 10 september vorig jaar, belde hij een vriend dat hij de volgende dag niet langs zou komen. Zijn partner Jane Grant trof hem die middag hangende aan op de zolder. Van Diamond was bekend dat hij suïcidaal was. De ochtend voor zijn dood was de politie nog langsgeweest waarbij ze het touw zagen liggen waarmee hij zich later op die dag ophing.

De Sparks hadden diverse hits in de jaren 70 waaronder de hit "This town ain't big enough for the both of us", een nummer dat nu wel een heel ironische lading heeft gekregen.

Lippi wil af van slechte manieren

Marcello Lippi, de bondscoach van Italië, heeft zijn spelers gevraagd om zich beter te gedragen op het veld. Hij is van mening dat, door de 'maniertjes' van de Italianen, zij sneller bestraft worden.

"Onze spelers protesteren veel tegen beslissingen van scheids- en grensrechters tijdens wedstrijden, en dat is een gewoonte die we moeten afleren. Bovendien jagen spelers het arbitrale trio tegen zich in het harnas en geven ze het Italiaanse voetbal een slechte naam door hun gedrag. Het moet over zijn met het vragen van gele kaarten voor tegenstanders met de bekende handgebaren.", aldus de bondscoach van Italië.

Volgens Lippi heeft Italië een bepaalde reputatie gekregen, vooral onder de scheidrechters, die ze dan net sneller bestraffen. "Als Italië niet wat meer beschaving gaat tonen, kan ons die reputatie duur komen te staan."

Lippi is in gesprek met verschillende groepen binnen het Italiaanse voetbal om 'schoon spel' te bevorderen. Met het juiste gedrag hoopt hij dat de rest van de voetbalwereld met een positieve blik naar Italië gaat kijken.

Mental coach Oranje al weer weg

Mental coach Erik Reep houdt het na slechts een half jaar bij het Nederlands Elftal al weer voor gezien. Reep vindt dat hij niet optimaal kan werken aan teambuilding, omdat hij te kort samen is met de spelers en omdat het aantal wisselingen te groot is. Bondscoach Marco van Basten riep sinds zijn aantreden bijna veertig spelers op.

"Mental coaching moet beginnen aan de basis en dat zijn de clubs", stelt de mental coach. Hij zou zijn ontslag mondeling hebben ingediend bij Van Basten. Volgens een uitgelekt persbericht van Reep gingen er aan zijn vertrek 'enkele evaluatiegesprekken over zijn ervaringen en inventarisaties van het afgelopen half jaar' vooraf. Hij geeft aan 'noch professioneel, noch optimaal te kunnen werken aan de teambuilding onder de bestaande omstandigheden.'

In een eerder interview met Elsevier roemde Reep trainer Van Basten, die de begeleider aanstelde. "Het is fantastisch dat Oranje zo'n bondscoach heeft", stelde hij destijds. De mental coach zou onder andere acupunctuur, tai-chi, kabbala en hypnotherapie tot zijn specialiteiten hebben. Ook begeleidde Reep groepsgesprekken van de internationals.

-
Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sport!

ADO-fans doen best voor bekerwedstrijd

De fans van ADO Den Haag willen voorkomen dat de bekerwedstrijd tussen hun club en Ajax afgelast wordt. Ze willen burgemeester Deetman beloven langer op de tribunes te blijven na het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax lijkt niet te kunnen doorgaan, omdat de Haagse burgemeester Deetman risicoduels alleen overdag wil laten spelen. Van de KNVB moet het bekerduel echter vanwege een contract met televisiezender SBS6 in de avonduren worden gespeeld. Als de wedstrijd van 2 maart uiteindelijk in de avonduren wordt verboden, wordt de zege waarschijnlijk reglementair met 0-1 aan Ajax toegeschreven.

De ADO Den Haag-supporters ondernemen nu een poging om hun burgemeester op andere gedachten te brengen. Ze beloven tien minuten langer op de tribunes te blijven, zodat de Ajax-supporters zonder moeilijkheden het stadion kunnen verlaten na de wedstrijd. Het is de vraag of burgemeester Deetman van zijn standpunt wil afwijken, zeker gezien de moeizame relatie die hij met de ADO-fans heeft.

Ook Valverde toont vroege vorm

De grote winnaars van vorig jaar laten zich stuk voor stuk gelden in het nog prille wielerseizoen. Vandaag was het de beurt aan Alejandro Valverde om te winnen in de Trofeo Manacor.

Hoewel Valverde voor dit seizoen had aangekondigd rustig op gang te willen komen bij zijn nieuwe ploeg Illes Balears, laat de praktijk een ander beeld zien. Na twee sprintoverwinningen van Oscar Freire in de wielerweek van Mallorca, stond er vandaag een meer bergachtig parkoers op het programma. Ideaal voor Valverde, al lieten de Rabobank-renners zich ook niet onbetuigd.

In de regen op Mallorca zette Illes Balears het tempo er flink in. Valverde wist het harde werken van onder andere Toni Tauler te bekronen. Hij wist ruim 40 seconden te finishen voor Ronald Mutsaars en Steven de Jongh. Daarmee nam hij de leiding over van Osacr Freire in het klassement over de tot nu toe drie verreden wedstrijden.

Uitslag Trofeo Manacor:
1. Alejandro Valverde (Spa) 4.20.48
2. Ronald Mutsaars (Ned) +0.42
3. Steven de Jongh (Ned) +0.56
4. David Muñoz (Spa)+1.18
5. Rolf Aldag (Dui) +1.19

Ontkenning holocaust blijft strafbaar in Slowakije

Icoon Buitenlands nieuws Het ontkennen van de holocaust blijft voorlopig strafbaar in Slowakije. Het parlement verwierp dinsdag met een overgrote meerderheid van stemmen het voorstel van de regering om de wet die de strafbaarheid regelt af te schaffen. Volgens het ministerie van Justitie zou die wet tegen de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting ingaan.

Wie in Slowakije ontkent dat er in de Tweede Wereldoorlog miljoenen joden zijn vermoord kan sinds 2001 rekenen op maximaal drie jaar gevangenisstraf. Het parlement verwierp het argument dat de wet tegen de vrijheid van meningsuiting in zou gaan met overtuiging; 108 leden stemden voor het behoud van de wet, 1 stemde tegen en er waren 19 onthoudingen.

Overigens is het ontkennen van de holocaust ook in Nederland (en andere westerse landen) strafbaar. Dit blijkt uit het zogenaamde Verbeke-arrest uit 1997 waarin iemand is veroordeeld omdat hij zich 'opzettelijk beledigend heeft uitgelaten over een groep mensen, te weten Joden, wegens hun ras' door het ontkennen van de holocaust.

Knicks winnen weer eens

De New York Knicks hebben pas voor de derde keer in 2005 gewonnen. De Knicks hadden er wel een verlenging voor nodig. Uit bij de Utah Jazz werd het 102-99.

Stephon Marbury was de held van de avond met 30 punten, waarvan acht in overtime. Met nog zes minuten in de reguliere speeltijd hadden de Knicks nog een riante voorsprong van 13 punten, 88-75. Maar de Knicks gaven hun voorsprong weg door nog maar drie punten te maken in de laatste zes minuten. Maar in de verlenging was Marbury de grote man, hij scoorde acht van de Knicks' elf punten. Bij de Jazz werd Andrei Kirilenko topscrorer met 25 punten.

Carter draagt de Nets naar overwinning
Dankzij 43 punten van Vince Carter, het hoogste uit zijn carrière, hebben de New Jersey Nets met 107-97 gewonnen van de Philadelphia 76ers. Na de reguliere speeltijd was de score nog gelijk, 93-93. Maar in overtime liepen de Nets makkelijk weg van de Sixers.

Carter had een fantastische eerste helft waarin hij 27 punten scoorde. Maar in het derde kwart kwam hij maar tot twee punten, en mede daardoor liepen de Sixers uit naar een 80-73 voorsprong met nog twaalf minuten te spelen. "Ik was erg moe na de eerste helft," gaf Carter toe. Carter pakte ook nog eens 14 rebounds.

Jason Kidd liet zijn 62e triple-double uit zijn carrière noteren met 22 punten, 16 assists en elf rebounds. Topscorer bij de Sixers werd Willie Green met 28 punten. De Sixers moesten Allen Iverson missen wegens koorts.

Overige uitslagen:

Wizards - Pacers: 108-104
Hawks - Lakers: 114-108
Heat - Warriors: 105-96

Nederlands Elftal in zwart-wit tenue

Het Nederlands Elftal speelt morgen de oefeninterland in en tegen Engeland in een zwart-wit tenue. De afwijkende outfit is onderdeel van een anti-racismecampagne.

Arsenal-speler Thierry Henry en kledingsponsor Nike zijn iniatiors van een groot anti-racismeproject. Op basis daarvan zal morgen bij de oefeninterland Engeland-Nederland in Villa Park te Birmingham enige actie plaatsvinden.

Het afwijkend tenue van Oranje bestaat uit een zwart-wit shirt met daaronder een zwarte broek en witte kousen. Op de mouw zal de tekst "Stand Up, Speak Up" te lezen staan. De Engelse voetballers zullen daarbij op hun rode shirt een logo met de tekst "Let's Kick Racism Out of Football" dragen. Tenslotte zullen bij het ten gehore brengen van het Engelse volkslied door duizenden toeschouwers borden worden getoond, die tesamen een anti-racismeboodschap vormen.

Coulthard weigerde Ferrari

David Coulthard heeft eind vorig jaar een testbaan bij Ferrari geweigerd. De Schot was in serieuze onderhandelingen met de wereldkampioen, nadat hij door McLaren was gedumpt en een racecontract bij Williams aan zijn neus voorbij zag gaan.

De 36-jarige Schot vertelde het Italiaanse Gazzetta dello Sport: "We hebben gepraat over de optie als testcoureur. Maar uiteindelijk wilde ik racen. In Maranello zou ik me echter direct thuis hebben gevoeld."

Coulthard tekende niet lang hierna een een-jarig contract met Red Bull. "Ik weet nog steeds niet welke motor Red Bull in 2006 zal gebruiken, dus een contract voor langere tijd zou voorbarig zijn geweest."

[Gerucht] C&C: Red Alert 3 naar Nintendo DS

Een werknemer van EA heeft Sen Gamer verteld dat Command & Conquer: Red Alert 3 naar de Nintendo DS komt. In combinatie met het touchscreen biedt dit natuurlijk fantastische mogelijkheden. Het is echter nog niet bekend wanneer dit spel precies zal verschijnen, men verwacht aan het einde van dit jaar. Er is nog geen officiële bevestiging gekomen van EA dus het blijft voorlopig een gerucht.

Red Alert 2 screen op de PC

Opnieuw Nederlands tsunami-slachtoffer geïdentificeerd

algemeenHet Nederlandse Rampen Identificatie Team (RIT) in Thailand heeft maandag een zestiende Nederlandse slachtoffer van de tsunami-ramp geïdentificeerd. Het blijkt de 63-jarige Rotterdammer André van Doorne, waarvan eerder werd gedacht dat hij nog leefde en mogelijk verward door het rampgebied rondzwierf.

De familie van het slachtoffer putte lange tijd hoop uit een foto van een man in een Thais ziekenhuis die sterk op Van Doorne leek. Het TROS-programma Vermist wist echter te achterhalen dat de man op de foto niet de Rotterdammer was, maar een Duitse toerist. Zoon Stefan bleef desondanks hoop houden, ook omdat getuigen verklaarden zijn vader mogelijk in Bangkok te hebben gezien. Tevergeefs. "Stefan vertelde ons gisteren dat hij bericht had gekregen over de vondst van het lichaam van zijn vader", verklaarde een medewerker van TROS Vermist.

Van Doorne was in Thailand op vakantie met zijn vrouw Marianne, die de ramp overleefde maar daarbij ernstig gewond raakte. Ze verbleven in het zwaar getroffen Khao Lak. In het rampgebied worden nog ongeveer 24 Nederlanders vermist. Daarnaast zijn er vijf personen die mogelijk in het gebied waren ten tijde van de vernietigende vloedgolf op Tweede Kerstdag.

Trinko Keen nieuwe voorzitter atletencommissie

Tafeltennisser Trinko Keen volgt Michiel Bartman op als voorzitter van de atletencommissie van NOC*NSF.

Roeier Michiel Bartman is gestopt met de functie omdat hij naar de Verenigde Staten vertrekt om daar als coach aan de slag te gaan. Hij volgde in 2003 volleyballer Peter Blangé op. De atletencommissie is een inspraak -en adviesorgaan voor Nederlandse topsporters. Trinko Keen is door zijn voorzitterschap automatisch lid van het bestuur van NOC*NSF.

BAR heeft nieuwe versnellingsbak

BAR heeft een nieuwe versnellingsbak ontwikkeld voor de 2005 auto die nog sneller schakelt dan de oude versie. Hiermee denkt het team een belangrijk voordeel te hebben ten opzichte van andere teams.

De nieuwe bak schijnt zelfs zo snel te schakelen dat het gerucht de ronde doet dat de versnellingsbak traploos schakelt. Dit zou betekenen dat de versnellingsbak een Continue Variabele Transmisse (CVT) is, zoals ontwikkeld door DAF en begin jaren ’90 getest door Williams.

De CVT is echter door de FIA verboden, BAR zegt dan ook dat het een versnellingsbak is die wel legaal is. Het argument van het team is dat de bak een onderbreking in de overbrenging heeft, hierdoor zou het team niet de FIA reglementen overtreden. Vice President van Honda Racing Development Szafnauer: “Deze versnellingsbak schakelt veel sneller dan de vorige, maar het is geen CVT.”

Ook al schakelt de versnellingsbak sneller dan de vorige, in de tijden van de tests ligt BAR nog steeds achter op de andere teams die met hun 2005 auto’s rijden. Ook de Honda motor is nog niet zo betrouwbaar dat hij 3000 km. kan rijden. Voor het team is het nu wachten op het ontwikkelen van aërodynamische veranderingen om het gat te dichten met McLaren, die het in de tests wel goed doen.

Cocu hervat groepstraining PSV

Phillip Cocu heeft de groepstraining bij PSV weer hervat. De middenvelder van de Eindhovense club trainde apart van de groep, sinds hij in januari het trainingskamp in Abu Dhabi ziek moest verlaten. .

De international herstelde erg langzaam van een longontsteking en moest mede daarom de vriendschappelijke wedstrijd van Nederland tegen Engeland aan zich voorbij laten gaan.

De kans is aanwezig dat de nieuwe spits van PSV, Robert, aankomende zaterdag in de topper tegen AZ zijn debuut zal gaan maken. De afgelopen dagen trainde de Braziliaan extra hard op zijn fysieke gesteldheid en Robert komt steeds beter in zijn ritme.

De anatomie van den penisssss

Laten we eens beginnen met een paard, en dan bedoel ik niet zomaar een paard maar een paard wat leuke trucjes kan.
Nu we het toch over trucjes hebben. In Engeland zijn twee heertjes die ook wat leuke trucjes kunnen, en ze doen dat in de tuin, saampjes met een moker en een schepje.
Ook is er nog een papagaai die de nodige trucjes kan.
Voor degenen die van een potje voetbal houden mogen dit filmpje niet missen, Het gaat over een jochie van een jaar of zes ( als ik goed gerekend heb ) die misschien wel een hele goeie voetballer kan gaan worden.
Voor de dromers hebben we nog een leuke animatie.
Voor Mcman speciaal ff de anatomie van den penisssss
En last butt nog least een lekker snel spel
Have fun.

The Moment of Silence

In Duitsland kreeg The Moment of Silence vrijwel alleen lovende kritieken. Het originele verhaal en de realistische setting, alsmede de Hollywood-achtige soundtrack werden de hemel in geprezen door de Duitse pers. Developer House of Tales was natuurlijk apetrots en besloot het spel ook in het Engels uit te geven. Een uitgever was snel gevonden en FOK! bekeek of het spel werkelijk de titel \"Adventure van het jaar 2004\" verdient.

Coach Brescia ontslagen

Giovanni De Biasi is ontslagen als coach van de Italiaanse club Brescia. Hij is al de negende coach die bij een club in de Serie A moet vertrekken.

De 48-jarige coach is op straat gezet vanwege de slechte resultaten van Brescia in de Italiaanse Serie A. De club staat op de enerlaatste plaats, achter Atalanta Bergamo en heeft drie punten achterstand op de veilige plaats om niet te degraderen. Van de laatste negen competitieduels wist Brescia er geen één te winnen. Alberto Cavasin (ex-Fiorentina) en Alberto Malesani (Lecce) worden genoemd als de mogelijke opvolgers van De Biasi.

Britney wil geld zien van verzekeringen

nakedghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Jongerenidool Britney Spears gaat acht verzekeringsmaatschappijen vervolgen die haar niet willen uitbetalen nadat zij in 2004 haar wereldtoernee afgelastte. In 2004 raakte ze tijdens een video-shoot aan haar knie bezeerd waarna ze haar Onyx-tournee annuleerde. Nu hoopt ze van haar verzekeringmaatschappijen 7,6 miljoen euro op te strijken.

Deze vertikken het echter op hun beurt om de polis van 1 miljoen euro uit te betalen. Reden is een operatie die La Spears vijf jaar geleden onderging waar zij bij het afsluiten van het contract niets over had gezegd. Britney laat het hier niet bij zitten. MTV News meldt dat haar advocaten zeggen dat de nalatigheid van Britney gewoon een onschuldige vergissing was. Verder stellen ze dat de nieuwe blessure niets te maken heeft met de vroegere operatie.

Ruiter Beerbaum wil goud terug

De Duitse springruiter Ludger Beerbaum heeft beroep bij het sporttribunaal CAS aangetekend tegen de diskwalificatie van de Duitse springruiterequipe tijdens de Olympische Spelen van Athene.

De FEI, de internationale hippische federatie, nam het Duitse team de olympische titel af, nadat Beerbaums paard Goldfever een positieve dopingcontrole onderging. Beerbaum verzoekt nu het arbitragehof in het Zwitserse Lausanne om die beslissing ongedaan te maken.

Bij de dopingcontrole in augustus vorig jaar bleek Goldfever te zijn behandeld met betamethason. Het verboden middel zit in een zalf tegen eczeem en heeft volgens dierenartsen geen enkel effect op de prestatie. Maar de internationale hippische federatie paste het dopingreglement strikt toe en gaf het goud toe aan de Amerikaanse ploeg.

Prinsenwagen vast op spoor Schinnen

DarkShine en Mr.CeeJay hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De prinsenwagen van het Limburgse Sjènne (Schinnen) is gisterenmiddag tijdens de optocht stil blijven staan op een spoorwegovergang. Ternauwernood kon de intercity uit Heerlen een noodstop maken. Omstanders konden vervolgens de slagbomen omhoog drukken en de wagen zijn weg laten vervolgen.

De prins en de complete raad van elf zagen hoe de slagbomen zich sloten voor en achter de wagen, waardoor die geen kant meer opkon. De raad van elf sprong meteen van de wagen, maar de prins kon er niet zo snel van af.

"Tsjetsjenen hebben atoombom"

nakedghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Boris Berezovski, miljardair en tegenstander van de Russische autoriteiten, hebben de Tsjetsjeense rebellen de beschikking over een draagbare nucleaire bom. Hij zegt deze informatie ook te hebben doorgegeven aan de Russische veiligheidsdienst, de FSB. De Russische autoriteiten hebben onmiddellijk ontkend dat de Tsjetsjenen over een kernwapen beschikken.

"Voor zover ik weet, neemt de FSB dit ernstig. Er is van derde hand bevestiging gekomen dat de Tsjetsjenen in het bezit zijn van deze draagbare nucleaire bom", beweerde Berezovski op radio Echo Moskvij. Hij verduidelijkte dat volgens zijn informatie er "elementen ontbraken om ze in te zetten".

Boris Berezovski was ooit adjunct-secretaris van de Russische Veiligheidsraad en had toen goede banden met Tsjetsjenië. Twee jaar geleden werd de bom door de Tsjetsjenen hem te koop aangeboden. De populaire krant Komsomolskaja Pravda publiceerde dinsdag een kort interview met Berezovski waarin hij dezelfde uitspraken doet.

Uit een reactie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat zij niet geloven dat de Tsjetsjeense rebellen in het bezit zijn van een nucleaire bom. Verder geloven zij niet dat de rebellen de bom zullen inzetten voor een terroristische actie.

Berezovski stond vroeger dicht bij het Kremlin. Maar in 2000, na de verkiezingsoverwinning van Vladimir Poetin en gerechtelijk vervolging in het vooruitzicht, pakte hij zijn biezen en vertrok hij naar Londen waar hij nu in ballingschap woont.

De maatschappij, dat ben jij. Deel 1

Melissa

Melissa is 23 en een echte vrouw van de wereld, vindt ze zelf. Met de hakken over de sloot heeft ze haar atheneumdiploma gehaald en daarna is ze eerst een jaar gaan werken, dat staat goed op haar cv. En ze heeft een leuk en leerzaam jaar gehad hoor, in de winkel waar ze werkte in de hoofdstraat van de middelgrote stad waar ze woont. Ze is daar als parttimer begonnen in haar examenjaar en daarna werd ze meteen aangenomen voor een fulltime functie. Al snel mocht ze ook achter de kassa staan, in plaats van alleen maar mensen helpen in de winkel. Na ongeveer een half jaar mocht ze op donderdagavond zelfs de winkel al afsluiten! Ondertussen was ze gaan samenwonen met haar vriend, ze hadden via de woningbouw een heel leuke eengezinswoning gekregen, in een redelijke buurt. Al snel besloten ze samen een puppy te nemen, dat is wel zo gezellig. Melissa liet haar werkrooster wijzigen en al snel werkte ze niet meer op zondag, want dan hadden ze met z’n drieën puppycursus en daarna gingen ze bij haar ouders eten.

Ook al was ze heel gelukkig in de winkel , na een jaartje besloot ze toch verder te gaan met studeren, gelukkig kon ze wel parttime blijven werken. Ze vond een leuke Hogeschool in een nabije middelgrote stad en ze ging een leuke internationaal georiënteerde communicatie studie doen. Ook al kon ze met haar atheneumdiploma naar de universiteit, ze ging liever naar het HBO, want dat was toch meer praktijkgericht en op de uni heb je veel meer huiswerk en daar had ze natuurlijk geen tijd voor. Precies volgens haar planning had ze aan het eind van haar eerste jaar haar propedeuse op zak en had ze veel nieuwe vrienden gemaakt, elke vrijdagmiddag zat ze met de groep in de inpandige soos. Maar helaas kende Melissa ook tegenslag in haar leven, haar contract was niet verlengd bij de winkel, ze was overbodig en te duur geworden. Gelukkig verdiende haar vriend lekker en hoefde ze van hem geen nieuwe baan te zoeken, zodat zij zich kon concentreren op school en lekker thuis kon blijven met de hond. Als haar vriend ’s avonds moe thuis kwam van zijn werk, zorgde zij ervoor dat het eten klaar stond, behalve op donderdag, want dan aten ze altijd met hun vriendenclubje bij hun favoriete restaurant. Daarnaast gingen ze ook elke laatste zondag van de maand naar de sauna en aten ze daar biefstuk.

Kortom, Melissa was gelukkig. Ze deed een goede opleiding en ze was maatschappelijk geïnteresseerd, want elke avond na het eten keken zij en haar vriend Hart van Nederland en als er echt niks op de tv was, keken ze ’s avonds ook wel eens Barend & Van Dorp. Inmiddels was ze aan het einde van het tweede jaar van haar studie en moest ze een stageplek uitzoeken, in het derde jaar moest ze namelijk een half jaar stage lopen in het buitenland. Ze wilde het liefst naar Engeland of Frankrijk, want dan kon ze lekker vaak haar vriend en hond zien én ze sprak die talen. Helaas was een stageplek zoeken niet zo makkelijk en besloot ze dus geen nee te zeggen toen ze een stageplek aangeboden kreeg in Suriname. Met een bezwaard hart vertrok ze met een klasgenootje naar Paramaribo en ze zag ontzettend op tegen het komende half jaar. Ver weg van huis, vreemd eten en negers. Niet dat ze een racist is, maar negers zijn toch vaak domme criminelen. De eerste twee weken was ze doodongelukkig en miste ze haar vriend en hond ontzettend erg. Tot ze Clarence leerde kennen. Clarence was ontzettend aardig en behulpzaam en het was nog een normale jongen ook! Hij had een auto en een baan, een goede opleiding en hij was beleefd. Na een week vol twijfels lag ze opeens in bed met Clarence. Ook al viel ze totaal niet op negers, hij was toch wel erg leuk! Twee weken later kwam haar vriend naar Paramaribo en huilend van geluk vielen ze elkaar in de armen op Zanderij. Op de tweede dag van zijn verblijf vertelde ze hem dat ze twijfels had over hun relatie. Ze hield heus nog wel van hem, maar hun relatie was zo… zo burgerlijk. Ze was nog maar 23 jaar en ze wilde nog zoveel dingen doen en zien. Begripvol als hij was, begreep hij haar wel en ze besloten een break te nemen en na haar terug komst in Nederland rustig aan te doen.

Na vier maanden vol zon, zee, strand, caipirinha’s en hete seks met Clarence, kwam Melissa weer terug in Nederland. Haar ouders, vriend én de hond stonden haar op te wachten op Schiphol. Na een moeilijke week bij haar ouders, besloot ze toch weer terug te gaan naar haar vriend. Met Clarence zou het immers toch niks worden, hij woonde zo ver weg, en tsja.. het is toch een neger dus hij zou vast al een ander vriendinnetje hebben. Al snel zat ze weer elke donderdag in haar favoriete restaurant, elke laatste zondag van de maand in de sauna en zaterdagavond met een goede film op de bank, onderwijl stiekem terugdenkend aan wilde, zweterige nachten in de Jungle.

Eerste tests nieuwe Jordan

De nieuwe wagen van Jordan is maandag voor het eerst getest. Tiago Monteiro gaf de EJ15 op Silverstone een eerste shakedown. Het was de eerste test van Jordan sinds de overname door Midland.

De Jordan EJ15 reed met de nieuwe Toyotamotor en opvallende extra vleugels, geplaatst boven de luchtinlaat aan de voorkant van de sidepods. Jordan experimenteerde eind vorig seizoen al met deze extra vleugels.

Jordan zal ook vandaag nog een paar shakedowns uitvoeren op Silverstone, alvorens het team drie dagen uitgebreider gaat testen met de nieuwe coureur Narain Karthikeyan achter het stuur.

Kind (4) neemt auto naar de videotheek

Icoon opmerkelijk nieuws Een 4-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Michigan vond de plaatselijke videotheek kennelijk te ver lopen. Hij reed er daarom vrijdag midden in de nacht met de auto van zijn moeder naartoe. Pas bij het inparkeren beschadigde de kleuter een aantal andere voertuigen.

Omdat de jongen te klein was om bij het gaspedaal te kunnen kwam de auto nauwelijks vooruit. Hij wist de videotheek 400 meter verderop echter wel te halen. Op de weg terug werd het slingerende voertuig door een politieagent opgemerkt.

De agent volgde de auto, die geen bestuurder leek te hebben, tot aan de woning van de jongen. Bij het inparkeren daar raakte de auto twee geparkeerde voertuigen, om vervolgens achteruit tegen de politieauto aan te rijden. Pas toen ontdekte de verbaasde agent wie het voertuig bestuurde. De moeder van het kind verklaarde later hem te hebben leren autorijden terwijl hij op haar schoot zat.

Zowel de moeder als het kind zullen niet aangeklaagd worden voor het incident. "Hij is vier jaar oud. Zijn moeder wist niet eens dat hij wakker was", aldus politiechef Doug Heugel tegen een krant.


De schade aan de auto viel nog mee

Noodweerexces in Bossche 'cafémoord'

De man die vorig jaar in café t Huukske in Den Bosch de 31-jarige Leon Marcé doodschoot is ontslagen van rechtsvervolging voor doodslag. De rechtbank accepteerde het beroep van de verdachte, D. C. (33), op noodweerexces. Tegen C. was 10 jaar cel geëist.

Dader en slachtoffer leefden al jaren op voet van oorlog met elkaar, zo stelde de Officier van Justitie twee weken geleden al vast. In 1999 werd in hetzelfde café de Bosschenaar Hans Verspeek doodgeschoten. Zowel Marcé als C. werd daarvoor veroordeeld, maar C. werd in hoger beroep vrijgesproken ondanks een belastende verklaring van Marcé. tegen hem. C. nam het 'verraad' van Marcé hoog op, aldus de officier. In 2002 trachtte hij hem al eens van het leven te beroven.

Toch vond de rechter dat C. er nu niet op uit was geweest om zijn opponent te vermoorden. Marcé kwam namelijk nooit meer in 't Huukske en uit verklaringen bleek dat C. meteen toen hij hem zag, de kroeg wilde verlaten. Vrienden van Marcé hielden hem echter tegen en Marcé deelde hem een kopstoot uit. Hierop schoot C. hem neer.

C. werd gisteren overigens wel tot 3 jaar celstraf veroordeeld wegens verboden wapenbezit.

Geen mededogen voor dronken medewerker

Een dronken werknemer van een bedrijf uit Brabant is door zijn baas bij de politie in Zevenbergen afgeleverd wegens dronken rijden. De man reed een bedrijfsbus in puin op de A17 en belde direct zijn baas om hulp.

Toen de baas op de plaats van het eenzijdige ongeval aankwam rook hij een alcohollucht bij zijn werknemer. Hij nam zijn ondergeschikte mee naar de politie die hem onderwierp aan een blaastest. Deze wees uit dat de werknemer inderdaad te veel alcoholische versnaperingen had genuttigd. Waarschijnlijk zal de werknemer op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan.

Legerpiloot gebruikt heli om pizza te bezorgen

Icoon opmerkelijk nieuws Een helikopterpiloot uit het Britse leger heeft zich een reprimande op de hals gehaald door zijn helikopter op een wel heel bijzondere manier voor eigen doeleinden te gebruiken. De man gebruikte de Lynx-helikopter namelijk om een pizza naar zijn vriendin te brengen. Het incident vond al op 20 januari plaats, maar is vandaag pas bekendgemaakt.

De 25-jarige piloot maakte deel uit van een eenheid gestationeerd in Suffolk. Hij was bezig met een kaartleesoefening toen hij besloot de pizza bij zijn vriendin af te geven, die 50 kilometer verderop bezig was met een andere legeroefening.

De betrokken personen hebben allen disciplinaire straffen gekregen, maar het leger wilde niet zeggen om wat voor straffen het gaat.

Een Lynx-helikopter op archiefbeeld
Een Britse Lynx-helikopter stijgt op vanaf een basis in Irak

Sturkenboom excuseert zich bij Diba


De voorzitter van FC Utrecht, Martin Sturkenboom, heeft Anouar Diba telefonisch zijn excuses aangeboden.

Sturkenboom zei vorige week op de site van de club uit de Domstad dat de speler van NAC Breda een 'dubieus Utrecht-verleden' heeft.

"Met die woorden heb ik Diba onheus bejegend en dat spijt me", aldus Sturkenboom. Afgelopen zondag werd Diba in de uitwedstrijd van NAC tegen Utrecht uitgemaakt voor tasjesdief door de aanhangers van Utrecht.

Zijn uitspraken deed Sturkenboom twee weken geleden, na de bekerwedstrijd tussen de beide clubs, waarin Diba tevens al werd uitgemaakt voor tasjesdief. De spreekkoren zouden volgens de voorzitter verband houden met incidenten die tijdens de Utrecht-tijd van de speler zouden hebben plaatsgevonden. "Ik wilde duidelijk maken dat de spreekkoren niet tegen de Marokkaanse gemeenschap gericht waren na het incident in Amsterdam", zei Sturkenboom.

Bij dat incident werd een Marokkaanse jongen doodgereden nadat hij een tas stal van een automobiliste. Sturkenbooms uitleg wakkerde het vuur juist aan voor de competitiewedstrijd van afgelopen zondag. "Dat is nooit mijn bedoeling geweest", aldus Sturkenboom.

Boze buurman is carnavalsfeest zat

Buurman Tom van den Belt van café Murphy’s in Deventer is gisternacht zo kwaad geworden over het uit zijn slaap houden door carnavalsfeesten, dat hij de kroeg onder water heeft gezet. Van den Belt boorde daartoe een gat in de muur en propte daar een tuinslang in die hij aanzette. Vervolgens schroefde hij, toen carnavalsvereniging De Deurzakkers al was verdwenen, de deuren van de kroeg dicht met centimeters lange schroeven.

Van den Belt heeft gezegd dat als er weer een luidruchtig feest plaatsvindt, hij een stinkbom door het gat in de muur naar binnen zal gooien.

Bedrijfsleider Rianne Jansen van Murphy’s is hevig ontdaan door de acties van de boze buurman. ''Hij schroeft gewoon de nooduitgangen dicht. Hij speelt met levens.'' Van den Belt zegt dat hij de brandweer heeft ingelicht over het dichtschroeven van de nooddeuren. Een woordvoerder van de brandweer bevestigt dat. Het café beschikt overigens over alle noodzakelijke vergunningen en ontheffingen.

Saillant detail is dat de burgemeester van Deventer James van Lidth de Jeude, gisteren ook op het carnavalsfeest in Murphy’s aanwezig was. Van de carnavalsvereniging zijn bovendien veel ambtenaren lid.

De gemeente Deventer heeft inmiddels milieuambtenaren opgedragen onmiddellijk in de zaak te duiken. Ze moeten onderzoeken hoe erg de geluidsoverlast is.

IND doet aangifte wegens vals 'paspoort'

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal vandaag nog aangifte doen tegen de interkerkelijke vluchtelingenorganisatie Inlia. Volgens de IND heeft Inlia, die steun verleent aan asielzoekers uit Groningen, valse documenten in omloop gebracht.

De stichting geeft identiteitskaarten uit aan uitgeprocedeerde asielzoekers die nog in de gemeentelijke noodopvang zitten en geen papieren hebben. Volgens de IND is de identiteitskaart van Inlia ongeldig. Bij de dienst zijn al enkele gevallen bekend waarbij asielzoekers die de kaart hebben gekregen denken dat ze dankzij het document legaal in Nederland zijn en via uitzendbureaus aan de slag kunnen.

Inlia ontkent de beschuldigingen. Volgens directeur J. van Tilborg is er nog geen enkele registratiekaart van Inlia afgegeven, omdat de kaarten nog gedrukt moeten worden. Hij is dan ook woedend op de IND over de aangifte.

PS3 presentatie nog voor de E3

Sony kwam een tijdje terug met de mededeling dat de PS3 in mei op de E3 zou verschijnen. Maar slechts een aantal uur na de bekendmaking van de cell-chip heeft een Sony-medewerker aan Gamespot verklaard dat de PS3 nog voor de E3 gepresenteerd zal worden. Terwijl Microsoft en Nintendo hun next-gen consoles waarschijnlijk op de E3 zullen tonen heeft Sony dus besloten om dit nog eerder te doen.
De PS3 presentatie zal ook niet op de GDC (eind maart) zijn. Wanneer de presentatie dan precies zal zijn is nog niet bekend.
"[...]
The premiere event has nothing to do with GDC, the event will be before E3, but the date is still not announced."
[...]"


Scholieren gooien fiets van viaduct als experiment

leensen had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Drie scholieren uit Bunnik hebben maandagmiddag een fiets van een voetgangersbrug op de Parallelweg van de A12 gegooid. Er raakte niemand gewond door de actie. Volgens de scholieren voerden ze het 'experiment' uit in het kader van een project over zwaartekracht van hun school. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

De jongens, met leeftijden van 15 en 16 jaar, verklaarden benieuwd te zijn wat er zou gebeuren als ze een fiets van een bepaalde hoogte lieten vallen. Om dit te testen gooiden ze de fiets boven de berm van de Parallelweg naar beneden, wat werd gezien door een man. Die waarschuwde direct de politie.

De jongens hadden zich niet gerealiseerd hoe gevaarlijk hun experiment was, en begrepen wat ze fout hadden gedaan. De politie gaf de jongens daarom alleen een vermaning, waarna ze weer mochten gaan.

Geen vervanger voor Sneijder

Marco van Basten zal geen vervanger oproepen voor Wesley Sneijder. De bondscoach van Oranje houdt het bij de zeventien spelers, nadat de middenvelder van Ajax maandag moest afhaken voor de oefenwedstrijd tegen Engeland.

De middenvelder liep tijdens de training van Oranje maandagavond een blessure aan zijn hamstring op. De kwetsuur leek eerst niet ernstig, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat Sneijder woensdag met Oranje, en waarschijnlijk ook zondag met Ajax in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, sowieso niet inzetbaar is.

Gewonde bij overval in carnavalspak op supermarkt

Icoon Binnenlands nieuws Bij een overval op een supermarkt in het Brabantse Heesch is dinsdagochtend een medewerker lichtgewond geraakt nadat hij was beschoten. De twee daders waren in carnavalspak verkleed. Ze wisten met de buit te ontkomen met behulp van een derde man die een vluchtauto bestuurde. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Tijdens de overval waren er meerdere medewerkers en klanten in de supermarkt aanwezig. De overvallers wisten vier kassalades buit te maken. Het is nog onduidelijk hoeveel geld die lades bevatten. De politie heeft de vluchtauto, die was gestolen, brandend teruggevonden.

Paul Scheffer overweegt PvdA-leiderschap

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

PvdA-ideoloog Paul Scheffer overweegt om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007. De publicist en wetenschapper zegt echter dat nog allerminst vaststaat dat hij nu al besloten zou hebben zich kandidaat te stellen. ''Dat is ongelofelijk voorbarig. Ik denk erover na, zoals ik over veel dingen nadenk in mij leven'', aldus Scheffer. Pas in 2006 zal Scheffer beslissen of hij de strijd aan zal gaan met Wouter Bos.

De 50-jarige Scheffer heeft al wel een gesprek gehad met partijvoorzitter Ruud Koole, ''maar dat ging uitsluitend over de procedurele kant van de zaak. Over wat je moet doen als je je kandidaat zou willen stellen'', zo zegt de PvdA'er. Hij laat wel doorschemeren weinig te zien in de huidige PvdA-leider Bos. ''Je overweegt niet voor niets je kandidaat te stellen.'' Over zijn inhoudelijke bezwaren tegen Bos wil hij zich niet uitlaten.

Scheffer, in het dagelijks leven onder meer bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek aan de Universiteit van Amsterdam, deed in 2000, nog ruim voor de opkomst van Pim Fortuyn, veel stof opwaaien met een artikel over de integratie van allochtonen, onder de titel 'Het multiculturele drama'. Het kwam Scheffer op veel kritiek te staan, maar zijn stuk wakkerde de discussie binnen de PvdA wel aan. De hoogleraar is bijzonder kritisch zoals het nu met de multiculturele samenleving gesteld is. De integratie voor grote groepen allochtonen blijft veel te veel achter, zo betoogt hij regelmatig.


Hoogleraar, publicist en PvdA-ideoloog Paul Scheffer

Auto met 2 doden op vluchtstrook A50

knopsky en nakedghost hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Op de A50 tussen Zwolle en Arnhem heeft de politie dinsdagochtend een auto met twee lijken gevonden. De snelweg was hierdoor tot 9.00 uur afgesloten in verband met het sporenonderzoek. De politie gaat uit van een misdrijf. Er is nog niets bekend over de identiteit van de slachtoffers.

Een passerende automobilist trof de auto dinsdagochtend rond 4.00 uur aan op de vluchtstrook van de snelweg, waarop hij de politie waarschuwde. Die zette direct de snelweg af. De auto is inmiddels naar een politiebureau vervoerd voor verder onderzoek.

Doelman overlijdt tijdens training

De 27-jarige Sloveense doelman Nedzad Botonjic is tijdens de training van zijn club Olimpia Ljubljana overleden.

Botonjic kreeg op het veld een hartaanval en ook al was er een ambulance snel ter plaatse, de hulp kwam te laat om hem nog te reanimeren.

Nadat ze te horen kregen dat hun collega was overleden, weigerden de spelers van de Sloveense nationale ploeg te trainen. Slovenie speelt woensdag een oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

Cybergeliefden blijken in het echt getrouwd

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een cyberaffaire van een Jordaans stel liep helemaal verkeerd af toen ze ontdekten dat ze in het echt al met elkaar getrouwd waren. Het stel leefde al een aantal maanden gescheiden. Door puur toeval kwamen ze elkaar tegen in een chatroom op internet. Er ontstond meteen een romance, die uiteindelijk leidde tot een afspraak.

Zowel Bakr Melhem als zijn vrouw Sanaa gebruikten niet hun echte namen in de chatroom, waardoor ze elkaar niet herkenden. Bakr, die de alias Adnan gebruikte, werd direct verliefd op Sanaa, die zichzelf Jamila ('mooi') noemde. Jamila beschreef zichzelf als een ongetrouwde moslima die van lezen hield.

Na drie maanden was het stel zo verliefd op elkaar dat ze besloten te gaan trouwen. Ze spraken af elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten bij een busstation in het plaatsje Zarqa.

Volgens het persbureau Petra werd Bakr lijkwit toen hij zijn vrouw herkende. Hij schreeuwde direct drie keer "ik scheid van je", wat daar de officiële manier is om een huwelijk te beëindigen. Sanaa viel daarop flauw, maar niet voordat ze haar man nog net kon uitmaken voor leugenaar.

'Mannen denken sneller dan vrouwen'

Nikao had ons via de nieuws-submit te melden:

opmerkelijk Canadese onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat de hersenen van mannen sneller werken dan die van een vrouw. Dit heeft tot gevolg dat het intelligentiepeil van mannen wat hoger uitkomt. Het feit dat meisjes betere studieresultaten boeken dan jongens en dat vrouwen een talent hebben voor het doen van twee dingen tegelijk heeft niets met de capaciteit van de hersenen te maken verklaarden zij.

De onderzoekers onderwierpen 186 mannelijke en 201 vrouwelijke studenten aan verschillende mentale tests. Ze maten daarbij hoe lang het duurde voor de hersenimpulsen om een bepaalde afstand af te leggen. Het bleek uiteindelijk dat de impulsen bij mannen sneller door de hersenen raasden dan bij vrouwen. De mannelijke hersencellen stuurden de impulsen vier procent sneller door dan de vrouwen. “Een verrassend groot verschil tussen de geslachten,” aldus de onderzoekers.

Zeker is dat dit onderzoek in wetenschappelijke kringen voor de opschudding zal zorgen. De onderzoekers realiseerden dat hun conclusies controversieel zijn en willen voorlopig geen commentaar geven.

'Deep Throat' gaat weer draaien

De klassieke pornofilm Deep Throat gaat weer draaien. De film zorgde in 1972 voor behoorlijk wat opschudding in het puriteinse Amerika. Deep Throat was de eerste hardepornofilm die in grote bioscopen draaide, al werd hij bij het uitkomen in 23 Amerikaanse staten verboden.

De heruitgave van Deep Throat in de Verenigde Staten valt samen met een documentaire erover, Inside Deep Throat. Die gaat vrijdag in Amerika in première. De documentaire laat zien hoe Deep Throat het genre vanuit een taboesfeer in de openbaarheid bracht.

Doom 3 vertraagd

De Xbox versie van Doom III is verschoven naar het eerste kwartaal van het komende fiscale jaar van Activision. Dit begint op 1 april. Daarnaast is de Xbox versie van Doom 3 niet het enige dat verschoven wordt; ook de Doom 3: Resurrection of Evil expansion pack voor de PC is verschoven.

Wanneer beide games nu uitkomen is nog niet bekend, maar op zijn vroegst april dus.


Doom III pas in april op de Xbox

Voetbal: Zaak tegen Pienaar geseponeerd

De zaak tegen Ajacied Steven Pienaar wegens mishandeling van zijn vriendin is door het openbaar ministerie in Amsterdam geseponeerd. Dat heeft de advocaat van de voetballer bevestigd.

Pienaar werd vorig week op het politiebureau verhoord omdat zijn (ex-)vriendin tegen hem aangifte van mishandeling had gedaan. De Zuid-Afrikaan had net daarvoor zijn relatie met haar verbroken.

Zijn advocaat verklaarde dat Pienaar zelf nog overweegt om aangifte te doen wegens de valse aangifte door zijn (ex-)vriendin. "Als hij terug is van zijn interland met Zuid-Afrika zullen we dit bespreken. Het belangrijkste is nu dat dit uit de wereld is."

Atleet wil onschuld Decembermoorden bewijzen

De voormalig Nederlands en Surinaams sprintkampioen Sammy Monsels is afgereisd naar Suriname om zijn onschuld te bewijzen in de zaak van de Decembermoorden van 1982.

Maandag arriveerde Monsels in Paramaribo. In een interview op de luchthaven zei Monsels dat hij "geen bloed aan mijn handen heeft".

De oud-sprinter moet voor de de krijgsraad in Suriname verschijnen wegens directe of indirecte betrokkenheid bij de moorden. In december 1982 werden vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire regime onder leiding van ex-legerleider Desi Bouters vermoord. Het is nog niet bekend wanneer het proces zal beginnen.

De oud-sprinter was tot 1987 beroepsmilitair in het leger van Suriname. Monsels zegt dat hij geen belastende verklaring tegen Bouterse heeft afgelegd. Andere militairen zouden dat wel gedaan hebben volgens een in Nederland uitgelekt onderzoeksrapport. Bouterse, die de hoofdverdachte in de zaak genoemd wordt, zou volgend jaar graag president van Suriname willen worden na de verkiezingen.

Monsels was naar eigen zeggen in de periode van 7 tot 9 december 1982 met twee- tot driehonderd militairen in het Fort Zeelandia. In die militaire vesting zijn de moorden gepleegd. De namen van de militairen die samen met hem daar waren, is Monsels niet op de lijst van verdachten tegengekomen.

De atleet, die achttienvoudig sprintkampioen is en momenteel atletiecoach in Amsterdam, werd voor het eerst over de zaak verhoord in 2002 door de rechter-commissaris die het gerechtelijk vooronderzoek naar de Decembermoorden leidde.

[upd] Bejaarde beroofd van hondje

AllesIsZinloos had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 82-jarige Amersfoortse vrouw is zaterdag door twee vrouwen en een jongen beroofd van haar hond. Tijdens een wandeling in haar woonplaats werd haar 4- jarige chi hua hua-hondje door de dieven uit haar armen gegrist.

Op zaterdagmiddag liep de Amersfoortse met haar hond en rollator op de Stadsring. Op de hoek van de Utrechtseweg kwamen uit een oude zwarte auto twee vrouwen en een jongen die het op de hond hadden voorzien. Met smoesjes probeerden de drie de hond te pakken te krijgen maar de bejaarde vrouw trapte hier niet in en nam het diertje in haar armen. De dieven lieten het hier echter niet bij zitten en gristen het dier weg. Vervolgens stapte het drietal in de auto en reden ze met de hond in de richting van de Arnhemseweg.

De politie heeft geen idee wie de daders zijn. De hond is uitgerust met een chip waarop zijn identiteitsgegevens staan.

Update 9:15
Inmiddels heeft de eigenaresse haar hondje weer terug, nadat het viervoetertje vanmorgen bij de politie was afgegeven.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 12

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 12 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Rugbyfan castreert zichzelf na weddenschap

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 26-jarige Welshman heeft zichzelf van z'n mannelijkheid beroofd, na het verliezen van een weddenschap. De man, een rugbyfan in hart en nieren, had beloofd zijn ballen af te zullen snijden als het nationale rugbyteam van Wales tijdens het tournooi om de Six Nations Cup zou winnen van aartsrivaal Engeland. En Wales won met 11-9, de eerste overwinning op Engeland in twaalf jaar.

De rugbyfan verliet na de wedstrijd de pub om naar huis te gaan, maar keerde even later terug met zijn afgesneden testikels in zijn hand. Dit tot grote schrik en afschuw van de overige aanwezigen, want die waren er van overtuigd dat hij een grapje maakte.

De man is vervolgens in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen. Volgens een lokale politiefunctionaris stond de man overigens ook al lang bekend als een psychisch probleemgeval.

OPEC-lid heeft meer olie-import dan export

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Indonesië kan mogelijk worden geschrapt als lid van de OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries), vanwege het feit dat het land geen netto exporteur meer is van olie. Na een gestage afname van de productie van ruwe olie, ligt de Indonesische olieopbrengst nu onder de één miljoen vaten (à 159 liter) per dag, veel minder dan de bijna 1,4 miljoen vaten per dag die het land krachtens de afspraken binnen de OPEC boven de grond zou mogen halen. En in februari 2004 werd een omslagpunt bereikt: Indonesië heeft sindsdien zelfs meer olie in moeten voeren, dan dat het land exporteerde.

De Indonesische minister van Olie heeft de bui al zien hangen en heeft daarom een studiegroep ingesteld om "de voor- en nadelen van het lidmaatschap tegen elkaar af te wegen." Hij was zich er echter wel van bewust dat op dit vlak ook politieke factoren een rol spelen: "Het lidmaatschap van de OPEC heeft politieke voordelen. Bij een besluit daarover gaat het ook om onze betrekkingen met een aantal landen, vooral in het Midden-Oosten." Indonesië is qua oppervlakte en inwonertal het grootste islamitische land ter wereld en voelt zich mede daarom verbonden met de vele Arabische landen in die regio.

Nedved weer de beste van Tsjechië

Voor de vierde maal in zijn voetballoopbaan is Pavel Nedved uitgeroepen tot de beste voetballer van Tsjechië.

In de verkiezing, die werd gehouden onder de spelers en coaches, kreeg de middenvelder van het Italiaanse Juventus met 4817 punten de voorkeur boven de aanvaller van Liverpool, Milan Baros, die 4216 punten haalde. Als derde eindigde de keeper van Celsea, Petr Cech, met 3636 punten. Nevded won de prijs al eerder in 1998, 2000 en 2003.

De bondscoach van Tsjechië, Karel Brückner, die nog altijd de hoop heeft dat Nedved zich weer beschikbaar wil stellen voor het nationale elftal, werd gekozen als Trainer van het Jaar. En tot Talent van het Jaar werd Tomá Jun van Sparta Praag uitgeroepen.

Details PlayStation 3 chipset bekend

Op de International Solid-State Circuits Conference maakten Sony, IBM en Toshiba enkele details bekend rond de Cell-processor die het hart van de PlayStation 3 moet gaan vormen. De drie bedrijven werken al jaren aan de Cell. De eerste proefproduktie-run moet later dit jaar plaats gaan vinden. De processor zal vervolgens ook zijn weg vinden naar workstation PC's die vooral animatie en grafische toepassingen draaien.

De Cell krijgt een 64-bit IBM Power processor en acht "synergistic processing units" die onafhankelijk en gelijktijdig berekeningen kunnen uitvoeren volgens Jim Kahle van IBM. Media-specifieke instructies zijn "ingebakken" in de core, maar ze worden volgens IBM-engineer Brian Flachs flexibel en slim genoeg om ook nonmedia-tasks uit te voeren. "Het wordt een compromis tussen grafische processor en centrale processor".

De specificaties in het kort:

• De Cell krijgt een 64-bit IBM Power processor en acht "synergistic processing units".

• De eerste versie van de chip zal sneller dan 4GHz lopen. Een precieze snelheid werd niet gegeven. Volgens "de wandelgangen" zou het 4.6 GHz zijn.

• Cell kan 256 miljard berekeningen per seconde aan (256 gigaflops).

• De Cell zal beschikken over 2.5MB on-chip memory. Data van en naar off-chip memory verplaatst zich met snelheden tot 100 gigabytes per second, via XDR en FlexIO interface technologie (onder licentie van Rambus).

• De chip heeft 234 miljoen transistors en is 221 vierkante mm groot.

Bush wil begrotingstekort flink drukken

President Bush wil het Amerikaanse begrotingstekort volgend jaar met tien procent terugdringen. Daarvoor wil hij miljarden dollars bezuinigen op onder meer sociale zekerheid en onderwijs. Daarbij gaat hij meer uitgeven aan defensie en ontwikkelingssamenwerking.

Het begrotingstekort, volgens velen een hoofdoorzaak van de waardevermindering van de dollar, moet in het financiële jaar 2010 zijn afgenomen tot 207 miljard dollar. Nu is het tekort nog 427 miljard dollar. De uitgaven stijgen het komende jaar met 3,5 procent tot 2,57 biljoen dollar. Dat is de geringste procentuele stijging sinds Bush aan het bewind kwam. De inkomsten zullen volgens de begroting stijgen met 5,8 procent tot 2,18 biljoen dollar.

De Europese landen vragen Amerika al een tijd om wat aan het hoge tekort te doen. Het tekort is de oorzaak van de dure euro, en die is weer slecht voor de Europese export.

Hubble definitief terug naar aarde

NASA heeft gisteren besloten geen geld uit te trekken om de ruimtetelescoop Hubble langer in bedrijf te houden. Over twee jaar zal er dan ook een einde komen aan de missie van de telescoop die sinds 1990 in de ruimte is.

Volgens Steve Moskowitz van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is een nieuwe onderhoudsmissie naar de Hubble te riskant. Vier keer eerder is er wel onderhoud aan de telescoop gepleegd. Veel astronomen hoopten dat de telescoop na een nieuwe onderhoudsmissie nog tot 2011 in gebruik kon blijven.

De zonnecellen die de telescoop van energie voorzien, kunnen zonder nieuw onderhoud nog tot uiterlijk 2007 mee. Daarna is het de bedoeling dat het gevaarte op gecontroleerde wijze in de oceaan stort.

Masters of Darts: Goede start Stompé

De Nederlandse BDO-darters zijn het prestigieuze Masters of Darts toernooi goed begonnen. Zowel Co Stompé als Raymond van Barneveld wonnen hun eerste partij. "The Matchstick" stond daarbij zelfs geen set af.

In het ExpoCenter in Hengelo (Ov.) vindt deze week een treffen plaats tussen de beste spelers van de twee grote professionele dartsorganisaties: PDC (Professional Darts Corporation) en BDO (British Darts Organisation). In totaal komen acht spelers in actie. Onder hen Raymond van Barneveld èn Phil Taylor. De elfvoudig wereldkampioen, die bij de PDC speelt, speelde nog nooit een match tegen "Barney", speler bij de BDO en viervoudig Embassy winnaar. De deelnemers spelen eerst vier poulewedstrijden. Vervolgens zullen de beste vier darters de halve finales spelen. De finale wordt op zondag 13 februari gespeeld.

Op de eerste dag beet Stompé het spits af tegen de Engelsman Colin Lloyd. Het werd 4-0 voor de Nederlander. Zijn tegenstander "Jaws" moest lijdzaam toezien hoe "the Matchstick" hoge finishes gooide.

Raymond van Barneveld startte met een Nederlands onderonsje tegen Roland Scholten. Het werd uiteindelijk 4-2 voor "Barney". De Hagenaar kwam steeds voor in sets, waarna "The Tripod" weer langszij kwam. Van Barneveld klaarde de klus tenslotte (4-2)

De laatste partij ging tussen Andy Fordham en Wayne Mardle, een Engels treffen. Mardle gooide twee legs goed om vervolgens in te storten. "The Viking" won vervolgens de eerste drie sets. "Hawai 501" krabbelde daarna weer op, maar moest na het winnen van twee sets alsnog capituleren (2-4)

Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!

Masters of Darts: Goede start Stompé

De nederlandse darters zijn het prestigieuze Masters of Darts toernooi goed begonnen. Zowel Co Stompé als Raymond van Barneveld wonnen hun eerste partij. "The Matchstick" stond daarbij zelfs geen set af.

In het ExpoCenter in Hengelo (Ov.) vindt deze week een treffen plaats tussen de beste spelers van de twee grote professionele dartsorganisaties: PDC (Professional Darts Corporation) en BDO (British Darts Organisation). In totaal komen acht spelers in actie. Onder hen Raymond van Barneveld èn Phil Taylor. De elfvoudig wereldkampioen, die bij de PDC speelt, speelde nog nooit een match tegen "Barney", speler bij de BDO en viervoudig Embassy winnaar. De deelnemers spelen eerst vier poulewedstrijden. Vervolgens zullen de beste twee darters van BDO en PDC de halve finales spelen. De finale wordt op zondag 13 februari gespeeld.

Op de eerste dag beet Stompé het spits af tegen de Engelsman Colin Lloyd. Het werd 4-0 voor de Nederlander. Zijn tegenstander "Jaws" moest lijdzaam toezien hoe "the Matchstick" hoge finishes gooide.

Raymond van Barneveld startte met een Nederlands onderonsje tegen Roland Scholten. Het werd uiteindelijk 4-2 voor "Barney". De Hagenaar kwam steeds voor in sets, waarna "The Tripod" weer langszij kwam. Van Barneveld klaarde de klus tenslotte (4-2)

De laatste partij ging tussen Andy Fordham en Wayne Mardle, een Engels treffen. Mardle gooide twee legs goed om vervolgens in te storten. "The Viking" won vervolgens de eerste drie sets. "Hawai 501" krabbelde daarna weer op, maar moest na het winnen van twee sets alsnog capituleren (2-4)


Programma dag 2
David - Mardle
Fordham - Taylor
Stompé - Scholten

Sneijder haakt af voor Engeland

Wesley Sneijder heeft maandag het Oranje trainingskamp voortijdig verlaten. Een hamstringblessure noopt hem rust te nemen.

Daar Sneijder tijdens de training last kreeg van de hamstring, ging hij voortijdig naar de kleedkamer. Aanvankelijk werd gedacht dat hij met wat rust alsnog woensdag beschikbaar zou zijn. Nader onderzoek wees echter uit dat de zeventienvoudig international de oefeninterland tegen Engeland zal moeten laten schieten.

Bondscoach Marco van Basten heeft nog geen mededeling gedaan over een eventuele vervanger voor de Ajacied. Zijn selectie bestaat nu nog uit zeventien spelers.

Ajax trainer Ronald Koeman komt de blessure van Sneijder zeer ongelegen. Na het verlies tegen FC Twente van afgelopen weekend en met het oog op het komend treffen tussen AZ en PSV, dient de uitwedstrijd tegen NAC Breda te worden gewonnen. Rafael van der Vaart is voor die wedstrijd geschorst. Ook mist zijn ploeg ervaren spelers als Tomás Galásek en Zdenek Grygera. Het meespelen van Sneijder is nu onzeker.

Solozeilrecord rond de wereld

Solozeilster Ellen MacArthur (28) heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door in ruim 71 dagen solo rond de wereld te varen.

De Britse passeerde maandag een denkbeeldige finishlijn tussen het Franse Ushant en het Britse schiereiland Lizard (Cornwall), daarmee had ze er 42.000 kilometer opzitten.

De reistijd van 71 dagen 14 uur 18 minuten en 33 seconden was ruim sneller dan het oude record (72 dagen, 22 uur, 54 minuten) dat in handen was van Fransman Francis Joyon. Het record stond pas een jaar, maar werd nu reeds met meer dan een volle dag verbeterd.

Meer info over de reis van MacArthur

Bosch en Elmont winnen Tournoi de Paris

Judoka’s Edith Bosch en Guillaume Elmont hebben afgelopen weekend het Super A-toernooi van Parijs op hun naam geschreven. Bosch rekende in de klasse tot 70 kilogram af met de Japanse Masae Ueno, waar ze in de Olympische finale van Athene nog van verloor. Bij de mannen was Elmont in de finale tot 81 kilogram te sterk voor de Oostenrijker Florian Rinnerthaler.

Bosch startte sterk tegen Ueno, die al snel twee straffen wegens passiviteit kreeg. De Japanse kwam nog gevaarlijk terug, maar na een derde vermaning in de laatste minuut, was het de leerlinge/pupil van Chris de Korte die de partij handig ‘uitjudode’ en won.

Ook Elmont kwam in zijn finale al snel op voorsprong. Rinnerthaler kon geen grip krijgen op de sterke pakking van de judoka van Kenamju en liep, evenals Ueno, tegen twee straffen aan. Na drie puntloze minuten, scoorde Elmont vlak voor tijd ippon met een beenhaak en won daarmee het toernooi.

Naast het goud voor Bosch en Elmont, was er in Parijs een derde plaats voor Claudia Zwiers in de categorie tot 78 kilogram. Elco van der Geest, Natasha van Gurp en Carola Uilenhoed eindigden op de vijfde plaats in respectievelijk de klassen tot 100, tot 52 en boven 78 kilogram.

Met dank aan user Olmo voor zijn bijdrage

Kritiek op anti-terreurplan wekt verbazing

De kritiek die D66-voorman Boris Dittrich dit weekend leverde op een deel van de kabinetsplannen om terrorisme tegen te gaan, heeft verbazing gewekt bij coalitiepartners CDA en VVD. Ook de PvdA hoorde de kritiek met verbazing aan. Volgens Dittrich gaan de volgende twee zaken te ver: de meldingsplicht op politiebureaus voor mensen die nog niets strafbaars hebben gedaan, maar wel verdacht worden dat te gaan doen, en het verbod op verheerlijking danwel goedpraten van terreuraanslagen en geweld.

De D66-fractieleider ziet er het nut niet van in en vindt ze niet effectief. Bovendien vindt hij dat de burgerrechten worden ingeperkt door mensen die nog niets strafbaars hebben gedaan een meldingsplicht op te leggen. Het verbod op verheerlijking van geweld zou indruisen tegen de vrijheid van meningsuiting.

VVD-fractievoorzitter Van Aartsen noemde gisteren de meldingsplicht juist ''een zeer goede aanvulling''. Hij benadrukte dat er hard opgetreden moet worden tegen het geweld van een kleine ''bloedlinke'' minderheid binnen de islam. Zowel CDA als PvdA vinden het vreemd dat D66 nu ineens kritiek levert, terwijl het in het kabinet akkoord leek te gaan met de voorgestelde maatregelen.

GroenLinks juicht de kritiek van D66 toe. De partij van Femke Halsema uitte eerder al soortgelijke kritiek op de kabinetsvoorstellen en vindt dat de PvdA te makkelijk het kabinet volgt. De Tweede Kamer zal binnenkort debatteren over de kwestie. Dan moet blijken of er een meerderheid is voor deze anti-terreurmaatregelen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.